De temperaturen in de Stille Oceaan zijn gestegen tot gevaarlijke niveaus, en wetenschappers beschuldigen een “vreemde anomalie”

De temperaturen in de Stille Oceaan zijn gestegen tot gevaarlijke niveaus, en wetenschappers beschuldigen een “vreemde anomalie”

9 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Het wordt “de Pacifische hittegolf van de zee van 2019” genoemd en ambtenaren waarschuwen dat het zeer beangstigende gevolgen kan hebben als het niet snel verdwijnt. Op dit moment is er een enorme hoeveelheid water die zich uitstrekt van Noord-Alaska tot Zuid-Californië, waar de watertemperaturen snel zijn gestegen tot zeer gevaarlijke niveaus.

In feite is de watertemperatuur op sommige plekken al “zo veel als 6 graden Fahrenheit boven normaal”, en er is een enorme bezorgdheid over wat er zal gebeuren als het water nog warmer wordt. Op dit moment zijn de dingen al zo erg dat we worden gewaarschuwd dat deze vreemde anomalie “het mariene leven zou kunnen verwoesten en commerciële visserij zou kunnen decimeren” langs de hele westkust. Het volgende komt van NPR …

Een enorme nieuwe hittegolf op zee heeft de wateren voor de westkust van de VS gegrepen en dreigt het zeeleven te verwoesten en commerciële visserij te decimeren over een uitgestrektheid van de Stille Oceaan.

Ons wordt verteld dat deze nieuwe anomalie waarschijnlijk vergelijkbaar is met een andere “mariene hittegolf” bekend als “de Blob” die wereldwijde krantenkoppen haalde toen het de regio trof in 2014.

En als dat waar is, zullen de dingen zeker erg ongemakkelijk worden voor het leven in zee, maar de omstandigheden zullen uiteindelijk weer normaal worden. Hoewel we voor de nabije toekomst worden gewaarschuwd dat deze anomalie “op een pad is om zo sterk te zijn als de vorige gebeurtenis” …

“Het is op een traject om zo sterk te zijn als het vorige evenement,” zei Andrew Leising, een onderzoekswetenschapper aan het Southwest Fisheries Science Center. Ongeveer vijf jaar geleden bereikte de zeetemperatuur een piek van bijna 7 graden Fahrenheit boven het gemiddelde. De hittegolf van dit jaar is al bijna net zo groot en bijna net zo warm, met temperaturen tot wel 6 graden Fahrenheit boven normaal over een zeer groot gebied. De grootte en intensiteit van de hittegolf zijn onheilspellende tekenen van het potentiële gevaar voor het leven in zee.

Maar wat als deze nieuwe afwijking niet wordt veroorzaakt door tijdelijke weerspatronen?

Lees ook:  We worden verteld dat Dorian een orkaan van categorie 4 zou kunnen worden voordat hij eindelijk de Amerikaanse kust inslaat

Normaal duurt het heel lang voordat de temperatuur van de oceaan zo dramatisch verandert, maar in dit geval hebben we een radicale verandering van de temperatuur gezien “in slechts drie maanden” …

“Het ging van een beetje warmer dan gemiddeld tot ongeveer zo warm als we het ooit hebben gezien, in slechts drie maanden,” zei Nate Mantua, een onderzoekswetenschapper bij Noaa’s Southwest Fisheries Science Center in Santa Cruz, Californië.

Zou het kunnen dat deze nieuwe afwijking deze keer door iets anders wordt veroorzaakt?

We weten het niet, en de meeste experts verzekeren ons dat we ons niet teveel zorgen hoeven te maken, maar de grootte van deze nieuwe blob heeft al 2,5 miljoen vierkante mijl bereikt en blijft zich in een agressief tempo uitbreiden.

De komende weken moeten ons meer vertellen. De vorige “Blob” verdween heel snel zodra de weerspatronen verschoven, en hopelijk zal dat gebeuren met deze nieuwe afwijking.

Maar als de temperatuur in de oceaan hoog blijft of zelfs nog hoger wordt, kan dat absoluut verwoestend zijn voor het leven in zee langs de westkust, en experts waarschuwen al over wat er zou kunnen gebeuren met de zalmpopulatie …

“Oceaanomstandigheden kunnen stressvol zijn voor de zalm, als de temperaturen erg warm worden en hun voedselvoorraad erg slecht is,” zei Mantua. “Dat is een moeilijke combinatie voor hen, omdat hun stofwisseling stijgt bij hogere temperaturen, waardoor hun behoefte aan voedsel toeneemt en de voedselvoorziening tegelijkertijd daalt.”

En er is niet zoveel temperatuursverandering nodig om hun leven in gevaar te brengen. De volgende informatie is afkomstig uit de Seattle Times …

Aanhoudende watertemperaturen boven 68 graden Fahrenheit kunnen jonge zalm belasten, de ziekte vergroten en voorkomen dat volwassen zalm hun paaiplaatsen bereikt. Watertemperaturen boven 73 graden kunnen dodelijk zijn.

Volgens Dr. Andrew Leising is deze nieuwe anomalie al “een van de belangrijkste gebeurtenissen die we hebben gezien” en wordt het alleen maar erger.

Lees ook:  Terwijl u uw steentje bijdraagt ​​om het milieu te sparen, krijgen olie- en gasmanagers bonussen voor het vernietigen ervan

Laten we het dus goed in de gaten houden.

Voor mij is een beeld dat de NOAA onlangs heeft uitgebracht zeker het laten lijken op wat we in september 2019 ervaren, aanzienlijk ernstiger is dan wat we in september 2014 hebben meegemaakt. En als de temperatuur van de oceaan blijft stijgen, is het onvermijdelijk dat veel zee wezens zullen sterven.

Maar als deze nieuwe anomalie wordt veroorzaakt door exact hetzelfde dat ervoor zorgde dat ‘de Blob’ in 2014 verscheen, dan zou het net zo snel kunnen verdwijnen en dit zal gewoon een relatief tijdelijk fenomeen zijn.

Helaas weten we op dit moment niet of iets daarvan waar is, en er is absoluut een mogelijkheid dat dit slechts het begin is van een echt catastrofale gebeurtenis.

Wat we wel weten is dat we tot nu toe over de hele wereld bizarre extreme weersomstandigheden hebben gezien in 2019, en er is een enorme hoeveelheid wereldwijde seismische activiteit geweest. We leven in een tijd waarin onze planeet steeds onstabieler wordt en velen zijn uiterst bezorgd over wat de komende jaren zal gebeuren .

We halen een enorme hoeveelheid voedsel uit de oceanen en daarom is hun stabiliteit van het grootste belang.

Als de temperatuur van de oceaan hoog genoeg stijgt, zullen miljoenen vissen vergaan, en dat zal nog meer stress op onze steeds meer gespannen wereldwijde voedselvoorziening leggen.

Zoveel elementen van “de perfecte storm” komen al samen, en dit is nog een andere die we aan de lijst kunnen toevoegen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Nieuwe gevallen van coronavirus in China daalt naarmate het dodental 2000 overschrijdt

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments