Op zoek naar liefde op Tinder? Lesbiennes moeten eerst langs een parade van hetero mannen vegen

Op zoek naar liefde op Tinder? Lesbiennes moeten eerst langs een parade van hetero mannen vegen

2 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Vreemde vrouwen en niet-binaire mensen hebben vele frustrerende jaren doorgebracht met puzzelen over de mannen die op een of andere manier door onze Tinder-instellingen glippen.

Ik ben vrijgezel sinds mijn laatste relatie eindigde in februari, en net als veel andere lesbiennes, betekent dit dat ik terug ben op Tinder . De dating-app biedt een manier om mijn datingpool uit te breiden tot buiten de gebruikelijke groep vrienden, exen en vrienden van exen. Maar ik was vergeten hoe het is om lesbisch te zijn in de populairste dating-app van Amerika ; om data te vinden, moet ik door een echt struikgewas van paren van verschillend geslacht en cisgendermannen waden.

Maar waarom verschijnen mannen in mijn feed met potentiële wedstrijden wanneer mijn account is ingesteld om alleen door vrouwen geïdentificeerde profielen te zien? Anekdotisch weet ik dat ik nauwelijks alleen ben – zonderlinge vrouwen en niet-binaire mensen hebben jarenlang gepuzzeld over de mannen die op een of andere manier door onze Tinder-instellingen glippen. Ja, er zijn andere dating-apps, maar Tinder is degene die ik het meest heb gebruikt, en de enige waar ik dit consequent heb laten gebeuren.

Ik weet dat ik nauwelijks alleen ben – zonderlinge vrouwen en nonbinary mensen hebben jarenlang gepuzzeld over de mannen die op een of andere manier door onze Tinder-instellingen glippen.

En ik wil heel duidelijk maken dat mijn ongemak met Tinder niet gebaseerd is op enige vorm van TERF (trans-uitsluitende radicale feministische) ideologie ; Ik date zowel trans- en nonbinary mensen als vrouwen. Maar ik date niet hetero, cisgender mannen of hetero koppels. Om eerlijk te zijn, krijg ik de indruk dat mannen mijn profiel kunnen zien (Tinder is tenslotte een tweerichtingsverkeer). Als een vrouwelijke lesbienne die vaak wordt aangezien voor hetero, krijg ik genoeg ongewenste aandacht van mannen. Ik zou mezelf niet als een potentiële date op de markt moeten brengen wanneer ik dat heel, heel erg niet wil.

Als een over het algemeen nieuwsgierige journalist wilde ik het mysterie oplossen. In juli verwijderde ik mijn Tinder-account en meldde ik me weer aan op het platform voor een volledig nieuwe start. Dit was de enige manier om er absoluut zeker van te zijn dat ik alle instellingen goed had aangevinkt, om eventuele fouten aan mijn kant uit te sluiten. Bij het maken van een nieuw account vroeg de app me om een ​​geslacht te kiezen (mannelijk of vrouwelijk waren de enige opties en ik koos vrouwelijk) en een seksuele geaardheid (je kon er drie kiezen; ik ging met lesbisch, queer en homo).

Ik kwam op een enigszins verwarrende pagina die me in staat stelde om een ​​tweede genderidentiteit te kiezen (niet-binair) en vroeg of ik wilde worden opgenomen in zoekopdrachten voor mannen of vrouwen (ik koos voor vrouwen). In de instellingen werd mij gevraagd of ik vrouwen, mannen of iedereen wilde zien (ik koos vrouwen, en klikte op een knop met de tekst: “Toon me eerst mensen met dezelfde oriëntatie” om hopelijk hetero vrouwen te verwijderen en gelijk te krijgen) aan mijn collega-queers). Met al deze instellingen zorgvuldig geselecteerd, dacht ik dat ik vrij was.

Ik had het mis. Ik veegde dagenlang naar paren van andere geslachten die achten op biseksuele vrouwen en kwam talloze profielen tegen voor – je raadt het al – rechte, cisgender mannen. Ik zou schatten dat ten minste de helft van de profielen die de app me liet zien, koppels of mannen waren: een schokkend hoog aantal. Geïntrigeerd (en omdat ik aan dit verhaal werkte), begon ik mannen en stellen recht te vegen. Ik realiseerde me dat de meeste of alle profielen me blijkbaar al hadden gezien; elke keer als ik een cisgender-man rechtviel, was het een directe wedstrijd. Ik was in hun zwembad, leuk vinden of niet. Griezelig.

Ik ben in de veertig, wat betekent dat ik een groot deel van mijn jeugd heb doorgebracht in de lesbische bars van de VS die grotendeels zijn verdwenen . Mannen en heteroseksuele stellen ontmoeten in lesbische ruimtes is een al te vertrouwde ervaring voor mij. Vroeger werden mannen die rond lesbische bars hingen ‘haaien’ genoemd vanwege de manier waarop ze dronken of eenzame prooi leken te omcirkelen. Hoewel sommige bars weigerden hen binnen te laten, riepen andere lesbische bars gewoon mannelijke klanten hoge deurvergoedingen op om hen te laten betalen voor het voorrecht van gapen en stalken.

Als een jonge damendijk met lang haar en geverfde vingernagels, had ik er een hekel aan om door deze ontmoetingen te navigeren in zogenaamd zeldzame veilige ruimtes. Toen ik naar de bar kwam om te flirten met meisjes en transjongens, wilde ik niet de hele nacht door de ogen van een hetero man op me moeten voelen. Het is al erg genoeg dat vrouwelijk ogende vrouwen zo vaak worden verward met hetero vrouwen, een fenomeen dat bekend staat als femme onzichtbaarheid . Lesbische bars zouden de enige plaats zijn waar, gewoon door de kamer binnen te gaan, mijn eigenaardigheid niet te ontkennen was.

Tegenwoordig zijn de lesbische bars van vroeger meestal gesloten. Vreemde vrouwen (en hun aangrenzende populaties: niet-binaire mensen en transmannen) ontmoeten elkaar nu voornamelijk via dating-apps en andere platforms zoals het razend populaire Instagram-account Personals . Terwijl Personals zijn eigen app lanceert (momenteel in Beta-testen), is HAAR de app voor queer vrouwen die de meeste mainstream-tractie lijkt te hebben aangetrokken. Met beperkte opties , hebben queer vrouwen de neiging om zaden over meerdere platforms te verspreiden; Ik heb vrienden gekend om Tinder, HER, Bumble en OK Cupid in één keer te gebruiken terwijl ze ook de Personals-feed doorzochten.

Lees ook:  Gebleekte meisjes: India en zijn liefde voor een lichte huid

De lesbische wereld kan klein voelen; hoewel er geen betrouwbare gegevens zijn over het aantal LGBTQ-mensen in de VS (we worden niet geteld door de US Census), schatte een Gallup-enquête uit 2016dat ongeveer 4 procent van de Amerikaanse vrouwen geïdentificeerd als lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender – wat betekent dat de nummers in elke subgroep kleiner zijn. En velen in mijn gemeenschap worstelen consequent om mogelijke data te halen die nog niet overlappen met hun sociale kringen.

Een onderzoek uit 2016 uitgevoerd door onderzoekers van de Queen Mary University of London, Sapienza University of Rome en de Royal Ottawa Health Care Group ontdekte dat terwijl 12 procent van de mannelijke Tinder-profielen gebruikers als homoseksueel of biseksueel identificeerde, slechts 0,01 procent van de vrouwenprofielen gebruikers als iets identificeerde anders dan hetero. Hoewel er drie jaar zijn verstreken, ben ik er niet van overtuigd dat de cijfers aanzienlijk zijn toegenomen. In de weken sinds ik mijn Tinder-profiel opnieuw heb opgestart, heb ik geveegd totdat er geen nieuwe wedstrijden meermaals te vegen waren (ik gebruikte de app in verschillende steden tijdens het reizen). Dit gevoel van schaarste maakt het des te frustrerender om mensen te ontmoeten die je hebt geen interesse in dating.

Overeenkomen met mannen en koppels zou normaal gesproken vervelend zijn, maar het was nuttig voor dit artikel. Ik heb verschillende koppels een bericht gestuurd om te vragen waarom ze het geslacht van hun profiel als ‘vrouw’ hebben gemarkeerd en of ze wisten dat het maken van een account als koppel de Tinder-regel ‘One Person, One Account’ schendt., waarin staat: ‘Tinder-accounts kunnen niet meerdere eigenaren hebben, dus maak geen account aan bij je vriend of significante andere.’ Geen enkele van de paren reageerde. Maar sommige mannen met wie ik overeenkwam, gaven nuttige feedback. Toen ik ‘Harry’ vroeg, die weigerde ronduit geciteerd te worden voor dit verhaal, of hij per ongeluk zijn geslacht op vrouw had gezet, zei hij dat hij dat niet had gedaan. Hij beweerde dat hij een heteroman was die op zoek was naar vrouwen en niet zeker wist waarom hij in mijn feed was verschenen. Maar toen zei hij iets verrassends: mannen verschijnen ook in zijn feed, hoewel zijn profiel was ingesteld om vrouwen te zoeken. Andere mannen met wie ik overeenkwam, hadden duidelijk hun geslacht als mannelijk in hun profiel vermeld. Voor alle duidelijkheid: geen van deze mannen leek transgender te zijn; in mijn ervaring als een persoon die trans-mensen heeft gedateerd,

Ik wist dat de meeste van mijn vrienden mannen en koppels waren tegengekomen, maar ik besloot ook mijn 16.000 Twitter-volgers te vragen in de hoop een willekeurige steekproef te verzamelen. Ik kreeg ongeveer 20 quotable reacties van queer vrouwen, die allemaal zeiden dat ze rechte cis-mannen in hun Tinder-feed zijn tegengekomen en erover hadden gepuzzeld. Velen – inclusief biseksuele vrouwen – uitten ook ergernis bij koppels die de app gebruiken om op queer vrouwen te zoeken naar trio’s.

“Ik ging alleen naar vrouwen. mijn resultaten zijn een gemakkelijke 40 procent heteroparen die op zoek zijn naar een eenhoorn of wat dan ook. Het walgt van me, ‘zei Sarah Gregory in reactie op de Twitter-prompt. “Ik zou ook schatten dat ongeveer 10 procent van de profielen die ik zie cis-mannen zijn als deze alleen op vrouwen zijn ingesteld.”

In de weken sinds ik mijn Tinder-profiel opnieuw heb opgestart, heb ik geveegd totdat er geen nieuwe wedstrijden meermaals vegen. Dit gevoel van schaarste maakt het des te frustrerender om mensen tegen te komen waar je geen interesse in hebt om te daten.

“Mijn instellingen zijn ingesteld om alleen vrouwen te laten zien, maar ik zie nog steeds mannen bijna elke keer als ik inlog”, zei Mari Brighe op Twitter. “Het lijkt er ook op dat er TEN MINSTE zoveel profielen zijn voor eenhoornjachtparen als profielen voor queervrouwen. Het is belachelijk frustrerend. ‘

Samenzweringstheorieën hebben zich verspreid, waarbij sommige vreemde vrouwen denken dat heteromannen hun geslacht veranderen om te proberen lesbiennes op te pakken. Of misschien zijn sommige jongens gewoon te dom om een ​​datingprofiel goed op te zetten.

Dus was dit het gevolg van mannen die het platform verkeerd gebruikten? Was het een bug? Was het een functie? In de loop van drie afzonderlijke telefoontjes met vertegenwoordigers van Tinder die uitsluitend op de achtergrond spraken, werd mij herhaaldelijk verzekerd dat wat ik beschreef bijna onmogelijk was. Door de gesprekken voelde ik me nog meer verward en gefrustreerd. Tinder blokkeerde me niet doelbewust, maar het leek er ook niet op dat de app begreep waarom de aanval van mannen en koppels vreemde vrouwen zo ongemakkelijk maakt, of hoe de ongebreidelde seksualisering van lesbiennes die soms roofzuchtig en gevaarlijk kan worden .

Uiteindelijk gaf Tinder me een verklaring in het dossier waarin het geheel als een inclusieprobleem werd ingelijst.

“Tinder is de meest gebruikte app door LGBTQ-vrouwen en we zijn er trots op deze gemeenschap te dienen. Inclusie is een kernwaarde en we werken voortdurend aan het optimaliseren van de gebruikerservaring,” zei een woordvoerder van Tinder. “We hebben vastgesteld dat gebruikers soms kunnen opzettelijk of onbedoeld van geslacht veranderen en worden daarom getoond aan gebruikers die op zoek zijn naar andere wedstrijden. De enige manier om dit te voorkomen is door gebruikers te beperken van geslacht te veranderen, wat geen productwijziging is die we willen doorvoeren. “

Aan het einde van de dag versterkte mijn Great Tinder-experiment vooral de frustraties die vrouwen zonderling hebben bij het proberen om veilige datingspots te vinden. Ondanks het feit dat ik Tinder onder de aandacht heb gebracht – een voorrecht dat ik via mijn platform als journalist heb kunnen bereiken – is er nog steeds geen voorzienbare manier om cisgendermannen en -paren in de app te vermijden. De ervaring heeft me des te hongeriger gemaakt voor de aanstaande Personals-app , waarvan maker Rakowski zei dat in een interview in 2018 vrouwelijke vrouwen in staat zijn om wedstrijden te filteren volgens de identificatiegegevens die belangrijk zijn in onze gemeenschap.

Rakowski heeft als doel een dating-app te maken waarmee gebruikers bijvoorbeeld kunnen zoeken naar een “bodem” in de regio New England of een “switchy trans-femme” in Seattle. Dat soort culturele gevoeligheid lijkt te ontbreken in de meeste dating-apps die niet zijn gemaakt met queer-gebruikers in het achterhoofd. Misschien is de les deze: totdat queers aan het roer staan ​​van de bedrijven die de technische tools maken die we dagelijks gebruiken, kunnen die tools niet volledig aan onze behoeften voldoen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Misogynie, mannelijke woede en de woorden die mannen gebruiken om Greta Thunberg te beschrijven

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Vrouwendag: basisschool onthult enorm Greta-portret
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments