Hoe Syrië de invasie van 2012-2019 door VS en Al-Qaeda versloeg

Hoe Syrië de invasie van 2012-2019 door VS en Al-Qaeda versloeg

4 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Op 31 augustus kopte de briljante anonieme Duitse inlichtingenanalist die blogt als “Moon of Alabama” “Syrië – Gecoördineerde buitenlandse luchtaanval doodt leiders van twee Al-Qaeda Aligned Groups” , en hij meldde dat, “Ongeveer drie uur geleden een lucht- of raketaanval in het Idleb-gouvernement van Syrië trof een bijeenkomst van leiders van de Al-Qaida-groepering van Haras-al-Din en Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) aka Jabhat al-Nusra. Beiden werden gedood. 

Het is waarschijnlijk dat leiders van andere jihadistische groepen ook aanwezig waren. De hit vernietigde een Haras al-Din guesthouse of hoofdkantoor volledig. Het Syrische Observatorium zegt dat meer dan 40 mensen zijn gedood in de staking. De hit zal het veel gemakkelijker maken voor de Syrische legercampagne om het Idleb-gouvernement te bevrijden. 

Eindelijk worden het leger van Syrië en de Russische luchtmacht niet langer bedreigd met de Tweede Wereldoorlog door de VS en hun bondgenoten als ze doorgaan met het vernietigen van de tienduizenden door jihadisten geleide jihadisten die door de VS zijn geholpen om te trainen en te bewapenen (en al sinds december 2012 in Syrië beschermt ) om de niet-sektarische regering van Syrië omver te werpen en te vervangen door een fundamentalistisch-Soennitische regering die de koninklijke Saoeds die Saoedi-Arabië bezitten zou benoemen . Gedurende de hele oorlog waren die door ‘Al Qaida geleide’ gematigde rebellen ‘georganiseerd vanuit het gouvernement of de provincie Idlib (of Idleb). Maar nu zijn de meeste (zo niet alle) van hun leiderschap dood.

De Turkse leider Tayyip Erdogan had gehoopt dat hij zowel door de Russische Vladimir Poetin als door de Amerikaanse Donald Trump toestemming zou krijgen om ten minste een deel van de provincie Idlib uit Syrië naar Turkije te grijpen. Maar nu neemt hij in plaats daarvan deel aan, of staat hij het Syrische leger en de Russische luchtmacht toe, om de jihadisten van Idlib af te slachten en die provincie terug te brengen naar Syrië. Op 9 september 2018 hadden Rusland en Iran Turkije een tijdelijke controle over Idlib verleend en Erdogan probeerde het vervolgens permanent te grijpen, maar uiteindelijk heeft hij het opgegeven en staat hij toe dat Idlib wordt hersteld in Syrië. Deze ommekeer duidt op de overwinning van Syrië tegen zijn vijanden; het is het stroomgebied van de oorlog.

Hier is de geschiedenis van hoe dat allemaal is gebeurd en hoe Syrië eindelijk een enorme en cruciale stap is dichter bij het winnen van de oorlog tegen de indringers (die oorspronkelijk voornamelijk Al Qaida, de VS, Turkije, Qatar en de Saoediërs waren , maar recenter is alleen Al Qaida en de VS geweest):

Ik heb op 10 september 2018 gemeld dat:

Op dit moment heeft de Trump-regering zich ertoe verbonden om Syrië (en zijn bondgenoten) te verbieden de controle over Idlib, de enige provincie die meer dan 90% vóór Al Qaida en ISIS en tegen de regering was, opnieuw in handen te krijgen van de ‘burgeroorlog’ in Syrië . Idlib is nu nog pro-jihadist, omdat bijna alle overlevende jihadisten in Syrië daar hun toevlucht hebben gezocht – en de regering heeft hen daar vrijelijk heen en weer geslagen om de hoeveelheid ‘menselijk schild’ door hen in de andere provincies. Talloze onschuldige levens werden op deze manier gered.

Zowel de Democratische als de Republikeinse Amerikaanse federale functionarissen en voormalige functionarissen ondersteunen overweldigend de nieuw aangekondigde vastberadenheid van de Amerikaanse president Trump om Syrië te verbieden de controle over die zwaar jihadistische provincie opnieuw in te nemen, en zij verklaren dergelijke dingen over Idlib als :

Het is een dumpende grond geworden voor sommige hardcore jihadisten die niet bereid waren om genoegen te nemen met enkele van de gedwongen overeenkomsten die plaatsvonden, de gedwongen afstanden die elders plaatsvonden. … Waar gaan mensen naartoe als ze de laatste plaats hebben bereikt waar ze naartoe kunnen? Wat is de schuilplaats na de laatste schuilplaats? Dat is de tragedie waarmee ze worden geconfronteerd.

Dat was toevallig een ambtenaar van de Obama-administratie die steun betuigde aan de jihadisten, en toen hem door zijn interviewer werd gevraagd: “Heeft de wereld Syrië in de steek gelaten?”, Antwoordde hij: “Natuurlijk. Ik bedoel, er is geen twijfel over mogelijk. Ik bedoel, de eerste persoon die Syrië faalde, was president Assad zelf. ‘

De stad Idlib was overigens ook het meest actief geweest in het starten van de ‘burgeroorlog’ in Syrië, op 10 maart 2012 (dat is een nieuwsbericht van Qatar, dat daadwerkelijk had bijgedragen aan de financiering van de jihadisten, die het als vrijheidsstrijders heeft vermoord, en Qatar had de CIA ook geholpen Al Qaida in Syrië te vestigen ). De stad Idlib is waar de vreedzame fase van de opstanden van de “Arabische lente” (grotendeels door die hulp van de CIA, Qatari, Saoedi en Turkije) werd omgezet in een gewapende opstand om de niet-sektarische regering van de natie omver te werpen, want dat is waar de Syrische tak Al Qaida was gecentreerd. Op 29 juli 2012 kopte de New York Times: “Terwijl de Syrische oorlog sleept, nemen jihadisten een grotere rol aan”en meldde dat “Idlib Province, de noordelijke Syrische regio waar verzetsstrijders het meeste territorium beheersen, het beste voorbeeld is.” (Let op het eufemisme daar, “verzetsstrijders”, niet “jihadisten”, noch “terroristen”. Dat is hoe propaganda is geschreven. Maar deze keer waren de redacteuren uitgegleden en hadden ze de eerlijke ‘jihadisten’ in hun kop gebruikt. Hun nieuwsbericht zei echter dat dit alleen ‘islamitische jihadisten van eigen bodem’ waren, hoewel duizenden jihadisten destijds al streaming naar Idlib van over de hele wereld. Bovendien loog Obama en zei dat de mensen die hij hielp ( de al-Saud-familie die Saoedi-Arabië bezit, en de al-Thani-familie die Qatar bezit ) geen jihadisten waren, en hij werd nooit opgeroepen om die zeer flagrante voortdurende leugen.) Maar de door de VS geallieerde, door Saud en Thani gefinancierde, massieve wapenleveringen aan de door Al-Qaida geleide troepen in Syrië begonnen niet daar aankomen tot maart 2013 , ongeveer een jaar na die start. En toen, in april 2013 , stemde de EU in met het Amerikaanse team om alle (natuurlijk zwarte markt) olie te kopen die zou kunnen zorgen dat “de rebellen” in de olieregio van Syrië rond Deir Ezzor uit Syrië zouden stelen om te helpen “De rebellen” om hun controle in Syrië uit te breiden en zo de Syrische regering verder te verzwakken. (De ‘rebellen’ in die regio van Syrië waren toevallig ISIS, niet Al Qaida, maar het primaire doel van het Amerikaanse team om te helpen vernietigen was eigenlijk Syrië, en nooit ISIS.de VS begonnen ISIS daar zelfs niet te bombarderen totdat Rusland dat al op 30 september 2015 was begonnen .)

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Is Amerika een van de meest kwaadaardige landen op de hele planeet geworden?

Een week na mijn nieuwsverslag van 10 september 2018, meldde ik op 17 september over hoe Erdogan, Poetin en Iran’s Rouhani de dreiging van de Amerikaanse alliantie om oorlog te voeren tegen Rusland op Syrisch grondgebied hadden aangepakt als Rusland en Syrië zouden aanvallen de jihadisten in Idlib:

Zoals ik in een post op 10 september aanbeveelde , hebben de Russische president Vladimir Poetin en de Turkse president Tayyip Erdogan gezamenlijk op 17 september aangekondigd: “We hebben afgesproken om vóór 15 oktober een gedemilitariseerde zone tussen de regeringstroepen en militanten te creëren. -20 km breed ” , vergelijkbaar met de 4 km breedte van de Koreaanse DMZ. Ik had de Koreaanse ervaring in gedachten, maar uiteraard zijn Poetin en Erdogan veel beter geïnformeerd over de situatie dan ik, en ze hebben gekozen voor een DMZ die vier tot vijf keer breder is. In elk geval zullen de gevolgen van een dergelijk besluit van grote betekenis zijn, tenzij de Amerikaanse president Donald Trump zo vastbesloten is dat er Wereldoorlog III is om bij niets te stoppen om het te laten gebeuren, ongeacht wat Rusland wel of niet doet do.

Wat de DMZ-beslissing van Poetin-Erdogan betekent, is dat de 50.000 Turkse troepen die nu de provincie Syrië in Idlib bezetten, de controle over dat land zullen overnemen en dus de verantwoordelijkheid zullen dragen voor de grootste concentratie jihadisten overal ter wereld: Idlib . Het bevat de overlevende Syrische Al Qaida en ISIS-jagers, inclusief al degenen in heel Syrië die zich overgaven aan het Syrische leger in plaats van ter plekke te worden doodgeschoten door regeringstroepen.

Nadat Erdogan de controle over Idlib had gekregen, kruiste hij Poetin en Rouhani echter dubbel, door te proberen zijn controle niet alleen over Idlib maar ook over aangrenzende delen van Syrië te versterken, kopte ik op 14 juli 2019 “Turkije krijgt een stuk Syrië: een Voordeel van het zijn in de NAVO ” en gemeld:

Turkije begint al onmiddellijk infrastructuur te bouwen ten noorden en ten oosten van Idlib om zijn claim op een nog groter deel van Syrië op te bouwen dan alleen Idlib. Dit maakte misschien geen deel uit van de deal die op 9 september 2018 werd opgesteld door de Russische Poetin, Iran’s Rouhani en Turkije’s Erdogan, in Teheran, op basis van welke overeenkomst Turkije de overname alleen – en alleen op tijdelijke basis – van de provincie Idlib toestond , dat verreweg de meest pro-jihadist (en de meest anti-Assad) is van de 14 provincies van Syrië. In plaats daarvan zou Turkije het slechts tijdelijk vasthouden, maar de exacte voorwaarden van de overeenkomst tussen Turkije en Rusland en Iran zijn nooit openbaar gemaakt.

Turkije bouwde in die aangrenzende Syrische gebieden niet alleen voorzieningen van twee Turkse universiteiten, maar ook een snelweg om uit te breiden naar de grote regio van Syrië in het oosten die werd gecontroleerd door Koerdische separatistische troepen die onder Amerikaanse bescherming stonden. In juli 2019 lijkt Erdogan te hopen dat Trump Turkije in staat zou stellen die Koerdische proxy-troepen van de VS aan te vallen.

Om welke reden dan ook, die uitkomst, waarop Erdogan had gehoopt, bleek niet te zijn gerealiseerd. Misschien heeft Trump besloten dat als de separatistische Koerden in Syrië zouden worden vernietigd, Assad de persoon zou moeten zijn die het zou toestaan, niet hij; en daarom, als Erdogan zulk een groen licht zou krijgen, zou de schuld daarvoor Assad en niet de Amerikaanse president zijn.

Gezien de manier waarop Assad zich in het verleden heeft gedragen – aangezien hij altijd Syrische eenheid heeft gezocht – zal de waarschijnlijke uitkomst in de Koerdische Syrische gebieden geen Syrische oorlog tegen Koerden zijn, maar in plaats daarvan een zekere mate van federale autonomie daar, zolang dat zou ook aanvaardbaar zijn voor Erdogan. Als Erdogan besluit om elke vorm van Koerdische autonomie over de grens in Syrië te verbieden als een gevaar voor de Turkse eenheid, dan zal Assad waarschijnlijk proberen (zoveel als hij anders kan) de Koerden tegemoet te komen zonder een dergelijke autonomie, net als in de niet Koerdische delen van de unitaire natie Syrië. Anders zal het Koerdische separatistische sentiment alleen doorgaan in Syrië, net als in Turkije en Irak. De VS hebben de hele tijd Koerdisch separatisme gesteund en kunnen dat in de toekomst voortzetten (zoals na de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november 2020).

Ten slotte lijkt er het licht van vrede te zijn aan het einde van de nachtmerrieachtige achtjarige invasie van Syrië door de VS en zijn nationale (zoals Turkije-Jordanië-Qatar-Saoed-Israël) en proxy (zoals jihadistisch en Koerdisch) bondgenoten. De zaken draaien eindelijk ten goede in Syrië. De VS lijkt het eindelijk te accepteren. De dreiging van Amerika, van het starten van WO III als Rusland en Syrië de jihadisten proberen te vernietigen die zich hebben verzameld in de provincie Idlib in Syrië, lijkt niet langer te gelden. Misschien is dit omdat Trump opnieuw gekozen wil worden in 2020. Als dat de reden is, dan zal misschien na november 2020 de oorlog van het Amerikaanse regime tegen Syrië worden hervat. Dit is een reden waarom elke Amerikaanse presidentiële kandidaat onophoudelijk zou moeten worden gevraagd wat zijn / haar positie is ten aanzien van het lange refrein van het Amerikaanse regime: “Assad moet gaan”, en met betrekking tot voortdurende sancties tegen Syrië, en met betrekking tot restitutie aan Syrië om dat land te herstellen van de door de VS geleide oorlog ertegen. Die vragen zouden uitwijzen of alle kandidaten eigenlijk gewoon meer van hetzelfde feitelijke imperialistische (of ‘neocon’) beleid zijn, of dat een van hen misschien beter is. Poetin heeft zijn toezeggingen gedaan. Wat zijn van hen? Zullen ze vrede met Rusland en met Iran accepteren? Als Amerika een democratie zou zijn, zou het publiek over dergelijke zaken worden geïnformeerd – vooral vóór de ‘verkiezingen’ van november 2020, en niet alleennadat ze al voorbij zijn.Lees ook:  Twitch, YouTube en Reddit hebben Trump en andere racisten gestraft - en dat is geweldig voor vrijheid

Comments

comments