Prinsjesdag wordt spannend

Prinsjesdag wordt spannend

1 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Bent u nu ook zo benieuwd wie er op 17 september (“prinsjes” dag) wordt aangewezen als de “overlevende minister”??

Het wordt met de dag duidelijker , dat er iets op til is. Een staatsgreep, een ramp, een aanslag….. noem maar op. Meneer de premier Rutte heeft zijn maatregelen genomen. Want gezien de belangwekkendheid van het gebeuren “prinsjes”dag, kun je toch moeilijk uitwijken naar een “geheime locatie” ergens in de lande, dat snapt zelfs Rutte en zijn baas de stadhouder met vluchtneigingen bij het minste geringste, en niet te vergeten zijn lomp ingevlogen hoedjeskoningin. Alsof ze niet weten dat alleen van staatswege rampen, aanslagen en staatsgrepen worden gepleegd. Gek genoeg zijn het altijd de onschuldige toeschouwers die slachtoffer zijn, dus waarom zou dat deze keer anders zijn? Zijn de Russen op komst? Wordt de Haagse binnenstad compleet van de aardboden weggevaagd?

Als je wat doet, moet je het goed doen.

In 1943 waren er plannen door het communistische verzet om het voltallige, met de nazi’s collaborerende College van Secretarissen-generaal met een mega-bom op te blazen. Deze bom moest tot ontploffing komen in de zaal op het Haagse Binnenhof, waar de heren collaborateurs die dag zouden vergaderen. Als dit was gelukt, zou dit met afstand de beste liquidatie van het verzet geweest zijn en de bevrijding nabij. De bom werd net op tijd ontdekt en onschadelijk gemaakt.

Lees ook:  Twee doden in Kenosha protesteren over de schietpartij van Jacob Blake terwijl gewapende 'milities' afdalen om winkels te verdedigen

Eén van de aanslagplegers, de arts Dr. Gerrit Willem Kastein, fanatiek communist en Spaanse burgeroorlog veteraan, sprong later zijn dood tegemoet uit één van de kamers op het Binnenhof, nu de “Kasteinkamer” genoemd. Dit kamertje draagt sinds kort deze naam en het is niet onmogelijk, dat men zich in het verzet in de oorlog heeft verdiept. Meneer Rutte c.s. is benauwd voor “copy-cats”. Wat toen mislukte….

Want uiteindelijk zijn we nog steeds bezet gebied en de het is een feit dat Reichs Kommissar Seyss Inquart (Statthalter van Hitler) is vervangen door de huidige “koning” (Statthalter van The Crown”). Dus zo verwonderlijk is deze belachelijk aandoende veiligheidsmaatregel niet. Helemaal niet als u weet dat die secretarissen-generaal in 1940 van de deserterende Paulien te horen hebben gekregen, dat ze moesten doen wat hun nieuwe baas hen verordonneerde, inclusief het afvoeren van de Joden.

Het allerbeste is natuurlijk om deze totale flauwekul af te schaffen, voordat er echt een overlevende minister dictatortje gaat spelen.

Wij vinden dat er wordt overdreven. De stadhouder en zijn vrouwtje kunnen toch bewezen hard rennen? Desnoods rammen ze kinderen tegen de vlakte, opzij, maak plaats.

Een andere mogelijkheid is om Madame Tussaud een paar bewegende paspoppen te laten construeren, de hele dag voor hun paleis het gepeupel toe laten zwaaien; de oranje strontvliegen hebben in hun blinde adoratie toch niets door en de stadhouder kan op vakantie naar een geheim adres en met een volgeladen vliegtuig terug komen – kassa! Graag even drugshonden langs sturen. Of als hij geen opdracht krijgt, kan hij gezellig in een van zijn nieuwe atoombunkertjes gaan zitten zuipen.

Lees ook:  Nederlandse excuses voor weigering corona-solidariteit zijn hypocriet

Beste mensen, we dachten dat het niet gekker kon.

Iedere dag bewijst maar weer eens, dat het morgen nog wel eens gekker kon worden.Comments

comments