No-deal Brexit waarschuwingsrapport – een ‘sociale catastrofe’ wacht het VK

No-deal Brexit waarschuwingsrapport – een ‘sociale catastrofe’ wacht het VK

10 september 2019 1 Door Indignatie redactie

Project Fear’ werd gebruikt om de campagne te bekritiseren die werd uitgevoerd door ‘Britain Stronger in Europe’, aanhangers van het VK die in de Europese Unie bleven. Ironisch genoeg was het Boris Johnson die de term opnieuw introduceerde na het oorspronkelijke gebruik van de regeringen om de Schotse onafhankelijkheidsbeweging twee jaar eerder aan te vallen. Johnson voerde beweringen aan dat de pro-EU-campagne zich schuldig had gemaakt aan scaremongering en zei dat “de agenten van Project Fear” het Britse publiek probeerden te “doen schrikken” tegen de Britse terugtrekking uit de Europese Unie.

Maar nu hebben het enorme gewicht en de omvang van waarschuwingen van de beste experts van het land voor wat waarschijnlijk zal gebeuren in een no-deal Brexit, nu elke tegengestelde reactie van de impact volledig overschaduwd wanneer Groot-Brittannië het equivalent van 70 internationale handelsovereenkomsten verliest bij middernacht 31 oktober. Als de waarschuwingen te geloven zijn, zal de volgende dag een langzame chaos ontketenen waar het publiek niet op is voorbereid. Er zal stilte zijn omdat er niet meteen iets opmerkelijks gebeurt, maar als elke week maanden begint, zal de zich ontvouwende catastrofe duidelijk worden. Elke politicus of organisatie die zegt dat deze waarschuwingen een soort omgekeerde stijl van ‘Project Fear’ zijn, zijn samenzweringstheoretici – omdat de feiten zoals we ze krijgen niet aan hun kant staan.

Ter voorbereiding heeft de regering meer dan 100 “technische mededelingen” gepubliceerd waarin de praktische effecten van no-deal worden uiteengezet – van rijbewijzen tot drugs. Brexit bereidheid begon op iets meer dan £ 2 miljard, werd vervolgens verhoogd tot £ 4billion, heeft Boris Johnson ander £ 2,1 miljard toegevoegd en de kanselier keurde een tweede £ 2 miljard in het besteden overzicht vorige week. Een enorme propagandacampagne – de grootste sinds de Tweede Wereldoorlog om het publiek aan te moedigen zich voor te bereiden op een chaotische exit is zojuist gelanceerd. No-deal planning kost nu meer dan £ 8,3 miljard.

Ondertussen worden 3.500 troepen plus legerreservisten nu ‘gereed gehouden’, voor het geval de krijgswet wordt afgekondigd als het vies wordt. De surveillancebureaus zijn steeds alert – en beveiligingsdiensten zullen toezicht houden op wat zij het ‘ slagritme ‘ noemen . De supermarktketens en farmaceutische reuzen moesten voedsel en medicijnen opslaan.

Bij het analyseren van online nieuwsresultaten ontdekte TruePublica dat 53 procent van Brexit-gerelateerd nieuws nu tegen een no-deal Brexit is, 37 procent van Brexit-nieuwsberichten neutraal was en slechts 10 procent de Brexit-agenda van Boris Johnson verdedigde. De website van de overheid verzoekschriften heeft nu een verhouding van 10 tegen 1 tegen Brexit met meer dan 10 miljoen handtekeningen verklaard in 17 algemene verzoekschriften.

Dit zijn de huidige no-dealwaarschuwingen, sommige zijn mogelijk bijgewerkt, maar samen geven ze een alarmerend algemeen beeld.

Economische chaos

De Confederation of British Industry waarschuwt – dat een no-deal Brexit ‘ een struikelblok is in economische chaos die ons land nog jaren kan schaden. 

Op de langere termijn waarschuwde de Bank of England oorspronkelijk dat de economie in 2035 na een no-deal Brexit 8 procent kleiner zou kunnen zijn dan wanneer deze in de EU zou blijven. Op 4 september herzag de gouverneur zijn waarschuwingen tot 5,5 procent vanwege de verhoogde paraatheid. Hij zei ook dat de werkloosheid zou verdubbelen en dat de inflatie zou verdubbelen tot 5,5%.

En hoewel de waarschuwing wordt verminderd, moet niet worden vergeten dat deze daling van het bbp nog steeds bijna 90 procent uitmaakt van de daling in de vorige financiële crisis in 2008. Dat herstel was het langste en langzaamste sinds de jaren dertig en om er nog een bij te voegen zonder de gebruikelijke groei van 10 tot 15 jaar die normaal wordt verwacht, zou het gezinsinkomen verwoesten.

In de tussentijd heeft de gouverneur van de bank ook gewaarschuwd dat Brexit “buitenlandse investeerders van Britse activa zal afzetten.”

Buitenlandse investeringen instorten

Uit cijfers van het Department for International Trade bleek dat investeringen in het VK door buitenlandse bedrijven zijn ingestort . Het aantal nieuwe projecten in het VK daalde met 14% in slechts de laatste 12 maanden van 2018-19. In dezelfde periode daalde het aantal gecreëerde banen met 24%. In hetzelfde rapport werd benadrukt dat er een nog sterkere daling was van het aantal bestaande banen dat is verzekerd door verdere investeringen in het VK.

Bedrijfsinvesteringen instorten

De toenemende dreiging van no-deal Brexit heeft Groot-Brittannië op koers gezet voor de grootste daling van de bedrijfsinvesteringen sinds de financiële crisis, heeft de  Confederation of British Industry gewaarschuwd. En volgens de ONS zijn de totale bedrijfsinvesteringen vorig jaar al vier opeenvolgende kwartalen gedaald . Dat is het dubbele van het vereiste tijdsbestek om te tellen als in een technische recessie. De reden – angst voor Brexit.

Bedrijf faillissementen

De Bank of England and Treasury waarschuwt dat het VK slechter af zal zijn onder alle Brexit-scenario’s. Maar in een no-deal Brexit waarschuwt de BoE  dat Groot-Brittannië een aanzienlijk aantal faillissementen van bedrijven zal zien na een “echte economische schok”.

Verloren productiviteit

Het Brexit-proces heeft de productiviteit van Britse bedrijven met 2% tot 5% verlaagd sinds de stemming in 2016 om de Europese Unie te verlaten, volgens een onderzoekspaper van de Bank of England afgelopen vrijdag. Vorige week meldde de FT echter dat er een oorzakelijk verband is vastgesteld tussen de Brexit en lagere investeringen, die volgens hen al 5% hebben bereikt.

Recessie

Het Bureau voor Begrotingsverantwoordelijkheid (OBR) heeft gewaarschuwd dat een no-deal Brexit Groot-Brittannië in een recessie zou dompelen die de economie met 2% zou krimpen, de werkloosheid boven 5% zou duwen en huizenprijzen zou doen dalen met ongeveer 10%. Dat alles in slechts één jaar tijd. Het rapport van de OBR laat ook zien dat zelfs in de meest goedaardige versie van een no-deal exit er een zeer significante hit voor de Britse economie zou zijn, een zeer significante vermindering van belastinginkomsten en een grote toename van onze nationale schuld – “een recessie veroorzaakte door een no-deal Brexit. ‘

Verloren inkomen per hoofd van de bevolking

Het laatste onderzoek gepubliceerd door het Centre of Economic Performance heeft de effecten van handel met de EU op WTO-voorwaarden geanalyseerd. Het waarschuwt dat dit het inkomen per hoofd van de bevolking na 10 jaar met 3,5% tot 8,7% zou verminderen, terwijl andere geloofwaardige analyses tot vrijwel dezelfde conclusie zouden komen. De bovenkant van deze analyse komt overeen met de voorspelling van de Bank of England.

Concurrentievermogen verloren

Het CBI waarschuwt ook in niet onzekere bewoordingen dat de Brexit zal zijn: “ de langzame lekke band van het verloren concurrentievermogen van het VK. Tenzij en totdat een nieuwe handelsovereenkomst wordt gesmeed, zou het VK naar waarde worden geconfronteerd met  90%  van zijn totale EU-goederenuitvoer. Onze geproduceerde goederen zullen minder concurrerend worden en bedrijven zullen vastzitten in nieuwe bureaucratie. De EU zal dubbele tests toepassen op gebieden van kinderspeelgoed tot opvallende jassen. Dienstverleners, van omroep tot verzekeringen, die 80% van de Britse economie vertegenwoordigen, zullen hun activiteiten naar Europa moeten verplaatsen om de markttoegang te behouden. “

Ontslagen

De werkloosheid is in het tweede kwartaal van dit jaar al met 31.000 gestegen doordat bedrijfsinvesteringen en vertrouwen zijn verdampt. De Bank of England voorspelt eind 2019 nog eens 34.000 banen minder.

Maar in een no-deal wereld na de Brexit zijn de voorspellingen verschrikkelijk. Al met al wordt verwacht dat de EU ongeveer 1,2 miljoen banen verliest, maar het Verenigd Koninkrijk zou onvermijdelijk het meest te lijden hebben van alle EU-lidstaten met 525.000 banenverlies, volgens een rapport en studie gepubliceerd in Personeel vandaag. Zelfs de Business Secretary heeft gewaarschuwd dat een no-deal Brexit zou leiden tot het verlies van “vele duizenden” banen zonder te zeggen wat dat betekent.

Bedrijfsverhuizingen

Aangezien Brexit altijd een bedreiging voor bedrijven binnen de EU was, hebben veel bedrijven nu gewaarschuwd dat ze verhuizen, zich erop voorbereiden of reeds kritische delen van de bedrijfsactiviteit verplaatst – voornamelijk naar Duitsland, Frankrijk en Nederland. Sommige van de grootste namen zijn; Jaguar LandRover, Airbus, Nissan, Honda, Michelin, Schaeffler, Aviva, Dyson, Panasonic, P&O, Phillips, Rolls Royce, Sony, Toyota, Unilever en Ford.

Overdracht van activa van financiële diensten

De financiële dienstensector waarschuwde dat Brexit een aanzienlijke reactie van zijn handelsregime zou veroorzaken. Het resultaat is dat ze collectief al £ 1 biljoen aan financiële activa hebben verplaatst – ongeveer 12 procent van de totale activa in het VK naar Europa. Ze omvatten – HSBC, Barclays, Credit Suisse, Goldman Sachs, JP Morgan Chase, UBS en Lloyds of London.

Voorraadvorming – Geen capaciteit meer

De UK Warehousing Association (UKWA) verklaarde ” er is geen ruimte meer ” en Peter Ward, zijn CEO, heeft gewaarschuwd dat de haven van Dover ‘catastrofaal’ niet voorbereid is op een no-deal Brexit. Ward heeft ook gewaarschuwd dat, ongeacht wat de overheid of haar agentschappen hebben gezegd, er niet zoiets bestaat als ‘frictieloze handel’ na Brexit en dat een klein detail zoals poorten die onvoldoende plug-in hebben voor voertuigen met temperatuurregeling een echt probleem. UKWA helpt Britse bedrijven die betrokken zijn bij grensoverschrijdende handel te adviseren met in totaal 300.000 handelspartners.

Supermarktketens – Sainsbury’s, Asda en Tesco hebben gewaarschuwd  dat een no-deal exit van oktober ” zo erg is als maar kan “. Tesco-baas Dave Lewis  vertelde de BBC  dat hoewel het wat goederen had opgeslagen vóór de oorspronkelijke Brexit-deadline van maart, het dit keer moeilijker zou zijn met magazijnen omdat ze al waren – “ vol dingen die zich voorbereiden op Kerstmis, dus er zal minder capaciteit zijn “.

Inflatie

De BoE heeft de regering gewaarschuwd dat een wanordelijke exit uit de EU zou leiden tot een nieuwe daling van de waarde van het pond, wat zou leiden tot hogere prijzen en een daling van het reële inkomen. Volgens de laatste schattingen van de BoE zal de inflatie in een no-deal Brexit verdubbelen tot 5,5 procent.

Valuta

Sinds maart dit jaar – slechts zes maanden – heeft Sterling 12% afgeschreven ten opzichte van de JPY, 9% ten opzichte van de USD en bijna 8% ten opzichte van de EUR. In feite is elke G10 en belangrijke EM-valuta in deze periode gestegen ten opzichte van het GBP. De ‘markten’ evolueren nu naar no-deal – en de waarschuwingen worden steeds strenger – ‘ sterling lijkt erg kwetsbaar op twee extra en onderling verbonden fronten: economische gegevensontwikkelingen en het standpunt van de centrale bank. Per saldo denken we dat er in de komende weken meer ruimte is voor pond om af te schrijven tegen majors (USD, EUR, JPY en CHF), temidden van een samenloop van negatieve factoren. ”

Lees ook:  2020 is een economische nachtmerrie - en het wordt alleen maar erger maar Trump zegt niets aan de hand

National Health Service

Een “no-deal” Brexit zal de NHS “naar de rand” duwen terwijl de dienst zich voorbereidt op de volgende winter, waarschuwt de BMA . In een briefing gepubliceerd op 2 september beschrijft de vereniging hoe een vertrek uit de Europese Unie zonder een overeenkomst “catastrofale” gevolgen kan hebben voor artsen, patiënten en diensten op een moment dat de NHS al worstelt om de stijgende vraag het hoofd te bieden. Het artikel vereist dat de regering dringend meer dan 40 vragen beantwoordt over hoe crashen uit de EU op 31 oktober van invloed zal zijn op cruciale gebieden zoals het personeel van de NHS.

Inkomen van huishoudens en spaargeld

De Resolution Foundation heeft waarschuwingen gepubliceerd over de veerkracht van huishoudens om de komende recessie in Brexit aan te pakken. Om de crisis het hoofd te bieden die volgde op de financiële crisis van 2008, hebben gezinnen met lage en middelhoge inkomens hun beperkte spaargeld teruggebracht en nu heeft bijna 60 procent van deze groep niets opzij gezet. Bovendien dempte het sociale vangnet de impact van die recessie op huishoudens met een lager inkomen. Voor de armste tiende van de bevolking werd de daling van het inkomen uit werk bijvoorbeeld ruimschoots gecompenseerd door een verhoging van het belasting- en uitkeringsstelsel. Datzelfde systeem is grotendeels ontmanteld via Universal Credit en heeft nu al voor veel problemen gezorgd.

De DWP is gevraagd om een geheime analyse te publiceren die de impact van verschillende Brexit-resultaten op armoedegraden, lonen en huishoudens met lage inkomens onthult. De DWP bevestigde dat het  een deel van de analyse bevat, maar dat het geen van de bevindingen zou publiceren “omdat het niet in het algemeen belang was om dit te doen”.

Door de stijgende inflatie wordt het gezinsinkomen verder onder druk gezet, vooral als de werkloosheid stijgt, waardoor de lonen stagneren.

Landbouw

De vier belangrijkste boerenbonden in het VK hebben parlementsleden aangeschreven dat een no-deal Brexit “ernstige gevolgen” kan hebben voor landbouwbedrijven, de voedselindustrie en een “fragiele” plattelandseconomie.

Bovendien waarschuwt het hoofd van de National Farmers ‘Union dat Britse boeren de status van derde partij zouden hebben en hoge tarieven zouden krijgen om hun goederen naar Europa te verkopen. “We zouden uit de markt worden geprijsd,” zei ze, en beweerde dat het resultaat voor Britse boeren ” catastrofaal zou zijn .” “Veertig procent van ons lam gaat naar Europa, voor slechts één voorbeeld. We gaan hier niet opeens meer lam eten. Als we die exportmarkt niet hebben, wat gebeurt er dan? ‘

Sommige experts hebben voorspeld dat 25% of meer van de boeren in het eerste jaar failliet zou kunnen gaan – en hoewel dit overbelast lijkt, zeggen academici dat de overheid plannen heeft om landbouwsubsidies te vervangen nadat Brexit zou kunnen betekenen dat tot een op vier van de minst winstgevende boerderijen van Engeland kan binnen ongeveer een jaar failliet gaan.

Ierland

Een no-deal Brexit zal “een onmiddellijke en ernstige impact hebben op bijna alle gebieden van economische activiteit”, heeft de waarnemend gouverneur van de  Central Bank of Ireland gewaarschuwd. Verwacht wordt dat Ierland meer dan 50.000 banen verliest .

Noord-Ierland

De politie van Noord-Ierland (PSNI) heeft gewaarschuwd dat een no-deal Brexit een motiverende factor kan worden voor extremisten in het geval van een wanordelijke exit. De antiterreurchef waarschuwt voor een jaarlange toename van dissidente republikeinse steun en geweld.

Zoiets als een kwart van alle MI5 geen administratief personeel is nu geconcentreerd op terreurgerelateerde activiteiten gericht op de NI-grens.

Schotland

De Schotse eerste minister heeft gewaarschuwd dat een “catastrofaal” no-deal vertrek 100.000 banen in Schotland zou kosten en “de economie in een recessie zou storten”.

Het aftreden van Ruth Davidson is het bewijs dat ze de strijd heeft opgegeven om de vakbond te redden en denkt dat deze niet zal doorgaan. Hoewel ze familieredenen aanhaalde in haar beslissing om de baan te verlaten, was haar afkeer van Johnson geen geheim. In haar rol was ze de meest invloedrijke stem voor Schotland en bleef ze een deel van het VK op een moment dat de steun voor de Schotse onafhankelijkheid is toegenomen te midden van een brede oppositie tegen Brexit. Davidson, die  verscheen op de 2018 TIME 100 , voerde campagne om Schotland binnen het Verenigd Koninkrijk te houden tijdens het Schotse onafhankelijkheidsreferendum in 2014.

Zelfs de Financial Times treurt om het verlies van de unie – de kop was ondubbelzinnig – ” Brexit is de vijand van de Britse unie geworden ” en benadrukt dat de unie klaar is.

Wales

De regering van Wales heeft gewaarschuwd dat dit de zwaarst getroffen regio in het land zou kunnen zijn. Meer dan 60% van de export van Wales ging naar de EU. ” De economische kosten zullen catastrofaal zijn “. Wales zal in 2034 £ 7 miljard per jaar verliezen, het equivalent van de jaarlijkse overheidsuitgaven aan ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en andere gezondheidsdiensten in het land. Welse boeren hebben gedreigd het parlement te bestormen, omdat ook een ‘ catastrofaal falen ‘ van hun industrie wordt verwacht. Wales is netto begunstigde van het EU-lidmaatschap en ontvangt jaarlijks ongeveer £ 680 miljoen aan EU-financiering. Er zijn 14 kritieke waarschuwingen voor Wales in geval van een no-deal Brexit.

EU staat lidstaten bij

De EU heeft aangekondigd dat het Brexit zonder deal tot een grote natuurramp kan verklaren. De verhuizing zou leden in staat stellen gebruik te maken van een noodfonds voor overstromingen, branden en aardbevingen om de economische impact van verminderde economische activiteit te verminderen.

Wat Ierland betreft – het land dat het meest direct zal worden getroffen – heeft de EU gezegd dat het een enorm kussen zal bieden tegen de gevolgen van de Brexit. Een hoge EU-diplomaat  vertelde  de krant The Times  dat het blok “alles zou uitgeven wat nodig was” – een “hulppakket van meerdere miljarden pond” om Ierland te ondersteunen.

Vastgoedprijzen

De verwachte daling van de inkomende investeringen en het vertrouwen in de onroerendgoedmarkt zullen naar verwachting de huizenprijs dalen met ongeveer 6 procent een jaar na een no-deal Brexit met waarschuwingen voor een daling van 20 procent in de daaropvolgende jaren. Het Office of National Statistics meldde onlangs dat de huizenprijzen in Londen nu in mei jaar op jaar met 4,4% zijn gedaald, de grootste jaarlijkse daling sinds de crisis van 2009, omdat het investeringsvertrouwen wegvloeit. Dit kan goed zijn voor potentiële starters, maar het heeft weinig zin als de daaruit voortvloeiende druk op leningen en verhoogde depositovereisten de hele woningmarkt blokkeren en de meeste FTB’s blokkeren.

Georganiseerde misdaad en terrorisme

Een weinig besproken gevolg van no deal zijn waarschuwingen dat het VK de toegang tot EU-databases en andere vormen van samenwerking, waaronder het Europees aanhoudingsbevel, het Schengen-informatiesysteem en Europol , onmiddellijk zal verliezen . Dit zal politie- en beveiligingsoperaties belemmeren in een wereld waar gegevens cruciaal zijn voor het oplossen van criminaliteit. Het is ook niet ondenkbaar, zoals het hoofd van het National Crime Agency ook heeft gewaarschuwd – dat we getuige zullen zijn van een toename van georganiseerde criminele activiteiten, aangezien bendes willen profiteren van deze verstoring. Hij heeft ook gewaarschuwd dat Brexit zelf ook kan leiden tot een toename van omkoping en corruptie wanneer Britse bedrijven nieuwe markten over de hele wereld betreden en heeft de regering nu gevraagd om haar financiering te verdrievoudigen.

Een no-deal Brexit zou een jaarlijks gat van £ 30 miljard in de openbare financiën blazen, terwijl de economie krimpt en belastinginkomsten instorten, waardoor de nationale schuld voor het eerst boven £ 2 triljoen komt, heeft de waakhond van de regering gewaarschuwd .staatsschuld

In totaal zou een no-deal ongeveer £ 30 miljard per jaar toevoegen aan overheidsleningen, zei de OBR – of, anders gezegd, £ 577 miljoen per week. OBR-voorspellers zeiden dat hun stresstest ” in geen geval een worst-case scenario ” was.

vragen

In een no-deal wereld na de Brexit, waar vervolgens zoveel is misgegaan, wie zou er in vredesnaam een ​​politicus willen zijn, vooral een politicus die geen deal heeft gesteund of er niet tegen heeft gevochten, terwijl het land in beweging is?

Wanneer mensen sterven in de straten van Noord-Ierland of wanneer geweld overgaat in het vasteland – wie zal de vragen beantwoorden waarom de Good Friday-overeenkomst werd verlaten voor een ideologie?

Wanneer de unie uiteenvalt, begint u waarschijnlijk met Schotland, die deze vragen zal beantwoorden over waarom grenzen worden opgericht om de twee landen te scheiden als gevolg van een onbewezen, onwerkbare theorie?

De rellen in Londen (Engeland) braken in 2011 uit met het verlies van vijf levens, meer dan £ 200 miljoen aan materiële schade en 3.000 arrestaties. Als er erger zou gebeuren, zoals verwacht, wie zal de vragen dan beantwoorden aan die mensen die verliezen hebben geleden?

Wanneer bedrijven failliet gaan, worden activa geliquideerd door de banken en worden hardwerkende mensen, waaronder enkele van de ontluikende Britse ondernemers, op straat gegooid, wie is verantwoordelijk voor hun verliezen?

Nu de schuldenlast van huishoudens en personen hoger is dan net vóór de financiële crisis van 2008 – die het banenverlies zal leiden dat leidt tot uitzettingen en inbeslagnames in een land waar de huisvestingscrisis al om de 19 uur een dakloze op straat ziet sterven in Groot-Brittannië ?

Wanneer voedselbanken en liefdadigheidsdiensten overweldigd raken (al op het breekpunt) – wie zal dan de meest kwetsbare mensen helpen en beschermen tegen de dreigende crisis die vorige maand bijna 90.000 Britse kinderen ophield met driedaagse noodpakketten voor voedselpakketten?

Wanneer de NHS wordt overweldigd door een perfecte storm van mensen die lijden aan vertragingen van medische benodigdheden, zal de NHS zelf lijden en extra kritieke personeelstekorten ondervinden, wie zal de gevolgen van hun ellende of erger betalen?

Wie zou de secretaris van Noord-Ierland, de bedrijfssecretaris, op het thuiskantoor, verantwoordelijk voor het leger, de volksgezondheid of de huisvesting willen zijn als al deze waarschuwingen zich ontwikkelen tot echte tragedies? Wie wil de taak hebben om over handelsovereenkomsten te onderhandelen met andere landen die begrijpen dat de hand van Groot-Brittannië zo zwak is, dat de onderhandelingen volledig eenzijdig zijn? Wie zou een land willen runnen, waar burgers te horen krijgen van een politieke elite die zo los staat van de samenleving dat een no-deal Brexit op de een of andere manier betaalbaar was terwijl het nooit betaalbaar was voor ten minste de helft van de bevolking?

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Airstrip One pleit om hulp van Oceanië en Big Brother Trump

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  De chaos en wreedheid van Donald Trump zetten de toon voor de natie - en hier zijn we dan
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments