De arbeidersbeweging moet zich hard opstellen tegen het barbaarse immigratiebeleid van Trump

De arbeidersbeweging moet zich hard opstellen tegen het barbaarse immigratiebeleid van Trump

2 september 2019 0 Door Indignatie redactie

De arbeidersbeweging bevindt zich nu op een kruispunt van allerlei problemen, van het overleven van de klimaatcrisis tot het navigeren door het dreigende spook van automatisering tot het manoeuvreren van het meest anti-arbeid presidentieel bestuur en ministerie van arbeid in generaties.

Eén ding waar het overgrote deel van het uitgestrekte lidmaatschap van de AFL-CIO het wel over eens lijkt te zijn, is de noodzaak voor werknemers om zich te verenigen tegen de krachten van discriminatie en onverdraagzaamheid die een humanitaire crisis aan de zuidelijke grens van de VS hebben veroorzaakt.

Vakbonden zoals UNITE HERE en AFA-CWA hebben duidelijk gemaakt dat hun leden geen steun zullen verlenen aan het detentieregime van ICE. SEIU 32BJ’s overleden president Hector Figueroa was onvermurwbaar over de noodzaak om “deze deportatiemachine uit te roeien” gericht op werkende mensen. De New York Teamsters verklaarden zichzelf een ‘heiligdomunie’ om hun ongedocumenteerde leden te beschermen. Zelfs AFL-CIO-president Richard Trumpka, die voor veel kwesties naar het centrum leunt, heeft het wrede immigratiebeleid van de huidige regering sterk veroordeeld. Hij heeft ook steun uitgesproken voor de honderden ongedocumenteerde leden van de United Food and Commercial Workers International Union (UFCW) die in de recente ICE-invallen in Mississippi gevangen zijn genomen bij verschillende belangrijke voedselverwerkingsbedrijven. Het lijkt duidelijk welke nevenarbeid er is.

De arbeidersbeweging moet blijven protesteren tegen het vicieuze detentie- en deportatiebeleid van ICE en worstelen met haar eigen schandelijke vroegere standpunten over immigratie. Verder is er echter een kritiek moment van afrekening voor arbeidsleiders die hun toewijding aan mensenrechten willen onderstrepen en echte solidariteit met alle werknemers willen tonen – namelijk door de ICE-unie af te schaffen.

Het is geen verrassing dat ICE-agenten vakbondsvertegenwoordiging hebben, aangezien het 20.000 leden tellende bureau een groot deel van het federale personeelsbestand is. Toch kan de cognitieve dissonantie hier onthutsend zijn. Niet alleen genieten de brutale grensarbeiders van ICE dezelfde bescherming van de vakbonden waar generaties linkse radicalen voor vochten en stierven, ze zijn ook lid van de American Federation of Government Employees (AFGE). AFGE is ogenschijnlijk een links-leunende unie, een die momenteel ondersteuning voor de aanvallers van Communications Workers of America opschept en tweet over #BlackWomensEqualPayDay. AFGE was een van de eerste vakbonden te creëren van een Women’s afdeling en een afdeling eerlijke praktijken. Met een trotse geschiedenis van pleiten voor opname en een diverse achterban (minderheden maken meer dan een derde van zijn lidmaatschap uit), vertegenwoordigt AFGE700.000 werknemers in de federale overheid en de regering van het District of Columbia. Het is dus jammer dat mensen die actief werken tegen de beste belangen van de mensheid – wiens gewelddadige acties onevenredig gericht zijn op gemarginaliseerde mensen – onder die werknemers worden opgenomen. Ik durf te wedden dat een groot aantal andere AFGE-leden er ook niet zo blij mee zijn. (AFGE-leiders hebben niet gereageerd op herhaalde verzoeken om commentaar over de status van ICE- en Border Patrol-agenten binnen haar lidmaatschap.)

Er is hier een relevant precedent: de strijdkrachten zijn niet in vakbonden. De juridische redenering is dat een militaire arbeidsactie de nationale veiligheid in gevaar zou kunnen brengen, maar vanuit het oogpunt van arbeidssolidariteit is er een overvloedige reden om de handhavers van het Amerikaanse imperiale beleid en bedrijfsrechten in het buitenland te zien als iets anders dan echte gelovigen in arbeiderssolidariteit. Volgens dezelfde logica zou een werkelijk radicale arbeidersbeweging politie, gevangenisbewakers, grenspatrouilles en ICE-agenten in dezelfde categorie moeten groeperen – ook al vallen ze nu allemaal binnen het organiserende kader van AFGE. Ze zijn een bezettingsmacht, gezworen om alleen de belangen van het kapitaal en de staat te dienen ten nadele van de mensheid. Ze beschermen en dienen eigendom, geen mensen, en de enige solidariteit die ze voelen is met hun eigen soort.

Lees ook:  Corona Hoax, proliferatie van raciale rellen, militaire afsluiting?

Het is waar dat na de lange tournee van de arbeidersbeweging op de frontlinies van de Koude Oorlog en de bijbehorende drang om regeringsmedewerkers te organiseren, het meer dan zijn aandeel conservatieve holdovers heeft achtergelaten. En sommige arbeidsstrategen beweren dat een succesvolle massabeweging alle bondgenoten nodig heeft die het kan krijgen, zelfs als ze vurige handhavers van onrechtvaardige wetten zijn. (Deze zaak kreeg echter nog een recente hit, toen de New Yorkse politie-unie protesten organiseerde tegen het noodzakelijke en langverwachte ontslag van NYPD-officier Daniel Pantaleo, de agent die Eric Garner in 2014 heeft vermoord.) Maar zelfs als iemand dergelijke geschillen steunt lijkt duidelijk dat ICE en hun grenswachtcollega’s een speciaal en dringend geval presenteren dat haaks staat op de doelstellingen van arbeid en solidariteit met de burgerrechten: hun hele professionele bestaansrecht is mensen van kleur terroriseren.

Sinds president Donald Trump’s grensoptreden serieus werd gelanceerd, riepen oproepen om “ICE af te schaffen!” Protest na protest. De slogan is versierd met T-shirts en ingeroepen tijdens gemeenteraadsvergaderingen. De beweging om het agentschap af te schaffen krijgt meer grip met elk nieuw rapport van de gruwelen aan de grens, en elke foto van een migrerend kind dat een onacceptabele scheiding van familie doormaakt en wordt blootgesteld aan ziekte en dood.

Dus waarom hebben ICE-agenten een vakbond dan het voor de hand liggende (of zelfs precaire) recht van alle werknemers om collectief met hun werkgevers te onderhandelen? De kwestie van ICE’s vakbondsvertegenwoordiging slaat op de diepere politieke doelen van georganiseerde arbeid in een tijd waarin meer dan het recht om te organiseren wordt belegerd: het werk dat ICE en de US Border Patrol elke dag doen, ondermijnt de humanitaire doelen die serieuze arbeidersbeweging. De tegenstrijdige geeuw kan inderdaad de reden zijn waarom zoveel van de arbeidsgemeenschap zwijgen over het vertegenwoordigen van ICE en de Border Patrol, zelfs terwijl we ons blijven scharen achter sociaal-democratische oorzaken en om gerechtigheid roepen: misschien als ze er geen publieke aandacht aan schenken op de een of andere manier gewoon weggaat.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Trump verliest zijn verstand

Maar repressie werkt nooit zo. Het historische verslag laat niet alleen zien dat rechtshandhavingsbonden niet alleen een conceptueel struikelblok zijn voor hervormingsgezinde arbeidsorganisatie, maar ook een politieke, die traditioneel en aantoonbaar conservatief en rechts is. Zoals het Garner-schandaal ons eraan heeft herinnerd, beschermen politie-unies regelmatig moordenaars en het hoofd van de AFL-CIO-gelieerde National Border Patrol Council (NBPC) heeft opgeroepen tot nog meer draconisch immigratiebeleid dan Trump. Leden van de NBPC en de Nationale ICE Council hebben er beide publiekelijk op aangedrongen dat de regering Trump nog verder naar rechts buigt, hoewel de overgrote meerderheid van de gelieerde AFL-CIO-leden de racistische, xenofobe agenda van de regering hebben ontkend.

De NBPC zelf lijkt ongemakkelijk met zijn eigen vakbondsrelatie en besteedt veel tijd aan het rechtvaardigen van zijn rol in de AFL-CIO aan zijn leden. Zoals In These Times voor het eerst meldde in 2018, is het opmerkelijk strijdlustigVeelgestelde vragen op de website van de NBPC behandelen de vraag enigszins uitgebreid, waarbij wordt opgemerkt dat als de organisatie haar banden met de AFL-CIO zou verbreken, zij haar activa en vermogen om haar leden te vertegenwoordigen zou verliezen. (In dat scenario zou AFGE National inderdaad ingrijpen, een mogelijkheid die de auteur met afschuw lijkt te beschouwen.) De anonieme auteur van de FAQ waarschuwt ook, een voorstel van zeer weinig, dat onder leiding van de nationale unie, “agenten zal worden gebruikt als zondebok voor politieke correctheid “- terwijl tegelijkertijd ook het strooien spook van open grenzen wordt bespot en het vooruitzicht wordt geboden om Californië terug te keren naar Mexico onder een mythische immigrantvriendelijke federale regering. De website merkt ook op dat de NBPC slechts een kleine minderheid vormt binnen de 11 miljoen leden van de AFL-CIO; dit betekent volgens onze belegerde gesprekspartner,

Dit is het soort ongemakkelijke alliantie dat elke bevoegde parenadviseur zou markeren als een scheiding in de maak. En het is niet alsof ICE en de Border Patrol al hun werkplekvoordelen zouden moeten opgeven in de bewaringsonderhandelingen. De Federal Law Enforcement Officers Association (FLEOA), een non-profitorganisatie, vertegenwoordigt meer dan 26.000 federale wetshandhavers van meer dan 65 verschillende agentschappen. De FLEOA vervult verschillende gemeenschappelijke functies van een vakbond, waaronder het verzekeren, maar cruciaal is zelf geen vakbond. Als de ICE-unie de deur zou worden getoond, zouden ze een prima plek hebben om te gaan – een optie die de unie van de grenswachters in haar eigen FAQ bespreekt, wat geen eenduidige conclusie lijkt te geven waarom ze niet alleen de ‘open grenzen’ pinko’s zouden moeten weggooien en naar FLEOA moeten decamplen.

In tegenstelling tot de NBPC lijkt de ICE Council- website sinds april 2019 niet te zijn bijgewerkt en biedt deze weinig meer dan een reeks persberichten. Het meest recente ICE Council-gerelateerde bericht op de AFGE-website dateert uit 2012 en is slechts een dode link met “persmededeling-schuld-eigen-werknemers-beleid-vertragingen” in de hyperlink. Het Twitter- account van de groep  heeft precies twee volgers en een tweet van 2018, waarin burgemeester Ted Wheeler uit Portland, Oregon, de politie vroeg om een ​​ICE-faciliteit te beveiligen tijdens de Occupy ICE-beweging van afgelopen zomer. Men kan alleen aannemen dat ICE-functionarissen het te druk hebben met het vrijgeven van inflammatoire uitlatingen en het opsluiten van migrantenkinderen om een ​​robuuste aanwezigheid op het web te behouden.

Lees ook:  Europees parlement sluit deuren wegens coronavirus, behalve voor Greta

Het afschaffen van de ICE-unie zou niet eenvoudig zijn, en vereist AFGE en de AFL-CIO om echt achter het idee te komen om hen van hun rollen te verdrijven. Tijdens de Rode Schrik werden linksen opgeruimd en die periode blijft een vlek in de geschiedenis van de vakbondsbeweging. Maar in tegenstelling tot die donkere aflevering is dit geen morele paniek. Het is evenmin een kwestie van politiek op zich; het is eerder een kwestie van moraliteit. Nu we de kans krijgen om een ​​heel ander soort verandering te maken die ook toekomstige generaties werknemers zal beïnvloeden, moeten we niet wankelen.

Tijdens een recent evenement ter ere van de release van een nieuw boek van de eerbiedwaardige arbeidsverslaggever Steven Greenhouse, vroeg ik hoe de arbeidersbeweging trouw kan blijven aan haar waarden wanneer rechtse conservatieve politie, gevangenisbewakers en ICE-vakbonden nog steeds vertegenwoordigd zijn binnen de AFL -CIO. Het antwoord dat ik kreeg was in de trant van: Nou, ze hebben democratisch gestemd om vertegenwoordigd te worden door deze vakbonden, dus decertificering is niet echt een optie . Greenhouse heeft volkomen gelijk, om procedurele redenen: over de certificering wordt gestemd door het lidmaatschap zelf, dus als ICE zijn unie wil behouden, zijn de huidige regels aan zijn kant. Dat betekent dat de bal zich in het veld van de arbeidersbeweging bevindt.

Een oudere heer met een formidabele witte snor trok me naderhand opzij en vertelde me een verhaal over hoe de lokale politie in New Hampshire aan de oren van hun republikeinse vrienden had getrokken en erin geslaagd was om een ​​bijzonder afschuwelijk recht op werk in de senaat te verslaan . De moraal hier leek te zijn dat hoewel deze vakbonden niet bij iedereen favoriet zijn, ze een doel kunnen dienen.

Maar dergelijke oproepen negeren de aanzienlijke morele kosten die gepaard gaan met dergelijke voorlopige afwegingen. De vriend van onze vijand is nog steeds onze vijand. Het idee dat we ons moeten verenigen met elk lid van de unie daar ter wille van het grotere goed wordt veel minder dwingend in het licht van het staatsgeweld – en zelfs regelrechte moord – gepleegd door de handen van deze nominale bondgenoten van de arbeidersbeweging. Zoals hun eigen vakbonden duidelijk hebben gemaakt, zijn ICE- en Border Patrol-agenten niet geïnteresseerd in solidariteit. Het zijn veeleer de moderne Pinkertons, en als zodanig verdienen ze dezelfde paria-status die de eerste golf van industriële arbeidersleiders van Amerika gereserveerd had voor de strikebreakers van het bedrijf en schutters van onze eerste Gilded Age.Comments

comments