DENK wil censuur vrije pers in Nederland


Video! DENK-dictators eisen dat minister ingrijpt bij vrije pers die onwelgevallig feit aanstipt: ‘Iets aan doen!’

Het is weer eens zover: de Tweede Kamer is nog niet één dag terug van reces, of de autoritaire lui van DENK eisen alweer dat de minister haar macht aanwendt om een krant te grazen te nemen die afgelopen zomer iets schreef dat DENK niet zo leuk vond: dat een burgerarrest aan de hand van het boerkaverbod in bepaalde situaties is toegestaan. De vrije pers en DENK? Het blijft een onmogelijke combinatie.

We mogen echt van geluk spreken dat die doodsenge dictatuurliefhebbers van DENK maar drie zeteltjes in de Tweede Kamer hebben en duizenden lichtjaren verwijderd lijken van de macht.

Want als die dictatuursfan Selçuk Öztürk ooit aan de knoppen mag gaan zitten, dan kunnen alle media die ooit iets hebben geschreven dat DENK stom vindt wel inpakken. Eerder al wilde Öztürk dat de minister haar macht zou gebruiken om de vrije pers kapot te maken, maar ook mainstream media moeten nu kapot van de tirannieke parlementariër. De Turks-Roermondse politicus vindt dat het Algemeen Dagblad aangepakt moet worden door de minister van binnenlandse zaken, omdat ze afgelopen zomer schreven dat burgerarrestaties mogelijk zijn naar aanleiding van het boerkaverbod.

Natuurlijk, DENK is tegen het boerkaverbod en wil juist zoveel mogelijk vrouwen in zo conservatief mogelijke kleding op straat zien lopen. Het Algemeen Dagblad volgde echter de wet en concludeerde, op papier, dat mensen die zich na herhaaldelijke waarschuwing niet houden aan de Wet ‘Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding’ door burgers kunnen worden gearresteerd en uitgeleverd aan de politie. Het. Is. Gewoon. De. Wet. Maar volgens Öztürk had het AD dit nóóit moeten schrijven en is het zaak dat de minister nu de strijd aanbindt met die krant.

Nogmaals: compleet bezopen, uiteraard. Een overheid die een beetje kranten de les gaat zitten lezen? Daar zijn ze hard mee bezig in het type landen waar Öztürk zo’n ontzettende fan van is, maar in Nederland hebben we gelukkig persvrijheid en blijven politici met hun fikken van de media af. En als de heer Öztürk dat niet zint, dan staat het om vrij om naar een land te verkassen waar kranten wél vermorzeld worden door de stalen vuist van een absoluut heerser.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.