28 Tekenen van economische dreiging als de maand september begint

28 Tekenen van economische dreiging als de maand september begint

3 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Sinds het einde van de laatste recessie zijn de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie nog nooit zo slecht geweest als nu. Overal waar je kijkt, duiken economische rode vlaggen op en de reguliere media staan ​​plotseling vol met verhalen over ‘de komende recessie’. 

Na een aantal jaren van relatieve economische stabiliteit lijkt het dramatisch te veranderen voor de Amerikaanse economie en de wereldeconomie als geheel. Steeds opnieuw zien we dingen gebeuren die we sinds de laatste recessie niet hebben gezien, en veel analisten verwachten dat onze problemen zullen versnellen als we de laatste maanden van 2019 tegemoet gaan.

We moeten zeker hopen dat dingen snel zullen omdraaien, maar op dit moment lijkt dat niet waarschijnlijk. De volgende zijn 28 tekenen van economische ondergang als de cruciale maand september begint …

# 1 De VS en China hebben net pijnlijke nieuwe tarieven op elkaar geslagen , waardoor de handelsoorlog naar een geheel nieuw niveau is geëscaleerd.

# 2 JPMorgan Chase verwacht dat de handelsoorlog ‘het gemiddelde Amerikaanse huishouden’ $ 1.000 per jaar kost .

# 3 Opbrengstcurve-inversies zijn elke Amerikaanse recessie sinds de jaren 1950 voorafgegaan, en het feit dat het opnieuw is gebeurd, is een van de grote redenen waarom Wall Street de laatste tijd zo in paniek raakt.

# 4 We zijn net getuige geweest van de grootste daling van het Amerikaanse consumentenvertrouwen in 7 jaar .

# 5 Hypotheekstandaarden stijgen in het snelste tempo dat we sinds de laatste financiële crisis hebben gezien .

# 6 De verkoop van luxe huizen met een waarde van $ 1,5 miljoen of hoger daalde met vijf procent in het tweede kwartaal van 2019.

# 7 De Amerikaanse productiesector is voor het eerst sinds september 2009gecontracteerd .

# 8 De Cass Freight Index daalt al een aantal maanden. Volgens CNBC daalde het “5,9% in juli, na een daling van 5,3% in juni en een daling van 6% in mei.”

# 9 Bruto particuliere binnenlandse investeringen in de Verenigde Staten daalden met 5,5 procent in het tweede kwartaal van 2019.

# 10 De verwerking van ruwe olie bij Amerikaanse raffinaderijen is het meest gedaald die we sinds de laatste recessie hebben gezien .

# 11 De koperprijs geeft ons vaak een duidelijke indicatie van waar de economie naartoe gaat, en het is nu met 13 procent gedaald in de afgelopen zes maanden.

# 12 Als het erop lijkt dat er een economische crisis aankomt, komen investeerders vaak naar edelmetalen. Het is dus heel interessant om op te merken dat de goudprijs sinds mei met meer dan 20 procent is gestegen.

# 13 Dameskledingwinkel Forever 21 “staat naar verluidt dicht bij het aanvragen van een faillissementsbescherming” .

# 14 We hebben net vernomen dat Sears en Kmart tegen het einde van dit jaar “bijna 100 extra winkels” zullen sluiten .

# 15 Binnenlandse zendingen van campers zijn tot nu toe een verbazingwekkende 20 procent gedaald in 2019.

# 16 Het Labor Department heeft toegegeven dat de Amerikaanse economie eigenlijk 501.000 banen minder heeft dan ze eerder dachten.

Lees ook:  Amerika wordt gegijzeld door een bloedige gek - en hij is in het Witte Huis

# 17 S&P 500 winst per aandeel schattingen zijn gestaag gedaald het hele jaar door.

# 18 Morgan Stanley zegt dat de mogelijkheid dat we een wereldwijde recessie zullen zien “groot en stijgend is” .

# 19 Wereldhandel daalde in juni 1,4 procent van een jaar eerder, en dat was de grootste daling die we sinds de laatste recessie hebben gezien .

# 20 De Duitse economie is in het tweede kwartaal gekrompen en de Duitse centrale bank “voorspelt dat het derde kwartaal ook zal dalen” .

# 21 Volgens CNBC heeft de S&P 500 ‘net een schreeuwend verkoopsignaal gestuurd’ naar Amerikaanse investeerders.

# 22 Masanari Takada waarschuwt dat we binnenkort een “Lehman-achtige” duik in de aandelenmarkt kunnen zien.

# 23 Zakelijke insiders dumpen aandelen in een tempo dat we al meer dan tien jaarniet hebben gezien .

# 24 Apple CEO Tim Cook heeft voor miljoenen dollars aan Apple-aandelen gedumpt.

# 25 In plaats van de fondsen van zijn bedrijf op de aandelenmarkt te pompen, heeft Warren Buffett besloten om 122 miljard dollar contant op te sparen . Dit lijkt een duidelijke indicatie dat hij gelooft dat er een crisis aankomt.

# 26 Beleggers verkopen hun aandelen in fondsen van opkomende markten in een tempo dat we nog nooit eerder hebben gezien .

# 27 De economische beleidsonzekerheidsindex bereikte het hoogste niveau dat we ooitin de maand juni hebben gezien .

28 Amerikanen zoeken vaker op Google naar de term ‘recessie’ dan we sinds 2009 ooit hebben gezien .

De tekenen zijn heel duidelijk, maar helaas leven we in een tijd waarin ‘normality bias’ ongebreideld is in onze samenleving.

Als je niet bekend bent met “normalcy bias”, is het volgende hoe Wikipedia hetdefinieert …

De vooringenomenheid van normaliteit , of normaliteitsbias , is een overtuiging die mensen hebben bij het overwegen van de mogelijkheid van een ramp. Het zorgt ervoor dat mensen zowel de kans op een ramp als de mogelijke gevolgen ervan onderschatten, omdat mensen geloven dat dingen altijd zullen functioneren zoals ze normaal hebben gefunctioneerd. Dit kan leiden tot situaties waarin mensen zich niet voldoende voorbereiden op rampen, en op grotere schaal het falen van overheden om de bevolking te betrekken bij de voorbereiding op rampen . Naar verluidt vertoont ongeveer 70% van de mensen een normaal vooroordeel bij rampen. [1]

Voor de meeste Amerikanen is de crisis van 2008 en 2009 nu een verre herinnering, en de overgrote meerderheid van de bevolking lijkt erop te vertrouwen dat er betere dagen in het verschiet liggen, zelfs als we eerst een economische recessie moeten doorstaan. Als gevolg hiervan bereiden de meeste mensen zich niet voor op een grote economische crisis, en dat maakt ons uiterst kwetsbaar.

In 2008 en 2009 waren de meeste Amerikanen volledig verrast door de vreselijke financiële crisis en de bittere recessie die daarop volgde.

Deze keer zal het hetzelfde zijn, ook al zijn de waarschuwingssignalen voor iedereen zichtbaar.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  De nachtmerrie van de Filipijnse dienstmeid in Koeweit

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  The Deep State: Volg het geld van Rothschild, Soros en Rockefeller
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments