60 procent van de Amerikanen gelooft dat er een recessie komt – maar consumenten blijven schulden opbouwen met een beangstigende snelheid

60 procent van de Amerikanen gelooft dat er een recessie komt – maar consumenten blijven schulden opbouwen met een beangstigende snelheid

11 september 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

We hebben dergelijke enquêteresultaten sinds kort vóór de laatste recessie niet meer gezien. Op dit moment gelooft 60 procent van de Amerikanen dat een recessie “zeer of enigszins waarschijnlijk is in het volgende jaar”, en de reden waarom dat cijfer zo hoog is, is omdat er al een enorme hoeveelheid bewijs is dat de economie overal vertraagt ons.

Zoals ik herhaaldelijk heb gedocumenteerd , zijn de economische prestaties van de VS sinds 2008 en 2009 niet zo somber geweest en lijkt de vertraging aan het stijgen te zijn naarmate we dichter bij het einde van 2019 komen. Het is dus geen verrassing dat een solide meerderheid van het land denkt dat de volgende recessie officieel zeer binnenkort zal beginnen. Het volgende komt van ABC News …

Beoordelingen van de Amerikaanse economie in het algemeen, 56% positief, zijn gedaald ten opzichte van 65% afgelopen herfst in deze enquête, geproduceerd voor ABC door Langer Research Associates . Het meest onheilspellende, 60% ziet een recessie als zeer of enigszins waarschijnlijk in het volgende jaar. Dat is in het zicht van de 69% die dat zei in november 2007, voorafgaand aan de Grote Recessie.

Maar tegelijkertijd blijven Amerikaanse consumenten in een beangstigend tempo meer schulden opstapelen.

Volgens NBC News steeg het totale doorlopende krediet met een jaarlijks tempo van 11,25 in de maand juli …

Volgens de consumentenkrediet-tracker van de Federal Reserve is het doorlopende krediet – een categorie waarin creditcardschuld overheerst – in juli, de meest recente maand waarvoor gegevens beschikbaar zijn, gestegen met een jaarlijks tarief van 11,25 procent.

“In termen van revolverende schulden zien we af en toe pieken als deze, maar ze springen niet zo vaak met dubbele cijfers”, zei Matt Schulz, hoofdanalistenanalist bij CompareCards. Meestal doen zich echter grote sprongen voor rond de feestdagen – niet in juli.

Als er echt een ernstige economische neergang komt, zou het slim zijn om uit de schulden van uw creditcard te komen.

Lees ook:  Productie massafascisme hysterie

Maar tegenwoordig zijn Amerikanen getraind om op korte termijn te denken. En wanneer dingen krap beginnen te worden, is het heel gemakkelijk om uitgaven op een creditcard te zetten en u er later zorgen over te maken. Dit is iets dat ik deed toen ik een veel jongere man was, en het is iets dat miljoenen Amerikaanse families overal in de natie nu doen.

Als het geld er gewoon niet is, is het gewoon zo verleidelijk om een ​​creditcard te gebruiken. Maar creditcardschuld is een van de meest verraderlijke vormen van schuld vanwege de hoge rentetarieven die de meeste creditcardbedrijven in rekening brengen. En op dit moment verhogen creditcardbedrijven de tarieven in een mate die we in vele jaren niet hebben gezien …

WalletHub zegt dat gemiddelde APR’s voor mensen met een goede creditcard en zakelijke creditcardhouders – met respectievelijk 20,9 procent en 18,5 procent – de hoogste zijn sinds ze in 2010 begonnen met het bijhouden van de tarieven.

Voor mensen met minder dan uitstekende kredietwaardigheid, kunnen zelfs die tarieven buiten bereik zijn, zei McClary. Bijvoorbeeld, een nieuwe aanvrager met een credit score in de lage 600s zou een APR van ongeveer 22 procent kunnen krijgen, zei hij.

Helaas, hoe meer schulden je opbouwt, hoe minder waarschijnlijk het wordt dat je ooit zult beginnen met het opbouwen van een aanzienlijke eigen rijkdom.

Tegenwoordig hebben tientallen miljoenen Amerikanen een zware schuldenlast en werken buitengewoon hard om andere mensen rijk te maken. En dit is een van de grootste redenen waarom meer dan de helft van de natie momenteel in ‘vermogensarmoede’ leeft …

Veel Amerikanen beweren dat ze simpelweg niet genoeg geld verdienen om een ​​spaarrekening op te bouwen of zinvolle financiële activa te vergaren. Nu, een verontrustende studie van Oregon State University vindt een zekere statistische waarheid voor deze gevoelens, waarin wordt geconcludeerd dat meer dan 63% van de Amerikaanse kinderen en 55% van de Amerikanen in “vermogensarmoede” leven.

Met andere woorden, de meeste Amerikanen leven financieel op het randje, en dat is een zeer gevaarlijke plek om te zijn. Als u niet bekend bent met de term ‘vermogensarmoede’, is het volgende een vrij goede definitie …

Vermogensarmoede betekent dat er weinig of geen financiële activa zijn om op terug te vallen in geval van een financiële calamiteit, zoals het verliezen van een baan of een medische crisis. Enkele voorbeelden van gemeenschappelijke financiële activa zijn voertuigen, huizen, spaarrekeningen en investeringen. Zonder deze troeven is het doorstaan ​​van een financiële crisis uiterst moeilijk.

Als je echt geen echte rijkdom van jezelf hebt, leef je in wezen van salaris tot salaris, en een enkele grote tegenvaller kan absoluut rampzalig zijn.

Lees ook:  De mythe van de Europese democratie: Een schokkende openbaring

Tegenwoordig zijn financiële problemen in Amerika een van de grootste redenen waarom zo velen van ons volledig gestrest zijn, en de volgende recessie is nog niet eens officieel begonnen.

Maar met elke dag blijven we meer cijfers krijgen die ons vertellen dat er grote problemen op komst zijn. We hebben bijvoorbeeld net vernomen dat de VS 4.500 banen in de trucksector verloren vorige maand …

De truckindustrie heeft tot nu toe in 2019 te maken gehad met uitdagende omstandigheden, waaronder het verlies van duizenden posities vorige maand.

Volgens gegevens van het Bureau of Labor Statistics verloor de industrie 4.500 banen tussen juli en augustus.

En natuurlijk blijven transportbedrijven in een duizelingwekkend tempo failliet gaan. Volgens Business Insider zijn dit jaar al meer dan 600 transportbedrijven failliet gegaan …

Indicatoren uit de transportsector zijn in 2019 zuur. In de eerste helft van het jaar zijn volgens de gegevens van Broughton Capital LLC ongeveer 640 transportbedrijven failliet gegaan . Dat is meer dan het drievoud van het aantal faillissementen uit dezelfde periode vorig jaar – ongeveer 175.

Soms denken mensen dat ik overdrijf als ik mensen waarschuw voor wat er gaat komen . Maar de waarheid is dat ik helemaal niet overdrijf. Als er iets is, voel ik me gefrustreerd dat ik niet in staat ben om effectief te communiceren hoe erg het eigenlijk zal zijn als dingen echt gek worden.

Lees ook:  Goldman Sachs heeft zojuist een onheilspellende waarschuwing afgegeven over de chaos op de aandelenmarkt in oktober

Als natie nemen we al tientallen jaren ongelooflijk slechte beslissingen en lopen we precies in de tegenovergestelde richting van waar we zo snel mogelijk naartoe moeten.

In het leven hebben alle beslissingen consequenties en we gaan een buitengewoon hoge prijs betalen voor onze buitengewoon dwaze beslissingen.

Op dit moment zijn de dingen relatief rustig. Maar die stilte zal niet veel langer duren.

donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments