Het zelfmoordcijfer in de VS heeft het hoogste niveau in 50 jaar bereikt, en er is bezorgdheid dat het veel meer zal stijgen

Het zelfmoordcijfer in de VS heeft het hoogste niveau in 50 jaar bereikt, en er is bezorgdheid dat het veel meer zal stijgen

12 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Ondanks het feit dat er meer geld wordt uitgegeven aan inspanningen voor zelfmoordpreventie dan ooit tevoren in onze geschiedenis, blijft het zelfmoordcijfer in de Verenigde Staten dramatisch stijgen. Zoals u hieronder zult zien, heeft een nieuwe studie ontdekt dat ons zelfmoordcijfer tussen 1999 en 2016 zelfs met 41 procent is gestegen.

Hoewel we de hoogste levensstandaard hebben die elke generatie Amerikanen ooit heeft genoten, zijn we een buitengewoon ongelukkige natie en we vermoorden onszelf in ongekende aantallen. Dit zou niet moeten gebeuren, maar helaas hebben de krachten die onze cultuur hebben overgenomen, menigten Amerikanen ervan overtuigd dat hun leven niet langer de moeite waard is om te leven. In een cultuur waar de waarheid is verlaten, het is gemakkelijk voor leugens om ongebreideld te rennen, en het vergt veel bedrog om iemand ertoe te brengen bereidwillig zelfmoord te omarmen. Wat je nu ook doormaakt, er is altijd een manier om dingen om te keren en we hebben allemaal een leven gekregen dat het waard is geleefd te worden.

Helaas is het zelfmoordcijfer in dit land jaar na jaar blijven escaleren. Volgens de Los Angeles Times is 2017 “het laatste jaar waarvoor betrouwbare statistieken beschikbaar zijn”, en in dat jaar bereikte het zelfmoordcijfer in de VS een top van 50 jaar …

Of ze nu dichtbevolkt of diep landelijk zijn, weinig gemeenschappen in de Verenigde Staten zijn de afgelopen twee decennia aan een schokkende toename van zelfmoorden ontsnapt. Van 1999 tot 2016 eiste zelfmoord het leven van 453.577 volwassenen in de leeftijd van 25 tot 64 jaar – genoeg om meer dan 1.000 jumbojets te vullen.

Zelfmoorden bereikten een piek van 50 jaar in 2017, het laatste jaar waarvoor betrouwbare statistieken beschikbaar zijn.

Deze cijfers komen uit een nieuwe studie die zojuist is vrijgegeven en beweert dat ons zelfmoordcijfer tussen 1999 en 2016 zelfs met 41 procent is gestegen …

De onderzoekers evalueerden de nationale zelfmoordgegevens die tussen 1999 en 2016 werden verzameld en maakten vervolgens een provinciale schatting van de zelfmoordcijfers onder alle volwassenen in de leeftijd van 25-64. In die periode steeg het aantal zelfmoorden met maar liefst 41%; van een mediaan van 15 zelfmoorden per 100.000 inwoners van de provincie in 1999 tot 21,2 in de laatste drie jaar van analyse.

En zelfmoord is ook een snelgroeiend probleem bij onze tieners en jonge volwassenen.

Zelfmoord is nu de tweede belangrijkste doodsoorzaak voor Amerikanen van 10 tot 24 jaar.

Iedereen gaat door zeer lage tijden, en voor veel mensen kan het lijken alsof die lage tijden nooit zullen eindigen. Maar toen ik vele jaren geleden op mijn laagste punt was, had ik altijd het vertrouwen dat betere dagen zouden komen, hoewel ik me op dat moment niet eens de absoluut verbazingwekkende dingen kon voorstellen die voor me lagen. Het punt dat ik probeer te maken is dat we gewoon niet weten wat de toekomst zal brengen. Hoe donker je op dit moment ook lijkt, een wonder kan letterlijk om de hoek zijn.

Deze nieuwe studie die net uitkwam, ontdekte ook dat het aantal zelfmoorden aanzienlijk hoger is op het platteland van het land …

Lees ook:  D-Day.... Meer Drama dan de Beslissende in de Tweede Wereldoorlog...

Er werd opgemerkt dat het aantal zelfmoorden het hoogst was in minder dichtbevolkte provincies en in gebieden waar mensen een lager inkomen hebben en een verminderde toegang tot middelen. Tussen 2014 en 2016 waren er bijvoorbeeld 17,6 zelfmoorden per 100.000 mensen in grote grootstedelijke provincies, aanzienlijk lager dan de 22 zelfmoorden per 100.000 mensen in landelijke provincies.

De kwaliteit van het leven op het platteland is zoveel mooier op zoveel manieren, maar er is ook veel isolatie en armoede. Mensen zijn bedoeld als sociale wezens, en als er niet veel mensen in de buurt zijn die gevoelens van depressie kunnen voeden. En als iemand diep worstelt met armoede, kan het moeilijk zijn om een ​​uitweg te vinden in een gebied met weinig economische kansen. Volgens Brookings Institution-onderzoeksanalist Carol Graham zien veel Amerikanen die in dergelijke gebieden wonen “geen optimisme voor de toekomst” …

“Dit zijn de plaatsen die vroeger bloeiende plattelandsgebieden waren, dicht genoeg bij steden en productiecentra”, zei ze. “Het zijn plaatsen die overeenstemmen met een stereotiep beeld van het stabiele bestaan ​​van de hand – en een heel mooi bestaan ​​- voor blanken in het binnenland.”

Met de ineenstorting van de winningsindustrieën zoals de mijnbouw, het vertrek van productiebanen en een benauwde landbouweconomie, “werden deze gemeenschappen gewoon op hun kop gezet,” merkte Graham op. “En de mensen op die plaatsen raakten los. Je zou een gevoel hebben van plaatsen waar alles is gebleven. En onder degenen die blijven, zie je geen optimisme voor de toekomst. “

Als dit nu gebeurt, terwijl de economische omstandigheden nog steeds relatief stabiel zijn, wat gebeurt er dan met het zelfmoordcijfer tijdens de volgende grote economische neergang in de VS ?

Er is nooit, nooit, ooit een goede reden voor iemand om zelfmoord te plegen, maar helaas zullen we tijdens de volgende recessie waarschijnlijk het zelfmoordcijfer aanzienlijk zien stijgen.

Een andere factor die resulteert in meer zelfmoord op het platteland is een gebrek aan ziektekostenverzekering …

Last but zeker not least, wordt een gebrek aan ziektekostenverzekering aanzienlijk geassocieerd met stijgende zelfmoordcijfers in landelijke Amerikaanse provincies.

Specifiek merkten de onderzoekers op dat hoe meer mensen in een provincie die geen ziektekostenverzekering hadden, hoe hoger het zelfmoordcijfer van die provincie was.

Wanneer u begraven bent in medische rekeningen waarvan u weet dat u deze nooit zult kunnen betalen, kan het buitengewoon moeilijk zijn om u betere dagen voor te stellen. Ons gezondheidszorgsysteem is diep, diep gebroken, en dit is iets waarover ik dinsdag heb geschreven .

Het is zo’n tragedie wanneer mensen ervoor kiezen om hun leven te beëindigen vanwege financiële omstandigheden, omdat financiële omstandigheden altijd tijdelijk zijn.

Hoe slecht de dingen in je leven nu ook zijn, er is altijd een manier om ze om te keren . De beste dagen van je leven kunnen nog voor je liggen, maar je moet bereid zijn te geloven dat dit waar is.

Het leven is een absoluut ongelooflijk geschenk en laat niemand je ooit overtuigen dat je er een einde aan moet maken.

Er is gezegd dat het leven als een munt is. Je kunt het op elke gewenste manier uitgeven, maar je kunt het maar één keer uitgeven. Ik zou je willen aanmoedigen om het enorm van anderen te houden, elke dag ten volle te genieten en iets te doen dat er echt toe doet.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Hoe repareer je de ziel van de natie?

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Duitsland RKI bevestigt officieel: Corona duurt in ieder geval tot 2022
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments