2002 Oriëntatiepunten op weg naar Orwellian Hell “1984”

2002 Oriëntatiepunten op weg naar Orwellian Hell “1984”

7 september 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Volgende maand zal de 18e verjaardag van de aanslagen van 9/11 zijn. Politici en bureaucraten verspilden geen tijd na dat bloedbad om de Surveillance State op gemiddelde Amerikanen los te laten , waarbij elke persoon als een verdachte van terroristen werd behandeld . Omdat de regering het publiek niet heeft beschermd, hebben Amerikanen op een of andere manier hun grondwettelijke recht op privacy verloren. Ondanks heroïsche inspanningen van voormalig NSA-stafmedewerker Edward Snowden en een groot aantal activisten en vrijheidsstrijders, blijft de regering de Amerikaanse privacy schaden .

Twee van de grootste sprongen, de grootste sprongen in de richting van “1984” begonnen in 2002. Hoewel noch de operatie TIPS van het ministerie van Justitie noch het Total Information Awareness-programma van het Pentagon werd voltooid, hebben pakketten en precedenten van elk programma het daaropvolgende federale beleid diepgaand beïnvloed.

In juli 2002 onthulde het ministerie van Justitie plannen voor operatie TIPS – het Terrorism Information and Prevention System. Volgens de website van het ministerie van Justitie zou TIPS “een landelijk programma zijn dat miljoenen Amerikaanse vrachtwagenchauffeurs, brievenbestuurders, treinleiders, scheepskapiteins, nutsbedrijven en anderen een formele manier geeft om verdachte terroristische activiteiten te melden.” TIPSters zijn mensen die, “In de dagelijkse loop van hun werk, zijn in een unieke positie om te dienen als extra ogen en oren voor wetshandhaving.” De FBI was bedoeld om mensen te werven in banen die “maken hen uniek goed gepositioneerd om de normale gang van zaken in de wereld te begrijpen gebied dat ze bedienen, en om dingen te identificeren die ongewoon zijn.

Het ministerie van Justitie gaf geen definitie van “verdacht gedrag” om burgers te begeleiden Toen het publiek zich begon te concentreren op de reikwijdte van het programma, dook de oppositie op; zelfs de US Postal Service liet kort weten deel te nemen aan het programma. Directeur Ridge drong erop aan dat TIPS “geen overheidsinmenging is.” Hij verklaarde: “Het laatste wat we willen is dat Amerikanen Amerikanen bespioneren. Dat is gewoon niet waar de president om draait, en niet waar het TIPS-programma allemaal om draait. gecertificeerd vrijheid-vriendelijk programma.

Toen procureur-generaal John Ashcroft op 25 juli door senator Patrick Leahy (D-Vt.) Werd ondervraagd over TIPS tijdens een hoorzitting van het gerechtelijk comité, drong hij erop aan dat “het TIPS-programma door de industrie wordt gevraagd om hen in staat te stellen over anomalieën te praten die ze tegenkomen. ‘Maar toen George W. Bush het programma voor het eerst aankondigde, schilderde hij het af als een bestuursinitiatief. Hebben duizenden Teamsters Union-leden 1600 Pennsylvania Avenue aangevraagd over ‘afwijkingen’? Senator Leahy vroeg of rapporten aan de TIPS-hotline onderdeel zouden worden van een federale database met miljoenen ongefundeerde aantijgingen tegen Amerikaanse burgers. Ashcroft zei tegen Leahy: “Ik heb aanbevolen dat er geen zou zijn, en ik heb de verzekering gekregen dat het TIPS-programma geen database zou onderhouden.

Laura Murphy van de ACLU merkte op: “Dit is een programma waarbij activiteiten, verklaringen, posters in hun raam of op hun muren, nationaliteit en religieuze praktijken worden gerapporteerd door ongetrainde personen zonder enige relatie met criminele activiteiten.” Marjorie professor in San Diego rechten Cohn merkte op: “Operatie TIPS… zal buren aanmoedigen om buren te vernauwen en maakt geen onderscheid tussen echte en gefabriceerde tips. Iedereen met wrok of vendetta tegen een ander kan valse informatie verstrekken aan de overheid, die vervolgens in de nationale database komt. “

Op 9 augustus kondigde het ministerie van Justitie aan dat het TIPS aan het afstellen was, en liet het los van “elk plan om duizenden postbodes, hulpverleners en anderen met toegang tot privé-huizen te vragen om vermoedelijke terroristische activiteiten te melden”, meldde de Washington Post . Mensen die zich hadden aangemeld om TIPSters te zijn, ontvingen een e-mailbericht van Uncle Sam dat “alleen degenen die werkzaam zijn in de transport-, maritieme, scheepvaart- en massadoorvoersector in aanmerking komen om deel te nemen aan deze informatiedienst.” Maar het ministerie van Justitie bleef weigeren bekend te maken aan het gerechtelijk comité van de Senaat die toegang zou hebben tot de TIPS-rapporten.

Nadat het voorstel een felle terugslag had gecreëerd over de hele politieke raad, nam het Congres een amendement aan dat de oprichting ervan blokkeerde. Richard Armey, leider van de meerderheid van het huis (R-Tex.), Heeft een amendement op de veiligheidswetgeving van het thuisland bijgevoegd dat verklaarde: “Alle activiteiten van de federale overheid om het voorgestelde componentenprogramma van het Citizen Corps, bekend als Operation TIPS, uit te voeren, zijn hierbij verboden.” de Bush-administratie en later de Obama-administratie streefden naar dezelfde verzameling informatie met federaal gefinancierde fusiecentra die mensen aanmoedigden om “verdachte activiteitenrapporten” in te dienen voor een breed scala van onschadelijk gedrag – rapporten die in geheime federale databases worden gedumpt die onschuldige burgers kunnen kwellen in eeuwigheid.

Operatie TIPS illustreerde hoe het momentum van indringing de overheid ertoe aanzette programma’s voor te stellen die het nooit vóór 9/11 zou hebben geprobeerd. Als Bush in augustus 2001 had voorgesteld om 10 miljoen Amerikanen te rekruteren om een ​​van hun buren te melden waarvan ze vermoedden ongebruikelijk te zijn of potentiële onruststokers te zijn, zou het publiek kunnen hebben geconcludeerd dat de president gek was geworden.

Totaal informatiebewustzijn: 300 miljoen dossiers

De PATRIOT-wet in de VS creëerde een nieuw informatiebureau in het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) van het Pentagon. In januari 2002 koos het Witte Huis gepensioneerde admiraal John Poindexter om het nieuwe kantoor te leiden. Woordvoerder Ari Fleischer van het Witte Huis legde uit: “Admiraal Poindexter is iemand die volgens deze regering een uitstekende Amerikaan is, een buitengewone burger, die heel goed werk heeft verricht in wat hij voor ons land heeft gedaan, het leger dienen.” vijf misdrijfveroordelingen voor valse getuigenissen aan het Congres en vernietiging van bewijsmateriaal tijdens het onderzoek van de Iran-Contra wapen-voor-gijzelaars uitwisseling. De veroordelingen van Poindexter werden vernietigd door een federaal hof van beroep, dat de immuniteit citeerde die het Congres zijn getuigenis gaf.

Lees ook:  Coronavirus - stimulans voor wereldwijde Jihad

Poindexter heeft het nieuwe Pentagon-kantoor toegewijd aan het bereiken van Total Information Awareness (TIA). De missie van TIA is “om buitenlandse terroristen op te sporen, te classificeren en te identificeren – en hun plannen te ontcijferen – en daarmee de VS in staat te stellen tijdig actie te ondernemen om terroristische daden met succes te voorkomen en te verslaan”, aldus DARPA. Volgens Undersecretary of Defence Pete Aldridge zou TIA proberen “verbindingen tussen transacties te ontdekken – zoals paspoorten; visa; werkvergunningen; rijbewijzen; kredietkaarten; vliegtickets; huurauto’s; aankopen van wapens; chemische aankopen – en evenementen – zoals arrestaties of verdachte activiteiten enzovoort. ”Aldridge was het ermee eens dat elk telefoongesprek dat een gemaakt of ontvangen persoon in de database kon worden opgenomen. Met “spraakherkenning” -software kan de daadwerkelijke tekst van het gesprek ook permanent worden opgenomen.

TIA zou ook streven naar “Menselijke identificatie op afstand” (HumanID), inclusief “Gezichtsherkenning”, “Irisherkenning” en “Loopherkenning.” dat zou de FBI helpen mensen te identificeren aan de hand van hun zweet of urine – waardoor mogelijk een schat aan nieuwe banen voor afwijkende personen ontstaat.

Het doel van TIA was om zoveel mogelijk informatie over iedereen op aarde te verzamelen – waardoor de overheid iedereen tegen alles kon beschermen. New York Timescolumnist William Safire legde het bereik van het nieuwe bewakingssysteem vast: “Elke aankoop die u doet met een creditcard, elk tijdschriftabonnement dat u koopt en medisch recept dat u invult, elke website die u bezoekt en e-mail die u verzendt of ontvangt, elke academische graad u ontvangt, elke bankstorting die u doet, elke reis die u boekt en elk evenement dat u bijwoont – al deze transacties en communicatie gaan in op wat Defensie beschrijft als ‘een virtuele, gecentraliseerde grote database’. ‘Columnist Ted Rall merkte op dat de de FBI zou zelfs ‘veterinaire gegevens scannen. De TIA is van mening dat het weten of en wanneer Fluffy is gecastreerd – en of je zoon is gestopt met het martelen van Fluffy nadat je hem Ritalin hebt opgelegd – zal helpen de militairen terroristen te stoppen voordat ze toeslaan. “

Phil Kent, president van de Southeastern Legal Foundation, een advocatenkantoor in Atlanta, waarschuwde dat TIA ‘de grootste bedreiging voor de burgerlijke vrijheden was sinds de Japans-Amerikaanse internering’. Jay Stanley van de ACLU noemde TIA ‘de moeder van alle privacyinbreuken. Het zou neerkomen op een zo compleet beeld van je leven, het is hetzelfde als iemand je de hele dag volgen met een videocamera. “Een coalitie van burgerlijke vrijheidsgroepen protesteerde tegen de leiders van de Senaat:” Er zijn geen systemen van toezicht of verantwoording overwogen in het TIA-project. DARPA heeft zich op grond van de Freedom of Information Act verzet tegen wettige verzoeken om informatie over het programma. “

Bestuursambtenaren van Bush waren verontwaardigd over dergelijke kritiek. Minister van Defensie Donald Rumsfeld verklaarde: “De hype- en alarmbenadering is een slechte dienst voor het publiek…. Ik zou mensen aanraden diep in te ademen. Er gaat niets vreselijks gebeuren. ”Poindexter beloofde dat TIA zou worden ontworpen om“ rechten te behouden en de privacy van mensen te beschermen en tegelijkertijd ons allemaal veiliger te maken. ”(Poindexter was niet onder ede op het moment van zijn verklaring.) De TIA werd verdedigd op grond van het feit dat “niemand is doorzocht” totdat de FBI besluit hem te laten arresteren op basis van gegevens die de FBI heeft achtergehouden. Onderstaatssecretaris Aldridge verklaarde: “Het is absurd om te denken dat DARPA op een of andere manier een ander politiebureau probeert te worden. Het doel van DARPA is om de haalbaarheid van deze technologie aan te tonen. Als het nuttig blijkt, TIA zal dan worden overgedragen aan de inlichtingen-, contra-inlichtingen- en wetshandhavingsgemeenschappen als een hulpmiddel om hen te helpen in hun strijd tegen binnenlands terrorisme. ”In januari 2003 vernam senator Charles Grassley (R-Iowa) dat de FBI werkte op een memorandum van overeenstemming met het Pentagon “voor mogelijk experiment” met TIA. Assistent minister van Defensie voor Binnenlandse Veiligheid Paul McHale bevestigde in maart 2003 een verklaring aan het Congres dat het Pentagon TIA zou overdragen aan wetshandhavingsinstanties zodra het systeem gereed was voor gebruik.

DARPA reageerde op de golf van kritiek door het logo van het Information Awareness Office van de website te verwijderen. Het logo toonde een gigantisch groen oog bovenop een piramide, die de halve wereld bedekt met een eigenaardige gele waas, vergezeld van het motto “Scientia est Potentia” (Kennis is macht).

Kort nadat DARPA een belangrijke onderzoeksbenchmark voor TIA had voltooid, kondigde luitenant-kolonel Doug Dyer, een DARPA-programmabeheerder, in april 2003 publiekelijk aan dat Amerikanen verplicht zijn om wat privacy op te offeren in naam van veiligheid: “Wanneer u het mogelijke effect van een terroristische aanval op de privacy van een hele bevolking, er moet een afweging zijn. ‘Maar niets in de Amerikaanse grondwet geeft het ministerie van Defensie het recht om te beslissen hoeveel privacy of vrijheid Amerikaanse burgers verdienen.

In september 2003 nam het Congres een amendement aan waarmee het voorlichtingsbureau van het Pentagon werd afgeschaft en de TIA-financiering werd beëindigd. Maar op dat moment had DARPA al 26 contracten gegund voor tientallen particuliere onderzoeksprojecten om componenten voor TIA te ontwikkelen. Salon.com meldde: “Volgens mensen met kennis van het programma is TIA nu zover dat het veel meer is dan alleen een ‘onderzoeksproject’. Er is een werkend prototype van het systeem, en federale agentschappen buiten het ministerie van Defensie hebben er interesse in getoond.

Twee weken na de aanslagen van 9/11 stuurde plaatsvervangend adjunct-procureur-generaal John Yoo een geheim memo naar het Witte Huis waarin hij verklaarde dat het verbod van de grondwet op onredelijke zoekopdrachten ongeldig was: “Als de verhoogde belangstelling van de regering voor zelfverdediging het gebruik van dodelijke kracht, dan zou het ook zeker een gerechtvaardigde zoektocht rechtvaardigen. ”Dat memo hielp het federale beleid te bepalen tot het publiek werd onthuld nadat Barack Obama in 2009 aantrad. Helaas heeft die anti-grondwet, anti-privacy-mentaliteit veel federale intrusies losgemaakt die blijven deze dag, van de TSA tot de National Security Agency tot de FBI en het Department of Homeland Security.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Erdoğan graaft bijl op: Turkije dreigt genocide op indianen te erkennen


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments