Koning bij verrassingsbezoek bezorgd over privacy maar dit geldt niet voor zijn eigen DKDB-beveiligers

Koning bij verrassingsbezoek bezorgd over privacy maar dit geldt niet voor zijn eigen DKDB-beveiligers

10 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Het verrassingsbezoek dat de bebaarde koning Willem-Alexander samen met minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport aan Maastricht bracht, lijkt wel heel dubbelzinnig uit te pakken.

Er viel een papieren reclamebord bijna om dat de reactie “Heel gevaarlijk papier” bij Willem-Alexander ontlokte. Snapt u als lezer die humor nog en minister Bruins moet zeker hebben gedacht `Waar slaat dit op?´

Bruins is daar om te laten zien hoe de zorg op de juiste plek wordt gebracht en daar is niks mis mee. De zorgvraag wordt in één keer per email uitgezet. i.p.v. over allerlei schijven. De koning had daar een vraag over: “Wel met instemming van de patiënt toch?” De koning is vaak gespitst over de privacy van patiënten.

Maar in zijn eigen kring nemen ze het daarmee niet zo nauw. Want de Oranjes i.c. prins Bernhard lieten Edwin de Roy van Zuydewijn (toen getrouwd met prinses Margarita de Bourbon de Parme) en naar later bleek ook zijn familie in het diepste geheim afluisteren (aftappen).

De koning zijn beveiligers worden afgeluisterd

Maar zijn eigen beveiligers van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) worden met regelmaat in het geheim telefonisch afgeluisterd, kennelijk om loslippige beveiligers te kunnen betrappen. Zit je als beveiliger gezellig prive met je partner thuis op de bank te praten, volgen de aftappers schaamteloos de persoonlijke gesprekken. Willem-Alexander kan maar beter zijn mond houden.

Lees ook:  Wilt u dat Big Tech precies weet waar u zich bevindt in uw privévoertuig?
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  De toespraak van de koning
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments