De verslaving van de Democratische Partij aan vuil geld

De verslaving van de Democratische Partij aan vuil geld

6 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Joe Biden is niet de enige kandidaat die beide kanten op wil, zowel aantrekkelijk voor grote donoren als voor hervormers van campagnefinanciering.

Na jaren van het grotendeels negeren van klimaatverandering schonk CNN’s zeven uur durende marathonforum een Gatorade-bad met klimaatinhoud over het hoofd van Amerika. Het was niet mooi en ook niet leuk. En Joe Biden, de vooraanstaande koploper van de Democratische Partij, kwam eruit met een groot metaforisch zwart oog, passend bij zijn fysiek bebloede oog .

In de uren voorafgaand aan het klimaatforum meldde The Intercept dat Biden van plan was om een ​​fondsenwerving bij te wonen, mede georganiseerd door Andrew Goldman, directeur van fossiele brandstoffen, die mede-oprichter was van het aardgasbedrijf Western LNG. Een van de bezoekers van het forum, een 27-jarige Ph.D. student van de Northwestern University genaamd Isaac Larkin, was gewapend met het verhaal en lag op de wacht voor de voormalige vice-president. “Hoe kunnen we erop vertrouwen dat u deze bedrijven en leidinggevenden verantwoordelijk houdt voor hun misdaden tegen de menselijkheid,” vroeg hij hem, “wanneer we weten dat u morgen een fondsenwervende hoge dollar heeft georganiseerd door Andrew Goldman, een uitvoerder van fossiele brandstoffen?”

Biden’s poging om zichzelf te verdedigen struikelde van kwaad naar erger. Nadat hij aanvankelijk had ontkend dat Goldman een uitvoerder van fossiele brandstoffen is, beweerde Biden dat hij “zich niet realiseerde” dat Goldman Western LNG oprichtte. Biden-campagne Woordvoerder Symone Sanders sloot zich aan bij de pushback op Twitter en voerde aan dat Goldman geen ‘executive’ was omdat hij ‘niet’ betrokken is bij de ‘dagelijkse werking’ van het bedrijf en ‘geen deel uitmaakt van het bestuur van het bedrijf, noch van het bestuur’ van het portefeuillebedrijf. ”

Symone D. Sanders on Twitter

What @andersoncooper just said about VP Biden’s fundraiser is factually incorrect. Andrew Goldman isn’t a fossil fuel executive. He’s not involved in the day to day operation. He’s not on the board of the company, nor the board of the portfolio company.

Er is een mogelijkheid op afstand dat Biden geen idee had dat Goldman West-LNG oprichtte: Biden kent Goldman van zijn rol als adviseur in zijn senaatskantoor en als directeur van de president van Biden in 2008. (Een financieel directeur van een campagne is in feite degene die rijke donoren moet laten scheiden van hun geld, een functie die een gemakkelijke overgang biedt om lid te worden van de rijke donorklasse.)

Lees ook:  Het grotere plaatje verbergt zich achter een virus

Laten we even doen alsof de spin van het Biden-team correct was: dat Goldman momenteel geen klimaatmisdaden doet, afgezien van de veel urgentere vraag of hij daarvan profiteert. Wat weten we nog meer over Andrew Goldman?

Om te beginnen is Goldman directeur van Hildred Capital Partners , wiens portfolio “momenteel investeringen in regionale banken, onroerend goed, energie en een breed scala aan zorggerelateerde bedrijven omvat, waaronder diensten, technologie, IT en farmaceutische bedrijven,” volgens haar website. Goldman is “verantwoordelijk voor het toezicht op de kapitaalallocatie en dagelijkse investeringsactiviteiten van de onderneming.” (Misschien kan hij niet worden betrokken bij de dagelijkse activiteiten van Western LNG als hij toezicht houdt op de dagelijkse investeringsactiviteiten van een private equity-onderneming firma.)

Voordat hij bij Hildred kwam, richtte Goldman De Cordova Goldman Holdings op, een bedrijf dat wordt beschreven als ‘een opportunistische investeerder met investeringen in natuurlijke hulpbronnen en energie, media en telecommunicatie en financiële diensten’ op de West-LNG-site. Dus naast zijn oprichtersrol bij Western LNG, heeft Goldman nog steeds veel ervaring met investeren in de energie-industrie – nauwelijks een veelbelovend profiel van iemand wiens geld en invloed zal worden verzameld om de volgende president te helpen de klimaatcatastrofe te voorkomen.

Maar we moeten de diepten van vergulde squalor die in deze fondsenwerving wordt onthuld, nog niet echt goed doorhalen. Hildred Capital Partners is opgericht door Howard Solomon, die eerder van 1977 tot 2013 Forest Laboratories leidde, en zijn zoon David, die tot 2014 vice-president van dat bedrijf was. David Solomon is gastheer voor de fondsenwerver , naast Goldman, bij zijn thuis in New York. In 2016 moesten Forest Laboratories een schikking van $ 38 miljoen betalen om aantijgingen op te lossen dat het bedrijf terugbetalingen betaalde aan artsen die sommige van hun medicijnen voorschreven, tussen 2008 en 2011. In 2010 betaalde het bedrijf $ 313 miljoenom beweringen te regelen dat het het antidepressivum Celexa illegaal op de markt bracht voor gebruik bij kinderen, en dat ze verdere terugslag hadden betaald aan artsen die Celexa en Lexapro hadden voorgeschreven. Forest Laboratories werd verkocht aan Actavis, nu Allergan, voor ongeveer $ 28 miljard in 2014; Howard Solomon verdiende ongeveer $ 47 miljoen op de verkoop en David kreeg ongeveer $ 20 miljoen.

Lees ook:  Samenzweringsduwers: QAnon's Radical Unreality

Hoewel openbare informatie redelijk ontbreekt over de specifieke kenmerken van de verschillende investeringen die deze mannen en hun bedrijven hebben gedaan, ziet het bekende er nogal slecht uit, zelfs afgezien van de specifieke kenmerken van Goldmans betrokkenheid bij fossiele brandstoffen. Een private equity-belegger, of hij nu in fossiele brandstoffen of farma of telecom heeft belegd, is niet iemand wiens belangen aansluiten bij de mensen die een democratische kandidaat zou moeten vertegenwoordigen. Op die presidentskandidaten die geld inzamelen en zich met dit soort donor associëren, kan niet worden gerekend om te helpen bij het overleven van het klimaat in Amerika. Deze crisis vereist presidentiële kanshebbers met een allergie voor de mega-rijken – of liever iemand voor wie de mega-rijken allergisch zijn.

Een goede private equity-man is moeilijk te vinden. Het is niet het soort bedrijf waarin bedrijven op zoek gaan naar moreel rechtvaardige bedrijven – het soort met wie we ons geen zorgen zouden maken dat onze politici ongebreideld contact hebben – om te investeren in, laat staan ​​degenen die geen schikkingen van miljoenen dollars betalen voor het betalen van artsen om ersatz-pilmolens te runnen of te investeren in suïcidale fossiele brandstofwinning. De meeste private equity-machines met aanzienlijke beleggingsportefeuilles halen winst uit de aanhoudende immunisatie van de armen. Als het geen fossiele brandstoffen of geneesmiddelen zijn, zijn het particuliere gevangenissen of zorgverzekeraars of de defensie-industrie.

Er zijn veel manieren waarop een rijk persoon de arbeidersklasse zou kunnen verknallen, inclusief het feit dat hij een rijk persoon is . Ze gaan misschien niet werken met het doel om dit te doen, maar omdat hun belangen zijn afgestemd op de bevordering van deze harkprogramma’s, zou een rechtvaardiger samenleving hun balans ernstig in gevaar brengen. Wat heeft Amerika er dan baat bij om hen in de oren van onze leiders te laten fluisteren?

Het probleem is veel groter dan Joe Biden. Andere kandidaten in de race hebben gamely geprobeerd dezelfde tweestaps, schending van beloften om special interest geld te weigeren en hosting van grote dollar fondsenwervers . De machinerie van de Democratische Partij is voorbereid op grote stapels contant geld en stort zijn gunst uit op die kandidaten die betrouwbaar de green stapelen. Zelfs als kiezers eisen dat de partij de invloed van plutocratische belangen aflegt, is veel van de verschuiving naar het afwijzen van de status quo retorisch, niet inhoudelijk. De Democraten eisen letterlijk ‘Contributie’, of een bepaald bedrag aan ingezameld geld, van de voorzitters van de congrescommissie die die fondsen werven van de industrieën die ze reguleren – en ze verdelen de parlementaire voordelen aan degenen die de goederen leveren.

Klimaatactivistische groepen, zoals de Sunrise Movement, hebben de laatste tijd enig succes gehad bij het pushen van kandidaten voor klimaatverandering. Geld dat is aangetast door winsten uit fossiele brandstoffen is aantoonbaar slechter dan veel andere soorten grote slechte donaties, deels vanwege de dramatische urgentie van de klimaatcrisis. De optiek om van een klimaatforum naar de fondsenwerver van een fossiele brandstofmanager te gaan, is verschrikkelijk. En dit soort gesprekken – een waarbij de Democratische koploper zijn aanwezigheid bij een fondsenwerver die door een uitvoerend lid van fossiele brandstoffen wordt opgezet, moet uitleggen en verdedigen – is gunstig voor het grotere project om de Democratische Partij te ontwarren van de controle over de rijken. (Hoewel CNBC meldde dat de bondgenoten van Biden verwachtten dat de fondsenwerver zou doorgaan zoals gepland, met Goldman co-hosting.)

Maar mis het grotere plaatje niet. Het zou slechts iets minder afschuwelijk zijn als Biden rechtstreeks naar een mooie fondsenwerver was gegaan met iemand die zwaar had geïnvesteerd in de farmaceutische status-quo, waar arme mensen sterven door gebrek aan toegang tot medicijnen ; of de status quo van het ziekenhuis, waar ziekenhuizen patiënten kunnen aanklagen voor de misdaad om ziek te worden; of de woonstatus quo, waarbij woningen en huurders worden samengedrukt voor de winst van beleggers .

Om enige hoop te hebben op het afwenden van de klimaatramp of het omkeren van de decennia-lange trend naar ongelijkheid in dit land, moeten er in 2020 verschillende kleine wonderen gebeuren. Maar als de politiek van 2021 iets moet bereiken wat de meeste Amerikanen nodig hebben, kan het pad worden geplaveid met de boodle en de invloed van de rijken. Hun belangen staan ​​haaks op dit doel. Democratische kandidaten vergeten dit op eigen risico.Lees ook:  Uit een nieuwe peiling blijkt dat de gewone democraten eindelijk beseffen dat het Hooggerechtshof belangrijk is

Comments

comments