Amerika verliest Azië-Pacific terwijl de volledige dominantie van het spectrum blijft mislukken

Amerika verliest Azië-Pacific terwijl de volledige dominantie van het spectrum blijft mislukken

2 september 2019 0 Door Indignatie redactie

De Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper, die altijd een beetje harder dan de meeste mensen werkte om een ​​stap onder de realiteit te blijven, maakte deze week bijzonder openhartige opmerkingen dat de Amerikaanse INF-terugtrekking op tijd was voor een doelwit van troepen tegen China.

Sprekend aan Fox op 21 augustus st , Esper zei: “We willen ervoor zorgen dat we, als we het nodig is, hebben de mogelijkheid om Chinese slecht gedrag af te schrikken … China is de nummer een prioriteit voor deze afdeling. Het wordt geschetst in de nationale defensiestrategie, waarom we denken dat het een strategische concurrent op lange termijn is en een die een maximalisatiecampagne nastreeft, als je wilt, in het indo-Pacific theater, of het nu politiek, economisch of militair is … “

In navolging van een beetje Dr. Strangelove, verklaarde Esper dat er “een komende verschuiving” is van “conflict met lage intensiteit dat 18 jaar duurt tot conflicten met hoge intensiteit tegen concurrenten zoals Rusland en China.”

Terwijl Amerikaanse militaire oefeningen in de Stille Oceaan zich in een versneld tempo hebben afgespeeld sinds de Pivot to Asia werd aangekondigd in 2011 met de meest recente halfjaarlijkse oefening Talisman Sabre VS-Australië en de oorlogsgames Ulchi Freedom in de VS en Zuid-Korea deze maand , China is niet inactief gebleven.

In antwoord op de enorme hoeveelheid militaire infrastructuur van Amerika die aan de Chinese grens is opgebouwd, heeft China gereageerd met de onthulling van geavanceerde anti-ballistische rakettechnologieën, waaronder hypersonische wapens om de Amerikaanse dreiging tegen te gaan. Een groot deel van de defensieve reactie van China omvat het Russische anti-raketsysteem S400 dat ook door India, Turkije, Syrië en de Verenigde Arabische Emiraten wordt aangenomen als een verenigd systeem dat de Amerikaanse THAAD- en ABM-systemen impotent en verouderd maakt. Hoewel niet bevestigd , zijn Amerikaanse generaals in paniek geraakt dat China een gemeenschappelijke marinebasis China-Cambodja bouwt in de provincie Preah Sihanouk, die China gemakkelijke toegang tot kustwateren aan de Golf van Thailand en gemakkelijke toegang tot de Zuid-Chinese Zee biedt.

De militaire impotentie van Amerika in de confrontatie met de nieuwe geavanceerde technologieën die zijn onthuld door Rusland en China, werd geschetst in een recent rapport van het US Studies Centre aan de Universiteit van Sydney, waarin werd verklaard dat “Amerika niet langer militair primaat geniet in de indo Pacific en zijn capaciteit het is steeds onzekerder om een ​​gunstig machtsevenwicht te handhaven. ” Verwijzend naar de geavanceerde luchtafweerwapens van China, zegt het rapport: “ Chinese contra-interventiesystemen hebben het vermogen van Amerika om macht in de Indo-Pacific regio te projecteren ondermijnd ”, volgens de auteurs, impotent worden gemaakt binnen de eerste 8 uur van het conflict.

Lees ook:  Is de VS opweg naar oorlog? - Midden-Oosten warmt op terwijl kijkers de beschuldiging in de gaten houden

In plaats van deze informatie te gebruiken om een ​​nieuwe veiligheidsdoctrine voor te stellen die gebaseerd is op samenwerking en dialoog zoals China al talloze keren heeft aangeboden, voegen de auteurs van het rapport zich bij de fantasiewereld van Esper en roepen in plaats daarvan op voor een “collectieve defensie” -strategie verwant aan een Pacific NAVO, waarbij alle van de Amerikaanse bondgenoten in de Stille Oceaan zou kunnen toetreden tot een anti-Chinese militaire alliantie samen, en Amerika bevrijden van de last om WO III alleen te dragen.

We weten dat deze Pacific NAVO al geruime tijd wordt besproken en centraal stond in recente Pacific Vanguard-marineoefeningen tussen de VS, Australië, Japan en Zuid-Korea in mei 2019 waaraan 3000 soldaten, twee Japanse torpedojagers deelnamen, een Zuid-Koreaanse torpedojager en twee Australische fregatten in hun eerste gezamenlijke oorlogsspel. Deze vooruitzichten lagen ook achter de marine-oefening van augustus die werd gespeeld door Maleisië, de VS, Nieuw-Zeeland en Australië in Guam. De VS heeft 54.000 troepen in Japan en 28.000 in Zuid-Korea.

Toen China en Rusland in juli 2019 hun eerste gezamenlijke luchtpatrouille op lange afstand voerden in de Stille Oceaan, probeerden Zuid-Korea en Japan jets om de Chinese en Russische vliegtuigen te onderscheppen, waarbij Zuid-Korea honderden waarschuwingsschoten afvuurde. Gesteund door de VS, schreeuwden beide Aziatische landen luid (en zonder bewijs) dat hun luchtruim was geschonden.

In antwoord op de oorlogvoerende opmerkingen van Esper en het Australische rapport zei het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken: “China is stevig op weg naar vreedzame ontwikkeling en ons nationale defensiebeleid is defensief van aard”. China is verder gegaan door een samenwerkingskader te bieden in het kader van het Belt and Road Initiative dat is opgebouwd rond de briljante politieke agenda van diplomatieke oplossingen voor geopolitieke spanningspunten door middel van strategieën voor economische ontwikkeling die alle deelnemers verrijken. Deze aanpak heeft China veel terugverdiend door spanningen weg te nemen met andere landen die territorium binnen de Zuid-Chinese Zee claimen, vooral onder de pro-BRI-oriëntatie van Dr. Mahathir Mohammeduit Maleisië en de president van de Filipijnen, Duterte .

Omdat ze zich niet op hun gemak voelen gevangen in het kruisvuur van een nucleaire uitwisseling, zijn Japan en Zuid-Korea ook zo ver gegaan dat ze op 21 augustus een nieuwe trilaterale samenwerkingsovereenkomst met China hebben gesloten, uitgegaan van “uitwisselingsprojecten van de volgende generatie in drie landen … We hopen dat bespreek toekomstgerichte partnerschappen en regionale aangelegenheden, inclusief Noord-Korea. ”De overeenkomst maakt ook internationale investeringen in gezamenlijke investeringen mogelijk in alle landen die onder het BRI-kader opereren. Samen zijn de drie landen goed voor meer dan een kwart van de productiviteit in de wereld en hebben ze alles te winnen door samen te werken.

Die Amerikaanse militaire functionarissen die de verouderde doctrine van volledige dominantie van het spectrum promoten, dansen op de toon van een lied dat enige tijd geleden stopte met spelen. Zowel Rusland als China hebben de spelregels op verschillende niveaus veranderd en kunnen met fatale kracht reageren op elke aanval op hun bodem met wapens van de volgende generatie die buiten het bereik vallen van alles wat door theoretici van ivoren torengames in het westen wordt voorgesteld.

Het schip van de wereldgeschiedenis is van koers veranderd, weg van de stroomversnellingen van oorlog en economische ineenstorting, omdat het Belt and Road Initiative is gegroeid tot proporties die een paar jaar eerder niet mogelijk waren en de komende maanden beslissend zullen zijn, omdat het westen op zoek is naar ziel en beslist welke toekomst het zou willen hebben.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Duitsland waarschuwt de VS voor het opleggen van sancties aan Nord Stream 2, zegt dat geen enkel land het recht heeft om zijn energiebeleid te 'dicteren'

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Trump wordt echt wanhopig - en dat betekent dat hij steeds gevaarlijker wordt
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments