‘Chaos ongezien sinds WO II’: Britse parlement ondermijnt democratie, laat pre-Brexit Groot-Brittannië onbestuurbaar

‘Chaos ongezien sinds WO II’: Britse parlement ondermijnt democratie, laat pre-Brexit Groot-Brittannië onbestuurbaar

5 september 2019 0 Door Indignatie redactie

  • Het parlement stemt woensdag om te bepalen of een Brexit zonder deal wordt toegestaan ​​en of er volgende maand algemene verkiezingen worden gehouden.

De stemming van het Parlement om het debat te openen over een motie die een no-deal Brexit blokkeert, laat het Verenigd Koninkrijk in een staat van chaos die sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer wordt gezien, heeft voormalig parlementslid George Galloway aan RT verteld.

De stap dichter bij het blokkeren van een no-deal Brexit “neemt het Brexit-proces effectief uit handen van [premier] Boris Johnson” en legt het in handen van de oppositie en de Tory-rebellen, vertelde de voormalige MP aan RT na de stemming op dinsdag.

De 328-301 stem was geen overwinning voor Johnson’s regering, en volgens Galloway, een teken dat de stemming van morgen zou kunnen betekenen “twee regeringsnederlagen over Brexit in twee opeenvolgende dagen, grotendeels door toedoen van hun eigen rebellen.”

Het parlement stemt woensdag om te bepalen of een Brexit zonder deal wordt toegestaan ​​en of er volgende maand algemene verkiezingen worden gehouden.

Het is chaos in het Parlement. Groot-Brittannië is nu feitelijk niet-bestuurd, slechts enkele weken voordat we de Europese Unie moeten verlaten … Niet sinds Hitler in 1940 bij de Channel-havens was en Chamberlain werd neergehaald en vervangen door Sir Winston Churchill, bevindt Groot-Brittannië zich op een chaotischer en precairere plek.

Lees ook:  Het nieuwe migratie-pact van de EU blijft de Europese samenlevingen van binnenuit ondermijnen

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenOndertussen garandeert het pro-Remain Parlement bijna dat ze de slechtst mogelijke deal zullen krijgen, vertelde journalist Neil Clark tegen RT, en merkte op dat ‘het gewoon gezond verstand is dat als je onderhandelingen voert … en je de persoon vertelt dat je’ opnieuw onderhandelen met dat je in geen geval zonder een deal zult vertrekken, dan zul je waarschijnlijk geen erg goede deal krijgen, omdat er geen stimulans is voor de andere partij om concessies te doen. ”

Clark ziet het conflict als een botsing tussen directe democratie – het referendum van 2016 dat het land in de eerste plaats Brexit gaf – en de indirecte democratie van een pro-Remain-parlement.

“Keer op keer in onze geschiedenis, en met name in de afgelopen jaren, hebben we gezien dat het Parlement eigenlijk ondermijnde wat het publiek wilde, of het nu oorlog met Irak is … of het privatisering is, kwestie na kwestie Het Parlement heeft een andere mening ingenomen dan het publiek .”

Ik denk dat mensen genoeg hebben gehad in Groot-Brittannië. Mensen zijn dit zat. Mensen willen gewoon dat de Brexit gebeurt … Zelfs de rest denk ik dat ze hetzelfde zijn – ze willen gewoon dat dit nu af is, het gaat veel te lang door.

Lees ook:  Brexit - het startsein voor een belastingparadijs

Hoewel uit peilingen blijkt dat de regering van Johnson ‘niet erg populair is, is de Labour-oppositiepartij nog minder populair’, vertelde journalist George Szamuely aan RT. Zolang de conservatieven een soort ‘tactische alliantie’ vormen met de Brexit-partij om te voorkomen dat ze tijdens de algemene verkiezingen tegenover elkaar staan, zal Johnson waarschijnlijk bovenaan komen – vooral omdat hij ‘de zweep van iedereen heeft teruggetrokken die tegen de regering heeft gestemd ”op Brexit, voorspelde Szamuely. “Hij gokt alles op de algemene verkiezingen.”Comments

comments