Wat is er aan de hand met Donald Trump?

Wat is er aan de hand met Donald Trump?

7 september 2019 0 Door Indignatie redactie

‘Hij verliest zijn —‘: Trump’s adviseurs maken zich steeds meer zorgen over zijn mentale toestand na dagen van grillig gedrag

 • De assistenten en vertrouwelingen van president Donald Trump zijn bezorgd over zijn mentale toestand na dagen van grillig gedrag en wilde uitbarstingen.
 • “Zijn humeur verandert van de ene minuut op de andere op basis van een krantekop of tweet, en het volgende dat je weet dat zijn hele schema uit het raam wordt gegooid omdat hij de zijne verliest —,” zei een voormalige functionaris van het Witte Huis, die sprak over de voorwaarde van anonimiteit om interne gesprekken over de president te bespreken, vertelde Insider.
 • Trump heeft de afgelopen dagen gefixeerd op zijn valse claim dat Alabama zou worden getroffen door orkaan Dorian. Hij heeft ook de tijd genomen om lobben aan te vallen bij zijn waargenomen vijanden, zoals de actrice Debra Messing, voormalig FBI-directeur James Comey en de ‘LameStream-media’.
 • “Hij verslechtert in het volle zicht”, vertelde een republikeinse strateeg die regelmatig contact heeft met het Witte Huis Insider vrijdag.
 • Maar een persoon die dicht bij het juridische team van Trump stond tijdens het onderzoek naar Rusland, vertelde Insider dat zijn openbare verklaringen “niets vergeleken met hoe hij achter gesloten deuren was” waren.
 • “Hij is als een stier die rood ziet,” voegde deze persoon toe. “Er is gewoon geen toegang tot hem, en je kunt je plannen voor de dag vaarwel kussen, omdat je eigenlijk vastzit voor een 4-jarige nu.”

De assistenten en vertrouwelingen van president Donald Trump worden steeds bezorgder over zijn mentale toestand na dagen van grillig gedrag, wilde uitbarstingen en bizarre fixaties.

“Niemand weet meer wat hij van hem kan verwachten”, vertelde een voormalige functionaris van het Witte Huis, die op voorwaarde van anonimiteit sprak om interne gesprekken over de president te bespreken, tegen Insider.

Ze voegden eraan toe: “Zijn humeur verandert van de ene minuut op de andere op basis van een kop of tweet, en het volgende dat je weet, wordt zijn hele schema uit het raam gegooid omdat hij zijn s — verliest.”

Bronnen vertelden Insider dat de adviseurs van de president zich vooral zorgen maken over zijn koppige weigering om te erkennen dat een tweet die hij tijdens het weekend stuurde, beweerde dat Alabama door orkaan Dorian zou worden getroffen. Ze geloven dat zijn frustratie wordt verergerd door stress over de verkiezingen in 2020 en de recente recessie van de economie.

“Mensen zijn gewend aan de president die dingen zegt die niet waar zijn, maar dit Alabama-gedoe is een ander verhaal,” zei de voormalige functionaris. “Dit was de president die overduidelijk valse informatie verstuurde over een nationale noodsituatie terwijl deze zich aan het ontvouwen was.”

Trump’s laatste uitbarstingen over de kwestie kwamen vrijdag toen hij tegen de media tekeer ging om hem op de claim te controleren.

Trump klaagde ook dat “deze onzin nooit een andere president is overkomen. Vier dagen van corrupte rapportage, nog steeds zonder verontschuldiging.”

Later vrijdag plaatste de president een misleidende video met een CNN-clip van woensdag 28 augustus, waarin een verslaggever zei dat de orkaan verschillende Amerikaanse staten bedreigde, waaronder Alabama.

Donald J. Trump on Twitter

Donald J. Trump on Twitter

https://t.co/J3aTzBG7ao

De video speelde vervolgens de verslaggever met de woorden “Alabama” in de lus, gesneden tot een clip van Trump die knikte en vervolgens tot een genuanceerde clip van CNN’s logo bovenop een bewegende vrachtwagen die van de weg afviel en in brand vloog.

Maar de eerste tweet van Trump over Alabama op het pad van orkaan Dorian kwam zaterdag aan, tegen die tijd hadden weersvoorspellers vastgesteld dat het niet zou worden geraakt.

‘Hij verslechtert in het volle zicht’

Vanaf vrijdagavond had Trump 15 tweets en vijf kaarten over Alabama en de storm gepost om te proberen te bewijzen dat zijn originele tweet correct was, ondanks het feit dat hij publiekelijk was bestraft door de National Weather Service. Hij toonde ook verslaggevers een gewijzigde kaart van het pad van de storm op woensdag om zijn claims te verdedigen, een beweging die volgens de federale wet mogelijk illegaal is.

“Hij verslechtert in het volle zicht”, vertelde een republikeinse strateeg die regelmatig contact heeft met het Witte Huis Insider vrijdag.

Lees ook:  Soros gaf wereldwijde partners voor klimaatstakingen meer dan $ 24 miljoen

Gevraagd waarom de president geobsedeerd was door Alabama in plaats van de staten die daadwerkelijk door de storm zouden worden getroffen, zei de strateeg: “Je moet daar een psychiater naar vragen; ik weet niet zeker of ik gekwalificeerd ben om te reageren.”

Trump zendt zijn grieven vaak publiekelijk uit, hetzij op Twitter of terwijl hij met verslaggevers spreekt, wat betekent dat de wereld een ongekend venster heeft in de bewustzijnsstroom van de president.

Bijvoorbeeld, op Labor Day weekend, toen orkaan Dorian de Bahama’s mishandelde en op weg was naar het vasteland van de VS, nam Trump een pauze tussen golfen om meer dan 120 tweets te posten.

Naast updates over orkaan Dorian en citaten tweets van lof lof over zijn presidentschap van Fox News, de onderwerpen van Trump’s tweets omvatten:

 • Voormalig FBI-directeur James Comey.
 • Vier eerstejaars Democratische congresvrouwen van kleur bekend als “de ploeg”.
 • AFL-CIO President Richard Trumka.
 • “Falende columnist Paul Krugman van de New York Times.”
 • “Amazon Washington Post.”
 • De “LameStream Media.”
 • De liberale actrice en activist Debra Messing.

‘Hij is als een stier die rood ziet’

Messing veroorzaakte woede aan beide kanten van het gangpad toen ze vorige week een tweet plaatste waarin ze pleitte voor een openbare lijst van Trump-donoren die een aankomende fondsenwerving voor hem bijwonen in Beverly Hills, Californië.

De tweet van de actrice “Will & Grace” kreeg een harde reactie van “The View” cohost Whoopi Goldberg, die het vergeleek met het McCarthyisme van de jaren vijftig.

Trump had Messing al in zijn hoofd sinds donderdag, toen hij verwees naar de opmerkingen van Goldberg en tweette: ‘Bad’ actrice ‘Debra The Mess Messing is in warm water. Ze wil een’ Blacklist ‘van Trump-supporters maken, en wordt beschuldigd van McCarthyism.”

De president sloot ook een andere tweet aan waarin Messing gepost had, waarin ze een bord prees voor een kerk in Alabama, die impliceert dat zwarte kiezers die Trump steunen geestelijk ziek zijn. Messing verontschuldigde zich later voor het “roekeloos” delen van het teken en voegde eraan toe dat het gebruik van de term “geestesziek” “verkeerd & kwetsend” was.

Trump noemde Messing een “racist vanwege de vreselijke dingen die ze zei over zwarten en geestesziekten” en voegde eraan toe dat als de actrice Roseanne Barr – een fervent supporter van Trump – hetzelfde had gezegd, ze ontslagen zou zijn.

Barr werd vorig jaar ontslagen uit haar sitcom nadat ze racistische opmerkingen had gemaakt over een assistent aan voormalig president Barack Obama. “Zal Fake News NBC toestaan ​​dat een racist in McCarthy-stijl doorgaat?” Trump schreef, verwijzend naar Messing.

De actrice reageerde door deze week te linken naar een stuk uit New Yorker waarin het wilde gedrag van Trump de afgelopen maand werd beschreven.

Ze voegde eraan toe dat ze hoopte dat ‘zijn familie hem de hulp krijgt die hij nodig heeft. Triest.’

Anthony Scaramucci, de voormalige communicatiedirecteur van het Witte Huis, woog vrijdag ook op Trump’s gemoedstoestand.

“Ik denk dat de president in ernstige mentale achteruitgang verkeert, en dat zeg ik nu niet omdat ik een politieke tegenstander ben of omdat ik hem heb ontkend. Ik zeg dat objectief alleen maar kijkend naar wat er aan de hand is,” zei Scaramucci in de Toronto Wereldwijd forum.

Dit is niet de eerste keer dat vragen worden gesteld over de mentale toestand van Trump en zijn geschiktheid voor kantoor. In feite is het een regelmatig onderwerp van discussie in het Witte Huis.

Dit werd bevestigd door de anonieme auteur van een New York Times vorig jaar die zei dat de assistenten van Trump zijn bevelen routinematig negeren of negeren voor het welzijn van het land. Michael Wolff’s “Fire and Fury: Inside the Trump White House” en Bob Woodward’s “Fear: Trump in the White House” gedetailleerd vergelijkbare voorbeelden.

n de voormalige speciale raadsman Robert Mueller ontdekte ook dat de talloze inspanningen van Trump om het Ruslandonderzoek te belemmeren grotendeels mislukten, alleen omdat zijn ondergeschikten weigerden zijn richtlijnen uit te voeren.

Inderdaad, een persoon die dicht bij het juridische team van Trump stond tijdens het onderzoek naar Rusland, vertelde Insider dat zijn publieke verklaringen “niets vergeleken met hoe hij achter gesloten deuren was” waren.

“Hij is als een stier die rood ziet,” voegde deze persoon toe. “Er is gewoon geen toegang tot hem, en je kunt je plannen voor de dag vaarwel kussen, omdat je eigenlijk vastzit voor een 4-jarige nu.”

Het Witte Huis reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Valse geschiedenis verandert de globale perceptie van realiteit

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Debacle door het presidentiële debat zorgt ervoor dat Amerikanen zich boos en ongeïnformeerd voelen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments