Boris Johnson  illusioneerd: dekbedden, tandenborstels en het House of Lords

Boris Johnson illusioneerd: dekbedden, tandenborstels en het House of Lords

11 september 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

In 2017 suggereerde parlementslid Jacob Rees-Mogg, een Tory-wezen gevangen in een koelcel,   dat de terugtrekking van het VK uit de Europese Unie neerkwam op de strijd tegen Agincourt, Waterloo en Trafalgar, een waarheidsgetrouwe verklaring van Britse kracht. (Veel inconsistentie daar, maar laat hem ermee rijden.) “Dit is Magna Carta, het zijn de Burgesses die naar het Parlement komen, het is de grote hervormingswet, het is de wet, het is Waterloo, het is Agincourt, het is Crecy. We winnen al deze dingen. ”

Die dingen zien er momenteel niet zo overwinnend uit, vastlopen en vallen zoals ze zijn. Premier Boris Johnson vindt, net als zijn voorganger, het Lagerhuis onhandelbaar, niet in staat tot plaatsing. Hij heeft tot nu toe elke stem verloren, omdat hij er niet in slaagde de trigger te krijgen door de Vaste Termijnwet om het land naar een snelle verkiezing te stuwen. Als reactie op dat verlies, verscheen Johnson   op het hoofdkwartier van de politie in West Yorkshire, van plan te kraaien over “sterk op misdaad” voor een groep politieagenten. Voordat hij de EU om verlenging vraagt, zou hij ‘liever dood in een greppel zijn’.

Hij vindt het House of Lords ook een moeilijke propositie. Iedereen heeft het over manieren waarop Brexit niet zal gebeuren, in plaats van  hoe  het zal gebeuren. Om de eerste te effectueren, wordt de noodzaak om opnieuw de smekende kom naar Europa te brengen om een ​​verlenging na de datum van vertrek van 31 oktober te zoeken, dringend.

Op woensdagavond drongen rapporten door dat het House of Lords vastbesloten was om te blijven en te debatteren zolang het nodig was voor het lot van een backbench-rekening die een no-deal Brexit wilde blokkeren. Sommigen  waren zelfs aangekomen  met dekbedden en tandenborstels, in afwachting van een langdurig gevecht in de kamer. Richard Newby, de leider van de liberaal-democraten in de Lords,  was opgelucht  dat het daar niet toe was gekomen. “Ik denk niet dat ik 24 of 48 uur volhoud, zoals we hebben gedaan in een soort van zielige poging om een ​​nieuw Guinness-wereldrecord te vestigen … zou iedereen iets goeds doen.”

Lees ook:  Hebben Venezolaanse coup-leiders $ 70 miljoen verdiend van de gestolen Amerikaanse activa van Citgo?

Donderdagochtend om 13.30 uur kregen de peers te horen dat de rekening van Hilary Benn van Labour de volgende dag om 17.00 uur naar het lagerhuis zou worden teruggestuurd, waarbij eventuele nieuwe pogingen tot een filibuster werden gescand. (Dergelijk gedrag is precies het soort dat de conservatieve tijdschrift heeft gekregen  The Spectator ,  bezorgd . Inpakken Lords, het suggereert, met leden, en we zouden niet hebben dit onaangename onzin) Op maandag, zal de rekening opnieuw worden gestemd in de Commons en, indien aangenomen, naar behoren wet worden met koninklijke instemming.

Johnson,  via een woordvoerder , heeft de wens uitgesproken de kracht van het wetsvoorstel te verwerpen, waarbij hij verplicht om nog een verlenging van de Brexit te zoeken tot 31 januari als de top van de Europese Raad van oktober geen akkoord bereikt of de instemming van het Parlement voor een no-deal. “De premier zal dit niet doen. Het is duidelijk dat de enige actie is om terug te gaan naar de mensen en hen de mogelijkheid te geven om te beslissen wat ze willen: Boris naar Brussel gaan om een ​​deal te krijgen, of zonder te vertrekken op 31 oktober. ”

Het debat, de angst en de woede vinden plaats in een gesloten vacuüm, een situatie waarin Europa en de Europese Unie in de meest abstracte termen worden weergegeven. Het Verenigd Koninkrijk blijft psychisch en spiritueel vervreemd van het continent, een punt dat ook wordt aangetoond door de overige: Europa is alleen relevant als commissariaat om transacties af te handelen, een verzameling bestemmingen in plaats van een reeks banden. Goed en goed om een ​​stem te krijgen om Boris met zijn bedelkom naar de EU te dwingen, maar in de hoofden van de meeste ambtenaren is de deal gesloten en afgezwakt, in afwachting van de implementatie. De rest is een carnaval van wanhoop gekenmerkt door een parodie verwant aan studenten die weigeren hun beoordelingen op tijd in te dienen, hoewel verontrustend voor degenen in Brussel die vrezen dat een succesvolle exit het einde van de EU-compact zou kunnen betekenen.

Lees ook:  Boris Johnson is beter dan zijn reputatie

Dergelijke omstandigheden veroorzaken dwaasheid, satire en karikatuur. Het triviale wordt arresterend, dwingend en onevenredig belangrijk. De houding en het gedrag van een politicus – hoe die persoon zich in het huis gedraagt ​​- overtreft de belangen van alle anderen, inclusief de mechanica van een van de belangrijkste processen in verschillende generaties. Waar expertise op procesgebied vereist is, heeft clowneske uiteenzetting de voorkeur.

De heerlijke hysterische reactie op Rees-Mogg zelf is een goed voorbeeld. De leider van het Lagerhuis is begonnen een beetje meubels te worden en  verspreidde zich  op de voorste bank, heel letterlijk, het soort gedrag dat niet zou misstaan ​​door een Hoofdjongen op een openbare school. Deze  gruwelijke  conservatieve grandee Sir Nicholas Soames, voormalig minister van Defensie van het rijk en kleinzoon van Winston Churchill. ‘Hij loopt ernstig gevaar zijn eigen shtick te geloven. Hij is een absolute fraudeur, hij is een levend voorbeeld van wat een matig gesneden pak met dubbele rij knopen en een fatsoenlijke stropdas kan doen met een ultra-chique stem en een beetje gember in zijn reet. ‘Zelfs terwijl het schip zinkt, is het is belangrijk om de schijn bij te houden.

donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.
Lees ook:  Waarom de oprichters van Amerika oorlog zouden voeren tegen het hedendaagse Amerika


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments