Nog een Syrische overwinning – en het westen blijft still

Nog een Syrische overwinning – en het westen blijft still

30 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

De bevrijding van Khan Sheikhoun in de provincie Idlib door het Syrische leger en zijn Russische bondgenoot markeert nog een belangrijke overwinning in de richting van het beëindigen van de achtjarige oorlog in Syrië.

Vorige week zag de terugkeer naar relatieve normaliteit in de noordwestelijke stad die belegerd werd door al-Qaeda-gelieerde militanten gedurende meer dan vijf jaar. Gelegen ten zuiden van Aleppo op de weg naar de hoofdstad Damascus, werd Khan Sheikhoun officieel verklaard onder de controle van Syrische staatstroepen op 21 augustus na een zwaar bevochten strijd tegen militanten.

Internationale journalisten uit Italië, Bulgarije, Griekenland en Rusland waren getuige van de terugkeer van inwoners en inspanningen om de elektriciteitsdiensten te hervatten en scholen opnieuw te openen. Khan Sheikhoun werd geplunderd door de gerouteerde jihadistische terreurgroepen, met de typische verdorvenheid die in andere bevrijde gebieden was gezien. Maar ondanks de verwoesting waren bewoners opgelucht om te beginnen met het herstel van wat voorheen een stad was die bekend stond om zijn cultuur en schoonheid voordat de oorlog uitbrak in maart 2011.

De overblijfselen achtergelaten door de verslagen militanten evenals de identiteit van dode jagers getuigden van hun terroristische banden. Velen van hen waren buitenlandse huurlingen. Khan Sheikhoun was een bolwerk voor de Hayat Tahrir al-Sham-groep die voorheen bekend stond als Al Nusra Front. Ondanks de kameleonische naam maken ze deel uit van het jihadistische Al Qaida-terreurnetwerk dat internationaal verboden is en waar westerse regeringen officieel tegen zijn.

De verovering van de stad toont opnieuw aan hoe gemeen de Syrische oorlog is als een van door het buitenland gesponsorde agressie voor regime-verandering. In het bijzonder is nu bekend dat de Amerikaanse regering en haar NAVO-bondgenoten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Turkije en anderen volledig medeplichtig zijn aan geheime sponsoring van deze terroristen.

Khan Sheikhoun is van bijzonder belang omdat het op 4 april 2017 dramatisch werd gemeld door westerse nieuwsmedia als de site van een aanval van chemische wapens door Sarin, naar verluidt uitgevoerd door de Syrische staatstroepen. Drie dagen later, op 7 april, lanceerden de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk meer dan 100 luchtaanvallen op Syrië in wat naar verluidt “wraak” was tegen het “Syrische regime” wegens vermeende wreedheden met chemische wapens. Syrische autoriteiten en Rusland beweerden dat de vermeende Sarin-aanval op Khan Sheikhoun een valse vlagprovocatie was, gefabriceerd door de militanten met als doel een militaire aanval op Syrië uit te lokken door de VS en haar NAVO-bondgenoten.

Het is duidelijk dat na de bevrijding van de stad deze maand, het duidelijk is dat het een hol van terroristische groeperingen was die inwoners onder een bewind van terreur hielden. Jarenlang hadden de westerse nieuwsmedia echter verklaard dat deze jagers ‘rebellen’ waren die steun van westerse interventie verdienden. Zelfs toen Syrische troepen de afgelopen maanden hun aanval op de provincie Idlib lanceerden, waren de westerse media geanimeerd door schrille rapporten van “rebellen” en burgers die werden gedood door willekeurige “luchtaanvallen” van het “regime”.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Het oudste Amerikaanse wetenschapsmagazine roept op tot de verkiezing van democraat Biden

Veelzeggend werd de gedenkwaardige overwinning in Khan Sheikhoun met een verbazingwekkende stilte onder de westerse regeringen en nieuwsmedia ontvangen.

Hetzelfde dubbelzinnige patroon is al eerder gezien toen het Syrische leger en zijn Russische bondgenoot Douma, Ghouta, Daraa, Aleppo, Maaloula en vele andere gebieden bevrijdden die belegerd werden door de zogenaamde ‘rebellen’ die zo in de westerse media tot leeuwen werden gemaakt. Syrische inwoners zijn steevast opgelucht en dolblij om hun vrijheid en waardigheid te laten herstellen door het Syrische leger en de Russische strijdkrachten. Hun verhalen over de gruwel die ze onder gevangenschap hebben doorstaan, zijn schokkend vanwege de verdorvenheid en wreedheid die de westerse ‘rebellen’ met zich meebrengen.

Dat is de reden waarom de bevrijding van Khan Sheikhoun, net als bij andere locaties in Syrië, zorgvuldig moet worden genegeerd door de westerse nieuwsmedia. Omdat als ze echt een normale journalistieke taak zouden vervullen, het westerse publiek zou leren dat hun regeringen en media medeplichtig waren aan enorme oorlogsmisdaden tegen de Syrische natie.

Het is daarom des te verachtelijker dat de VS hun inspanningen verschuiven om de wederopbouw van het door oorlog verscheurde Syrië te blokkeren. Deze week organiseert het land de jaarlijkse Damascus International Trade Fair. Afgevaardigden uit ongeveer 40 landen nemen deel aan en onderzoeken manieren om de Syrische economie te regenereren en de uitdaging van wederopbouw aan te gaan. Sommige schattingen schattenminimale reparatie van infrastructuur ten koste van $ 388 miljard. Het echte cijfer kan in triljoenen dollars zijn.

Dat wetsvoorstel moet worden toegewezen aan Washington, Londen, Parijs, Ankara, Riyad, Doha en Tel Aviv voor de criminele agressie die ze Syrië collectief en heimelijk hebben toegebracht.

Vooruitlopend op de handelsbeurs in Damascus waarschuwden de VS potentiële buitenlandse investeerders dat ze met sancties te maken zouden krijgen als ze zaken deden met Syrië. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelde de Amerikaanse poging om de wederopbouw van Syrië te saboteren.

Zoals de Russische wetgever Valery Rashkin, die deze week in Syrië was, zei : de VS proberen Syrië te vernietigen door economische oorlogvoering na het verliezen van zijn vuile oorlogsagenda.

De Europese Unie is ook veroordeeld voor het blijven opleggen van economische sancties aan Syrië. De oorlog is voorbij en het is ontmaskerd als door het westen gesteunde criminele agressie. Alle beschuldigingen uit het verleden tegen de Syrische staat zijn ongeldig als kwaadaardige propaganda. Sancties tegen Syrië zijn dus een verachtelijke aanval op het land door naties wier criminele medeplichtigheid eigenlijk een kwestie van vervolging zou moeten zijn.

We kunnen de mensen in Syrië alleen maar het beste wensen. Met internationale solidariteit uit Rusland, China, Iran en anderen zal Syrië zijn vroegere kracht en trots herstellen. Syrië heeft een geweldige overwinning behaald. De verliezers zijn de westerse regeringen en media die zijn blootgesteld voor de corrupte charlatans die ze zijn.Lees ook:  Schurkenbureaus misbruiken hun macht al tientallen jaren

Comments

comments