In een normaal land was Geert Wilders al vrijgesproken

In een normaal land was Geert Wilders al vrijgesproken

12 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Wie de ranzige details van het showproces tegen Wilders tot zich neemt gaat zich afvragen wat er nu in een normaal land zou gebeuren.

  • In een normaal land zou het proces tegen Wilders nu direct stopgezet worden;
  • In een normaal land zou er een parlementaire enquête gehouden worden;
  • In een normaal land zouden de verantwoordelijke ambtenaren opgesnord en oneervol ontslagen worden;
  • In een normaal land zou minister Grapperhaus nu de eer aan zichzelf houden en opstappen;
  • In een normaal land zou misschien zelfs de hele regering opstappen;
  • In een normaal land zouden alle grote media dit nieuws breed uitmeten;
  • In een normaal land zou een politiek verslaggever niet onbekwaam op televisie verschijnen om deze zaak van duiding te voorzien.

Maar we leven niet in een normaal land.

“Wilders moet vervolgd worden, want hij loopt ons te veel voor de voeten”. Dat schijnt de vleesgeworden Ollie B. Bommel gezegd te hebben om vervolging door het OM af te dwingen vanwege ‘minder, minder, minder’. Als Mister Eeehhm echt deze cryptische uitlating gedaan heeft (want wat betekent dat precies, dat ‘voor de voeten lopen’?), zou dat een ongekende schending van de scheiding der machten zijn. Juist ter voorkoming van politiek gemotiveerde rechtspraak is Montesquieus Trias Politica ingevoerd, althans zo heb ik dat altijd begrepen. Wilders eist nu een parlementaire enquête, maar ik acht de kans daarop vrijwel nihil want al zijn collega’s laten hem in de steek, het interesseert ze helemaal niets. Wat zal hij zich eenzaam voelen. Zelfs FvD houdt de kaken stevig op elkaar, waaruit blijkt dat smoezelig opportunisme ook die club niet vreemd is. Ze leren snel daar. En verder was er een klein mediastormpje, maar dat zal vermoedelijk ook wel snel gaan liggen. Ook daar is onverschilligheid troef.

Lees ook:  Pensioenroof door de ECB in de maak: Geld moet rollen zegt Lagarde

In die zin begrijp ik die onverschilligheid wel, want dat past precies bij ons volkje. Wat dat betreft brengen de MSM inderdaad het nieuws dat bij een groot deel van hun consumenten past. Uit onderzoek onder 2.000 ondervraagden blijkt namelijk dat net iets meer dan de helft van de respondenten het eens is met de beslissing van burgemeester Jorritsma van Eindhoven om een barbecue van Pegida bij een moskee te verbieden. Een aanzienlijk deel van hen vindt het roosteren van varkensvlees bij een moskee ‘te ver gaan’. Met andere woorden heeft er begrip voor dat (geveinsde) gekwetstheid bij volgers van de Profeet leidt tot expliciete geweldsdreiging. Misschien kan iemand mij als ongevoelige atheïst eens uitleggen wat er precies gebeurt met je als je een ander, die niet tot jouw uitverkoren club behoort, varkensvlees ziet prepareren? Krijg je dan buikpijn? Moet je huilen? En wanneer ontstaat het moment dat je geweld en bedreiging als een gerede oplossing voor het varkensvleesprobleem gaat zien? Nou ja dat is even een zijpaadje, bottom line is dus dat een kleine meerderheid van ons volkje bereid is om een essentieel artikel in de Grondwet te verkwanselen in ruil voor de lieve vrede.

Eerlijk gezegd -en dat is dan het bruggetje- denk ik dat de cijfers voor het geval Wilders niet anders zullen zijn wanneer je daar onderzoek naar zou doen. “Die Wilders maakt het er zelf naar met zijn grote mond, ik zit net lekker te candycrushen.” Uhuh. En net als je je nieuwe record hebt gehaald is de rechtstaat ontmanteld. Dát kenmerkt een groot deel van ons volkje. Te lui, te laf en te onwetend. En bovenal: te verwend.

Lees ook:  De chaos en wreedheid van Donald Trump zetten de toon voor de natie - en hier zijn we dan

Deze laffe onverschilligheid doet me denken aan een periode in onze geschiedenis. Hopelijk herhaalt die zich niet.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Lekker dan! Riskante Rutte wil doodleuk dat iedereen fijn corona krijgt, ook u
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments