Nog een andere Trump Tax Scam is blootgesteld

Nog een andere Trump Tax Scam is blootgesteld

3 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Stedelijk beleidsexperts samen met progressieve groepen en politici reageerden verontwaardigd op een  rapport van de New York Times dat zaterdag publiceerde over hoe het “handtekeningplan” van de Trump-administratie om gemeenschappen met lage inkomens in de Verenigde Staten te helpen met een belastingvoordeel van miljoenen dollars “heeft gevoed een golf van ontwikkelingen die zijn gefinancierd en gebouwd voor de rijkste Amerikanen. ‘

Het belastingvoordeel maakte deel uit van de  wetgeving die  critici de GOP-belastingzwendel noemden, die Republikeinen via het Congres en president Donald Trump in december 2017 tot wet hebben ondertekend. De progressieve belangenorganisatie MoveOn  tweet : de fiscale zwendel van de GOP 2017, een programma dat bedoeld is om arme gemeenschappen ten goede te komen, is gewoon een uitreiking aan de rijken. ”

Volgens de  Times :

Onder de vroege begunstigden van de fiscale stimulans zijn miljardairfinanciers zoals Leon Cooperman en bedrijfsmagnaten zoals Sidney Kohl – en de familieleden en adviseurs van de heer Trump.

Voormalig Regering Chris Christie van New Jersey; Richard LeFrak, een titaan in onroerend goed in New York die dicht bij de president staat; Anthony Scaramucci, een voormalige assistent van het Witte Huis die onlangs ruzie had met Mr. Trump; en de familie van Jared Kushner, de schoonzoon van de heer Trump en senior adviseur, willen allemaal profiteren van wat er aan het worden is om een ​​eenmalige bonanza voor elite-investeerders te worden.

Het doel van het programma, zoals de  Times  verklaarde, was “investeerders te overhalen om contant geld in arme buurten te pompen” door hen toe te staan ​​”aandelen of andere investeringen te verkopen en vermogenswinstbelasting jaren uit te stellen – zolang ze de opbrengsten maar in projecten steken in federaal gecertificeerde kansenzones. ”

Lees ook:  Risico's voor nog een onwinbare, waarschijnlijk catastrofale oorlog is Trump te stoppen?

Echter, in plaats van gemeenschappen met lage inkomens die de vruchten plukken van dergelijke investeringen, beginnen miljarden onbelaste beleggingswinsten in hoogwaardige flatgebouwen en hotels te stromen, opslagfaciliteiten die slechts een handvol werknemers in dienst hebben, en studentenhuisvesting in de drukke universiteit steden, onder andere projecten, ”  meldde de  Times .

Hoewel het rapport directe kritiek op het programma veroorzaakte,  merkte Yonah Freemark , een promovendus bij de afdeling Stedelijke Studies en Planning van het MIT, op dat “we altijd wisten dat dit zou gebeuren – zo werd de rekening geschreven.”

Yonah Freemark on Twitter

Trump’s “opportunity zone” tax break-supposedly meant to improve low-income neighborhoods-has actually resulted in luxury development in wealthy communities. But we always knew that this was going to happen-it’s how the bill was written. https://t.co/c4Zr0RfiGA

Onder degenen die het rapport benadrukten waren 2020 Democratische presidentskandidaten  Bill de Blasio , burgemeester van New York City, en senator Bernie Sanders (I-Vt.).

“President Trump heeft veel critici,” tweette Sanders. “Maar als oplichter is hij een talent van het hoogste kaliber.”

Bernie Sanders on Twitter

Even the part of Trump’s tax scam supposedly for low-income neighborhoods is a massive tax avoidance scheme for the ultra-rich. President Trump has many critics. But as a con artist, he is a talent of the highest caliber. https://t.co/lIc2IBk2ZjLees ook:  Neem het kabinet teveel risico met het openen van de basisscholen

Comments

comments