Trump Washington is tegen de wereld

Trump Washington is tegen de wereld

3 september 2019 0 Door Indignatie redactie

De maand augustus werd genoemd naar de Romeinse keizer Caesar Augustus, wiens bewind van 27 v.Chr. Tot 14 n.Chr. Meestal wordt herinnerd voor wat bekend werd als Pax Romana – een tijdperk van vrede – maar eindigde met het steeds dictatoriaal worden. Zoals Tacitus vastlegde : “Augustus won de soldaten met geschenken, de bevolking met goedkope maïs … en groeide zo geleidelijk aan, terwijl hij zich in zichzelf concentreerde op de functies van de Senaat, de magistraten en de wetten”, wat bekend klinkt.

Naast het feit dat meer dan vijftig mensen zijn gedood in massaschietpartijen in de VS en drie Amerikaanse soldaten zonder enige reden zijn gedood in het moeras van Afghanistan, heeft in augustus het Amerikaanse leger meer overwonnen door president Trump die enkele van de De meer irritante eigenaardigheden van de Romeinse dictator, niet in het minst de praktijk van het stapelen van het Supreme Court met ultra-rechtse bigots en een overweldigend verlangen om zowel nationale als internationale wetten op zijn eigen manier te interpreteren en te hanteren.

Er was nog meer provocatie van China door het Pentagon dat de marine opdracht gaf om op 28 augustus nog een operatie “vrijheid van navigatie” in de Zuid-Chinese Zee uit te voeren. De woordvoerster van de 7e vloot van de VS zei dat “Amerikaanse strijdkrachten opereren in de Indo -Pacificerende regio op dagelijkse basis, inclusief in de Zuid-Chinese Zee. Alle operaties zijn ontworpen in overeenstemming met het internationale recht en tonen aan dat de Verenigde Staten zullen vliegen, zeilen en opereren waar het internationale recht dat toelaat. “

Tijdens een eerdere provocatie, op 6 augustus, toen het nucleair bewapende vliegdekschip USS Ronald Reagan luchtoperaties uitvoerde in de Zuid-Chinese Zee, verklaarde de Amerikaanse admiraal Karl Thomas : “We vinden gewoon dat mensen de internationale wet moeten volgen en onze aanwezigheid staat toe dat ons om die veiligheid en stabiliteit op de achtergrond te bieden voor deze discussies. ”

De “internationaal recht” om door deze mensen genoemd is gebaseerd op het VN-Verdrag inzake het recht van de zee, of UNCLOS, die Gegevens de “juridische status van de territoriale zee over de territoriale zee en van de bodem en van het luchtruim ondergrond ”maar wat nooit door het Pentagon of de westerse gevestigde media wordt vermeld, is dat de Verenigde Staten het Verdrag niet hebben geratificeerd. Zoals de diplomaat opmerktemet betrekking tot dit minachtende ontslag van het internationale recht, “is het nationale belang het slachtoffer geworden van het confessionele karakter, het verharde doctrinarisme van de moderne Amerikaanse politiek.”

Maar dat doet er niet toe, zolang Amerikaanse marine geleide projectiel oorlogsschepen kan zwerven over de achtertuinen van de naties een halve wereld verwijderd van Washington terwijl de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur, John Bolton, toert de grenzen van Rusland verder te wakkeren anti-Russische sentimenten in Oekraïne, Wit-Rusland en Moldavië.

Het was geen toeval dat Bolton’s draf rond Rusland plaatsvond vlak voor een bijeenkomst in Berlijn van hoge diplomaten uit Oekraïne, Duitsland, Frankrijk en Rusland, bedoeld om zich voor te bereiden op inhoudelijke discussies gericht op het verminderen van spanning en het bevorderen van de dialoog. Dit soort bijeenkomsten trekt de goedkeuring van Washington niet aan, want het is in het beste economische belang van het Militair-Industrieel Complex om de spanningen te handhaven, de dialoog te ontmoedigen en te concentreren op het overspoelen van de wereld met dure Amerikaanse wapens.

Het was ironisch en zelfs amusant dat, zoals gerapporteerd door Radio Free Europe , toen Bolton naar Moldavië ging, verklaarde dat “de Verenigde Staten zeer sterk geloven in de soevereiniteit en onafhankelijkheid van Moldavië. Het is aan de burgers om te beslissen wat hun toekomst zal zijn, niet aan invloeden van buitenaf ”- omdat Bolton’s doel in de regio en elders in de wereld precies dat is: landen beïnvloeden om de Verenigde Staten te bevoordelen ten opzichte van Rusland en China.

Lees ook:  Tsunami Democràtic: Catalonië heeft een nieuw soort online activisme gecreëerd. Iedereen moet opletten

The Washington van Trump Augustus blijft zijn uiterste best doen om schelden en intimideren Rusland en China met het doel hen te portretteren als zijnde opzet van de wereld overheersing dat zo duidelijk wordt uitgeoefend door de Verenigde Staten, die “is gevestigd op meer dan 400 militaire bases elk continent behalve Antarctica. ‘Toch zijn Trump en zijn flexibele senaat en andere enthousiaste volgelingen altijd klaar om spannende nieuwe uitdagingen te vinden, de meest recente is Space, waar volgens keizer Trump problemen zijn.

Op 29 augustus kondigde hij aan : “We zijn hier verzameld in de Rozentuin om het Amerikaanse ruimtecommando op te richten. Het is een groot probleem. Als het nieuwste commandant van de strijder zal SpaceCom de vitale belangen van Amerika in de ruimte verdedigen – het volgende domein van oorlogsvoering. En ik denk dat dat voor iedereen vrij duidelijk is. Het draait allemaal om ruimte … SpaceCom zal agressie moedig afschrikken en de Amerikaanse rivalen veruit overtreffen. “

Hoe agressie ‘moedig’ wordt afgeschrikt door iemand aan een bureau die op een toetsenbord tikt, wordt niet onthuld, maar Trump denkt dat dit zo is en was welsprekend in zijn verklaring dat ‘het Amerikaanse leger vanaf de eerste dagen van het land de paden verliet en de grenzen overschreed dat de toekomst van onze natie veilig stelde. Geen enkele tegenstander op aarde zal ooit de geweldige moed, vaardigheid en macht van de Amerikaanse strijdkrachten evenaren ‘, zelfs als ze alleen maar op knoppen drukken.

Toen meldde de Amerikaanse luchtmacht de wereld dat ze ‘een task force van B-2 Spirit stealth-bommenwerpers, vliegeniers en ondersteunende vliegtuigen had ingezet bij RAF Fairford in Engeland. De taakgroep is van de 509th Bomb Wing op Whiteman Air Force Base in Missouri. Tijdens de inzet van de bommenwerpers zullen de vliegers theaterintegratie en vliegtraining, inclusief gezamenlijke en geallieerde training in Europa, volgen om de interoperabiliteit van de bommenwerper te verbeteren ”

De inzet werd headliner in Britain’s Express krant als “ Rusland bedreiging: US B-2 bommenwerpers komen in het Verenigd Koninkrijk na laatste Russische jet incident .” Het papier bleef dat de bommenwerpers was gestuurd “, zoals de Amerikaanse kusten up defensie in het Verenigd Koninkrijk tegen een achtergrond van het Russische sabel-rammelen. . . de komst van de bommenwerpers zal een signaal sturen naar de Russische president Vladimir Poetin slechts enkele dagen nadat de Tyfoon-gevechtsstralen van de RAF door elkaar waren gehaald om Russische vliegtuigen die eerder deze maand het Britse luchtruim naderden te onderscheppen. De Royal Air Force zei dat de jets werden uitgezonden nadat twee Tu-142 Bear-bommenwerpers werden gezien die het Britse luchtruim naderden.

Minister van Defensie Ben Wallace zei dat Rusland ‘vastbesloten is internationale normen te drukken en de vastberadenheid van het VK te testen’.

Dit afval werd in perspectief geplaatst door de RAF die verklaarde: “Op geen enkel moment zijn de Russische vliegtuigen het Britse territoriale luchtruim binnengekomen.”

Natuurlijk deden ze dat niet. Ze waren op een routine-trainingsvlucht en waren niet van plan ergens in de buurt van het VK te gaan. Westerse media hebben echter alle kansen aangegrepen om het publiek te proberen te overtuigen dat Rusland een campagne van ‘sabelrammelaars’ heeft opgezet.

Een stem van gezond verstand in het Westen, de Franse president Emmanuel Macron, zei op 27 augustus dat Europa de hand moet reiken aan Rusland en de afschuwelijke confrontatie van een nieuwe Koude Oorlog moet vermijden die zo gewenst is door Washington’s Finest. In een toespraak na de G-7-top in augustus maakte hij duidelijk welk beleid Europa verstandig zou volgen met betrekking tot de betrekkingen met Rusland, en Frankrijk 24 schreef hem als zeggend: “Rusland uit Europa duwen is een diepgaande strategische fout.”

Hij maakte de verstandige opmerking dat “De Europese continent nooit stabiel zal zijn, zal nooit in de beveiliging, als we niet tot bedaren te brengen en onze betrekkingen met Rusland te verduidelijken.”

Dit is een opvallend belangrijke uitspraak van een grote westerse leider, maar het werd niet genoemd in Washington – of in een van de nieuwsuitzendingen van Washington. De reden waarom het wordt genegeerd en in de kerker van onverteerbare waarheid wordt geworpen is vrij eenvoudig:

Trump Washington moet het opnemen tegen de wereld.Lees ook:  We hadden het allemaal mis over Trump. Zelfs de Mooch. Wat? Gelooft niemand in Come Backs?

Comments

comments