Trump is van plan gearomatiseerde e-sigaretten te verbieden

Trump is van plan gearomatiseerde e-sigaretten te verbieden

11 september 2019 0 Door Indignatie redactie

De Food and Drug Administration legt de laatste hand aan richtlijnen om gearomatiseerde e-sigaretten van de markt te halen, kondigde de Trump-regering woensdag aan.

De beweging komt te midden van groeiende bezorgdheid over de onbekende gezondheidseffecten van vapen, en dagen nadat de zesde persoon in de VS stierf aan een vapen-gerelateerde longziekte .

“We hebben een probleem in ons land,” vertelde president Trump verslaggevers in het Oval Office. “Het is een nieuw probleem. Het is een probleem waar niemand een paar jaar geleden echt aan dacht en het wordt vapen genoemd, vooral vapen als het gaat om onschuldige kinderen. ”

Alex Azar, de secretaris van Gezondheid en Human Services, vertelde verslaggevers woensdag dat de nieuwe richtlijnen van de FDA nog een paar weken verwijderd zijn. Zodra de richtlijnen definitief zijn, zijn alle smaken van e-sigaretten, behalve tabak, uit de schappen.

“We kunnen niet toestaan ​​dat mensen ziek worden,” zei hij. “Mensen gaan dood.”

Secretaris van de Gezondheids- en Human Services Alex Azar werkte plannen uit voor de FDA om richtlijnen te ontwikkelen om alle smaken van e-sigaretten behalve gewone tabak van de markt te verwijderen. Azar drong er bij verslaggevers op aan dat de administratie daar ruimschoots onder valt, en vertelde verslaggevers dat de Obama-administratie de producten zonder voldoende zekerheid op de markt liet brengen dat ze veilig waren. 

Slechts een dag eerder tweette presidentsvrouw Melania Trump haar bezorgdheid over kinderen die vapen, wenkbrauwen op wekkend of de administratie misschien iets nastreeft. De presidentsvrouw zat woensdag aan de zijde van de president in het Oval Office. Azar vertelde verslaggevers na de Oval Office-vergadering dat de first lady “zeer betrokken” is geweest bij de inspanning. 

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  COVID-19: Alle waarheid heeft 3 fasen: ten eerste wordt het genegeerd, ten tweede, ...

“Ik maak me grote zorgen over de groeiende epidemie van het gebruik van e-sigaretten bij onze kinderen,” schreef de first lady. “We moeten er alles aan doen om het publiek te beschermen tegen aan tabak gerelateerde ziekten en sterfgevallen en te voorkomen dat e-sigaretten een opmaat naar nicotineverslaving worden voor een generatie jongeren.  @HHSGov “

De FDA is van plan een beleid af te ronden dat prioriteit zal geven aan pre-market-eisen voor handhaving. De FDA zegt dat het binnenkort meer specifieke details over de implementatie zal hebben. 

Het lijkt erop dat tabaksfabrikanten geen heads-up hebben gekregen. Toen CBS News een van de grote tabaksmaatschappijen belde om commentaar te vragen, antwoordde de ambtenaar van de mediazaken die de telefoon opnam, “oh, wauw.” 

Verschillende voormalige Trump-overheidsfunctionarissen zijn gaan werken voor JUUL, de bestseller van e-cigs. 

“De Trump-administratie maakt duidelijk dat we van plan zijn de markt van gearomatiseerde e-sigaretten vrij te maken om de diepgaande epidemie van het gebruik van e-sigaretten voor jongeren, die gevolgen heeft voor kinderen, gezinnen, scholen en gemeenschappen, te keren”, zei Azar in een verklaring. “We zullen niet werkeloos toezien aangezien deze producten een oprit worden naar brandbare sigaretten of nicotineverslaving voor een generatie jongeren.”

De meest recente statistieken, van afgelopen december, vertoonden een piek in het vapen van tieners . Uit een onderzoek bleek dat in 2018 37 procent van de senioren op de middelbare school had geprobeerd te vapen.

Lees ook:  De grote stervende


Comments

comments