Trump de Russische marionet. Een verhaal dat gewoon niet dood gaat

Trump de Russische marionet. Een verhaal dat gewoon niet dood gaat

12 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Zeker, er zijn veel dingen waarop president Donald Trump terecht kan worden bekritiseerd, maar het is interessant om op te merken hoe de media en de babbelklassen in de greep blijven van het zeer emotionele maar uiteindelijk irrationele ‘Trump derangement syndroom (TDS)’. TDS betekent dat zelfs de meest belachelijke beweringen over het gedrag van Trump kunnen worden uitgebraakt door iemand als Jake Tapper of Rachel Maddow zonder dat iemand in de media zelfs durft te observeren dat ze beide professionele waarnemers zijn die regelmatig liegen om hun professionele CV’s te verbeteren.

Er zijn twee hardnekkige nepverhalen over Donald Trump die in feite verwant zijn. De eerste is dat zijn campagne- en overgangsteams samenwerkten met de Russische regering om Hillary Clinton te verslaan. Zelfs Robert Mueller, hij van de beroemde onderzoekscommissie, moest toegeven dat dat niet aantoonbaar was. De enige regering die erin slaagde samen te werken met de inkomende Trumpsters was die van Israël, maar Mueller vergat dat te vermelden of er zelfs naar te kijken.

Niettemin wordt Rusland als een belangrijk bijdragend element in de overwinning van Trump nog steeds geciteerd in de reguliere media, schijnbaar wanneer Trump wordt genoemd, alsof het feit wordt aangetoond. Het feit is dat wat Rusland ook deed miniem was en op geen enkele manier de uitkomst van de verkiezingen veranderde. Evenzo zijn beschuldigingen dat het Kremlin er in 2020 weer bij zal zijn in wezen ongegronde angstverstrekking en een weerspiegeling van de wens van TDS om de president constant op elke mogelijke manier te zien afnemen.

Het andere verhaal dat niet zal sterven is de suggestie dat Donald Trump een Russische spion is of op een andere, mogelijk psychologische manier, gecontroleerd door de Russische president Vladimir Poetin. Dat spionage verhaal werd voor het eerst verteld door verschillende voormalige hoge CIA-officieren die nauw verbonden waren met de Hillary Clinton-campagne, blijkbaar omdat ze geloofden dat ze er materieel baat bij zouden hebben als ze werden gekozen.

Voormalig CIA-waarnemend directeur Michael Morell was de meest agressieve promotor van Trump als Russische spionage. In augustus 2016 schreef hij een op-ed van de New York Times getiteld ‘I Ran the CIA. Nu onderschrijf ik Hillary Clinton. ‘Het verhaal van Morell begon met de platte bewering dat’ mevrouw Clinton is hoog gekwalificeerd als opperbevelhebber. Ik vertrouw erop dat zij de belangrijkste plicht van een president zal vervullen – onze natie veilig houden … Donald J. Trump is niet alleen ongeschikt voor de taak, maar hij kan ook een bedreiging vormen voor onze nationale veiligheid. “

In zijn opinie doorliep Morell de litanie van de toenmalige GOP-kandidaat Trump’s waargenomen persoonlijkheid en karaktergebreken, terwijl hij ook zijn gebrek aan ervaring citeerde, maar hij leverde wat hij beschouwde als zijn meest verpletterende slag toen hij Vladimir Poetin in de discussie introduceerde. Poetin, zo lijkt het, een sluwe ex-carrière inlichtingenofficier, is ‘getraind om kwetsbaarheden in een individu te identificeren en te exploiteren. Dat is precies wat hij vroeg in de voorverkiezingen deed. De heer Poetin speelde in op de kwetsbaarheden van de heer Trump … In de inlichtingenbusiness zouden we zeggen dat de heer Poetin de heer Trump had aangeworven als een onwetende agent van de Russische Federatie. ‘

Hoe kan men zowel onwetend als een aangeworven agent zijn? Sommigen rollen misschien hun ogen naar dat stukje hyperbool, maar Morell, die een topanalist bij het Agentschap was, maar nooit een echte spion in zijn hele carrière heeft verworven of gerund, legt verder uit hoe Moskou een soort eeuwige vijand is. Voor Morell betekende dat dat Trump’s vaak bereidheid om samen te werken met Poetin en de nucleaire gewapende staat die hij leidde, op de een of andere manier de daad was van een Manchurische kandidaat, door Morell gezien als een Russisch belang, niet een Amerikaans belang. Tot zover de veronderstelde voorkennis die afkomstig was van de man die ‘de CIA leidde’.

Lees ook:  Operatie 'Occupy White House' voert slotakte in

De meest recente ‘voormalige inlichtingenagenten’ tegen Trump verscheen vorige maand in de Business Insider in een artikel met de titel ‘Amerikaanse spionnen zeggen dat Trump’s G7-prestaties suggereren dat hij een’ Russische aanwinst ‘of een’ nuttige idioot ‘is voor Poetin.’ citeert een aantal voormalige regeringsfunctionarissen, waaronder een aantal van de CIA en de FBI, die beweerden dat de deelname van Trump aan de recente G7-top in Biarritz Frankrijk werd gekenmerkt door te pleiten voor Poetin en de belangen van het Kremlin, inclusief een druk om Rusland weer op te nemen in de G-7, waaruit het werd verdreven na de annexatie van de Krim.

Een huidige anonieme FBI-bron die in het artikel wordt aangehaald, beschreef de Trump-prestaties als een “nieuw dieptepunt”, terwijl een voormalige hoge functionaris van het ministerie van Justitie het gedrag van Trump bestempelde als “rechtstreeks uit het playbook van Poetin. We hebben een Russische aanwinst in het Oval Office. ‘Een ex-CIA-officier speculeerde dat de’ intente en vreemde persoonlijke fascinatie van de president voor president Poetin serieus onderzoek waard is ‘en concludeert dat het bewijs’ overweldigend ‘is dat Trump een Russische aanwinst is. , terwijl andere CIA- en NSA-veteranen suggereerden dat Trump Poetin zou vleien in ruil voor toekomstige zakelijke concessies in Moskou.

Een andere recent gepensioneerde speciale FBI-agent vond dat Trump niet veel meer was dan ‘nuttige idioot’ voor de Russen, hoewel hij eraan toevoegde dat het hem niet zou verbazen als er ook Russische spionnen in de binnenste cirkel van Trump waren.

De opmerkingen in het artikel zijn bijna onsamenhangend. Ze komen van zorgvuldig geselecteerde huidige en voormalige overheidsmedewerkers die lijden aan een teveel aan TDS, of mogelijk pathologische paranoia, en de president om verschillende redenen haten. Wat zij suggereren is weinig meer dan speculatie en geen van hen was in staat om enig feitelijk bewijs aan te halen om hun beweringen te staven. En integendeel, er is aanzienlijk bewijs dat de andere kant op wijst. De relatie tussen de VS en Rusland is volgens sommige waarnemers op het laagste punt ooit en dat is allemaal te danken aan het beleid van de Trump-regering om de aanhoudende bedreigingen over de Krim, sancties tegen tal van Russische functionarissen, afschaffing van bestaande wapenverdragen en de uitbreiding van agressieve NAVO-activiteiten tot aan de grenzen met Rusland.

Afgelopen week waarschuwden de Verenigde Staten Rusland zijn luchtsteun voor het Syrische leger voort te zetten om de laatste grote terroristenzak in de provincie Idlib te elimineren. Eens tegen, opereert Washington aan de zijde van terroristen in Syrië en tegen Rusland, een conflict dat de Verenigde Staten in eerste instantie illegaal zijn aangegaan. Ofwel Donald Trump die optreedt als ‘de Russische agent’, denkt eigenlijk dat het bedreigen van een Moskou dat zijn legitieme belangen nastreeft een goed idee is, of het labelen van de president als een ‘Poetin-marionet’ of ‘nuttige idioot’ is ernstig misleidend.Lees ook:  De vergeten leugens van Rutte: zo ritsel je een gelddeal met het koninghuis

Comments

comments