Trump: Golfen belangrijker dan ramp Dorian en herdenking oorlog

Trump: Golfen belangrijker dan ramp Dorian en herdenking oorlog

10 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Op 1 september was er een herdenkingsplechtigheid in Polen om het begin van de Tweede Wereldoorlog te herdenken, waarbij zoveel miljoenen werden gedood omdat de maniak Hitler dacht dat hij de wereld kon regeren. Zoals gedetailleerd in History.com , was zijn filosofie dat “Duitsland zijn land in het oosten zou moeten overnemen dat nu bezet was door ‘inferieure’ Slavische volkeren – inclusief Oostenrijk, het Sudetenland (Tsjechoslowakije), Polen en Rusland, om zijn bestemming te vervullen. .”

Van de meeste mensen werd verwacht dat de leiders van de grote landen die bij de oorlog betrokken waren, zouden worden uitgenodigd en dat zij het zouden accepteren. Maar de hele affaire stortte in vulgaire farce.

Het onfatsoenlijke en zelfs lompe gedrag van sommigen van wie we hoffelijkheidsmodellen verwachten, trok veel zuchten maar weinig verrassing. Om te beginnen beledigde de Poolse regering president Poetin, leider van het land dat 24 miljoen burgers verloor in de strijd tegen het nazisme.

Om dit cijfer van Russische sterfgevallen in perspectief te plaatsen, moeten we in gedachten houden dat Italië, de VS, Groot-Brittannië en Hongarije elk tussen de vier en vijfhonderdduizend mensen verloren , terwijl het totaal van Duitsland ongeveer acht miljoen bedroeg en dat van Polen ongeveer zes miljoen. Het is een historisch feit dat de Sovjet-Unie in 1939 een niet-aanvalsverdrag met Duitsland had, en dat was inderdaad vreemd – maar is niet relevant voor het feit dat wij in Europa tachtig jaar later het begin van een oorlog betreuren en herdenken dat veranderde de wereld en veroorzaakte enorme ellende en verstoring, evenals de vele miljoenen doden.

En, nauwelijks geloofwaardig, was Rusland niet vertegenwoordigd bij de ceremonies in Polen. In een vlaag van onvolwassen kwaadaardigheid nodigde de regering in Warschau, die verantwoordelijk was voor het organiseren van deze plechtige herdenking, hem niet uit om deel te nemen.

De Duitse president Steinmeier was uitgenodigd en verklaarde in het Duits en Pools: “Ik buig mijn hoofd voor de slachtoffers van de aanval op Wielun [de stad uitgeroeid door de Duitse aanval op 1 september]. Ik buig mijn hoofd voor de Poolse slachtoffers van de tirannie van Duitsland. En ik vraag om vergeving. ‘Dit was juist en gepast, en in zijn aanwezigheid en algemeen sentiment werd hij vergezeld door kanselier Angela Merkel en vele andere nationale leiders, maar niet die van Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Lees ook:  De kolonisten hebben hun ogen op Groenland gericht

Trump of America werd uitgenodigd en geaccepteerd en besloot toen om niet te gaan, omdat hij zei dat omdat er een storm in het Caribisch gebied was, hij thuis zou blijven. Hij kondigde aan : “Om ervoor te zorgen dat alle middelen van de federale overheid gericht zijn op de aankomende storm, heb ik besloten om onze vice-president, Mike Pence, dit weekend in mijn plaats naar Polen te sturen.”

En tijdens dat Amerikaanse vakantieweekend (het was Labour Day op 2 september) speelde hij golf. Er werd gemeld dat hij ‘kort na 10 uur bij zijn Trump National Golf Club in Sterling, Virginia aankwam. Een cameraploeg van CNN slaagde erin om Trump te vangen tijdens het golfen met drie andere mensen. Het Witte Huis heeft niet onthuld wie Trump’s golfmaatjes waren, maar perssecretaris Stephanie Grisham stond erop dat de president elk uur updates ontving over orkaan Dorian. ‘Maar hij kreeg geen briefings over de ceremonies in Polen.

Hoewel hij niet golfde, bracht Trump veel tijd door met het tweeten van beledigingen aan mensen, en in Warschau gaf zijn vice-president weinig prioriteit aan het markeren van het begin van de meest catastrofale oorlog die er ooit is geweest, en maakte van de gelegenheid gebruik om de spanning in Europa te vergroten door dergelijke confronterende uitspraken als “” Nu is het tijd voor ons om waakzaam te blijven over de intenties en de acties die Rusland onderneemt “.

Hij ging verder tijdens zijn besprekingen met de Poolse president Duda, door Duitsland te bekritiseren omdat het niet genoeg aan wapens besteedde en om zijn economie te verbeteren door met Rusland samen te werken in de Nord Stream-gaspijpleiding. Zijn woorden waren compromisloos beledigend voor een veronderstelde bondgenoot, in die zin dat het gewoon geen zin heeft voor mensen van de Verenigde Staten om het leeuwendeel van de last van de verdediging van Europa te dragen … om te zien dat Duitsland afhankelijk wordt van Rusland voor hun energiebehoeften is een ander punt dat president Trump zal blijven stijgen ‘- en de reactie in Duitsland was begrijpelijkerwijs robuust.

Lees ook:  Trump liegt aan de lopende band, en over de meest onbenullige dingen.

Het is echter duidelijk dat de VS op geen enkele manier worden verstoord door de reactie van een ander land op zijn grillige buitenlandse manoeuvres, en dat het doel van Washington blijft Rusland te isoleren en militaire troepen op te bouwen in West-Europa. Terwijl Trump golf speelde en de orkaan woedde en de Bahama’s vernietigde, vertelde Greg Ulmer, de vice-president van de wapenfabrikant Lockheed Martin, aan Defense News dat zijn bedrijf van plan is F-35 Lightning multi-role gevechtsvliegtuigen aan Polen te leveren. Hij zei dat “Als Polen besluit om de F-35 te kopen, deze blok 4-vliegtuigen zal ontvangen … Zodra Poolse bedrijven zijn goedgekeurd als onze leverancierspartners, kunnen ze niet alleen onderdelen maken voor de Poolse vliegtuigen, maar ook voor die geleverd aan andere landen , zoals de VS of Japan. ‘

Niet alleen dit, maar zoals gemeld door Deutsche Welle op 2 september, bespraken de Amerikaanse vice-president en de Poolse president “ook de versterking van de Amerikaanse troepen in Polen van ongeveer 4.500 tot 5.500 soldaten.” Dit is een aanvulling op de voorgestelde oprichting van een grote Amerikaanse basis die Stratfor opmerkte, werd vorig jaar besproken door Trump en Duda toen deze ‘de Verenigde Staten $ 2 miljard aanboden voor de financiering van een Amerikaanse divisie ter grootte van een divisie aan de Vistula-rivier aan de oostgrens van Polen, zelfs suggererend om het’ Fort Trump ‘te noemen ‘.”

Het lijkt erop dat Polen een vriend heeft in de president van de Verenigde Staten, zelfs als hij niet bereid is om plechtige herdenkingsplechtigheden in zijn hoofdstad bij te wonen, en dit is niet verwonderlijk, omdat de regering van Warschau de controle over het rechtssysteem heeft overgenomen, een actie sterk afgekeurd door de Europese Commissie, die in juli opmerkte dat “de Poolse wet toestaat dat gewone rechters worden onderworpen aan disciplinaire onderzoeken, procedures en sancties op basis van de inhoud van hun rechterlijke beslissingen.” Van zijn kant neemt Trump de controle over het Amerikaanse rechtssysteem door de rechtbanken te verpakken met ultraconservatieven.

Lees ook:  Europese unie is een geld-slurper zonder aan haar burgers te denken

De houding van Warschau tegenover de media is ook merkwaardig vergelijkbaar met die van Trump, die op 2 september tweette dat “de LameStream Media helemaal GEK is geworden! Ze schrijven wat ze willen, hebben zelden bronnen (hoewel ze zeggen dat ze dat wel doen), doen nooit meer ‘fact checking’ en zijn alleen op zoek naar de ‘kill’. Ze zijn nu voorbij Fake, ze zijn corrupt. ”Warschau doet geen tweets, maar zoals opgenomen door Buitenlands Beleid, is de rechtse regering in Warschau“ ook bezig met het uithalen van openbare uitzendingen en ontslaat honderden journalisten op de openbare televisie- en radiozenders van Polen, en trouwe partij loyalisten installeren. ”

Trump is een vulgaire boor, grenzend aan het psychotische, en er kan nooit worden voorspeld hoe hij zal reageren op internationale ontwikkelingen. Zijn obsessie met enorme militaire uitgaven en zijn virulente kritiek op Duitsland (bijvoorbeeld) omdat hij zogenaamd niet genoeg aan wapens uitgeeft lijkt in strijd te zijn met een van zijn meest recente uitspraken waarin hij tweette: “Rusland en Oekraïne hebben net een groot aantal gevangenen geruild. Zeer goed nieuws, misschien een eerste gigantische stap naar vrede. Felicitaties aan beide landen! “Dit was inderdaad een zeer positieve verklaring – maar hij heeft de confronterende verklaring van zijn vice-president niet tegengesproken  :” Dit is het moment voor ons om waakzaam te blijven over de intenties en de acties die Rusland onderneemt. ”

Trump heeft twee generaties Europeanen beledigd door golf te spelen in plaats van het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Hij staat zijn vertegenwoordigers toe en moedigt ze zelfs aan om vijandige opmerkingen en zelfs bedreigingen tegen China en Rusland te maken. Niemand weet waar hij staat met betrekking tot het Amerikaanse buitenlands beleid. Wat wel duidelijk is, is dat niemand hem kan vertrouwen en dat de VS-NAVO-confrontatie met Rusland in Europa zal doorgaan, met Polen als een bereidwillige klant van het Amerikaanse militair-industriële complex.Comments

comments