Onderzoekers beschuldigen huwelijkscijfer door een ‘gebrek aan economisch aantrekkelijke mannen’

Onderzoekers beschuldigen huwelijkscijfer door een ‘gebrek aan economisch aantrekkelijke mannen’

6 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Je kunt dit niet verzinnen. Het huwelijkscijfer in de Verenigde Staten begon gestaag te dalen in de jaren tachtig en zweeft de afgelopen jaren rond recorddiepte, en er is veel geschreven over waarom dit gebeurt. Maar nu promoten onderzoekers van Cornell University een schokkende nieuwe theorie die de aard van het hele debat fundamenteel zou kunnen veranderen. 

Volgens hun nieuwe studie die zojuist werd gepubliceerd in het Journal of Marriage and Family, is de belangrijkste reden waarom het Amerikaanse huwelijkscijfer daalt omdat er een “gebrek aan economisch aantrekkelijke mannen” is. Met andere woorden, deze onderzoekers zeggen dat een groot aantal alleenstaande mannen simpelweg geen “huwelijksmateriaal” zijn omdat ze niet genoeg geld verdienen. Het lijkt heel vreemd dat onderzoekers van een Ivy League-universiteit tegenwoordig zo’n claim maken,

Volgens de hoofdauteur van de studie is het huwelijk “in wezen een economische transactie” …

“De meeste Amerikaanse vrouwen hopen te trouwen, maar de huidige tekorten aan huwbare mannen – mannen met een stabiele baan en een goed inkomen – maken dit steeds moeilijker, vooral in de huidige gig-economie van onstabiele laagbetaalde servicebanen,” zei hoofdauteur Daniel T. Lichter, PhD, van Cornell University. “Het huwelijk is nog steeds gebaseerd op liefde, maar het is ook fundamenteel een economische transactie. Veel jonge mannen hebben tegenwoordig weinig te bieden voor het huwelijk, vooral omdat het opleidingsniveau van jonge vrouwen nu gemiddeld hoger is dan hun mannelijke vrijers. ”

Is wat hij zegt echt waar?

Ik ben misschien een beetje ouderwets, maar voor mij moet trouwen allemaal over liefde gaan.

Natuurlijk ziet niet iedereen het huwelijk op dezelfde manier, en voor sommige mensen zijn economische factoren uiterst belangrijk. In de studie ontdekten de auteurs dat de pool van “ongehuwde mannen die momenteel beschikbaar zijn voor ongehuwde vrouwen” was gevuld met mannen die het over het algemeen financieel niet goed deden …

De auteurs van het onderzoek ontwikkelden schattingen van de sociaal-demografische kenmerken van potentiële echtgenoten van ongehuwde vrouwen die lijken op de echtgenoten van anders vergelijkbare getrouwde vrouwen. Deze schattingen werden vergeleken met de feitelijke verdeling van ongehuwde mannen op nationaal, provinciaal en lokaal niveau.

De potentiële echtgenoten van vrouwen hadden een gemiddeld inkomen dat ongeveer 58% hoger was dan de huidige ongehuwde mannen die momenteel beschikbaar zijn voor ongehuwde vrouwen. Ze hadden ook 30% meer kans om te werken en 19% meer kans om een ​​universitair diploma te behalen.

Onnodig te zeggen dat de conclusie is dat mannen die niet zoveel geld hebben lang niet zo aantrekkelijk zijn voor potentiële echtgenoten.

Ander onderzoek lijkt dit idee ook te ondersteunen. Een onderzoek ontdekte bijvoorbeeld dat 75 procent van alle vrouwen in de Verenigde Staten ‘een probleem zou hebben’ met een werkloze man …

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Pensioen bij 70: de regering Merkel transformeert Duitsland in een sociaal kruitvat

Van de 925 ondervraagde alleenstaande vrouwen zei 75 procent dat ze een probleem zouden hebben met iemand zonder baan te daten. Slechts 4 procent van de respondenten vroeg of ze met een werkloze man zouden uitgaan, antwoordde “natuurlijk”.

“Het hebben van een baan zal het zeker moeilijker maken voor mannen om te daten met iemand die ze nog niet kennen,” zei Irene LaCota, een woordvoerder van It’s Just Lunch, in een persbericht. “Dit is het zeldzame gebied, vergeleken met andere onderwerpen waarover we enquêtes hebben gehouden, waar de ouderwetse opvattingen van vrouwen over seksrollen lijken te gelden.”

En volgens het Pew Research Center is een “vaste baan” het belangrijkste waar vrouwen naar op zoek zijn in een man.

Kijk, ik begrijp absoluut dat hard werken en in staat zijn om de kost te verdienen, tekenen zijn van een verantwoordelijk persoon, maar moet het huwelijk niet veel meer zijn dan dollartekens?

Natuurlijk kunnen vrouwen mannen ook ervan beschuldigen dat ze oppervlakkig zijn. Er wordt vaak gezegd dat mannen zich te veel bezighouden met jeugd en uiterlijk, en een zeer onthullende wetenschappelijke studie lijkt die hypothese te ondersteunen. Uit het onderzoek bleek dat gemiddeld 20-jarige vrouwen het meest aangetrokken werden tot 23-jarige mannen en 50-jarige vrouwen het meest aangetrokken tot 46-jarige mannen. Maar bij mannen waren de resultaten dramatisch anders. Gemiddeld werden 20-jarige mannen het meest aangetrokken tot 20-jarige vrouwen en 50-jarige mannen het meest aangetrokken tot 22-jarige vrouwen.

Zou het kunnen dat alle romantische idealen waar we ons hoofd mee vullen als jonge mensen niet echt op de realiteit zijn gebaseerd?

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik geloof liever in liefde en romantiek. Maar net als de auteurs van de eerste studie die ik hierboven heb besproken, zijn er veel mensen die de zoektocht naar een huwelijkspartner zien als een ‘markt’ waar iedereen verschillende ‘waarden’ heeft op basis van bepaalde kenmerken.

Maar waar iedereen het over eens moet kunnen zijn, is dat onze samenleving in een snelle staat van verval verkeert en dat we de zaken hard moeten omdraaien . En het blijkt dat ander wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het huwelijk goed is voor mannen, vrouwen, kinderen en voor de samenleving als geheel. Het volgende komt van Genevieve Wood …

Tientallen jaren statistieken hebben aangetoond dat gehuwde paren gemiddeld een betere lichamelijke gezondheid, meer financiële stabiliteit en een grotere sociale mobiliteit hebben dan ongehuwde mensen.

Andere studies tonen aan dat de kinderen van die paren vaker hogere academische prestaties, emotionele volwassenheid en financiële stabiliteit ervaren dan kinderen die niet beide ouders thuis hebben.

De sociale en economische kosten van gezinsuitval worden door iedereen betaald.

Dus het lijkt erop dat we alles moeten doen wat we kunnen om gezonde huwelijken in onze samenleving te bevorderen.

Helaas wordt het moeilijker dan ooit om een ​​”soulmate” te vinden, en gezinnen breken tegenwoordig veel te gemakkelijk uit elkaar.Lees ook:  COVID-19: Hoe Corona het systeem heeft gebroken

Comments

comments