Uh Oh: Amerikaanse ontslagen stijgen met 38 procent – hoogste niveau voor augustus sinds 2009

Uh Oh: Amerikaanse ontslagen stijgen met 38 procent – hoogste niveau voor augustus sinds 2009

6 september 2019 1 Door Indignatie redactie

We blijven meer cijfers krijgen die aangeven dat de economische activiteit in de VS echt begint te vertragen. Volgens Challenger, Gray & Christmas was het aantal ontslagen in de Verenigde Staten in augustus 38 procent hoger dan in juli. 

Een toename van 38 procent in een maand is meer dan alleen een beetje verrassend, en velen geloven dat als dit momentum aanhoudt, we binnenkort een lawine van banenverlies kunnen tegenkomen vergelijkbaar met wat we in 2008 zagen. En zonder twijfel, alle andere economische cijfers die de laatste tijd zijn binnengekomen, bevestigen ook dat de Amerikaanse economie zwaardere tijden tegemoet gaat. Maar is ons land klaar om een ​​nieuwe grote economische neergang aan te gaan?

Hoewel er het afgelopen decennium moeilijke momenten zijn geweest, hebben we zoiets sinds de laatste recessie echt niet meer gezien. In feite zijn de laatste vacatures die we net van Challenger, Gray & Christmas hebben gekregen de hoogste die we sinds augustus in 2009 hebben gezien …

Werkgevers kondigden ook de meeste ontslagen van augustus aan sinds 2009, zei outplacementbedrijf Challenger, Gray & Christmas.

Het banenverlies steeg met 38 procent ten opzichte van juli, met 53.480 posities die moesten worden afgehaald van de loonlijst van de werkgever, geleid door personeelsinkrimping in de gezondheidszorg, die een pijler was van recente banencreatie, de technologiesector en de industrie.

Dus waarom gebeurt dit?

Nou, er zijn zeker veel factoren in het spel, maar Andrew Challenger heeft “de handelsoorlog” uitgekozen als een van de grootste redenen …

“Werkgevers beginnen de gevolgen van de handelsoorlog en de opgelegde tarieven door de VS en China te voelen,” zei Andrew Challenger, vice-president van het bedrijf, in een verklaring.

Andere landen beginnen ook echt de gevolgen van de handelsoorlog te voelen. Duitsland meldde deze week een verrassende daling van nieuwe productieorders …

Contracten voor ‘Made in Germany’-goederen daalden met 2,7% ten opzichte van de vorige maand in juli, toonden gegevens aan op donderdag, gedreven door een grote daling in boekingen van landen buiten de eurozone, zei het ministerie van economie. Dat onderschreef een Reuters-consensusvoorspelling voor een daling van 1,5%.

“De ellende in de productie blijft bestaan. De afname van nieuwe orders verhoogt het risico op een recessie voor de Duitse economie aanzienlijk ”, aldus VP Bank-analist Thomas Gitzel.

In het tweede kwartaal daalde de groei van het Duitse bbp naar een negatief gebied, en het lijkt erop dat dit hier in het derde kwartaal weer zal gebeuren.

Dat zou betekenen dat Duitsland nu al in een recessie zit, en dat is zeer verontrustend nieuws voor heel Europa.

Hier in de VS gebeurt zowat alles wat we zouden verwachten vlak voor het begin van een recessie te gebeuren op een manier die voor onze ogen staat.

Met name de transportsector is al verstrikt in een zeer diepe recessie en we hebben net vernomen dat de bestellingen voor zware vrachtwagens in augustus met 80 procent zijn gedaald in vergelijking met een jaar eerder …

Bestellingen voor zware vrachtwagens die een deel van de goederen van de economie in de VS vervoeren, daalden in augustus 2019 met 80,1% in vergelijking met augustus vorig jaar, tot ongeveer 10.400 bestellingen, volgens voorlopige schattingen van FTR Transportation Intelligence . Het was de 10e maand op rij van dalingen op jaarbasis, en de tweede maand op rij van 80% -plus dalingen, met orders in juli met 81,2% tot ongeveer 9.800, niet meer gezien sinds 2010.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenIk weet niet hoe het met je zit, maar een daling van 80 procent lijkt me een verschrikkelijk grote rode vlag.

Over het algemeen wordt nog steeds voorspeld dat de Amerikaanse economie in het derde kwartaal buiten het krimpgebied zal blijven, maar de bbp-voorspellingen zijn blijven dalen. Het volgende komt van Reuters …

De Amerikaanse economie groeit waarschijnlijk met een percentage van 1,7% op jaarbasis in het derde kwartaal, gebaseerd op zwakker dan verwachte gegevens over de binnenlandse productieactiviteit en bouwuitgaven, liet het GDPNow-voorspellingsmodel van de Atlanta Federal Reserve dinsdag zien.

Dit was langzamer dan het tempo van 2,0% geschat door het BBP-programma van Atlanta Fed op 30 augustus.

Uiteindelijk moet elk getal boven nul voor het derde kwartaal worden beschouwd als een grote overwinning in deze wereldwijde economische omgeving.

Maar zelfs als we in het derde kwartaal een lichte groei vertonen, zou niemand het woord ‘booming’ mogen gebruiken om onze economie te beschrijven. In feite hebben we al heel, heel lang niet ‘gierend’. We hebben geen volledig jaar gehad toen het BBP van de VS met minstens 3 procent groeide sinds het midden van de regering-Bush, en op dit moment worstelt bijna 40 procent van de natie om te betalen voor de basis …

Veel mensen hebben nog steeds moeite om rekeningen te betalen – zelfs voor iets basaals als voedsel.

Dat is de moeilijke conclusie van een nieuw rapport dat deze week is uitgegeven door het Urban Institute, een non-partij, non-profit beleidsgroep in Washington, DC, die afgelopen december bijna 7.600 volwassenen ondervroeg. Ongeveer 39,4% van de volwassenen zei dat hun familie vorig jaar moeite had om aan ten minste één basisbehoefte aan voedsel, gezondheidszorg, huisvesting of nutsvoorzieningen te voldoen.

De kloof tussen de “haves” en de “have nots” blijft groeien in ons land, en dat heeft ernstige gevolgen voor onze toekomst . Als degenen met geld en macht een “laat ze cake eten” -houding over dit alles blijven hebben, zullen we uiteindelijk chaos in onze straten zien, en dit is iets dat Umair Haque onlangs heeft besproken …

Hoe kan de economie ‘sterk’ zijn wanneer 40% van de mensen worstelt om te eten ? Lijkt dat niet een beetje op het feit dat de Hunger Games echt tot leven komen? Is dat waar Amerika nu is? Wat op aarde?

Denk even na over het feit zelf, voordat we het bespreken – 40% van de mensen in het rijkste land van de wereld worstelt om voedsel te betalen. Het is een ‘Let Them Eat Cake’-moment voor onze ogen. Hoeveel meer Versailles kun je krijgen? Er is niets – niets – eenvoudiger dan voedsel kunnen betalen. Wanneer een samenleving geen voedsel kan bieden aan zijn mensen, is dit een van de meest ernstige en fundamentele indicatoren dat er iets heel erg mis is.

Meer overheidshandouts zijn zeker niet het antwoord. De Amerikaanse overheid reikt elke maand al geld en voordelen uit aan meer dan 100 miljoen mensen, en toch blijven onze problemen escaleren.

Uiteindelijk willen mensen hard kunnen werken en voor hun eigen gezin kunnen zorgen. We hebben een economie nodig die meer goedbetaalde banen creëert en het gemakkelijk maakt om bedrijven te starten, en we hebben zo’n economie al heel lang niet meer gehad.

En nu lijkt het erop dat we een nieuwe economische crisis tegemoet gaan. Het banenverlies zal in de komende maanden waarschijnlijk escaleren, en velen denken dat de economische pijn die we zullen ervaren, nog groter zal zijn dan wat we hebben ervaren tijdens de laatste recessie.Comments

comments