Kissinger’s aanbidding van het congres van Wenen in 1815: een belangrijke sleutel tot universele geschiedenis

Kissinger’s aanbidding van het congres van Wenen in 1815: een belangrijke sleutel tot universele geschiedenis

6 september 2019 0 Door Indignatie redactie

De ongelooflijk sir Henry Kissinger staat bekend om veel dingen, maar een revolutionair is daar niet een van. Door de jaren van dienst aan het rijk, is de carrière-geopoliticus consequent in zijn niet aflatende inzet om 1) het Westfaalse systeem van soevereine natiestaten te vernietigen, 2) bevolkingscontrole in de zich ontwikkelende sector te bevorderen, 3) pleiten voor beperkte nucleaire oorlog (in oppositie tot de meer populaire visies op totale nucleaire oorlog bepleit door Cold Warriors) en 4) selectief lastige regeringen omver te werpen als co-architect van kleurrevoluties.

Het rode draad doorheen is Kissinger’s totale toewijding aan stabiliteit geweest. Het maakt niet uit wat chaotisch betekent om zijn agenda vooruit te helpen, je kunt er zeker van zijn dat Kissinger het allemaal doet voor een bijna religieuze toewijding aan “orde” en stabiliteit.

Hoewel het maar al te vaak over het hoofd gezien, 1 Henry Kissinger’s st gepubliceerde werk in 1957 A World Hersteld: Metternich, Castlereagh en de problemen van de Vrede 1812-1822 , biedt ons de grootste inzicht in de bredere historische krachten die jonge Kissinger begrepen en die hem de toegang tot het gewonnen meest vertrouwde innerlijke echelons van de oligarchie. Het biedt ons ook een soort hoofdsleutel voor het ontrafelen van enkele belangrijke historische paradoxen die ons zullen helpen om onze huidige tijd, geplaagd door kleurenrevolutie en oorlog, zinvol te maken.

In vorige artikelen heb ik verschillende concepten ontwikkeld waaraan ik in dit huidige verhaal zal toevoegen.

  1. Dat de Amerikaanse revolutie een mondiaal in plaats van een lokaal fenomeen was waarbij zowel spelers uit heel Europa als uit India en Marokko betrokken waren, die niet alleen de republikeinse revolutie tot een succes maakten, maar ook van plan waren om dat succes terug te brengen naar hun eigen landen als onderdeel van een bredere emancipatie van de mensheid uit systemen van erfelijke elites.
  2. Dat de Franse revolutie bedoeld was als de eerste uitdrukking van dat proces buiten Amerika voordat British Intelligence het transformeerde in een Jacobijnse terreur die alle gekwalificeerde republikeinse leiders doodde.
  3. Dat de National Endowment of Democracy die achter de kleurrevoluties van vandaag staat, werd gecreëerd als een Trilaterale Commissie-regeling onder leiding van Henry Kissinger en Zbigniew Brzezinski- twee mannen die niet bekend staan ​​om hun “democratische sympathieën”.

In dit rapport wil ik verder gaan waar we waren gebleven met de Britse sabotage van de Franse revolutie en het 20-jarig bewind van de vernietiging van Europa onder leiding van de door Rothschild gefinancierde troef van chaos Napoleon Bonaparte die uiteindelijk werd neergelegd op 18 juni , 1815.

In A World Restored identificeert Kissinger het 1815-congres van Wenen als de grootste les voor staatslieden van alle leeftijden.

Waarom? Omdat het de ordeherstel van de Europese elite inhield na een chaosproces dat door de revolutie van 1776 in Amerika was ontketend. In Kissinger’s wereldbeeld bestaan ​​rechtvaardigheid en vrijheid niet. ‘Kwaad’ bestaat wel, maar alleen als dat wat ‘dis-evenwicht’ veroorzaakt. De erfelijke elite van 1815 was duidelijk meer dan een beetje nerveus en leefde in een wereld die zijn evenwicht had verloren. De revolutionaire ijver van 1776 en de internationale verspreiding ervan toonden aan dat de absolute macht die door de Zeusiaanse goden van Olympus werd beweerd, weinig meer was dan een illusie die kon worden weggenomen als het volk zich op de juiste manier zou organiseren.

In zijn proefschrift schreef Kissinger hoe de Britse Lord Robert Castlereagh en Prins Clemens von Metternich leidden tot de meest briljante herstructurering van politieke structuren in de nasleep van de nederlaag van Napoleon die vermoedelijk bijna 100 jaar vrede in Europa bracht … maar niets is verder weg van de waarheid.

Lees ook:  Coronavirus: Wordt china het nieuwe Chernobyl

Het congres van Wenen en de wortels van kleurrevoluties

Als je het Congres van Wenen goed bekijkt, is het “herstel van de orde”, gewaardeerd door Kissinger, gebaseerd op de poging tot het doden van creativiteit en liefde voor vrijheid door een politieke, culturele dictatuur op te leggen aan de lichamen, geesten en zielen van heel Europa.

Hoe is dit gedaan?

Na enkele maanden van met drank doordrenkte orgieën, waarin vertegenwoordigers, keizer, prins en minister van elke Europese regering zichzelf in spionage geteisterde salons en partijen zagen ontbinden, onder leiding van Prins von Metternich en Lord Castlereagh, resulteerden verschillende verdragen.

  1. Het herstel van het monarchale Frankrijk.
  2. De oprichting van de Heilige Alliantie onder de controle van Metternich, die een alliantie van Oostenrijk, Pruisen, Rusland en voor een tijd Groot-Brittannië en Frankrijk omvatte.
  3. De Carlsbad-besluiten bevatten een uitgebreide culturele dictatuur die werd beschouwd als het belangrijkste wapen tegen ‘revolutionaire’ ideeën die van de aardbodem moesten worden weggevaagd.

De Carlsbad-besluiten legden zelf een strikte dictatuur op over gedachten waarbij inquisiteurs die loyaal waren aan de Heilige Alliantie werden geplaatst in elke universiteit met absolute macht om professoren te ontslaan en studenten te verdrijven die werden beschuldigd van republikeinse idealen. Iedereen die werd verbannen of van een universiteit werd ontslagen, werd verhinderd om aan een andere universiteit in Europa te werken of te studeren. Daarom zag Amerika in deze periode een golf van republikeinse immigranten. Alle kranten moesten hun werken voorleggen aan officiële censoren die alle kranten hadden bewerkt totdat ze aanvaardbaar werden geacht voor de elite en alle boeken waren onderworpen aan censoren met duizenden dichters en filosofen die niet bedrukbaar werden geacht. Iedereen die de geschriften van Friedrich Schiller, Thomas Paine of Benjamin Franklin wil lezen, heeft pech.

De leidende adviseur (en vijand van Friedrich Schiller) van Metternich Friedrich von Schlegel verklaarde dat “de ware kinderkamer van al deze destructieve principes, de revolutionaire school, voor Frankrijk en de rest van Europa, Noord-Amerika is geweest. Vandaar dat het kwaad zich over vele andere landen heeft verspreid, hetzij door natuurlijke besmetting, hetzij door willekeurige communicatie. ” Dus om de destructieve principes van het republikeïsme ongedaan te maken, zou Amerika zelf van binnenuit moeten worden vernietigd, net als de ideeën die het overal hebben geïnspireerd ontstonden.

Natuurlijk resulteerde de verstikking van de natuurlijke gevoelens voor vrijheid en creativiteit in een terugslag die had moeten worden verwacht door Metternich en zijn soortgenoten.

Lafayette’s 2de kans

Tegen 1830 manifesteerde deze weerslag zich rond de persoon van de verouderende revolutionair de markies Lafayette, die op 19-jarige leeftijd een leidende figuur werd in de Amerikaanse revolutie, en op 32-jarige leeftijd bijna president van Frankrijk werd, hoewel hij uiteindelijk een groot deel van de Franse revolutie doorleefde in een Habsburgse kerker als vijand van de oligarchie nadat de revolutie door het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken was gekaapt en omgezet in een kleurenrevolutie.

Van 1824-1830 organiseerde Lafayette, hoofd van de Europese tak van de  Society of the Cincinnati , een internationale contrarevolutie voor het Congres van Wenen en de Heilige Alliantie. Veel van zijn organisatie voor deze weinig bekende historische beweging omvatte een maandenlang verblijf in Amerika, waar de oorlogsheld campagne voerde voor het presidentschap van John Quincy Adams (die ternauwernood de Wall Street-kandidaten van zijn tijd in 1824 versloeg), en Amerikaanse steun organiseerde voor een nieuwe Europese revolutie die in 1830 in Frankrijk zou beginnen.

Lees ook:  Hoe Syrië de invasie van 2012-2019 door VS en Al-Qaeda versloeg

Het plan was eenvoudig: de Franse bevolking was klaar om in opstand te komen tegen het misbruik van de nieuwe koning en Lafayette was in positie om de controle te nemen. Nadat hij tot president van Frankrijk was uitgeroepen en de fouten van het Jacobijnenbloedbad van 1789-94 waren gecorrigeerd, waren republikeinse bewegingen klaar om de onafhankelijkheid in Polen te verklaren, gevolgd door bewegingen in Duitsland, Spanje en daarbuiten. Maar het moest eerst in Frankrijk werken.

Van 1828-1830 bevonden enkele van de grootste intellecten van Amerika zich in Frankrijk om dit doel te bevorderen. Enkele van de meest opvallende figuren die nauw met Lafayette samenwerkten, waren James Fenimore Cooper, Amerikaanse uitvinder, kunstenaar en spion Samuel B. Morse, Edgar Poe, leider van het West Point-generaal Sylvanus Thayer en de Amerikaanse ambassadeur in Spanje, Washington Irving.

Het falen van Lafayette om te breken met het erfelijke principe

Professor Pierre Beaudry citeert in zijn baanbrekende studie Lafayette and the Hereditary Principle (2008) de Franse minister van Buitenlandse Zaken en historicus Gabriel Hanotaux die de paradox van Frankrijk van 1798 en 1830 beschreef:

“De vraag is altijd de strijd tussen de twee principes: het erfelijke principe en het revolutionaire principe. Het is het geschil van de twee Frances, de ruzie van de twee vlaggen die blijft hangen, en die machteloos het gehele overheidssysteem maakt, tenzij het eens en voor altijd wordt gestopt. “

Toen het tijd werd dat Lafayette zich op 31 juli 1830 tot president van de Franse republiek verklaarde, schreeuwden duizenden Parijse burgers zijn naam voor het stadhuis na dagen van rellen. Op het laatste moment slaagde Lafayette er echter niet in om het moment vast te leggen en gaf hij de valse beloften over van de zoon van Philippe Egalite (de hertog van Orleans) die ermee instemde om een ​​”republikeinse koning van Frankrijk” te worden en van Lafayette het hoofd van de nationale garde te maken en verdediger van het volk. Lafayette wachtte tot het laatste moment en tragisch genoeg naar het balkon gaan met Louis Philippe aan zijn zijde. Voor duizenden toeschouwers negeerde Lafayette de populaire oproepen om president te worden en omarmde in plaats daarvan de vorst en binnen enkele minuten had Frankrijk een nieuwe koning onder Louis Philippe I.

Gabriel Hanotaux rapporteerde over de dialoog tussen Lafayette en de aanstaande monarchmomenten vóór de omhelzing:

“Weet je,” zei tegen hem Lafayette, “dat ik een republikein ben en dat ik de grondwet van de Verenigde Staten beschouw als de meest perfecte die ooit heeft bestaan.”

– “Ik denk zoals u,” antwoordde de hertog van Orleans, “het is onmogelijk om twee jaar in de Verenigde Staten te hebben gewoond en daar niet zo over te denken; maar gelooft u dat het in de situatie waarin Frankrijk zich bevindt en de publieke opinie volgt, goed zou zijn om het aan te nemen? “

– “Nee,” antwoordde Lafayette, “wat het Franse volk vandaag nodig heeft, is een populaire monarchie, omringd door republikeinse instellingen, volledig republikeins.”

– Dat is precies wat ik van plan ben te doen, “zei de prins.”

Binnen enkele maanden was de markies Lafayette ontslagen uit zijn positie als hoofd van de Nationale Garde. De republikeinse beweging van Polen werd vernietigd omdat geen van de steun die nodig was om hun revolutie te bevorderen werd gegeven door een monarchistisch Frankrijk en de overlevende revolutionairen hun weg naar Frankrijk vonden na de mislukte opstand in oktober om tijdelijke bescherming te vinden onder Lafayette. Lafayette was geschokt toen hij zag hoe de nieuwe koning Frankrijk in een diepe alliantie met Groot-Brittannië verwikkeld raakte terwijl het zijn koloniale beleid in het buitenland uitbreidde.

Lees ook:  VS "Militaire hulp" aan Al Qaeda, ISIS-Daesh

Lafayette stierf in 1834 nadat hij zag hoe koning Louis Philippe het volk aanzette en dezelfde tiran werd die de revolutie van 1789 wilde beëindigen. Ondanks zijn dood kon de ijver voor vrijheid van monarchisme niet direct worden onderdrukt. In plaats daarvan werd een techniek aangescherpt genaamd neo-Jacobinisme dat anarchisme gebruikte om de woede van de massa’s te richten op het doorbreken van alle structuren die werden geïdentificeerd als “het establishment”, terwijl in werkelijkheid genoemd establishment op zijn plaats werd gehouden. De kleurrevoluties van vandaag zijn slechts 21e- eeuwse versies van deze 19e  eeuwse techniek.

Lord Palmerston, die het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken leidde en nauw samenwerkte met de Holy Alliance, gebruikte een breed scala aan middelen in de jaren 1830, 1840 en 1850 om de gepolariseerde energie van de onthechte jongeren naar de grootst mogelijke chaos te leiden onder de titel Jong Europa Beweging.

Jezuïeten, Zuidelijken en transcendentalisten ondermijnen Amerika

Er werd nauw samengewerkt met Italiaanse grootmeester vrijmetselaar Giuseppe Mazzini, Jong Italië, Jong Duitsland, Jong Rusland, Jong Bosnië en Jong Ierland. Een Young America Movement groeide in de Verenigde Staten onder leiding van Ralph Waldo Emerson (zelf onder leiding van Thomas Carlyle van de Britse inlichtingendienst) en de nieuwe beweging van New England Transcendentalists die Edgar Poe vocht tegen tand en spijker.

Gedurende dit proces schreef de uitvinder Samuel Morse een boek van onschatbare waarde getiteld Foreign Conspiracies Against the Liberties of the United States (1841) door de heilige alliantie van Prins Metternich en de inzet van jezuïeten in heel Amerika te beschrijven om de Amerikaanse revolutie ongedaan te maken, toen hij zei: “de laatste komen uit dezelfde wijk, in de vorm van honderden jezuïeten en priesters; een klasse mannen die berucht is om hun intriges en politieke kunsten, en die een complete militaire organisatie hebben via de Verenigde Staten. ‘

Terwijl de transcendentalisten van Young America in het noorden groeiden aan invloed en een nieuwe egocentrische mystiek stimuleerden die haaks stond op de principes van de Amerikaanse grondwet, verspreidde de jezuïeteninfiltratie zich door alle invloedslagen in Amerika. Een derde tak van oorlogsvoering werd ingezet toen Giuseppe Mazzini een Zuidelijke generaal coördineerde met de naam Albert Pike die de zuidelijke sessiebeweging zou gaan leiden naast Jefferson Davis van British Foreign Office, die bijna een einde maakte aan het Amerikaanse experiment in 1861. Onder Mazzini’s richting, Pike vernieuwde de Schotse Rite en creëerde de KKK, die beide van groot belang waren om de constitutionele tradities van Amerika van binnenuit te ondermijnen.

Dus als Sir Henry Kissinger naar buiten komt om democratische revoluties tegen dictaturen aan de ene kant te promoten, en anti-revolutionaire bewegingen zoals het Congres van Wenen van 1815 aan de andere kant, wees gerust dat er geen tegenspraak is. De wereld waarin dergelijke technocratische zombies zoals Kissinger en de bijenkorven van Rhodes Scholars en Fabians die hij vertegenwoordigt, leven “stabiliteit en evenwicht” definiëren als de grootste goederen in de politiek. Ze zijn omgekeerd van mening dat alle creatieve verandering die “voorspelbaarheid” vermindert, kwaad ten koste van alles moet worden weggevaagd, en dus moeten bewegingen als het Belt and Road Initiative , net als de Amerikaanse revolutie van 1776 en zijn internationale uitingen, worden vernietigd … zelfs ten koste van een nucleaire oorlog.Comments

comments