Wanneer zullen ze ooit leren? Polen stelt zich voor dat haten, beledigen Rusland vrede en veiligheid kan brengen

Wanneer zullen ze ooit leren? Polen stelt zich voor dat haten, beledigen Rusland vrede en veiligheid kan brengen

3 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Op 1 september bezocht de Amerikaanse vice-president Mike Pence Polen om het 80  jarig jubileum van de start van de Tweede Wereldoorlog in Europa te herdenken als gasten van de Poolse president Andrzej Duda. President Donald Trump was van plan zelf te gaan, maar stelde zijn bezoek uit om bij de hand te zijn toen orkaan Dorian landde in Florida. De Russische president Vladimir Poetin is echter niet uitgenodigd.

Met andere woorden, zelfs na 80 jaar leren dwazen nooit.

Zowel in Polen als in het Westen is de ware geschiedenis van de donkere zomermaanden van 1939, toen de wereldoorlog en de vernietiging van bijna heel Continentaal Europa eindelijk onvermijdelijk werd, verkalkt in mythische legende. Nogmaals, het grimmige, ware verhaal moet worden verteld.

De Sovjetunie wordt in het Westen nu bijna net zoveel beschuldigd als Adolf Hitler, de heersende psychopaat van nazi-Duitsland, voor het starten van de oorlog, omdat zij in augustus 1939 het noodlottige nazi-Sovjet-pact met Berlijn ondertekende. Echter, dit simplistische beeld negeert, ontkent en begraaft opzettelijk de jaren van pijnlijke maar vitale geschiedenis die eraan voorafgingen.

De vorige Poolse dictator Josef Pilsudski en de militaire junta die hem volgden, waren verre van gewetensbezwaar om nazi-Duitsland te verzetten en te blokkeren, de eerste bondgenoten van Hitler. Ze waren de eerste natie die een niet-aanvalsverdrag met Hitler sloot op 26 januari 1934. Op 1 oktober 1938 profiteerden ze van de beruchte overeenkomst van München toen Groot-Brittannië en Frankrijk Tsjechoslowakije uitverkocht aan Hitler om een ​​gebied van dat land te veroveren. met bijna een kwart miljoen mensen.

Maar zelfs toen was oorlog nog lang niet onvermijdelijk. De twee misschien wel machtigste mannen ter wereld, Sovjetheerser Josef Stalin en president van de Verenigde Staten Franklin Roosevelt, wilden het allebei voorkomen.

De Britse premier Neville Chamberlain was echter zo terughoudend om met Stalin te praten over alles wat hij zijn militaire besprekingen delegeerde naar Moskou met militaire nonentities en stuurde ze vervolgens op een langzaam, goedkoop privéschip rond Noorwegen en via het Noordpoolgebied.

Tegen de tijd dat admiraal Sir Reginald Plunkett-Ernle-Erle- Draxx (een prima gevechtsofficier maar geen diplomaat of staatsman) en zijn collega’s Moskou bereikten, was de nazi-minister van Buitenlandse Zaken Joachim von Ribbentrop al snel ingevlogen vanuit Berlijn en ondertekende hij de nazi- Sovjet-pact met Stalin.

De Sovjetleider had eenvoudigweg geen geduld meer: ​​hij concludeerde op goed bewijs dat Chamberlain vastbesloten was nooit met de Sovjet-Unie te werken, maar in plaats daarvan hem en zijn land wilde voeden met de nazi-dictator.

Stalin zag ook heel duidelijk dat in de Britse onderhandelingen met Warschau de Poolse regering onder leiding van minister van Buitenlandse Zaken kolonel Jozef Beck vastbesloten was om onder geen enkele omstandigheid militaire samenwerking of alliantie met Rusland toe te staan.

Beck was een idiote klootzak die zichzelf als een genie beschouwde. Hij zei graag dat slechts drie mannen voor echte macht in Europa rekenden: ‘Er is Hitler. Daar is Stalin. En er is – Beck. ‘

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Staan linkse extremisten achter de gelekte politievideo?

