Hypothyroid Nation – Is dit waarom Amerikanen zwaarlijvig, mentaal onstabiel en onvruchtbaar werden?

Hypothyroid Nation – Is dit waarom Amerikanen zwaarlijvig, mentaal onstabiel en onvruchtbaar werden?

5 september 2019 0 Door Indignatie redactie

(Gastartikel door Sue S.) De gezondheid van Amerika is in de laatste generatie getransformeerd. Obesitas is ongebreideld en veroorzaakt vreselijke gevolgen voor de gezondheid. Het aantal volwassenen in de VS dat antidepressiva gebruikt, is omhooggeschoten en kinderen vanaf 4 jaar krijgen een aantal geestverruimende medicijnen. Voor degenen die een traditioneel gezin willen hebben, ontstaan ​​vruchtbaarheidsproblemen vaak onverwacht. Amerika was een levendige natie die trots was op zijn genetische diversiteit en gezondheidszorgsysteem. Hoe is het mogelijk in een generatie dat dingen zo dramatisch zijn veranderd? Wat is er gebeurd?

Wanneer epidemiologen clusters van symptomen in een populatie onderzoeken, zoeken ze meestal naar een breed verband van oorzakelijk verband. Waarom? Als u veel mensen treft in een geografisch bepaald gebied, is er meestal een gemeenschappelijke factor. Het moet het individuele DNA en lokale epigenetica kunnen vervangen. Het zou universele blootstelling moeten bieden en een consistente invloed moeten uitoefenen om veranderingen van meerdere generaties tot stand te brengen. Is er een gemeenschappelijk verband tussen zwaarlijvigheid, geestelijke gezondheid en vruchtbaarheid? Ja, de schildklier.

Wat doet de schildklier?

De schildklier is een vlindervormige endocriene klier aan de voorkant van de keel. Het produceert veel hormonen, maar voornamelijk T4 (opslagvorm) en T3 (actieve vorm) van de schildklier die op alle cellen inwerken. Eenmaal geproduceerd, circuleren de hormonen door de bloedstroom naar het lichaam en de hersenen. T3 dringt door in de

membraan, en werkt op de kern om DNA-transcriptie te veranderen. Het levert de energiekatalysator die nodig is voor alle cellen, met name de functie van spieren, inclusief het hart en de gladde spieren van de darm. T3 werkt op serotonine-receptoren om de hersenen te kalmeren. T4 wordt ook in de hersenen aangetroffen en helpt cognitie en geheugen. T4 is primair voor haargroei. Schildklierhormoon interageert met progesteron (noodzakelijk om de zwangerschap te handhaven) en pregnenolon, beschouwd als beschermende hormonen. Het regelt het gebruik en de uitscheiding van cholesterol. Een lage schildklier leidt tot een verhoging van het cholesterolgehalte, zelfs zonder dieetveranderingen. https://articles.mercola.com/thyroid.aspx De effecten ervan zijn alomtegenwoordig.

Hoe vaak komt hypothyreoïdie voor?

Hoewel CDC niet in de top 10 van bezorgdheid over de volksgezondheid voorkomt, is hypothyreoïdie in de VS wijdverbreid. In 2019 is synthyroid (synthetische T4) het nummer 2 voorgeschreven medicijn in de VS. In 2015 was het # 1. Op een kaart van de VS met het door de staat voorgeschreven topgeneesmiddel, was synthyroid het # 1-recept in meer dan 30 staten. Vergeet niet dat dit de mensen zijn die een klacht hebben ingediend bij hun medisch personeel en laboratoriumwerk hebben gekregen om de start van de behandeling te rechtvaardigen.

Deze trend is niet beperkt tot de VS. Onderzoek de plotseling stijgende zwaarlijvigheidscijfers wereldwijd, en u zult een alarmerend gelijktijdig probleem vinden. “Hypothyreoïdie is een van de meest voorkomende endocrinopathieën wereldwijd, en de incidentie neemt snel toe. [3] Het wordt vaak gevonden naast diabetes mellitus type 1 en type 2. ”Https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3968713/ Er is iets aan de hand.

Hoe worden schildklierproblemen vastgesteld? De zorgstandaard is het testen op het hypofyse-hormoon TSH-schildklierstimulerend hormoon. Theoretisch, wanneer weefselniveaus van T3 (actief hormoon) dalen, zorgt een feedbacklus ervoor dat de hypofyse hormoon (TSH) afgeeft om de schildklier aan te sporen om meer te maken. De gemiddelde schildklier scheidt dagelijks ongeveer 100 mcg T4 (opslagvorm) en 10 mcg T3 uit. Nogmaals, er wordt aangenomen dat als alle aangesloten systemen goed werken, en er geen tekorten zijn zoals lage testosteron of bloedarmoede door ijzertekort, de T4 gemakkelijk bedekt met T3. Dit is helaas niet waar. Van trauma, emotionele stress, ontsteking, toxines, etc. is aangetoond dat ze de weefselconversie verlagen. Deze hebben weinig effect op de T3-niveaus van de hypofyse, dus het lichaam kan het moeilijk hebben, maar de hersenen zullen het tekort niet herkennen. De hypofyse heeft zijn eigen set enzymen en kan een hoge toxinelading weerstaan ​​zonder TSH te veranderen. Hieruit volgt dat NIET alle hypothyroid-individuen worden gediagnosticeerd of medicijnen krijgen. Waarom zijn zoveel Amerikanen hypothyroid?

Locatie is belangrijk

Hoewel het gebruik van gejodeerd tafelzout de incidentie van struma sterk verminderde, zijn sommige gebieden gevoeliger voor hypothyreoïden dan andere, omdat bepaalde staten minerale tekorten in de bodem hebben. Michigan bevat bijvoorbeeld weinig selenium. Dit kan ook het mineraalgehalte van water beïnvloeden. Laag selenium of jodium veroorzaakt hypothyreoïdie.

Aanval immuunsysteem

De American Thyroid Association schrijft dat in de Verenigde Staten de meest voorkomende oorzaak van hypothy-roidisme de auto-immuunziekte Hashimoto’s thyroiditis is. (1) Dat betekent dat de aandoening wordt veroorzaakt door ontsteking. Over het algemeen is een ontsteking het immuunsysteem dat reageert op iets dat het lichaam niet kan verdragen. Hoe komt het met de genetische diversiteit van de voorouders van Amerikanen en de grote verschillen tussen het weer en de topografie van staten, dat dit bij iedereen gebeurt? Wat is de gemeenschappelijke oorzaak van deze reactieve ontsteking?

Hormoonverstorende chemicaliën zitten in het eten / drinken en al onze persoonlijke verzorgingsproducten-

06/2019 USA Today heeft gemeld dat we wekelijks het equivalent van een creditcard in plastic consumeren. Onderzoekers van de Universiteit van Newcastle, Australië ontdekten dat we ongeveer 2000 stuks plastic per week consumeren uit gewoon drinkwater, hetzij uit de kraan of in een fles. De studie, No Plastic in Nature: Assessment of Plastic Insurion from Nature to People, is uitgevoerd in opdracht van het WWF (World Wildlife Federation). Hun bevindingen tonen aan dat we 21 gram per maand consumeren, of meer dan 250 gram per jaar. Hoe is dit acceptabel?

Hoewel sommige kunststoffen niet meer in babyflessen, enz. Mogen worden gebruikt vanwege hun hormonale effecten, is het gevaar vaak verborgen. Aluminium drinkbussen zijn bekleed met plastic. Melk en vruchtensappen gegeven aan kinderen zijn allemaal in plastic containers. Tests van flessenwater onthulden dat alleen het losdraaien van het deksel deeltjes erin kan laten vallen. https://www.usatoday.com/story/news/nation/2019/06/12/plastic-youre-eating-credit-cards-worth-plastic-each-week/1437150001/

Er zijn andere chemische blootstellingen via verschillende gezondheids- / schoonheidsproducten. Oxybenzone wordt toegevoegd aan lichaamsverzorgingsproducten en zonnebrandmiddelen omdat het de huid binnendringt. Oxybenzone en zijn metabolieten, de intermediaire chemicaliën die worden gemaakt als het lichaam het afbreekt, zijn gekoppeld aan allergieën, celbeschadiging en hormoonverstoring. Het wordt gebruikt in> 500 merken zonnebrandmiddelen en honderden artikelen zoals lipproducten, crèmes tegen veroudering, conditioner en vrouwelijke geuren. Het verlaagt niet alleen testosteronspiegels bij mannen, het verstoort ook estradiol, een vorm van oestrogeen. De zonnebrand- en schoonheidsindustrie staan ​​erop dat de bezorgdheid over risico’s te groot is en dat het veilig is omdat ze de FDA-goedkeuring hebben. Sommige dermatologen ondersteunen ook het gebruik ervan, maar veel zijn het hier niet mee eens, zoals deze groep: https://www.ewg.org/news/testimony-official-correspondence

Naast deze gezondheidsproblemen zijn er ook milieuproblemen met zonnebrandmiddelen. Omdat het vaak wordt gedragen door mensen die wateractiviteiten verrichten, kan het waterlichamen verontreinigen. Afvalwaterzuivering verwijdert het niet voldoende. Oxybenzone is zelfs in verband gebracht met virale uitbraken in koraalriffen volgens Danovaro, et. al., Environmental Health Perspectives, 2008. https: /plottpalmtree.miiduu.com/arbonne-company-mislead-information-alternatives-egplottpalmtrees-com Het werd zelfs gemeld door Time Magazine. https://time.com/4080985/sunscreen-coral-reefs/

Op 21 maart 2008 publiceerde de CDC een studie van 2500 Amerikanen van 6 jaar en ouder, waar ze urine testten op het ingrediënt oxybenzone. Uit het onderzoek bleek dat 97% van de respondenten besmet zijn met hoge niveaus van oxybenzone. Vrouwen en meisjes hadden hogere niveaus dan mannen. Dit is vooral verontrustend omdat een ander onderzoek gepubliceerd op 3/20/08 heeft aangetoond dat deze chemische stof in verband werd gebracht met een laag geboortegewicht bij babymeisjes wier moeders tijdens de zwangerschap zijn blootgesteld. https://www.ewg.org/news/testimony-official-correspondence/cdc-americans-carry-body-burden-toxic-sunscreen-chemical

Voedselvoorziening gaat niet beter.

Pesticiden worden zo universeel gebruikt dat het is opgedoken in water / plantenmonsters op afgelegen locaties. De effecten zijn cumulatief. Ondanks pogingen om de veehouderij te reguleren, is vee nog steeds goed voor 70% van het totale aantal antibiotica dat in de VS wordt gebruikt. Proberen de blootstelling te beperken door middel van veganistische diëten kan zinloos zijn, omdat de Universiteit van Minnesota heeft aangetoond dat planten die worden gekweekt in velden die worden bemest door mest van fabrieksboerderijen, ook antibiotica bevatten. https://www.growfood.tech/2018/08/22/warning-antibiotics-fed-to-animals-are-absorbed-by-plants-fed-with-manure/

De zaak tegen soja

In de afgelopen 30 jaar is er veel gedaan over het verwijderen van vetten uit het dieet. Boter, reuzel en rundvet werden gedemoniseerd als de oorzaken van hartaandoeningen. Ze werden vervangen door margarine en andere producten op basis van soja, omdat de vetarme / onverzadigde vetten de standaard werden. Heeft het geholpen? We hebben de beloofde daling van obesitas, diabetes of hartaandoeningen niet gezien. Waarom niet? “Onverzadigde oliën blokkeren de secretie van schildklierhormoon, de beweging ervan in de bloedsomloop en de reactie van weefsels op het hormoon. Wanneer het schildklierhormoon een tekort heeft, wordt het lichaam in het algemeen blootgesteld aan verhoogde niveaus van oestrogeen. ”Https://traditionalcookingschool.com/health-and-nutrition/foods-making-thyroid-sick/

“Schildkliervergroting bij ratten en mensen, vooral kinderen en vrouwen, gevoed met sojabonen is al een halve eeuw bekend”, aldus Theodore Kay van de Kyoto-universiteit in Japan. In 1988 probeerde hij de hoeveelheid jodium te ontdekken die nodig was om dit te voorkomen bij degenen die soja consumeren. Hij ontdekte dat hoewel kleine hoeveelheden jodium de uitbreiding konden helpen, het de pathologische veranderingen in de klier als gevolg van soja niet stopte. https://www.integrativehealthcare.org/mt/soy-and-hypothyroidism/

“Hoewel wetenschappers al vele jaren weten dat soja goitrogeen is, konden ze pas recentelijk vaststellen wat de schildklierverlagende stoffen zijn. Onderzoekers van het Amerikaanse Toxicologisch Laboratorium in Arkansas ontdekten dat de schildklier-onderdrukkende stoffen isoflavonen zijn, de oestrogeenachtige verbindingen … Deze ontdekking kwam als een schok voor de soja-industrie, die deze fyto-oestrogenen sterk heeft bevorderd als heilzaam … waarvan wordt verondersteld dat ze ons beschermen van hartziekten, kanker, osteoporose en het ongemak van de menopauze. Maar bij normale vrouwen die voldoende jodium consumeren, bleek slechts 30 g geroosterde sojabonen per dag, die ongeveer 38 mg isoflavonen bevatten, de schildklierfunctie te onderdrukken – minder dan de hoeveelheid in twee glazen sojamelk, twee porties tofu of een handvol geroosterde sojanoten . “Https: //www.westonaprice.

In 2002 rapporteerde het National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS) dat soja-fyto-oestrogenen oestrogene effecten gaven die gelijk waren aan of lager waren dan de doses DES-oestrogeen. Diethylstilbestrol, een synthetisch oestrogeen, werd tussen 1940 en 1971 aan zwangere vrouwen toegediend. Er werd ontdekt dat de dochters van deze vrouwen meer vatbaar waren voor baarmoederhalskanker en het werd stopgezet. Moederconsumptie van sojaproducten draagt ​​ook oestrogeen hormoonontregelaars over naar de baby tijdens de zwangerschap en via de moedermelk. https://www.westonaprice.org/health-topics/soy-alert/why-babies-should-not-be-fed-soy/

Babyvoeding op basis van soja werd geadverteerd als zijnde beter dan moedermelk. Onderzoek toont aan dat dit niet waar is, en in feite heeft het schadelijke effecten. Kinderen die sojavoeding kregen, hadden meer kans op auto-immuunziekten van de schildklier zoals Hashimotos. (2) Bovendien moeten zuigelingen bij wie de diagnose hypothyroid wordt gesteld, geen sojaproducten gebruiken, omdat het is bewezen dat ze de absorptie van synthetische medicatie blokkeren. Gebrek aan schildklier kan abnormale ontwikkeling van de hersenen veroorzaken. https://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=161646

Hoe belangrijk is hypothyroid-screening voor baby’s? Veel staten omvatten een schildklierlaboratorium op hun pasgeboren testpanelen. Ongeveer 3000-4000 baby’s / jaar worden in de VS geboren met hypothyroid.

Er is een daling in de leeftijd van menarche met veel jonge meisjes die nu puberteit bereiken op 10yo. Theoretisch is het te wijten aan fyto-oestrogenen in het voedsel / milieu. Sommige anekdotische rapporten tonen aan dat kinderen (M en F) die op soja gebaseerde formule krijgen, meer kans hebben om niet alleen fysieke problemen zoals schildklieraandoeningen, astma en het prikkelbare darmsyndroom te vertonen, maar ook uitersten in emotioneel gedrag en depressie.

De veganistische beweging heeft soja overgenomen als vervanger van melk en vlees. Pro-veganistische websites betwisten deze bevindingen en presenteren hun eigen studies om eventuele negatieve effecten te weerleggen. Er kunnen andere spelers op het veld zijn, omdat Ag Business ook een zeer winstgevend product wil promoten. Voorstanders van soja wijzen op Azië als een regio die grote hoeveelheden soja als tofu consumeert zonder schadelijke effecten. Ondanks de claims van advocaten, wordt soja niet als nietje gebruikt. Consumptie van soja is eigenlijk vrij laag: China – 10 gram of 2 theelepels per dag; Japan – 50 gram of ¼ kopje per dag. Het is ook bijna altijd gefermenteerd. https://www.westonaprice.org/health-topics/soy-alert/soy-the-dark-side-of-americas-favorite-health-food/

Soja vertegenwoordigt een groot deel van de USDA-export met een Amerikaanse omzet van $ 59 miljard in 2018. Wie werpt sojabonen op? De Ag-activiteiten in Brazilië zijn # 1 met 56% van alle geëxporteerde soja en de VS is # 2 met 29% van de export. De meeste soja van vandaag is zwaar genetisch gemanipuleerd en wordt beheerd door de grote zaad- en agbedrijven. Tot recente gebeurtenissen waren sojabonen gedurende meerdere opeenvolgende jaren gestaag in waarde gestegen. Dat is veel geld. http://www.worldstopexports.com/soya-beans-exports-country/

Hoe beïnvloeden al deze hormoonverstorende factoren onze fysiologie? Een theorie: verstoring van de normale schildklierfunctie kan op zichzelf in verband worden gebracht met obesitas, geestelijke gezondheid en vruchtbaarheidsproblemen, en dit universele effect kan worden veroorzaakt door deze hormoonontregelaars in onze omgeving en voedsel. Ik ben geen epidemioloog en heb ook geen kennis van onderzoeken die een direct verband aantonen met de huidige nationale hypothyreoïden en deze stoffen. Statistici waarschuwen vaak: correlatie zorgt niet voor oorzakelijk verband … afgesproken. Maar als er geen effect is, waarom zien we dan het grote aantal auto-immuun hypothyreoïde patiënten in alle leeftijdsgroepen? Er is ondersteuning voor deze theorie.

Talrijke toxines, waaronder kunststoffen zoals bisfenol-A, pesticiden, kwik en vlamvertragers zoals PBDE, blijken weefselschildklierreceptoren te blokkeren en de omzetting van T4 naar T3 te verminderen met resulterende lage weefselniveaus van schildklier die niet worden gedetecteerd door standaard bloedonderzoek (126-134,283) …. Aldus wordt de D1 (hormoon die opslag T4 omzet in actieve T3) in het lichaam onderdrukt door toxines, pesticiden en kunststoffen op niveaus die honderden tot duizenden keren lager zijn dan vereist om de D2 te onderdrukken (hormoon die T4 naar T3 omzet) in de hypofyse . Dit blijkt een groot probleem te zijn voor de bevolking in het algemeen; niveaus van kunststoffen en andere toxines die gewoonlijk bij individuen worden aangetroffen (toxines die als “normale” blootstelling worden beschouwd) resulteren in verlaagde niveaus van T3 in alle weefsels met uitzondering van de hypofyse, die resistent is tegen het effect van toxines.

* Disclaimer – Vraag advies aan erkende professionals voor gezondheidsproblemen. Geen van de informatie hier is een aanbeveling voor enige vorm van behandeling of aanvulling. Schildkliermedicatie vereist een recept en moet verstandig worden gebruikt onder direct toezicht van een medische professional.

Obesitas en de complicaties van diabetes en hypertensie

We hebben een recordaantal mensen dat morbide obesitas heeft en nog veel meer mensen die geen gewicht lijken te verliezen, ongeacht hoeveel ze op dieet zijn. Het VK is nu tweede wereldwijd ten opzichte van de VS in aantallen en ernst van de morbide obese bevolking. Het oude advies werkt niet. Verander je eetgewoonten en oefen gewoon … toch? De fysiologie van vet kan veel ingewikkelder zijn dan het lijkt.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Bezorgd en zittend: kinderen hebben een hoger risico om OBESE te worden als ze een tv in hun slaapkamer hebben

Schildklierhormoon regelt de basale stofwisseling – hoeveel calorieën u in rust verbrandt. Dit omvat lichaamstemperatuur (zoals voorgeschreven door de hypothalamus), normale functies zoals spijsvertering, circulatie, ademhaling en cellulair herstel. Schildklier regelt ook het afzetten van vet via andere hormonen zoals leptine. Hypothyroid staat verlaagt het basistarief. Hoewel het waar is dat het eten van enorme calorieën zwaarder zal worden, hoeft minder eten niet noodzakelijkerwijs een gewichtsverlies te veroorzaken of de basale metabole snelheid (BMR) te verhogen.

Hypothyroid zelf wordt geassocieerd met slechte slaap. Bovendien lijden mensen met overgewicht vaak aan slaapapneu, wat gewichtsverlies belemmert. Deze personen zijn niet alleen vermoeid, maar worden onder zuurstofgebrek als ze moeite hebben om naar hun werk te gaan, enz. Ze lopen een groot risico op hartcomplicaties.

Hypothyroid saboteert ook, omdat skeletspieren de schildklier nodig hebben om goed te functioneren. De hypothyreoïde persoon met overgewicht wordt gevangen in een cyclus. Deze mensen zullen na inspanning vermoeidheid ervaren en slecht herstel, dus afvallen door “gewoon rond te bewegen” werkt niet vaak.

Voor degenen die worstelen met de diëten, en in staat zijn om gewicht te verliezen, krijgen ze vaak alles terug, en soms zelfs meer. T3 (actief hormoon) is bij deze mensen sterk verminderd en RT3 (omgekeerde T3) stijgt. Het lichaam ziet zichzelf alsof het in de hongermodus is, wat resulteert in een metabolische snelheidsdaling van 25% in vergelijking met degenen die geen gewicht hebben verloren. (3) Dit is gelijk aan ongeveer 500-600 kcal / dag dat de persoon zijn inname zou moeten verminderen om het verlies te behouden. Gruwelijke voorbeelden hiervan zijn de voormalige winnaars van het tv-programma Biggest Loser. (4) https://doi.org/10.1002/oby.21538

Schildklier, obesitas en diabetes – Een laag schildklierhormoon leidt tot insulineresistentie, evenals de consumptie van voedingsmiddelen met veel suiker. Langdurige insulineresistentie leidt tot diabetes type II. Dit is een van de meest voorkomende complicaties van obesitas. Gewichtsverlies kan de insulineresistentie verminderen, evenals het toedienen van schildklierhormoon aan de hypothyroid-patiënt, omdat de twee onderling verband houden. “Schildklierhormonen hebben een significant effect op het glucosemetabolisme en de ontwikkeling van insulineresistentie. Bij hyperthyreoïdie kan een verminderde glucosetolerantie het gevolg zijn van voornamelijk hepatische insulineresistentie, terwijl bij hypothyreoïdie de beschikbare gegevens suggereren dat de insulineresistentie van perifere weefsels de overhand heeft. “Https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24549605/

1/3 van de Amerikanen consumeren minstens één suikerachtig drankje of frisdrank per dag. Hoge suikerinname heeft een negatieve invloed op de schildklier. Frisdrank verschoof in de jaren 1980 van suikerriet gebaseerde siropen naar high fructose corn syrup (HFCS). Het wordt nu gevonden als de primaire zoetstof in alle soorten eten en drinken. Hoewel maïslobbyisten zullen volhouden dat er geen bewijs is dat het gezondheidsrisico’s veroorzaakt, kunnen artsen het er niet mee eens zijn omdat HFCS rechtstreeks naar de lever gaat voor metabolisatie. “Een studie uitgevoerd door Princeton University toonde aan dat ratten die HFCS kregen, 300% sneller vet wonnen dan ratten die een gelijke (of iets grotere) dosis van fruit afgeleide suiker kregen.” Http://www.youralternativedoctor.com/5- gezondheid-gevaren-of-high-fructose-corn-syrup-hfcs /

De tweede voorwaarde in combinatie met obesitas is hypertensie (HTN) – Hoewel het waar is dat overgewicht de belasting van het hart verhoogt en dus de bloeddruk verhoogt, kan alleen hypothyroid HTN veroorzaken. Als een persoon hypothyroïde is en het lichaam probeert te compenseren, produceert het teveel noradrenaline, wat BP verhoogt. Als het lang genoeg duurt, kan het ook aldosteron betreffen. (5,6)

The Journal of Hypertension, Kosis et al. geëvalueerd 100 patiënten onlangs gediagnosticeerd voor hypothyreoïdie in een cohortonderzoek. Gedurende een periode van 24 uur hadden de hypothyroïdepatiënten consistent hogere totale systolische bloeddrukwaarden en meer variabiliteit dan de controles. De angst voor artsen of “witte jas” hypertensie was toegenomen bij patiënten met hypothyreoïdie.

Kan schildkliermedicatie hierbij helpen? Ja. Een rapport in 2002 American Heart Journal (Dernellis J en Panaretou M) toonde aan dat hypertensie niet alleen bij 50% van de patiënten volledig werd omgekeerd door schildkliervervangingstherapie, maar dat arteriële stijfheid bij alle patiënten was afgenomen.

Geestelijke gezondheidsproblemen en cognitie

De T4 / T3-effecten stoppen niet in het lichaam; ze zijn ook essentieel in de hersenen. T4 helpt geheugen.

Beide beïnvloeden de hypofyse, een meesterklier voor de regulering van alle hormonen. Schildklierhormonen helpen ook bij het leren en algemeen redeneren.

Paniekaanvallen – T3 werkt op serotonine en catecholamines in de hersenen. T3 werkt om de hersenen kalm te houden op dezelfde manier als de effecten van SSRI’s. Hieruit volgt dat lage schildklier is gekoppeld aan paniekaanvallen. (7)

TOEVOEGEN, enz. – Anders bleken gezonde kleuters met TSH-niveaus (schildklierstimulerend hormoon) in het hoge normale bereik een lagere cognitieve functie te hebben. (Hoge TSH garandeert een lage schildklierfunctie.) Als ze zowel hoge TSH als lage vrije T4-waarden hadden, hadden ze ADHD-symptomen. Voor die in de hoogste van de TSH-waarden waren er statistisch significante verschillen. Zou het kunnen dat er kinderen zijn die Ritalin krijgen voor ADD of ADHD die in plaats daarvan echt hypothyroid zijn? (8)

Bipolaire stoornis – Kan hypothyroid bijdragen aan bipolaire? Een onderzoek uit 2002 vond een hoge prevalentie van Hashimoto’s antilichamen in de bipolaire groep boven de controle. (9) Dit betekent dat deze patiënten waarschijnlijk zowel de hypo- als hyper-schildkliertoestanden zullen ervaren. Het aanvullen van Hashimoto’s-patiënten met geschikte doses hormoon, vermindert de stress op de schildklier. Bovendien is T3 onderzocht als een behandeling voor bipolair.

In een retrospectief overzicht van 125 patiënten met een bipolaire stoornis en 34 patiënten met een bipolaire stoornis NOS bleek T3 significante klinische verlichting te geven. Deze bipolaire patiënten hadden de symptoombestrijding gefaald na gemiddeld 14 medicijnen te hebben geprobeerd. Met een bereik van doses tussen 13mcg-188mcg bij individuele patiënten, produceerde de gemiddelde dosis van 90mcg een opmerkelijke verbetering in 84%, waarbij 33% een volledige remissie ervoer. Toeval? Een patiënt die beter was geworden op T3, werd tijdelijk alleen teruggeschakeld naar T4 en de symptomen kwamen terug. Toen de patiënt terugging naar de T3, verdwenen de symptomen opnieuw. (10)

Depressie – Het Star * D-rapport is gefinancierd door de NIH en is het grootste onderzoek tot nu toe (4000 patiënten) waarin de effectiviteit van verschillende antidepressiva wordt vergeleken. Als optie op het protocol omvatten ze T3 als Cytomel. Er werd onthuld dat van de patiënten die wel baat hebben bij de antidepressiva, 50% nog steeds binnen een jaar terugvalt. 66% van de patiënten reageert niet of heeft ernstige bijwerkingen waardoor ze de medicatie niet meer kunnen gebruiken. Toen ze T3 probeerden met deze patiënten, bleek T3 50% effectiever te zijn dan de anderen, zelfs wanneer <50mcg (de optimale dosis) werd gebruikt. https://www.researchgate.net/publication/5614758_The_STARD_study_Treating_depression_in_the_real_world

Het Amerikaanse vruchtbaarheidscijfer is de afgelopen 30 jaar dramatisch gedaald

Volgens CDC bedroeg het aantal Amerikaanse geboorten in 2017 3,85 miljoen, een daling van 2% ten opzichte van 2016. Het is het laagste aantal in 30 jaar. CDC schat dat ongeveer 12% van de Amerikaanse vrouwen van 15 tot 44 jaar moeite heeft zwanger te worden of zwanger te worden. Hoewel dit deels te wijten is aan factoren zoals een verhoogde moederleeftijd, aangezien 20% van de vrouwen nu hun eerste kind heeft na de leeftijd van 35 jaar, tonen onderzoeken naar schildklierhormoonspiegels in gevallen van onvruchtbaarheid een trend aan voor zowel mannen als vrouwen.

Een studie uit 2017 uitgevoerd aan de Harvard Medical School door Dr. Pounch Fazeli, neuro-endocrinoloog, ontdekte dat meer dan een kwart van de vrouwen met onverklaarde onvruchtbaarheid ook schildklierniveaus hadden bij laag-normale waarden. In een meta-analyse werd gevonden dat de aanwezigheid van schildklierauto-antilichamen, zelfs met een normaal schildklierniveau, het risico op een miskraam of pre-term geboorte 180-390% verhoogde. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21558126

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Human Reproduction Update, toonde ernstige dalingen in spermakwaliteit en spermatelling in westerse culturen. In minder dan 40 jaar, Noord-Amerika, Europa, Australië en

Nieuw-Zeelandse mannen lieten een daling van 52,4% van de spermaconcentratie zien en een daling van 59,3% van het totale aantal zaadcellen. https://www.scientificamerican.com/article/sperm-count-dropping-in-western-world/

Lage schildklier wordt geassocieerd met laag testosteron bij zowel mannen als vrouwen. Testosteron helpt bij meer dan spierontwikkeling. Als hypothyreoïdie, zal het lichaam pregnenolon (een voorloper) stelen om hormonen te maken, waardoor geslachtshormonen worden uitgeput. Het is gebleken dat mannen met diabetes of insulineresistentie testosteronspiegels hebben in het lage of lage normale bereik. Dit lage geslachtshormoon onderdrukt Deiodinase 1 (dat inactieve T4 bedekt tot actieve T3 in het lichaam) verder, waardoor verminderde T3-hormonen in de weefsels worden veroorzaakt. Dit draagt ​​bij aan gewichtstoename en problemen met afvallen. Bedrieglijk veel laboratoria hebben de testosteronwaarden verlaagd om deze algehele daling van de niveaus weer te geven, waardoor de meerderheid van de resultaten op 95% is behouden https://www.nahypothyroidism.org/deiodinases/

Wat is het antwoord?

Vanwege de prevalentie van hypothyroid in de VS, kan het verstandig zijn voor iedereen die wordt behandeld voor de hierboven genoemde problemen om een ​​endocriene opwerking te hebben met volledige schildklierpanelen om mogelijke onderliggende hypothyroid-problemen uit te sluiten. Als er bijkomende problemen zijn, zoals diabetes, biedt het aanpassen van het schildklierniveau een steviger platform voor het opnieuw opbouwen van de gezondheid. Raadpleeg uw behandelend gezondheidszorgpersoneel.

Doe je eigen onderzoek naar natuurlijke stoffen die antioxidanten zijn zoals glutathion dat de lever ontgift. Onderzoek grondig de verstrekkende voordelen van vitamine C. Een studie werd uitgevoerd bij 28 vrouwen en 3 mannen met hypothyroid. Ze namen hun schildkliermedium in water met 500 mg vitamine C. Bloedonderzoek liet verbeteringen zien in hun TSH, vrije T4 en T3. Onderzoekers concludeerden dat het nuttig zou kunnen zijn voor patiënten om hun medicatie met vitamine C in te nemen, vanwege deze positieve anti-oxidatieve effecten. (11)

Bekijk de werken van Dr. F. Klenner en Dr. Abram Hoffer. Zoek naar supplementen van de beste kwaliteit. Ik heb het liposomale toedieningssysteem voor deze voedingsstoffen gebruikt en geloof dat het buitengewoon voordelig kan zijn. (Niet-gesponsord.)

Het verminderen van schildklierontsteking is de sleutel. “Het is aangetoond dat supplementen met selenium anti-schildklierperoxidase-antilichamen en anti-thyroglobuline-antilichamen verminderen bij patiënten met auto-immuun thyroiditis. Van selenium is aangetoond dat het het niveau van glutathionperoxidase verhoogt, dat selenocysteïne bevat. Zowel Withania somnifera (Ashwaganda) als Commiphora mukul bleken de hypothyreoïdie te verbeteren door de T3-waarden te verhogen en de T3: T4-verhoudingen te verhogen via perifere metabole routes. “Https://restorativemedicine.org/journal/extra-thyroidal-factors-impacting-thyroid-hormone-homeostasis-a-review/

We kunnen de externe verontreinigingen in al het voedsel, enz. Niet elimineren, maar we kunnen producten grondiger onderzoeken om zoveel mogelijk bronnen van slechte chemicaliën / hormoonontregelaars te verwijderen. Kies zorgvuldig dingen die in of op je lichaam gaan.

U kunt alle schoonheidsproducten en zonnebrandmiddelen op oxybenzone sorteren om de blootstelling onder de toegestane niveaus te houden. Overweeg uw opslaggewoonten te veranderen – gebruik glazen containers voor restjes, sappen, enz. Om het plasticverbruik te minimaliseren. Op basis van uw watervoorziening kunt u een waterfilter voor uw huis aanschaffen, zodat uw baden / douches en drinkwater schoon zijn en vrij van resterende chemicaliën / geneesmiddelen.

Onderzoek kledingkeuzes, omdat het contact van de huid met synthetische stoffen of reinigingsmiddelen een bron van immuunirritatie kan zijn. 100% wolproducten hebben enorme voordelen. Voor warmere temps, probeer natuurlijke vezels zoals vlas, hennep of organisch katoen. Linnen is uitstekend omdat het geen statische elektriciteit vasthoudt, zeer hydroscopisch is (gemakkelijk water absorbeert en afgeeft) en hypo-allergeen. In Japan hebben herstellende huizen die linnen lakens gebruiken voor bedlegerige patiënten zeer weinig huidafbraak.

Linnen kan de drager enige bescherming bieden tegen gammastraling. Vlasplanten verwijderd uit met straling verontreinigde gebieden vertoonden zeer weinig blootstelling. Consumptie van de zaden is gunstig voor het immuunsysteem. Een studie aan de Pearlman School of Medicine (Univ. Van PA.) Toonde aan dat muizen die vlas kregen weerstand hadden tegen de effecten van zelfs dodelijke stralingsdoses. De met vlas gevoede muizen overleefden niet alleen, maar waren opmerkelijk gezond met zwaardere lichaamsgewichten en minimale ontsteking van de longen. “Het doel van deze studie was om een ​​manier te vinden voor kankerpatiënten om straling te overleven”. https://naturalsociety.com/flax-seeds-protect-repair-radiation/#ixzz5wjbUDi6F

We moeten ons bewust zijn van verontreinigende stoffen in onze omgeving en hun potentiële effect op ons lichaam en die van onze geliefden. Iedereen is vrij om zijn eigen keuzes te maken. Een gewaarschuwd iemand telt voor twee.

Deze websites zijn een schat aan goed gedocumenteerde informatie: http://www.tiredthyroid.com door Barbara Lougheed https://www.nahypothyroidism.org Gerund door professionals in de gezondheidszorg. https://hypothyroidmom.com door Dana Trentini

Ik ken ze niet persoonlijk, maar waardeer hun werk. Veel van de hier geciteerde studies zijn ontleend aan hun uitstekende informatie. Ik ontvang op geen enkele manier een vergoeding van hen of iemand anders.

1) Richtlijnen voor klinische praktijk voor hypothyreoïdie bij volwassenen: gesponsord door de American Association of Clinical Endocrinologists en The American Thyroid Association. Endocr Pract. 2012; 18 (No.6): 989-1028.

2) Fort, P., et al. “Borstvoeding en soja-formule voedingen in de vroege kindertijd en de prevalentie van auto-immuun schildklieraandoeningen bij kinderen.” Journal of the American College of Nutrition 9.2 (1990): 164-167.

3) Leibel, RL, Hirsch, J. Verminderde energiebehoefte bij patiënten met obesitas. Metabolisme. Februari 1984; 33 (2): 164-70.

4) Aanhoudende metabole aanpassingen 6 jaar na de grootste verliezercompetitie; E. Fothergill, J. Guo, L. Howard, J. Kerns, et.al. 02 mei 2016

5) Fommei, Enza en Giorgio Iervasi. “De rol van schildklierhormoon bij bloeddrukhomeostase: bewijs van kortetermijnhypyreoïdie bij mensen.”

6) Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism 87.5 (2002): 1996-2000. Mordi, Ify en Nikolaos Tzemos. “Subklinische hypothyreoïdie als oorzaak van resistente hypertensie.” Cardiovasculaire endocrinologie 1.2 (2012): 31-32.

7) Kikuchi, Mitsuru, et al. “Verband tussen angst en schildklierfunctie bij patiënten met paniekstoornis.” Vooruitgang in neuro-psychofarmacologie en biologische psychiatrie 29.1 (2005): 77-81.

8) Alvarez-Pedrerol, M. Ribas-Fito, N., Torrent, M., Julvez, J., Ferrer, C., Sunyer, J. TSH-concentratie binnen het normale bereik wordt geassocieerd met cognitieve functie en ADHD-symptomen bij gezonde kleuters. Clinical Endocrinology 2007; 66 (6): 890-898.

9) Kupka, RW, Nolen, WA, Post, RM, McElroy, SL, Altshuler, LL, Denicoff, KD, Frye, MA, Keck, PE Jr, Leverich, GS, Rush, AJ, Suppes, T., Pollio, C., Drexhage, HA Hoog percentage auto-immuun thyroïditis bij bipolaire stoornis: gebrek aan associatie met blootstelling aan lithium. Biological Psychiatry 2002 15 februari; 51 (4): 305-11.

10) Kelly, T., Lieberman, D, The Use of Triiodothyronine as Augmentation Agent in the Treatment-Resistant Bipolar II and Bipolar Disorder NOS. J Afford Disord. 11 augustus 2009; 116 (3): 222-6. Epub 11 februari 2009.

11) Jubiz W, Ramirez M. Effect van vitamine C op de absorptie van levothyroxine bij patiënten met hypothyreoïdie en gastritis. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism Jun 2014; 99 (6): E1031-4. Doi: 10.1210 / jc.2013-4360 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24601693

Biografische info –

Sue – Semi-kleermaker, vrolijk lang getrouwde, gepensioneerde, christelijke vrouw. Veel hoeden gedragen: boer, leraar, auteur, medisch hulpverlener. Brachten> 10 jaar overzee. Mijn doel is om anderen te informeren over onderwerpen waarin ik geïnteresseerd ben en die grondig hebben onderzocht, zodat zij kunnen worden geïnformeerd en passende keuzes kunnen maken.Lees ook:  Wanneer vrouwen vrouwen haten

Comments

comments