Het gebeurt opnieuw FED wil niets weten over recessie

Het gebeurt opnieuw FED wil niets weten over recessie

10 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Het gebeurt opnieuw. Net als de vorige keer vertelt het hoofd van de Federal Reserve ons dat er geen recessie zal komen, hoewel al het bewijs anders doet vermoeden. Vlak voor de recessie van 2008 vertelde de voorzitter van de Federal Reserve Ben Bernanke het land dat “de Federal Reserve momenteel geen recessie voorspelt” , en kort daarna doken we in de ergste economische neergang sinds de Grote Depressie van de jaren 1930. Deze keer probeert Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, de zaak te ondersteunen door positieve verklaringen af ​​te leggen die niet door de realiteit worden ondersteund. Met een groep aan de Universiteit van Zürich drong Powell erop aan dat de Fed “helemaal niet” verwacht dat er een recessie zal komen …

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, zei vrijdag dat hij helemaal niet verwacht dat de VS in een recessie terechtkomt, hoewel hij erop heeft gewezen dat de centrale bank waarschijnlijk de rentetarieven zal verlagen zoals deze maand wordt verwacht.

“Onze belangrijkste verwachting is helemaal niet dat er een recessie komt”, zei Powell in een paneldiscussie aan de Universiteit van Zürich.

Ondertussen vallen de dingen letterlijk om ons heen uiteen. Slechts een paar dagen geleden heb ik een lijst met 28 datapunten samengesteld die duidelijk aangeven dat een recessie op handen is en sindsdien hebben we nog meer slecht nieuws ontvangen.

We hebben bijvoorbeeld net vernomen dat Fred’s faillissement aanvraagt en meer dan 500 winkels sluit …

Discount merchandise retailer en apotheekketen Fred heeft maandag voor hoofdstuk 11 faillissement aangevraagd met plannen om al zijn winkels te sluiten.

Het bedrijf is van plan zijn activa te liquideren en zo een snelle ineenstorting van zijn activiteiten te markeren die de afgelopen maanden gepaard ging met een reeks opeenvolgende winkelsluitingen.

Op dit punt hebben Amerikaanse retailers de sluiting aangekondigd van meer dan 8.200 winkels in 2019, en we gaan het oude record voor winkelsluitingen in een jaar zo ver breken dat de term “retail-apocalyps” gewoon niet voldoende lijkt om de schaal te beschrijven van waar we nog langer getuige van zijn.

Velen beschuldigen ‘het internet’ voor deze kolossale golf van winkelsluitingen, maar is ‘het internet’ ook verantwoordelijk voor de transportrecessie die al is begonnen?

Volgens Zero Hedge daalden de bestellingen voor zware vrachtwagens op jaarbasis met 69 procent in juni en 80 procent in juli …

Volgens ACT Research stortten zware vrachtwagenbestellingen van de vier grootste vrachtwagenfabrikanten in Noord-Amerika (Daimler Trucks Noord-Amerika, Paccar, Volvo Trucks VS en Navistar International) in juli 80% in. Bestellingen in juni daalden 69% ten opzichte van een jaar eerder.

Terwijl zware vrachtwagenbestellingen instorten, hebben leveranciers, zoals degenen die transmissies produceren, voorspeld dat de vooruitzichten voor verkoop dit jaar verschrikkelijk zullen zijn.

En terwijl de wereldhandel blijft dalen, heeft een van de grootste rederijen ter wereld een van hun belangrijkste routes “tijdelijk opgeschort” …

De groei in de wereld blijft instorten tot in de late zomer, zozeer zelfs dat Maersk en Mediterranean Shipping Company (MSC) hun AE2 / Swan Azië-lus naar Noord-Europa tot halverwege november moesten “tijdelijk schorsen”, en daarmee 20.000 eenheden van 20 voet moesten verwijderen (TEU) een week uit de handel, meldde The Loadstar .

Dit zou allemaal niet gebeuren als de economische omstandigheden goed waren.

Laten we dus stoppen met de onzin. Fed-voorzitter Jerome Powell kan de realiteit alles ontkennen wat hij wil, maar dat zal niets veranderen.

Er zijn een aantal mensen die nog steeds troost vinden in het feit dat het officiële werkloosheidscijfer in de VS nog steeds zo laag is. Met slechts “3,7 procent” is dit het laagste dat het in decennia zou zijn geweest, maar de meeste mensen realiseren zich niet dat het ook sterk gemanipuleerd is. Het omvat niet tientallen miljoenen mensen die om economische redenen in deeltijd werken, tijdelijke banen hebben of deel uitmaken van “de ontbrekende beroepsbevolking”.

John Williams van shadowstats.com vergelijkt de officiële werkgelegenheidscijfers met hoe ze eruit zouden zien als eerlijke cijfers werden gebruikt, en zijn cijfers vertellen een heel ander verhaal.

Volgens Williams schommelde het “echte” werkloosheidspercentage in de VS vóór de laatste recessie rond de 12 of 13 procent, en toen schoot het boven de 20 procent en is het sindsdien gebleven . Het alternatieve werkloosheidspercentage op shadowstats.com staat momenteel op 21,2 procent .

Dat zou dus suggereren dat we nog nooit in de buurt zijn gekomen van herstel van de laatste recessie.

Maar natuurlijk klinkt “3,7 procent” zoveel beter dan “21,2 procent”, en miljoenen Amerikanen hebben het valse verhaal volledig onder ogen dat de werkloosheid sinds de begindagen van de regering Obama gestaag is gedaald.

Helaas leven we in een tijd waarin veel mensen de waarheid niet willen horen en ‘realiteit’ wordt bepaald door degene die de grootste spinmachine heeft. Amerikanen zijn dieper verdeeld dan ooit, en er is zeer weinig overeenstemming over de richting die ons land zou moeten inslaan. Ondertussen verslechteren de economische omstandigheden met elke dag een beetje meer en is het buitengewoon duidelijk geworden dat er een nieuwe crisis op ons afkomt. En deze nieuwe crisis is aangekomen op een moment dat onze schuldbubbel groter is dan ooit tevoren. Eén expert heeft zelfs berekend dat onze totale schuldenlast nu “bijna 2000% van het bbp bedraagt” …

De totale potentiële schuld voor de VS door een allesomvattende maatregel loopt bijna 2.000% van het BBP, volgens een analyse die gevaar suggereert maar ook waarschuwt tegen te veel lezen in het niveau.

AB Bernstein kwam met de berekening – om precies te zijn 1.832% – door niet alleen traditionele niveaus van staatsschuld zoals obligaties, maar ook financiële schulden en al zijn complexiteiten en toekomstige verplichtingen voor zogenaamde rechtenprogramma’s zoals sociale zekerheid, Medicare op te nemen en openbare pensioenen.

Er is geen manier dat dit goed zal eindigen.

De twee grote politieke partijen zullen meedogenloos met elkaar blijven vechten, en het zal vooral om heel gekke dingen gaan. Maar terwijl ze vechten, stroomt onze natie letterlijk in de vergetelheid en lijkt er op dit moment weinig hoop te zijn om ons lot te vermijden.Comments

comments