VS is de informatie oorlog aan het verliezen

VS is de informatie oorlog aan het verliezen

7 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Ben je wakker ‘s nachts doodsbang dat de Russen je geest kunnen beheersen met informatie oorlogvoering, terwijl de slaafse toewijding van de Amerikaanse regering aan democratische waarden het machteloos maakt om ze te stoppen? Ik ook niet. Maar volgens  The Washington Post , waarvan de enige eigenaar  is een CIA-aannemer  en  Pentagon bestuurslid  gebogen over het  kapen van de onderliggende infrastructuur van de economie , moeten we zijn.

WaPo-columnist David Ignatius,  een van de meer hyperbolische afkondigers  van hysterie in West-Rusland in de geschreven media, heeft een artikel gepubliceerd met de titel ” Why America is de informatieoorlog aan Rusland aan het verliezen ” over een nieuw boek van het voormalige ministerie van Buitenlandse Zaken voor diplomatie Richard Stengel. Stengel en Ignatius maken een vreugdevolle Red Scare uit met de uitbundigheid van twee kleine jongens met een doos verfspuiten, die elkaar proberen op te lossen in hysterische apocalyptische onheilspelligheid over de manier waarop kwaadaardige autoritaire regeringen zoals Rusland hebben kunnen bewapenen informatie terwijl vrijheidslievende democratieën alleen kunnen kijken in passieve wanhoop.

“De wrede paradox van internet, ooit geprezen als een bevrijdende kracht, is dat het regeringen machtigt die informatie beheersen en diegenen verzwakken die het vrij laten”, waarschuwt Ignatius.

“[Autoritaire regeringen] zijn gevreesd voor de stroom van informatie naar het exploiteren ervan,” waarschuwt Stengel. “Ze begrijpen dat dezelfde tools die democratie verspreiden het ongedaan maken ervan kunnen bewerkstelligen.”

Het is niet verwonderlijk dat Ignatius op geen enkel moment tijdens deze broederlijke ravage de moeite neemt om het feit te vermelden dat Stengel  feitelijk bekend staat  dat hij het gebruik van propaganda steunt en gelooft dat de Amerikaanse regering het voor haar eigen burgers zou moeten gebruiken.

“In principe creëert elk land zijn eigen verhaal en weet je, mijn oude baan bij het ministerie van Buitenlandse Zaken was wat mensen vroeger grapten als de ‘hoofdpropagandist’-baan,” zei Stengel  vorig jaar  op een evenement georganiseerd door het  schokkend alomtegenwoordige verhaal managementfirma  Council on Foreign Relations.

“Ik ben niet tegen propaganda,” zei Stengel. “Elk land doet het, en ze moeten het doen aan hun eigen bevolking, en ik denk niet noodzakelijk dat het zo verschrikkelijk is.”

Toen een publiekslid  bezwaar maakte tegen wat hij zojuist had gehoord , wees Stengel hem kortaf af en beëindigde het gesprek.

Dus hoe dan ook, dat is wat de CIA / Pentagon / plutocratie-gebonden  Washington Post  wil dat je er zeker van bent: dat slechte regeringen je geest beheersen met informatieoorlogvoering, en dat de Amerikaanse regering worstelt om je te redden van dat lot. Gelukkig voor jou, komt dit rapport toevallig uit terwijl we erachter komen dat het Pentagon momenteel al aan een programma werkt om je tegen verkeerd denken te beschermen door je toegang tot informatie te beheersen.

Michael Tracey on Twitter

Congratulations to “online disinformation” alarmists who gave implicit approval to this new Pentagon initiative to “detect malicious intent and prevent viral fake news from polarizing society” https://t.co/LDQcNld55y

Lees ook:  Is een Amerikaanse president ooit slechter geweest in politiek?

Een recent   artikel in Bloomberg getiteld ” US Unleashes Military to Fake News, Disinformation ” meldt dat het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) een nieuw project financiert, het Semantic Forensics-programma genaamd, waarmee “het militaire onderzoeksbureau hoopt nepnieuws te kunnen herkennen met kwade bedoelingen voordat hij viraal gaat. “

“Als het succesvol is, kan het systeem na vier jaar van testen uitbreiden om kwaadaardige bedoelingen te detecteren en te voorkomen dat nepnieuws uit de polariserende samenleving polariseert,”   meldt Bloomberg .

DARPA (voorheen ARPA) is een topcontender onder een aantal zeer zware concurrentie voor de absoluut griezeligste van alle Amerikaanse overheidsinstanties. Journaliste Yasha Levine heeft veel werk verzet om te documenteren hoe het bureau  nauw betrokken is geweest bij internetbewaking,  omdat internet al echt een ding was, beginnend in de jaren 1960  met zijn ARPANET-programma  waarvan de technologieën  de basis vormden  voor de wereld Wijde web. DARPA houdt zich ook bezig met charmante activiteiten zoals het  verkennen van manieren om AI in de menselijke neurologie te brengen , programma’s te financieren  om de verkiezingsinfrastructuur van Amerika te beheersen , miljarden dollars in de oprichting van een robotleger te storten   en de bouw van robotachtige insecten die tegen muren op kunnen kruipen .

Futuristen hebben zich al lang een utopie voorgesteld waar de mensheid de vruchten plukt van enorme technologische innovaties die al onze obstakels zullen overwinnen en ons naar een ongekende staat van menselijke bloei zullen brengen. Wat zij niet konden verklaren, waren sociopathische overheidsinstanties zoals DARPA vanaf het begin nauw betrokken bij die technologieën.

Jim Sciutto on Twitter

Let’s please ban the word “narrative” from our discussion of the news and this president. There is only one version of the facts and the truth. Full stop.

Macht is in staat zijn om te beheersen wat er gebeurt. Absolute kracht is in staat zijn om te bepalen wat mensen denken over wat er gebeurt. Als je kunt bepalen wat er gebeurt, kun je macht hebben totdat het publiek je onzin beu wordt en je in je kont gooit. Als je kunt bepalen wat mensen denken over wat er gebeurt, kun je voor altijd macht hebben. Zolang je kunt bepalen hoe mensen omstandigheden en gebeurtenissen interpreteren, is er geen limiet aan het kwaad waarmee je weg kunt komen.

Degene die het verhaal controleert, beheerst de wereld. Regeringen begrijpen dit, evenals hun propagandisten, en zo ook, steeds vaker, het publiek. Dat is de reden waarom je nu vertellende managers van instellingen zoals Jim Sciutto van CNN hebt  die dingen zeggen als  “Laten we alsjeblieft het woord ‘verhalend’ verbieden uit onze discussie over het nieuws en deze president. Er is maar één versie van de feiten en de waarheid. ”Propagandisten in massamedia willen niets liever dan dat mensen stoppen met aandacht te schenken aan het concept van het verhaal en gaan geloven dat wanneer ze CNN inschakelen, ze objectieve waarheid ontvangen van de gezaghebbende arbiters van absolute realiteit.

Maar die kat is uit de zak. Wat is gezien, kan niet ongezien zijn. Een groot aantal mensen is zich ervan bewust dat er een aantal zeer krachtige krachten zijn die een gevestigde interesse hebben in het beheersen van de gedachten die in hun hoofd zitten, en dat aantal groeit elke dag. Deze krachtige krachten hebben op deze nieuwe ontwikkeling gereageerd door steeds meer te worden belemmerd in het reguleren van de toegang van het publiek tot ideeën en informatie, en nu is het een race om te zien of ze de poorten op ons kunnen smijten voordat we voor altijd uit onze kooi ontsnappen.Lees ook:  SCHOKKEND: Dit is hoe Duitsland met de sharia omgaat

Comments

comments