RECESSIE OPKOMST: Raad eens wat Warren Buffett nu met zijn geld doet?

RECESSIE OPKOMST: Raad eens wat Warren Buffett nu met zijn geld doet?

29 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Gelooft Warren Buffett dat er een grote financiële crisis op komst is? In het leven is wat mensen doen veel belangrijker dan wat ze zeggen, en wat Warren Buffett op dit moment met zijn geld doet, spreekt boekdelen. 

In de tweede helft van 2019 waarschuwen veel ‘experts’ voor de mogelijkheid van een marktcrash en insiders van bedrijven verkopen aandelen met een koers die we sinds de laatste financiële crisis niet meer hebben gezien. Er lijkt een wijdverbreide overtuiging te bestaan ​​dat de markt op het punt staat een echt negatieve wending te nemen, en we hebben dit soort ‘race voor de afslagen’ al heel lang niet meer gezien. Maar als er veel angst is op Wall Street, kan dat soms een kans zijn om veel geld te verdienen. Warren Buffett is zeker niet bang geweest om te “ziggen” wanneer anderen door de jaren heen “zagen”, en als hij geloofde dat er op dit moment grote kansen op de markt waren, zou hij niet aarzelen om te staken. Maar zoals je hieronder zult zien, doet hij dat niet.

Warren Buffett is vandaag de beroemdste belegger in Amerika, maar als je hem niet kent, is het volgende een vrij goede introductie van Wikipedia …

Warren Edward Buffett ( b ʌ ɪ t / ; geboren 30 augustus 1930) [2] is een Amerikaans bedrijf magnaat, investeerder, spreker en filantroop die fungeert als voorzitter en CEO van Berkshire Hathaway . Hij wordt beschouwd als een van de meest succesvolle beleggers ter wereld [3] [4] en heeft een vermogen van US $82 miljard vanaf 18 juli 2019, waarmee hij de op twee na rijkste persoon ter wereld is . [5]

Buffett werd geboren in Omaha , Nebraska . Hij ontwikkelde een interesse in zaken doen en investeren in zijn jeugd, uiteindelijk in 1947 toegetreden tot de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania voordat hij op 19-jarige leeftijd overstapte en afstudeerde aan de Universiteit van Nebraska . Hij studeerde af aan de Columbia Business School , waar hij vormde zijn beleggingsfilosofie rond het concept van waardebeleggen dat werd ontwikkeld door Benjamin Graham . Hij ging naar het New York Institute of Financeom zich te concentreren op zijn economische achtergrond en kort daarna begon hij verschillende zakelijke partnerships, waaronder een met Graham. Hij richtte Buffett Partnership, Ltd op in 1956 en zijn bedrijf verwierf uiteindelijk een textielfabriek genaamd Berkshire Hathaway , in de veronderstelling dat het een gediversifieerde holding oprichtte. In 1978 trad Charlie Munger toe tot Buffett en werd vice-voorzitter van het bedrijf. [6] [7]

Buffett werd een van de rijkste mensen in het hele land door zijn geld agressief te investeren. Zijn scherpe instincten hebben hem in staat gesteld om veel vaker de juiste stap te zetten, en dat is de reden waarom wat hij op dit moment met zijn geld doet zoveel mensen heeft betrokken.

In plaats van het geld van zijn bedrijf op de aandelenmarkt te pompen, heeft Buffett besloten het op te sparen. Berkshire Hathaway heeft momenteel 122 miljard dollar die daar gewoon zit en helemaal niets doet …

Warren Buffett, bekend als een van ‘s werelds meest vooruitstrevende beleggers, heeft zijn mond gehouden over de vraag of Amerikaanse aandelen te duur zijn in een tijd waarin de wereldeconomie vertraagt, meldt Bloomberg . Maar hij heeft naar verluidt een record van $ 122 miljard contant verzameld bij Berkshire Hathaway Inc., wat leidt tot enige speculatie dat hij een recessie aan de horizon ziet, of op zijn minst een soort waarschuwing stuurt . De cashstapel is meer dan de helft van de waarde van de $ 208 miljard portefeuille van Berkshire’s openbare bedrijven, en de enige keer dat dit percentage sinds 1987 naar verluidt hoger was, was in de jaren voorafgaand aan de financiële crisis van 2008 .

Nogmaals, we hebben het over iets dat sinds de laatste financiële crisis niet is gebeurd.

Rode vlaggen verschijnen overal om ons heen, en toch kiezen de meeste mensen ervoor niet op te letten.

Als Buffett geloofde dat er een ‘economische boom’ op komst was en dat de aandelenkoersen hoger zouden gaan, zou het geen enkele zin hebben om op een gigantische berg geld te zitten.

Maar als hij geloofde dat de markt op het punt stond te crashen en dat aandelenkoersen binnenkort veel goedkoper zouden zijn dan nu, zou het hebben van een gigantische schat aan geld heel logisch zijn in de wereld.

Buffett is natuurlijk niet de enige die kan zien wat eraan komt. Eerder vandaag klaagde een CNBC-artikel over het feit dat er een “plotselinge terugval” was in de uitgaven onder rijke individuen in heel Amerika …

Van onroerend goed en winkels tot klassieke auto’s en kunst, het zwakste segment van de Amerikaanse economie is op dit moment de top. Terwijl de middenklasse en bredere consumentenafdelingen blijven uitgeven, zeggen economen dat de plotselinge teruggang onder de rijken zou kunnen terugvallen in de rest van de economie en een verdere rem op de groei zou kunnen creëren.

Luxe onroerend goed heeft zijn slechtste jaar sinds de financiële crisis, met dure markten zoals Manhattan met zes opeenvolgende kwartalen van verkoopdalingen. Volgens Redfin daalde de verkoop van huizen met $ 1,5 miljoen of meer in de VS in het tweede kwartaal met 5%. Onverkochte herenhuizen en penthouses stapelen zich op over het hele land, vooral in ritzy resort-steden, met een bijna driejarig aanbod van luxe-aanbiedingen in Aspen, Colorado, en de Hamptons in New York.

Wanneer een economische crisis op komst is , is het juiste om te doen de uitgaven verminderen, en dat is natuurlijk precies wat velen aan de top van de economische piramide hebben besloten te doen.

Ondertussen begrijpen miljoenen andere Amerikanen niet wat er aan de hand is en gaan ze er gewoon vanuit dat alles op de een of andere manier goed zal komen.

Veel mensen lijken te geloven dat de problemen die de laatste financiële crisis hebben veroorzaakt, ‘opgelost’ waren en dat de goede tijden nog vele jaren zullen doorgaan.

Misschien zullen de blinde optimisten gelijk krijgen en deze keer Warren Buffett.

Het is theoretisch mogelijk dat dit zou kunnen gebeuren, maar ik zou er zeker niet op wedden.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments