Wreed Brittanië – De weg naar de ondergang van het land

Wreed Brittanië – De weg naar de ondergang van het land

31 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Groot-Brittannië draait, zoals ik nu al zo vaak heb gezegd,  om de plughole . Het wordt zo … Amerikaans, toch? Corrupte zichzelf dienende politici in bed met bankiers en hedgefondsen drijven het land naar de afgrond. En alle indicatoren voor een volledig functionerende democratie en de samenleving die zij dient, blijven achteruitgaan. Tegenwoordig is het allemaal wel en niet en is het leven tamelijk tribaal geworden.

Politici hebben bijna geen idee meer van wat ze moesten doen, omdat het in de eerste plaats de eerste verantwoordelijkheid van de overheid in een democratische samenleving is om de levens van haar burgers te beschermen en te beschermen. Dit punt kan niet genoeg worden benadrukt. Daar ligt het publieke belang. Het is essentieel voor het behoud van onze democratie. Bovendien is het de plicht van iedereen in de samenleving om al het mogelijke te doen om dat principe te respecteren en te handhaven. Dus hoe is Groot-Brittannië toen in godsnaam zo wreed geworden tegenover zijn eigen burgers.

De crisis van het dagelijkse leven voor zovelen is nu een crisis voor ons allemaal – het vertegenwoordigt mislukking en het land faalt overal waar u wilt kijken.

Het aantal volwassenen en kinderen dat in NHS-ziekenhuizen is behandeld voor ziekten die verband houden met honger en ondervoeding is het afgelopen decennium bijna verdrievoudigd. Uitgegeven cijfers (en met vrijgelaten bedoel ik onder de radar van de media geschoten door laat vrijdagavond voor een officiële feestdag te zijn vrijgegeven) onthullen dat het aantal gevallen van ondervoeding dat door de NHS werd behandeld, steeg van 2.893 in 2009 tot maar liefst 8.537 gevallen in 2018. Een vreselijk resultaat hiervan is dat onlangs werd  gemeld dat een van deze hongerziektes in opkomst in Groot-Brittannië  Kwashiorkor is, wat meestal alleen wordt gezien in de armste landen ter wereld en fataal kan zijn als het niet snel genoeg wordt behandeld. Beelden uit de late 20e eeuw worden verbrand in onze herinneringen aan jonge Afrikaanse kinderen met opgezette magen omringd door hongersnood en vliegen. En toch heeft Groot-Brittannië nu een paar honderd van deze gevallen, zo erg is het algemene probleem van ondervoeding.

Dit lijkt misschien niet een groot aantal. Maar we hebben het over iets waar we in de jaren zeventig geld voor inzamelden, zoals voor  Biafra . Het was niet zo vele jaren geleden dat de Britse regering hard aandrong om $ 100 miljoen in te zamelen om 20 miljoen levens te helpen die in slechts één regio met uithongering worden bedreigd. Tegenwoordig is buitenlandse hulp verstrikt in verhalen over  corruptie  en geld dat wordt  uitgedeeld met daaraan verbonden touwtjes .

Markeringen van een toestand die faalt

Dan is er de crisis van dakloosheid, die erger wordt naarmate je ernaar kijkt. Dakloosheid is altijd gezien als een marker voor een falende staat, en daarom werken de meeste regeringen hard om het uit te roeien. Het is het einde van een lange reeks problemen met betrekking tot onderwijs, werkgelegenheid, lonen, de kosten van levensonderhoud en sociale ondersteuning – om er maar een paar te noemen. Een  toename van 165 procent van de ruwe slapers sinds 2010 betekent nu dat een dakloze  elke 19 uur op straat sterft in Groot-Brittannië . Als dat slecht is, is het erger als we ontdekken dat 130.000 gezinnen in armoede leven in flats met één bed, dat nog eens 125.000 kinderen als daklozen worden geclassificeerd en 375.000 in huizen wonen met de dreiging van onmiddellijke uitzetting. Maar dat is allemaal niet zo erg als dat leren Britse kinderen worden nu gedwongen te leven in omgebouwde zeecontainers . Ja,  kinderen in zeecontainers  met weinig bescherming tegen zelfs de meest basale levensbehoeften – warm blijven. Wanneer dacht je dat je ooit zo’n perversie van sociale rechtvaardigheid als die zou lezen?

Jeugdwerkloosheid was een ander teken van mislukking en toen de coalitieregering in Downing Street in 2010 opdook, waren ze vol beloften en beloofden ze het meteen aan te pakken. Negen jaar later verbergt de overheid dit probleem door het simpelweg niet te tellen.

In mei vorig jaar werd vastgesteld dat bijna een half miljoen jonge mensen het risico liepen op “een leven van werkloosheid en armoede” nadat ze zonder staatssteun waren achtergelaten om te overleven en werk te vinden. Ze werden nu geclassificeerd als de “verborgen werklozen” die gemakkelijk van de overheidsstatistieken vielen. Uit het onderzoek bleek dat 480.000 16- tot 24-jarigen voordelen, advies en hulp misten en nog steeds missen en officiële nummers achterlaten. Gezien het feit dat  officiële overheidsstatistieken  zoals vorige week jeugdwerkloosheid zijn geregistreerd op 502.000, verdubbelt dit onofficiële aantal werkloze jongeren bijna het aantal.

Veel van deze jongeren zijn geen vlekkeloze verspillers, aangezien een groot deel behoorlijke kwalificaties heeft en verder onderwijs heeft gevolgd. Maar het probleem was dat ze weigerden naar arbeidsbureaus te gaan omdat ze – “vreesden slecht behandeld te worden” – vanwege de ernstige dreiging van  sancties  – terwijl anderen de nodige documenten misten. Dus de staat had een oplossing – leg ze uit officiële archieven en laat ze voor zichzelf verdedigen. Velen gaan dan rechtstreeks op weg naar een leven van ernstige armoede, wat vervolgens leidt tot de wanhoop van drugs en / of criminaliteit. Wat een domme verspilling van onbekend en onaangeboord talent.

Lees ook:  De overgangsperiode voor de brexit wordt verlengd

Net als de fabel uit de middeleeuwen – de rattenvanger van Hamelen, (een rattenvanger ingehuurd door de stad die weigerde te betalen voor zijn diensten, neemt hij wraak door de magische kracht van zijn instrument op hun kinderen te gebruiken, hen wegleidend omdat hij de ratten) – Groot-Brittannië leidt veel van zijn jongen uit het zicht van een duisternis.

Ik zal niet ingaan op Universal Credit – dat is een onderwerp dat aanzienlijke centimeters nodig heeft om de dood en de wanhoop die  het heeft veroorzaakt te dekken  . Zonder twijfel is UC het meest wraakzuchtige, hatelijke beleid ooit bedacht in wat weinig meer is dan een politiek gedreven vergeldingsreactie – gecreëerd door psychopaten. Zo erg, zelfs de  Verenigde Naties hebben het veroordeeld .

Onze ouderen verlaten is een ander falen. Vorige week werd algemeen gemeld  dat gepensioneerden uit het VK  ‘de ergste armoede in West-Europa leden’. Dat rapport verklaarde dat het aandeel ouderen dat in ernstige armoede leeft in het VK vijf keer zo groot is als in 1986 – de grootste toename onder de West-Europese landen. En wat was de reactie van de overheid?

Een rapport werd gepubliceerd door het zogenaamde ‘ Centre for Social Justice ‘ (dat een belangrijke rol speelde bij het ontwerp en de ontwikkeling van Universal Credit en wordt voorgezeten door de voormalige minister van Werk en Pensioenen, Iain Duncan Smith MP) om het verhaal te veranderen. Deze ten onrechte genoemde rechtse denktank propageert de gedachte dat het VK zich niet langer het huidige plan kan veroorloven om de pensioenleeftijd te verhogen naar 67 (in 2028) en vervolgens 68 (tegen 2046), en heeft daarom verklaard dat het moet worden versneld tot 75 in de komende 16 jaar. Als een beleidsidee is het beschreven als ‘ klassenoorlogvoering ‘ 

Het is duidelijk dat het plan hier tweeledig is. De eerste is om de overheid geld te besparen omdat pensioenverplichtingen niet worden gespaard, ze komen uit belastinginkomsten – inkomsten die waarschijnlijk in een post-Brexit Groot-Brittannië zullen dalen. De tweede is dat de mensen die het meest waarschijnlijk worden getroffen de armsten in de samenleving zijn – een eerlijk spel voor rechtse fundamentalisten.

Dan is er het gerelateerde probleem van sociale zorg – dat experts een ” nationaal schandaal ” noemen met diensten in delen van het land die bijna instorten. Miljoenen kwetsbare mensen zijn beroofd van de zorg en ondersteuning die ze nodig hebben. Een andere reactie van de overheid is om opzettelijk vast te houden bij de publicatie van een ‘groenboek’ (over sociale zorg) dat oorspronkelijk in 2016 werd verwacht. Het papier is een oefening tussen de regeringen en moet worden ingekocht bij Downing Street en de Schatkist. Dat papier wordt niet snel verwacht. Wat we wel weten is dat ‘ sociale zorg op het punt staat in te storten ‘ en dat 1,4 miljoen oudere mensen in Engeland nu helemaal geen hulp ontvangen.

De realiteit

Groot-Brittannië is niets zoals het zelfs veertig jaar geleden was. De zeer serieuze vraag dat  Groot-Brittannië een mislukte staat zou kunnen worden,  is alleen maar ontstaan ​​omdat het zijn primaire plicht niet nakomt – de levens van zijn burgers beschermen en beschermen. En op het huidige traject – het wordt alleen maar erger.

Misschien is, zoals sommige economen en experts zeggen, Brexit eigenlijk het resultaat van identiteitspolitiek die een wig door het maatschappelijk middenveld duwt – zelf niets meer dan een nepreactie op het door de crisis getroffen Groot-Brittannië. In werkelijkheid is het publiek voor de gek gehouden om het ene pad te bewandelen – vervreemding enerzijds of vijandigheid anderzijds – ver van het tolerante, beleefde, vriendelijke, gezagsgetrouwe land dat Groot-Brittannië ooit was. Politieke figuren geven een slecht voorbeeld. Ze worden wetteloos, ze zijn publiekelijk intolerant, velen zijn gewoon onbeschoft en verdienen geen bevoorrechte plaats in de openbare zorg voor de belastingbetaler.

Wat we echt willen is een systeem waarbij mensen, op basis van talent, inspanning en prestatie, in plaats van rijkdom of sociale klasse, machtsposities krijgen op gebieden van onderwijs tot politie, van bedrijven tot politiek. Wat Brexit massaal faalt, is dat het een ideologie is die het tegenovergestelde is van wat een meritocratie zou kunnen worden genoemd. Het levert het tegenovergestelde van alles wat op afstand lijkt op een concept van eerlijke en rechtvaardige relaties tussen het individu en de samenleving. Het zal meer verdeeldheid creëren, meer ongelijkheid creëren en de samenleving meedogenlozer maken.

Wat uw politieke overtuiging ook is, denkt u dat ons land het beste gediend is door de levenskansen van de jongeren te verkleinen, degenen die onderweg struikelen te schoppen en vervolgens ouderen die een leven hebben bijgedragen dat heeft bijgedragen aan het behoud van de natie te verwaarlozen?

Binnenkort zijn we in een land waar de helft in een klas zit die door de andere helft wordt geschopt.

Deze spiraal rond de mondholte is de route die we hebben gekozen waar ons gevoel voor fair play ondergaat net zoals de democratie verdrinkt. Misschien is Brexit wat we verdienen.Lees ook:  Assange rechtszaak: 'Elke journalist moet een koude, ijzige hand voelen die over zijn rug loopt'

Comments

comments