De prijs van Beck’s grove domheid werd door zijn hele volk betaald. Ongeveer zes miljoen van de vooroorlogse bevolking van Polen van 30 miljoen werden afgeslacht door de nazi’s – een dodental van 20 procent of een op de vijf. Ten minste 87 procent van de vooroorlogse Joodse bevolking van drie en een half miljoen werd afgeslacht in de genocide van de nazi’s. Etnische Russen en zigeuners werden ook zonder nummer vermoord.

Toch had het allemaal zo gemakkelijk kunnen worden vermeden. Beck en Chamberlain weigerden te erkennen dat de Sovjetunie de dominante militaire macht van Midden- en Oost-Europa bleef. Ze weigerden te erkennen dat Rusland essentieel was voor duurzame vrede en stabiliteit in Europa – net zoals het nu is. Ze weigerden ook te erkennen dat zelfs Stalin vrede in plaats van oorlog wilde .

Beck woonde in cloud-cuckoo-land: hij en zijn collega-kolonels geloofden oprecht dat tienduizenden Poolse cavalerie de nazi’s zou routeren en over twee weken naar Berlijn zou vegen, waarna Poolse ruiters ook rondrijden en naar Galop galopperen.

Tegenwoordig zijn de zogenaamde sprookjes die zich voordoen als afschrikking en strategie in Warschau net zo slecht en hun fatale gevolgen kunnen nog erger zijn.

President Trump heeft tot zijn eer consequent en moedig herhaaldelijk zijn wens uitgesproken voor de Verenigde Staten en Rusland om hun strategische spanningen te verminderen en samen te werken in de wereld.

Trump heeft zich echter laten omringen en beïnvloed door roekeloze, hardline-ideologen onder leiding van nationale veiligheidsadviseur John Bolton, die onlangs het Intermediate-Range Nuclear Forces (INF) van 1987 in Europa heeft geschrapt. Nu zijn ze op het oorlogspad om stenen dood te doden het New Strategic Arms Reduction Treaty (New START) zelf wanneer het volgend jaar voor vernieuwing komt.

Duda en de andere beleidsmakers van Polen hebben herhaaldelijk duidelijk gemaakt dat ze de super-haviken van Washington en de helden van de fauteuil elke keer weer tot het uiterste steunen.

Maar ze zouden er goed aan doen zich te herinneren hoe Polen in 1939 de bondgenoot van de Sovjet-Unie zou kunnen zijn geweest, en daarmee Nazi-Duitsland had afgeschrikt of met succes had ingesloten. In plaats daarvan isoleerden ze zichzelf, vertrouwden op verre, militair zwakke Westerse bondgenoten die hen niet konden beschermen en negeerden of beledigden de enige natie die hen had kunnen helpen tegen de nazi-roofdieren.

Tegenwoordig is Rusland in de 21e eeuw noch communistisch noch revolutionair: het heeft een lange staat van dienst in het respecteren van zijn vrienden en bondgenoten en het is niet bezig met regime-verandering. Het staat voor en verdedigt het recht van soevereine naties om hun eigen immigratiestromen en buitenlandse handel te reguleren. Dit is beleid dat ook Polen beweert te ondersteunen.

Het duistere verhaal van de afdaling in de nachtmerrieachtige wereldoorlog in 1939 bewees eens te meer dat zinloze haat tegen Rusland en alle Russen zowel een dom als een verachtelijk beleid is en dat het nooit lukt. Proberen om westerse mogendheden te organiseren in een Rusland-hatende coalitie, zoals de leiders van Warschau nog steeds denken dat ze dat vandaag kunnen doen, is NOOIT een goed idee geweest.

Terwijl de grote Amerikaanse vredesactivisten en volkszangers Peter, Paul en Mary zongen in hun klassieke lied “Where Have All the Flowers Gone?” – Wanneer zullen ze ooit leren?Lees ook:  Het open Racisme van Trump

Comments

comments