Entertainment is nationale verdediging: waarom Rusland munitie heeft maar geen pistool

Entertainment is nationale verdediging: waarom Rusland munitie heeft maar geen pistool

31 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Dankzij een soort genetisch geluk heb ik geen angst voor spreken in het openbaar, ik zie het zelfs als een leuke uitdaging om mijn ideeën voornamelijk in een tweede taal – Russisch – aan het publiek over te brengen. Als iemand die al geruime tijd in de Russische media heeft gewerkt, wordt mij vaak gevraagd om de invloed van media en informatieoorlog te bespreken. 

Russische intellectuelen van de patriottische variëteit kunnen zien dat hun land een sterk leger nodig heeft om weer krachtig en gerespecteerd te worden. Ze kunnen ook zien dat News Media een belangrijk aspect is van Soft Power dat verhalen samenbrengt om te concurreren tegen de dominante (Westerse) Mainstream Media. Maar als ik het belang van entertainment als een aspect van Soft Power noem, beginnen de glimlachen en het lachen altijd.

In veel opzichten, of het nu een kaart is van militaire Hard Power, technologie-industrie Soft Power of andere meetinstrumenten waar de wereld waarin we nu leven de VS / NAVO aan de top heeft met een bijna wereldwijde projectie van macht, de Chinezen op de tweede plaats met totale controle over de invloed van hun eigen territorium met weinig effect buiten hun grenzen en Rusland in een ver derde deel met enige buitenlandse invloed, waaronder bolwerken op het voormalige grondgebied. Met behulp van deze drie grote geopolitieke spelers (met Rusland als bronzen medaillehouder op afstand) zien we een beeld van de wereld dat de realiteit weerspiegelt waarin we leven. Maar als het op entertainment aankomt, is Rusland in wezen een vazal niet-acteur.

Grofweg gesproken en zonder rekening te houden met valutawaardeverschillen, behoren de top 10 van de meest winstgevende filmproducerende landen op aarde 6 tot het Westen en combineren ze ongeveer $ 740 miljard in een wereldwijd bespreekbureau. Het is niet verrassend dat het leeuwendeel hiervan uit de Verenigde Staten komt. En zoals men zou verwachten vlak achter de Angelsaksers zijn de Chinezen in hun gebruikelijke zilveren medaille status.

Rusland is echter # 15 in de wereldwijde winst van de box office-film en dit feit vertoont een gigantisch gat in de Russische verdediging en eventuele vooruitzichten voor toekomstige ontwikkeling.

Met betrekking tot het gevaar van het ontbreken van een krachtige nationale entertainmentindustrie vertelde een Egyptische collega me ooit eens iets dat echt de spijker op de kop slaat …

“Zelfs onder invloed van Hollywood, van de wieg tot het graf, blijft 95% van de jongeren in de culturele context van hun geboorteland, ze kunnen zich westers kleden, maar ze blijven bij hun belangrijkste Egyptenaar, maar het is de 5% van de nationale jongeren die ‘Amerikanen’ worden en een buitenlandse meester dienen en deze 5% is de kritische massa die nodig is om een ​​kleurrevolutie te beginnen ‘.

En dit is het gevaar dat Rusland geen middelen heeft om een ​​beschavingsvisie te projecteren, iemand anders projecteert constant zijn eigen visie op Rusland, en na verloop van tijd zullen jongeren, als ze kiezen tussen ideeën en niet-ideeën, grip krijgen op een soort ideeën, zelfs als ze zijn buitenlands en buitenaards. Iets om in te geloven is beter dan niets.

Op de korte termijn is het het gebrek aan een soort van “Russische droom” of “Project voor een nieuwe Russische eeuw” dat de oorzaak is van de kleine protestbewegingen in het hele land. De overheid heeft spiritueel of ideologisch niets te bieden aan haar eigen bevolking, laat staan ​​buitenlanders en dit is een enorme zwakte. Jonge mensen horen dat ze niet vrij zijn, en vrijheid klinkt leuk, en omdat er geen tegenbeeld van vrijheid is, is hun idee van vrijheid wat het Westen hen vertelt dat het is.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Trump bracht zijn weekend door om zijn verliezersroutine te versterken

Elk kind op aarde is geïndoctrineerd aan de liberale waarden van Star Wars / Disney, iedereen heeft wat anime gezien (tenminste als kind) en Facebook staat vol met gekke Bollywood-filmclips, maar vrijwel niemand heeft een Russische film gekeken als we dingen wereldwijd bekijken. Vassal Japan en het door armoede geteisterde India liggen wat betreft entertainment wat betreft Rusland lichtjaren voor.

De ideeën van ‘Illiberal Democracy’, ‘Multipolarity’ en de ‘4th Political Theory’ vormen de kern van het hedendaagse Russische intellectuele discours en hebben een verbazingwekkend ideologisch potentieel, maar deze ideeën hebben geen PR of middelen om ze als visie te delen aan de massa. Buitenlanders kunnen de “American Dream” bijna nooit onder woorden brengen, maar je kunt zien dat ze er een idee van hebben dankzij alle films die ze hebben bekeken. De wereldvisie van het liberalisme heeft dankzij Hollywood absoluut titanpromotie over de hele wereld gekregen, terwijl Rusland op zijn beurt zijn ideeën heeft besproken aan rondetafels door denktanks, die geloven dat ze verandering aanbrengen door veel whitepapers te schrijven om onderling te delen.

Rusland heeft de culturele / intellectuele munitie om zichzelf ideologisch te verdedigen en een visie te promoten die het weer tot een superkracht zal verheffen, het probleem is dat het volledig ontbreekt aan een soort van “pistool” (entertainmentmedia) om de munitie in te laden voor gebruik. Maar waarom is dit zo, waarom is Rusland niet in staat om een ​​film met betekenis voor internationaal succes te produceren.

  • De overheid en de types die me uitlachen omdat ze zeggen dat entertainment een belangrijk onderdeel is van nationale defensie, zien de wereld vanuit een technocratisch perspectief. Nucleaire raketten en hun “invloed” zijn gemakkelijk te begrijpen voor technocraten, de waarde in het maken van een film die de Russische ziel over de hele wereld werpt om “5% van de jeugd” van verschillende landen te bereiken, is te abstract voor hun begrip. Dit zijn geen creatieve mensen, het zijn geen mensen met een visie, het zijn bonentellers die bestaan ​​om de boot overeind te houden. Het is aan hen om een ​​reeks wetten te vinden om te optimaliseren hoeveel mensen alcohol consumeren, niet om hen een ideologische reden te geven waarom ze niet moeten drinken.
  • Russen geloven niet dat het onderbewustzijn moet worden aangepakt. Alle berichten aan buitenlanders moeten officieel worden gedaan via professionele nieuwsmedia. Dit standpunt staat in schril contrast met de manier waarop reclame en marketing emoties aanspreken. Russen weigeren een beroep te doen op het onderbewustzijn via emotionele entertainmentmedia.
  • De Russische filmindustrie is een afgesloten netwerk gevuld met liberalen die Rusland haten en alles wat Russisch is en die kunstfilms verkiezen om het applaus van een kamer vol drugsverslaafde degeneraten te ontmoeten die trofeeën uitdelen in plaats van het leven van miljoenen of normale mensen over de hele wereld.
  • Rusland heeft geen gecanoniseerde of gedeeltelijk gecanoniseerde ideologie / wereldbeeld om te projecteren. Er is geen geformuleerde “Russische droom” of “Russische visie”. Ondanks het feit dat het creëren van dit soort ideologische projecten binnen een paar maanden werk en zeer beperkte financiering vanuit een overheidsstandpunt kon worden voltooid.

Krachtige landen projecteren een krachtige culturele visie. Rusland zal altijd blijven bestaan, zoals Obama het “een regionale macht” noemt, zolang het niet in staat is om entertainmentmedia te produceren die een Russische visie of Russische droom vertonen. Het ware teken van een grote macht in de 21ste eeuw is het vermogen om entertainment te produceren dat inkapselt, een culturele visie is. Als je geen films en videogames over je cultuur kunt maken, is je cultuur waarschijnlijk niet geschikt om te overleven in een geglobaliseerde wereld.

Ik kan alleen maar hopen dat na een decennium van uitgelachen door de krachtige mannen in pakken over de waarde van entertainment voor verdediging, een van hen wakker zal worden om te beseffen dat ik gelijk heb en me de kans en financiering geeft om dit te wijzigen, maar helaas Ik denk dat ik nog een paar decennia belachelijk moet zijn, want Rusland is tevreden over het blijven van een entertainmentvazal van Hollywood / Washington.Lees ook:  Strijd om de kiezer gaat gewoon door in Nederland met FvD voorop

Comments

comments