Maarten van Rossem over Het Koningshuis

Maarten van Rossem over Het Koningshuis

10 september 2019 7 Door Indignatie redactie

Een verademing om Maarten van Rossum te horen spreken. Iedere zichzelf respecterende koning of koningin zou zichzelf per direct uit zijn of haar ondemocratische ambt moeten ontslaan. Hoe is het mogelijk dat anno 2019 nog zoveel mensen kritiekloos een oranje opblaaskroon op hun domme kop zetten?

Hoe is het mogelijk dat iemand anno 2018 het woord koning of koningin of prinses of prins serieus in de mond kan nemen….tenzij er voorgelezen wordt uit een sprookjesboek aan kleuters? Hoe is het mogelijk dat dit gezin als voorbeeldfunctie moet dienen? Met een schuinsmarcheerder als de wapen-geile Bernard von Lippe die jarenlang de sfeer bepaalde?
Hoe is het mogelijk dat mensen anno 2018 een openbare functie mogen uitoefenen puur vanwege geboorte of huwelijk? En nu weer Willem de Dikke ( of is het Willem de Domme?) met zijn al even volgevreten dochters en dan krijgt die Amalia straks nog 4000 euro per dag uitkering een SCHANDE. Dochters die moeten opzitten en pootjes geven. Waarvan de oudste klaargestoomd wordt om haar pa op te volgen. Er zijn kinderen voor minder uit huis geplaatst. Ik vind het allemaal onbegrijpelijk en heb inmiddels een bloedhekel gekregen aan de kleur oranje.

Maarten van Rossem heeft helemaal gelijk. Beatrix heeft het op zich niet zo slecht gedaan. Een echte koning of koningin dient echter niet te vertrekken, wanneer het land wordt aangevallen. De hele koninklijke familie zat in Canada tijdens W.O. II. Ten tweede is het koningshuis niets anders dan een sprookje, vooral voor degenen die erbij betrokken zijn.
Amalia strijkt vanaf haar achttiende meteen iedere dag een bedrag op van meer dan 4000 euro zonder dat zij daar iets tegenover stelt. Voorstanders van het koningshuis zullen beweren dat er ook anderen zijn die dergelijke bedragen binnen slepen. Dat zijn dan in mijn ogen vrijwel allemaal criminelen. Let op het woordje ‘vrijwel’.
Van mij mogen ze die dikke vetklep wel afzetten. Het Nederlandse koningshuis is rijk geworden met slavenhandel. En nu profiteren ze van de Nederlandse maatschappij. Duizenden Nederlanders kunnen eigenlijk maar een beetje met moeite rondkomen en Maxima koopt nog eens een disigners jurkje van ons belastinggeld. Hoezo een democratisch land en hoezo een grondwet als iemand van geboorte meer rechten heeft dan een ander???? Hoe lang laten die domme makke schaapjes zich nog onderdanen noemen?
Er bestaan immers mensen die iets erven. Ze kunnen er daardoor niets aan doen. Het verschil is wel dat de belastingbetaler direct moet dokken voor Amalia, terwijl de willekeurige erfgenaam dat krijgt van zijn voorouders. Kortom: schaf het koningshuis af.
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Bizar dat we dat soort middeleeuws, antidemocratisch gedoe van een KONINGSHUIS nog tolereren én gul financieren.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Ik vind ijspegel Kajsa Ollongren een heel eng mens ‘haar minachting de Nederlandse burgers is weerzinwekkend’
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments