Hippe zomerbaard Willem-Alexander in navolging van opa Bernard

Hippe zomerbaard Willem-Alexander in navolging van opa Bernard

31 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Trendwatchers en fashionkenners reageren vol lof op de in hun ogen ‘vakkundig gegroomde’ baard waarmee koning Willem-Alexander (52) vandaag verscheen tijdens de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland. Het is de eerste keer dat de vorst met prominente kinbeharing verschijnt tijdens een openbare gelegenheid. Doorgaans schuift hij het scheermes alleen tijdens vakanties terzijde. ,,Laten we hopen dat deze hippe zomerbaard een blijvertje is.”

Op sociale media wordt de baard van Willem-Alexander getrakteerd op een vloedgolf vooral positieve reacties. ,,Ik ben het honderd procent eens met deze nieuwe look”, benadrukt iemand op Twitter. Anderen nemen lovende woorden als ‘wauw’ en ‘supertrendy’ in de mond. Een enkeling beticht de vorst van het ‘slim maskeren van zijn wat vollere kaaklijn’, maar het merendeel van Nederland steekt zo ongeveer de nationale driekleur uit ter viering van de rossige, welhaast oranjekleurige gezichtsbegroeiing met hier en daar een speels grijs haartje.

Modekenner en trendwatcher Bastiaan van Schaik vindt de WA-baard ‘best gedurfd maar wel zeer geslaagd’. ,,Het staat hem erg goed. Die baard geeft hem een krachtige, vorstelijke en lekker mannelijke uitstraling. Een potentieel blijvertje hoop ik.” Van Schaik noemt de koning in dit geval geen trendsetter. ,,Baarden zijn na een populariteit van enkele jaren alweer een beetje op zijn retour. Ik vermoed dat de koning ook een beetje naar de geschiedenis van zijn voorvaderen heeft gekeken zoals de prinsen Bernhard en Hendrik. Die hadden om de haverklap een baard.”

Hidde Roorda on Twitter

Ik heb niet zoveel met het Koningshuis maar ik ben het eens met deze baard. https://t.co/86ZfcbgOrn

Van Schaik vindt dat de koning een lans breekt voor mannen in hoge functies van wie in ongeschreven wetten wordt verwacht dat ze met een spiegelglad gezicht op hun werk verschijnen. ,,Kijk maar naar het bankwezen. Daar zie je bijna geen (stoppel)baardjes. De kans is groot dat het daar ook zijn intrede zal doen, nu Willem-Alexander er ook een heeft.” Van Schaik hoopt wel dat de koning zijn baard goed zal onderhouden. ,,Misschien dat koningin Máxima’s kapster de boel even voor hem bijwerkt, de contouren met een schaar of tondeuse optimaal houdt. Maar het kan natuurlijk ook dat de vorst zelf in zijn badkamer in Huis ten Bosch met wax staat te groomen en trimt met een tondeuse of schaar. Hoe dan ook is het bijwerken van de baard een heerlijk en typisch mannenritueel. Een moment voor kerels waar ook onze koning recht op heeft en van mag genieten. Vrouwen mogen toch ook hun benen ontharen, dus waarom zouden mannen geen plezier mogen bleven aan de betere baardstyling.”

Het bijwerken van de baard is een heerlijk en typisch mannenritu­eel. Een moment voor kerels waar ook onze koning recht op heeft en van mag genieten

Bastiaan van Schaik

Gekortwiekt

Lees ook:  Zwetsende nep-natuurprinses Irene van Lippe-Biesterfeld verprutst met zussen de Baarnse natuur

Hij hoopt dat de koning de baard zal handhaven. ,,Ik ben helemaal voor. Dit past bij zijn status en voorbeeldfunctie. En als hij die baard zat is, is er niks aan de hand en kan de boel makkelijk weer worden gekortwiekt.” Sterrenkapper Mari van de Ven is al even enthousiast over de nieuwe looks van Willem-Alexander. Toch plaatst hij een kleine kanttekening. ,,Die baard is top en mannelijk! Nu het kapsel nog”, stelt Van de Ven op ietwat valse maar goed bedoelde toon vast. Hij zou graag eens de schaar in het haar van de koning zetten. ,,Haha, mijn handen jeuken al jaren. De koning draagt zijn haar altijd met rechte contouren, waarschijnlijk licht opbollend geföhnd en met een duidelijk zijscheiding. Prima, maar laagjes en een meer luchtige lijn zouden hem beter staan. En nu maar hopen dat hij na die hippe, positief ontvangen baard zijn kapper gaat vragen voor een iets andere haardracht. Ietsje, want anders lijkt hij niet meer op zichzelf op euromunten.”

Rick Evers on Twitter

Willem-Alexander’s baard kenden we alleen van foto’s op vakantie. Een baard laten staan hoort blijkbaar bij des Konings ultieme gevoel van vrijheid. Perfect voor vandaag, start viering 75 jaar vrijheid

Bij Schorem, de Rotterdamse barbierszaak voor echte kerels, werd vandaag ook over de koninklijke baard gesproken. Zonder de baard te hebben gezien, meldt één van de kappers dat de koning ‘een goed hoofd voor een baard’ heeft. Over de gekozen baardstijl zijn ze bij de firma duidelijk. ,,Baarden zijn altijd goed en nog altijd een trend. Mist ze goed door de drager of ons worden bijgehouden. Slecht of matig gegroomde baarden zijn not done.”

Lees ook:  Mark Rutte betaalt koning Willem-Alexander 13.000 euro voor lift in privéjet naar Bilderbergconferentie

‘Beachy’

Josine Droogendijk, die geldt als kenner van de looks van de Oranjes en vooral Máxima, sprong bijna een gat in de lucht toen ze de koning vandaag met baard zag. ,,Ik ben al jaren benieuwd wanneer Willem-Alexander de knoop eens zou doorhakken. De afgelopen jaren verscheen hij heel soms met baard op privémomenten zoals laatst nog tijdens de uitvaart van zijn tante Christina. Maar hij schoor ‘m er na verloop van tijd altijd weer af. Dat hij de baard nu ook draagt tijdens een officieel openbaar moment, is ronduit uniek. En wat mij betreft welkom, want de koning ziet er al heel lang hetzelfde uit naast zijn vrouw die juist een stijlikoon is. Het geeft hem een vorstelijke uitstraling. Maar ook iets zachts en vriendelijks. De baard is namelijk niet superstrak, maar een beetje ‘beachy’ of vakantieachtig.”

Of de koning zich tijdens de viering van 75 jaar vrijheid bewust de vrijheid permitteerde om ongeschoren naar Terneuzen te gaan, weet Droogendijk niet. ,,Het staat hem natuurlijk vrij te variëren, maar hij moet wel herkenbaar blijven. De meeste staatshoofden ondergaan nooit een prominente metamorfose. Kijk maar naar zijn moeder Beatrix. Die had altijd exact hetzelfde kapsel. Ook goed, maar Willem-Alexander hoeft dat niet te doen. Veranderen mag maar nooit te veel. De herkenbaarheid mag nooit in het geding komen.” Overigens wordt op sociale media al jaren gehoopt op een koninklijke baard. De Facebookpagina ‘Zonder baard, geen koning’ heeft al bijna 55.000 likes.

💄👑QUEENNIENUZ👑💄 on Twitter

Jeetje!! Wat een mooierd, deze baard mag blijven…. 😍😍

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Nazi Prins Bernard en SSér wilde samen met Hitler Nederland besturen

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments