Erdogan: We zullen Europa overstromen met Syrische vluchtelingen, tenzij ‘Veilige zone’ wordt ingesteld

Erdogan: We zullen Europa overstromen met Syrische vluchtelingen, tenzij ‘Veilige zone’ wordt ingesteld

6 september 2019 2 Door Indignatie redactie

  • Het is niet de eerste keer dat Ankara dreigt om Syrische vluchtelingen en migranten naar EU-landen te laten vertrekken en het zal waarschijnlijk niet de laatste zijn.

“We zullen gedwongen worden om de poorten te openen. We kunnen niet gedwongen worden om de last alleen aan te pakken, ” waarschuwde deTurkse president Recep Tayyip Erdogan  donderdag  terwijl hij eiste dat Europese landen politieke steun verlenen aan zijn controversiële ‘veilige zone’-plan in Noord-Syrië.

Ankara is momenteel in gespannen onderhandelingen met de Verenigde Staten over het plan van Erdogan  om een ​​groot deel van het grondgebied langs de Turks-Syrische grens militair uit te hakken dat zou dienen als een bufferzone  van soorten waar door de VS gesteunde Koerdische milities niet konden opereren.

Erdogan zei dat  een miljoen vluchtelingen zich konden vestigen in het nieuwe buffergebied , waardoor de crisis op Turkse bodem, en uiteindelijk ook voor Europa, zou worden verlicht.

Turkije ziet de YPG-kern van de Syrian Democratic Forces (SDF) als een terroristische uitbreiding van de verboden PKK. Turkije heeft de laatste tijd gezworen het voorgestelde ‘veilige’ grondgebied op unilaterale basis uit te hakken als het geen vooruitgang kan boeken met Washington.

Ook tijdens de toespraak klaagde de president van Turkije dat zijn natie  “niet de steun kreeg die de wereld nodig had”  om de vluchtelingencrisis het hoofd te bieden tijdens de acht jaar durende oorlog.

Lees ook:  Rutte for Prison 2019: Schuldvraag neerschieten MH17 voor 100% ontrafeld

Erdogan heeft donderdag een ultimatum ‘met ons of tegen ons’ uitgegeven  :

“ Of je steunt ons om een ​​veilige zone in Syrië te hebben, of we zullen de poorten moeten openen.  Of u steunt ons of niemand zou medelijden moeten hebben. We willen graag 1 miljoen vluchtelingen ontvangen in de veilige zone , ‘zei hij.

Het spreekt voor zich dat het territorium in kwestie niet de zijne is om te beheersen of uit te schakelen, en Damascus heeft wat hij ziet als een grote Turkse landroof dichtgeslagen.

Turkije heeft het afgelopen jaar hard aangedrongen op de voorgestelde veilige zone ten oosten van de Eufraat (‘veilige zone’ voorzien in blauw op onderstaande kaart):

erdogan

Het is ook het geval dat veel analisten Turkije beschouwen als een belangrijke externe partij in het conflict die meer dan alle anderen heeft gedaan om de oorlog te verergeren en te verlengen, inclusief het  voeden van ISIS .

De Turkse president beweerde eerder dat het land in totaal $ 35 miljard heeft uitgegeven  aan de opvang van ongeveer 4 miljoen Syrische vluchtelingen, maar dat de Europese Unie eerder niet heeft ingestemd met toezeggingen in het kader van een regeling voor de regeling van vluchtelingen.

Het is niet de eerste keer dat Ankara dreigt om Syrische vluchtelingen en migranten naar EU-landen te laten vertrekken en het zal waarschijnlijk niet de laatste zijn, maar het zal interessant zijn om te zien of de chantage van Erdogan getuige zal zijn van enige positieve beweging uit Europa.

Lees ook:  Europees steunpakket: aanzet tot scheuring in de EU
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Salvini Jager of prooi?
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments