Van de pot gerukt: prinses Amalia 1,5 miljoen euro per jaar terwijl 1 op 9 kinderen in armoede leven

Van de pot gerukt: prinses Amalia 1,5 miljoen euro per jaar terwijl 1 op 9 kinderen in armoede leven

6 september 2019 2 Door Indignatie redactie

De grootste uitkeringstrekkers van ons land, terwijl ze EEN VAN DE RIJKSTE FAMILIES ZIJN IN DE WERELD, ik heb het natuurlijk over de koninklijke familie, zitten er warmpjes bij. En dat wordt de komende jaren alleen maar meer zo. DITS IS NATUURLIJK BELACHELIJK!

In Nederland leeft 1 op de 9 kinderen in armoede. Je ouders hebben dan te weinig geld om bijvoorbeeld eten, drinken of kleding voor je kopen. Ook kan het zijn dat je geen lid kunt worden van een sportclub, niet mee kan op schoolreisje of er geen geld is om je verjaardag te vieren. Ouders met geldproblemen hebben vaak last van stress. En dat kan ervoor zorgen dat jij je ook niet goed voelt.

Sterker nog, prinses Amalia gaat het snikheet krijgen. Als de kroonprinses 18 jaar oud is (dat is ze in 2021) begint ze namelijk meteen met een startsalaris van 1.495.000 euro. Dat is dus 1 miljoen en 495 duizend euro. Oftewel: bijna 1,5 miljoen. Euro. Betaald door u, de belastingbetaler.

Het bedrag bestaat uit twee zogenaamde kostenposten. De eerste post is mevrouw d’r inkomen. Dat zal officieel 263.000 euro zijn. Vervolgens komt daar nog eens 1.232.000 euro bij voor “personele en materiële uitgaven.” Met andere woorden: zodat ze er voor kan zorgen dat ze er goed uitziet, alles heeft wat haar hartje begeert, niet zo hoeft te reizen als wij (het plebs), en zich kan laten omringen door een voltallige hofhouding. Letterlijk.

Geen wonder dat de kleine prinses er altijd zo vrolijk uitziet. Daar zou ik ook van gaan juichen, ja. Nou ben ik een republikein en vind ik het dus sowieso zwaar gestoord om een koninklijke familie te hébben (laat staan om er ook nog eens vele miljoenen per jaar aan te besteden), maar zelfs een monarchist moet toegeven dat dit bedrag (1,5 miljoen) voor een 18-jarig meisjes dat nog niets gepresteerd heeft en eigenlijk niets hoeft te doen, volstrekt belachelijk is. Amalia moet dan nog gaan studeren. Waar heeft ze in vredesnaam meer dan 2,5 ton voor zichzelf en nog eens meer dan een miljoen voor nodig?

Lees ook:  Ook over het koningshuis en de kosten van VN reisjes Maxima wordt door Rutte flink gelogen

Betaald door u, de belastingbetaler!

Het bedrag bestaat uit twee zogenaamde kostenposten. De eerste post is mevrouw d’r inkomen. Dat zal officieel 263.000 euro zijn. Vervolgens komt daar nog eens 1.232.000 euro bij voor “personele en materiële uitgaven.” Met andere woorden: zodat ze er voor kan zorgen dat ze er goed uitziet, alles heeft wat haar hartje begeert, niet zo hoeft te reizen als wij (het plebs), en zich kan laten omringen door een voltallige hofhouding. Letterlijk.

Geen wonder dat de kleine prinses er altijd zo vrolijk uitziet. Daar zou ik ook van gaan juichen, ja.

Nou ben ik een republikein en vind ik het dus sowieso zwaar gestoord om een koninklijke familie te hébben (laat staan om er ook nog eens vele miljoenen per jaar aan te besteden), maar zelfs een monarchist moet toegeven dat dit bedrag (1,5 miljoen) voor een 18-jarig meisjes dat nog niets gepresteerd heeft en eigenlijk niets hoeft te doen, volstrekt belachelijk is. Amalia moet dan nog gaan studeren. Waar heeft ze in vredesnaam meer dan 2,5 ton voor zichzelf en nog eens meer dan een miljoen voor nodig?

Dat is 4000 euro per dag. Na 2021 ontvangt Amalia elk jaar een ANDERHALF MILJOEN EURO! Dat is toch te gek voor woorden? Het bedrag zal ook nog elk jaar meegroeien met de stijging van de prijzen en de ambtenarensalarissen. Premier Rutte is het ook eens met de toekomstige uitkering van prinses Amalia van bijna 1,5 miljoen euro. Rutte vertelt dat de Tweede Kamer jaren geleden het inkomen van de leden van het Koninklijk Huis heeft goedgekeurd.

Bekijk hieronder een video wat mensen vinden van het bedrag wat prinses Amalia ontvangt:

Oranje Boven! Amalia is een voorbeeld

Waarom wordt je als tegenstander van een koningshuis altijd als chagrijnig neergezet door de mensen die graag rijke mensen willen verafgoden en ook graag zo’n leven zouden willen leiden.

In Nederland wordt het koningshuis van alle kanten gepromoot van telegraaf, eo, elsevier & wnl (=telegraaf) & als Republikein wordt je volledig doodgezwegen door alle media. Ten eerste komt een koning en/of koningin ondemocratisch ‘aan de macht’. wat die macht is is volkomen niet controleerbaar en uit het verleden is gebleken dat de mentaliteit van een minister president is erge mate opgewassen moet zijn tegenover de persoonlijkheid van het staatshoofd. Koningin beatrix heeft wel eens een staatsbezoek afgebroken zonder opgaaf van reden maar de premier is dan verantwoordelijk voor haar daden !????

Lees ook:  De Oranjes zijn er in 2019 financieel extreem veel op vooruit gegaan

De voorstanders zullen ook altijd zeggen dat we er uiteindelijk financieel beter van zullen worden met zijn allen terwijl dat nog nooit bewezen is & ook niet te bewijzen is omdat er een enorme grijze mist hangt omtrent de financiering van ‘ons’ koningshuis. Een president zou volgens voorstanders dan ook duurder zijn dan een staatshoofd maar wat we nu al weten dat amalia op 18e jaar al 10 keer het salaris van onze premier krijgt & dat zal in de loop van de jaren alleen maar stijgen !?

Wie is er dan uiteindelijk duurder !??

Er wordt en hele hoop ten gunste van de monarchie beweert door de voorstanders wat op geen enkele manier te bewijzen is maar alleen maar gebasseerd is op emotie oftewel het kunnen aanbieden van iemand die een leven leid wat jij ook zou willen leiden !!! Wat het uiteindelijk kost daar hebben we geen enkele notie van als maatschappij ja, de kosten zullen zo rond de 110 miljoen per jaar liggen & dat valt toch eigenlijk wel mee volgens de telegraaf & die komen dan direct met de salarissen van allerlei presidenten & premiers om de stemming onder de monarchisten weer op peil te houden !?????

Oorzaken van armoede

Armoede kan allerlei redenen hebben. Soms hebben je ouders (tijdelijk) geen werk en ontvangen ze elke maand een bedrag van de overheid. Of ze werken wel, maar verdienen niet genoeg. Dit komt vaker voor als je vader of moeder jou alleen opvoedt. Het kan ook voorkomen dat je ouders ziek zijn en helemaal niet meer kunnen werken. Of ze hebben schulden die hun geldproblemen nóg groter maken.

Wat zijn de gevolgen?

Wat de reden ook is, geldproblemen kunnen je leven een stuk moeilijker maken. Stel, je ouders kunnen de rekeningen niet meer betalen. Dan bestaat de kans dat het gas, water en licht wordt afgesloten. Of dat jullie zelfs je huis kwijtraken. In dat geval moet je soms met je ouders tijdelijk ergens anders wonen, bij familie intrekken of naar een opvang. Als het je ouders niet lukt om een andere goede woonplek te vinden, dan is de gemeente verplicht om te helpen.

Lees ook:  Beste regering, politici, Wopke Hoekstra, voor nog meer bezuinigingen heeft u geen mandaat! Luister eens naar het volk

Bij armoede is er vaak ook geen geld voor dingen die je nodig hebt voor school, zoals een fiets of laptop. Of je kunt niet met de bus en trein reizen. Op de middelbare school kan het ook zijn dat je niet met je vrienden kunt afspreken, omdat je geen geld hebt om iets leuks te doen.

Piekeren en buikpijn

Als er thuis geldproblemen zijn, heeft dat ook invloed op hoe jij je voelt. Misschien schaam je je wel, maak je je zorgen om je ouders of ben je bang dat je geen goede toekomst hebt. Van al dat gepieker kun je flinke last van stress of buikpijn krijgen. Ook op school kan het minder goed gaan. Je kunt je niet goed concentreren, en thuis huiswerk maken lukt vaak ook niet. Soms denkt de school daardoor dat jij minder goed kunt leren. Thuis hebben je ouders soms minder tijd en aandacht voor je, omdat ze worden opgeslokt door hun eigen problemen.

Maar daar heeft onze koninklijke familie en regering schijt aan!,

Wat is nou democratie in deze !!!!!?????

Wat is er nu democratischer dan een gekozen leider die verantwoordelijk is voor zijn of haar daden & van wie we als sponsor ook al het financiele mogen weten !? Nu is het betalen en je bek houden want anders wordt je neergezet als chagrijnig als je wilt weten wat die rijke stinkerds met ons geld doen !?? De plebs mogen op een houtje bijten want het is crisis in onze maatschappij waar de oranjes op zijn tijd ook deel van uitmaken als het hun uitkomt !?

Comments

comments