Schandaal tijdens berechting van islamisten in Augsburg

Schandaal tijdens berechting van islamisten in Augsburg

4 september 2019 1 Door Indignatie redactie

Een islamist staat terecht in Augsburg voor een poging om officieren van justitie en rechters neer te schieten tijdens een proces in de zomer van 2017. Aan het begin van het nieuwe proces veroorzaakte de beschuldigde een schandaal toen hij probeerde journalisten te bespuwen.

Het proces tegen islamist Haidar A begon op dinsdag in Augsburg.De 26-jarige Syriër wordt ervan beschuldigd dat hij tijdens een proces twee jaar geleden verschillende rechters en een officier van justitie heeft vermoord met een dienstwapen.

Het nieuwe proces voor de rechtbank van Augsburg begon met een schandaal. Eerst spuwde de verdachte in de richting van journalisten die hem fotografeerden. Toen weigerde Haidar A. op te staan ​​toen de rechters de hal binnengingen; Er was een gevecht met politie en justitie. De rechter-president, Sandra Mayer, beval de beklaagde om een ​​stoffen spuugkap aan te trekken voor de duur van het proces.

De verdachte, hier met zijn advocaat Walter Rubach, moet een spuugkap dragen in de rechtszaal.

Het proces begon onder strengere beveiliging. De verdachte werd onder andere geboeid en gescheiden van de rechterbank door een glasplaat. In de zomer van 2017 had hij tijdens een rechtszaak tegen hem geprobeerd het pistool uit een holster te scheuren om de officier van justitie en rechters neer te schieten.

Lees ook:  Groepsverkrachtingen in Duitsland geen geïsoleerde gevallen

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenOp dat moment was de Syriër voor de rechtbank omdat hij had geprobeerd een kamergenoot in zijn asielopvang in Hurlach te onthoofden. Hij had een mes in de keel van de man gestampt. Het slachtoffer overleefde dankzij een noodoperatie, de artsen vonden een steekwond van twaalf centimeter diep. De beklaagde verdedigde zichzelf later, de man had herhaaldelijk de islam beledigd, alleen omdat hij hem had aangevallen.

In de daaropvolgende rechtszaak beweerden de islamisten oneerlijk te zijn behandeld. Daarom had hij willen schieten op het vonnis, de officier van justitie en de rechters, dus Haidar A., ​​die toegaf dat hij het pistool van de politie wilde wrijven. Zijn poging was niet succesvol, hij kon overweldigd worden na een klauteren.

In het huidige proces gaf de verdachte in de rechtbank zonder aarzeling toe de Duitse rechterlijke macht en politie te haten, maar niet de Duitse samenleving. Gevraagd door de rechter of hij een islamist was, antwoordde de Syriër:

Ik ben er trots op een moslim te zijn.

De vraag of hij in de toekomst gewelddadig zou blijven, als iemand de islam beledigde, antwoordde hij met de woorden: “Niet onmiddellijk.” Hij accepteert geen beledigingen van zijn religie.

Lees ook:  Bekentenissen van een gedeprogrammeerde Trump-aanhanger

Haidar A. was volgens zijn eigen informatie uit Syrië gevlucht vanwege de oorlog. Tijdens zijn vlucht was hij ook naar de “Islamitische Staat” (IS) gekomen en daar goed behandeld. Daarom kon hij niets slechts zeggen over de IS. Hij gaf toe ervaring te hebben met het omgaan met wapens. Hij kende het dienstwapen van de politieman niet. Hij verwachtte ook niet dat hij haar van hem zou kunnen wringen en haar neerschieten.

Walter Rubach, de advocaat van de gedaagde, betwijfelde in de rechtbank dat de daad van zijn cliënt een moordpoging was. De eerste getuigenis suggereerde dat A. geen gebruik had gemaakt van het wapen van de politie voor de poging tot moord. Het proces tegen Haidar A. zal naar verwachting over ongeveer twee weken worden voortgezet.Comments

comments