Media in gevecht met samenzweringstheorieën van de Witte Overheersing

Media in gevecht met samenzweringstheorieën van de Witte Overheersing

2 september 2019 0 Door Indignatie redactie

De gevestigde poortwachters van de reguliere media staan ​​tegenover White supremacists als de gesel van het land. Toch moet deze beweging diep onder de grond zijn gegaan omdat leden van deze clan met een licht gezicht ongelooflijk moeilijk te vinden zijn.

Door het traject van orkaan Whitey te volgen terwijl het land aan land brengt en geleidelijk aan het eens zo weelderige en groene Amerikaanse landschap een lichtere schaduw van bleek maakt, kan men zich alleen maar afvragen waar deze kracht van schadelijke witte kracht voor het eerst is ontstaan. Of is het gewoon een verzinsel van de opwindende verbeelding van de reguliere media?

Amerika’s bekendste blanke racisten, de Ku Klux Klan, zag zijn hoogtijdagen in de late 19 e eeuw, voordat sterk dalen in de late jaren 1920. Tegenwoordig zijn ze grotendeels geschuwd voor de beleefde samenleving en zijn ze slechts een schaduw van hun vroegere witheid, waarbij het lidmaatschap door de ADL wordt geschat op minder dan 3.000 landelijk. Nauwelijks een tour de force. Ondertussen, bij het uitvoeren van een Google-zoekopdracht op ‘White supremacist groepen’, is de allereerste inzending een artikel over – ja, u raadt het al – de Amerikaanse president Donald Trump.

Dusty on Twitter

the image at the end of the video Trump tweeted earlier was popular amongst the fascists of Lion Guard and the white supremacists of Vdare in 2016

Dit doet de vraag rijzen waar alle hype over racisme en ‘Witte suprematie’ eigenlijk over gaat. Begin augustus riepFox News-gastheer Tucker Carlson de hysterieover White supremacy, zeggende dat het “een hoax” was die aan het Amerikaanse publiek werd opgedrongen om “het land te verdelen en de macht in handen te houden.” zag nog een andere gestoorde eenling van zijn medicijn een ‘white power’-manifest voordat hij op schietpartij ging. De media verspilden geen tijd aan het vinden van verbanden tussen passages in de dekvloer van de moordenaar, bijvoorbeeld zijn gebruik van de uitdrukking “Spaanse invasie” bij het beschrijven van de migranten uit Latijns-Amerika die opstegen aan de Amerikaanse grens, en Donald Trump’s eerdere waarschuwingen met betrekking tot de toestroom van illegalen. In die zin had Carlson gelijk om zijn mening te geven.

“Als je een lijst zou samenstellen, een hiërarchie van zorgen, van problemen waar dit land voor staat, waar zou witte suprematie op de lijst staan,” vroeg hij. “Precies daar met Rusland, waarschijnlijk.”

“Dit is een hoax. Net als de hoax van Rusland. Het is een complottheorie die wordt gebruikt om het land te verdelen en macht te behouden. Dat is precies wat er aan de hand is. “

Dit leidt tot een interessant aspect van het zogenaamde raceprobleem van Amerika, met name met betrekking tot ‘White supremacy’. Wanneer het in de media wordt besproken, ligt de nadruk niet op opvallende gevallen van racistisch vooroordeel of geweld, afgezien van de incidentele en zeer gruwelijke gevallen van massale schietpartijen, maar eerder van wat sommige activisten zich voorstellen als gevallen van racistisch gedrag. Dit heeft de deur geopend voor enkele zeer wilde interpretaties.

Wist je bijvoorbeeld dat je, als je yoga beoefent, misschien wel een kast is met White Supremacist? In een rapportgetiteld, Yoga and the Roots of Cultural Appropriation, professor Shreena Gandhi, Michigan State University, houden blanken ‘witte suprematie en kolonialisme in stand

“Deze moderne trend van culturele toe-eigening van yoga is een voortzetting van blanke suprematie en kolonialisme, waarbij het patroon van blanke mensen wordt gehandhaafd die de dingen van cultuur consumeren die handig en draagbaar zijn, terwijl het welzijn en de bevrijding van het Indiase volk wordt genegeerd,” Professor Gandhi schreef samen met Lillie Wolff, een zelf beschreven “blanke Joodse organisator, facilitator en genezer”.

Ironisch genoeg vermelden Gandi en Wolff niet dat miljoenen nieuw geslagen Amerikaanse burgers uit vreemde landen kunnen worden beschuldigd, hoewel waarschijnlijk nooit, van dezelfde beschuldigingen van ‘culturele toe-eigening’ en ‘het consumeren van de cultuur die handig en draagbaar is “Door vrijwillig te besluiten in de Verenigde Staten te wonen, dat met open armen mensen en rassen van alle kleuren en geloofsbelijdenissen heeft verwelkomd. Het feit dat zoveel buitenlanders massaal naar Amerika blijven komen, maakt al dit gepraat over racisme en blanke supremacisten met een zwak voor yoga een beetje fantastisch. Maar ik dwaal af.

Lees ook:  Hoe de nazi-propaganda van Joeseph Goebbel de westerse media van vandaag ter wereld bracht

Robby Starbuck on Twitter

Seattle is trying to figure out how to clean poop off their streets but A Democrat Councilman doesn’t like the idea of using a pressure washer hose because it reminds him of hoses used against civil rights activists… You can’t make this stuff up. Insane.https://t.co/fxqdvmRYa2

Als yoga niet per se jouw kopje thee is, dan ben je misschien een seriële melkdrinker. Dan zou jij ook een schuim kunnen zijn aan de mond. Witte supremacist, genietend van je lactose-tolerantie die soms ontbreekt bij Afro-Amerikanen. Dus, de ontluikende blanke supremacisten in Amerika drinken veel plezier met het drinken van koemelk, gebruiken het als een soort ‘witte identiteit’ boodschap, of zo luidt het onsamenhangende argument in een artikel in de New York Times, getiteld ‘Why White Supremacists Chugging Milk (en Waarom genetici gealarmeerd zijn). Na het lezen van dit verhaal zou de lezer bijna denken dat lokale bars over het hele land koude witte melk serveren in plaats van bier.

Maar misschien ben je geen yoga-beoefenaar of een gewone consument van witte melk, maar gewoon een uitzonderlijk helder wit kind. Nou, sorry, dat ‘voorrecht’ komt nu ook met een aantal heel zware touwtjes in het spel, als de waanzinnige burgemeester van New York Bill De Blasio zijn zin krijgt, meldde de New York Times .

De Blasio is van plan zich te ontdoen van openbare schoolprogramma’s voor getalenteerde kinderen, omdat deze ‘meestal gevuld zijn met blanke en Aziatische kinderen’, wat natuurlijk lelijke boventonen van racisme met zich meebrengt.

“Als de burgemeester de aanbevelingen overneemt, zouden basisscholen en middelbare scholen niet langer studenten kunnen toelaten die uitsluitend of grotendeels gebaseerd zijn op gestandaardiseerde examens of andere academische vereisten, en middelbare scholen zouden diversiteitsvereisten hebben.”

Met andere woorden, de stimulans voor slimme kinderen om het goed te doen op school wordt nu met uitsterven bedreigd.

Misschien moeten blanke mensen om kritiek of vermoeden te vermijden gewoon in de buurt blijven en de hond uitlaten. Oh wacht, sorry, die alledaagse activiteit is ook verdacht van beschuldiging, aangezien eigenaren van witte honden hun aangelijnde huisdieren gebruiken om “territorium uit te zetten”, weet u, net als de hedendaagse Christopher Columbus, terwijl ze verbroederen met andere “blanke eigenaars met uitzondering van minderheden.”

Binnenkort vermoed ik dat het zelfs als onmodieus wordt beschouwd om witte tanden te hebben.

Andrew Lawrence on Twitter

Tucker Carlson: White supremacy is “actually not a real problem in America.” Calling white supremacy and issue is “a hoax” and “a conspiracy theory used to divide the country” https://t.co/ydzmJ0L7UI

Dus wat is de motivatie achter al deze ongelooflijke onzin met betrekking tot racisme? Een deel ervan is zeker een poging om de bewering te ondersteunen dat supporters van Trump niets meer zijn dan een clan van blanke supremacisten, omdat veel van deze racistische propaganda vóór 2016 ongehoord was. Met de complottheorie van ‘Russiagate’ volledig ontkracht, de liberale mainstream moeten de media, met al haar aandacht voor de presidentsverkiezingen van 2020, Trump combineren met weer een ander walgelijk wezen, en wie beter dan de racist?

Tegelijkertijd helpt al dit nepnieuws over toenemend racisme en melk drinkende blanke supremacisten die hun honden willen uitlaten het echte probleem in Amerika, dat de grote kloof is, verdoezelen. Terwijl de titanen van technologie fantastische hoeveelheden rijkdom blijven hamsteren, vaak zoals in het geval van Amazon en anderen, zonder belasting over de buit te betalen, worstelen gemiddelde Amerikanen onder een berg van onontkoombare schulden aan hun huizen, auto’s en vooral collegegeldkredieten, die grotendeels beïnvloedbare studenten – met hoge rentetarieven – financierden om zich te abonneren op de mythe van racisme in Amerika.

De liberale strijders voor sociale rechtvaardigheid, die elke blanke willen karakteriseren als een racist of supremacist, handelen in overeenstemming met de ontwerpen van de gevestigde elite, die op deze misleide activisten vertrouwen om het verhaal ver weg te richten van het meest kritische onderwerp in de Verenigde Staten. Staten, wat geen racisme is, maar eerder de grote klasse verdelen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  #NeverTrump The Lincoln Project: vriend, vijand of fraude?

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  NYT tweede bomshell DE BELASTINGEN VAN DE PRESIDENT: HOE REALITY-TV FAME TRUMP EEN LEVENSLIJN VAN $ 427 MILJOEN GAF
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments