9/11, Drugsgeld, oliebronnen en de invasie van Afghanistan: Michael Ruppert weerlegt het officiële 9/11 verhaal

9/11, Drugsgeld, oliebronnen en de invasie van Afghanistan: Michael Ruppert weerlegt het officiële 9/11 verhaal

11 september 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

“Wat ik zeg … is dat de Bush-administratie wist dat de aanslagen zouden plaatsvinden en nam een ​​bewuste beslissing dat de slachtoffers aanvaardbaar waren om toegang te krijgen tot Centraal-Aziatische olie voor de grote oliemaatschappijen en voor de Amerikaanse economie, en om controle te houden over de drugshandel. “

Zoals de Canadese journalist en media-criticus  Barrie Zwicker  in zijn boek Towers of Deception: The Media Cover-up van 9/11 in 2006 uitlegde  , faalden reguliere journalisten in Canada en de westerse wereld spectaculair in hun rol om de terroristische aanslagen van 11 september 2001 kritisch te onderzoeken en de gevolgen daarvan. [1]

Belangrijke vragen over bijbedoelingen voor een dodelijke militaire invasie in Afghanistan, of over het falen om militaire vliegtuigen door elkaar te halen om de gekaapte vliegtuigen te onderscheppen toen ze uit de koers liepen, werden nooit gesteld in de prominente kranten, televisienetwerken en andere belangrijke mediaorganen van de dag .

Elk sceptisch onderzoek van de terroristische aanslagen van 9/11 in de maanden onmiddellijk na de aanslagen was beperkt tot ‘beperkte hang-outs’ in de trant van de CIA ‘nooit samenkomen’ en  ‘controverses’  over het feit dat de misdaad mogelijk ‘waait’ -terug van het onderdrukkende beleid van Amerika in het Midden-Oosten en elders. [2]

Eén nationale omroep in Canada bleek echter een uitzondering op deze trend te zijn. VISION TV  is een Canadees speciaal kabel- en satellietkanaal gevestigd in Toronto en bereikt naar schatting 10 miljoen huizen. Het was grotendeels te wijten aan de invloed van Zwicker als criticus van VISION TV, die beweerde dat de provocerende discussie in de show van deze week ooit in de ether kwam.

Op de avond van 14 maart 2002 zond het netwerk een rondetafelgesprek uit over de terroristische aanslagen in 2001 op een speciale aflevering van VisionTV Insight: Mediafile. Deze discussie zou een van de weinige verschijningen in de Canadese media omvatten van de Amerikaanse onderzoeksjournalist  Michael C. Ruppert .

Ruppert was, samen met  professor Michel Chossudovsky  van het  Centrum voor onderzoek naar globalisering , een van de allereerste figuren ter wereld die op intelligente wijze het officiële verhaal van de aanslagen van 11 september weerlegde.

Lees ook:  Vragen, geen antwoorden, omringen de VS Push to War With Iran

Hij had zijn belangrijkste argumenten uiteengezet in een maandelijkse nieuwsbrief met de titel From The Wilderness, evenals op zijn online site fromthewilderness.com. Hij had ook een reeks lezingen gehouden in de Verenigde Staten en Canada waarin zijn problemen met het officiële verhaal werden beschreven.

Tijdens het gesprek in het radioprogramma Global Research News Hour van deze week, terwijl het zijn achtste reguliere uitzendseizoen debuteert, wordt Ruppert geconfronteerd met kritische, zij het respectvolle push-back van ten minste twee van de panelleden.

De discussie ging niet alleen in op de hierboven onbeantwoorde vragen, maar plaatste ze ook in de context van Amerika’s imperiale verovering van oliebronnen en de rol van drugsgeld, inclusief de opbrengsten van de illegale opiumhandel in Afghanistan, bij de financiering van de wereldeconomie.

Vragen met betrekking tot de kwetsbaarheid van de Canadese soevereiniteit, het antidemocratische karakter van de ‘antiterrorismewetgeving’ en de rol van journalisten in het licht van deze ontwikkelingen komen eveneens naar voren.

De audio van dit gesprek en deze video van de discussie waren jaren geleden door het netwerk weggegooid en zijn sindsdien hersteld en hersteld.

De show wordt opnieuw uitgezonden op het radioprogramma Global Research News Hour met de volledige toestemming van VISION TV, die we hartelijk danken voor hun vrijgevigheid in dit verband.

Een online link naar enkele van de herstelde videobeelden van het gesprek kunt u  direct hieronder bekijken.

 

Lees ook:  CO2: We zijn met z'n allen niet langer een 'beetje dom', maar 'hardleers'. 'Stupid'.
donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments