Verbod op gearomatiseerde e-sigaretten zal jongeren die al verslaafd zijn niet helpen, zeggen experts

Verbod op gearomatiseerde e-sigaretten zal jongeren die al verslaafd zijn niet helpen, zeggen experts

12 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Meer dan een kwart van de middelbare scholieren geeft toe dat ze vapen.

Artsen, grote gezondheidsproblemen groepen en de betrokken ouders reageerden geschokt en dankbaarheid te verrassen de Trump administratie aankondiging woensdag dat het van plan is om op smaak gebrachte elektronische sigaretten te verbieden.

Gezondheidsdeskundigen willen nu graag dat de administratie haar belofte zo snel mogelijk nakomt.

“De FDA mag de stappen om de volksgezondheid te beschermen en om te voorkomen dat de volgende generatie verslaafd raakt aan tabaksproducten niet verder uitstellen”, schreef Harold Wimmer, nationale president van de American Lung Association, in een verklaring.

“Het probleem dat we zullen hebben is de jeugd die al verslaafd is. Gaan ze verhuizen naar andere producten? Gaan ze de tabak-gearomatiseerde producten gebruiken? We weten het echt niet”, zei Bonnie Halpern-Felsher, een professor en expert in tiener vapen aan Stanford University.

Degenen in de volksgezondheid hebben lang gezegd dat e-liquid smaken, zoals suikerspin en gummy beer, tieners aantrekken.

“We weten dat smaken de belangrijkste reden is waarom jongeren geïnteresseerd zijn om te beginnen”, zei Halpern-Felsher. “Ze beginnen voor de smaken, en ze gaan door vanwege de nicotine.”

De aankondiging van de HHS komt te midden van een groeiende en zorgwekkende nationale uitbraak van ademhalingsaandoeningen in verband met vapen die tot nu toe zes levens heeft geëist.

Tiener vapen

Het lijdt geen twijfel dat het vapen van tieners in populariteit is toegenomen sinds e-sigaretten voor het eerst op de Amerikaanse markt kwamen in 2006.

Van 2011 tot 2015 steeg het gebruik van e-sigaretten onder middelbare scholieren met 900 procent , volgens een algemeen rapport van de chirurg.

Van 2017 tot 2018 meldde het CDC dat e-sigarettengebruik onder middelbare scholieren met 78 procent steeg .

Tegen 2018 gebruikten 3,6 miljoen kinderen jonger dan 17 jaar e-sigaretten, volgens de FDA .

Voorlopige gegevens uit 2019 lijken een factor te zijn geweest in de aankondiging van woensdag. Het ministerie van Volksgezondheid en Human Services meldde dat meer dan een kwart van de middelbare scholieren in 2019 toegaf e-sigaretten te gebruiken, en de meerderheid citeerde de fruitige en muntachtige smaken.

Halpern-Felsher vertelde NBC News dat ten minste een derde van de kinderen die vapen muntachtige smaken gebruiken.

Ze beginnen voor de smaken en gaan door vanwege de nicotine.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren“We zijn van plan de markt vrij te maken van gearomatiseerde e-sigaretten om de diepgaande epidemie van het gebruik van e-sigaretten onder jongeren, die gevolgen heeft voor kinderen, gezinnen, scholen en gemeenschappen, te keren”, zei secretaris-generaal Alex Azar op woensdag.

HHS-functionarissen zeiden dat ze de komende weken details over het plan zouden publiceren. Het is onduidelijk of een verbod zowel onlineverkopen als aankopen in fysieke winkels omvat.

Experts verwachten dat een verbod op smaken voor e-sigaretten het aantal kinderen dat begint met vapen drastisch zal verminderen.

De American Academy of Pediatrics noemde de aankondiging van woensdag een “belangrijke stap” in de richting van het omkeren van wat het een “noodsituatie voor de volksgezondheid” noemt.

“Kinderartsen hebben alarm geslagen met verhoogde urgentie over de tol van e-sigaretten op hun tienerpatiënten, die varieert van piepende ademhaling en hoesten tot gecompromitteerde longfunctie, astma-exacerbatie en meest recentelijk tot epileptische aanvallen, ademnood en overlijden,” Dr. Kyle Yasuda, president van de American Academy of Pediatrics, schreef in een verklaring.

De Food and Drug Administration heeft 120 productmonsters getest en is tot nu toe niet in staat geweest om één merk, ingrediënt of stof te identificeren die de recente golf van ziekten zou kunnen verklaren.

Tot op heden zijn er 496 bevestigde of vermoede gevallen in 42 staten, plus de Amerikaanse Maagdeneilanden. Het aantal gevallen zal naar verwachting blijven groeien naarmate het bewustzijn van het probleem groeit.

Het is onduidelijk of het verbieden van gearomatiseerde e-sigaretten enig effect zal hebben op de uitbraak.

Er zijn geen nicotinevervangende therapieën goedgekeurd door de FDA voor kinderen jonger dan 18 jaar, hoewel sommige artsen ze off-label voorschrijven.

Organisaties beginnen programma’s te implementeren die zijn ontworpen om kinderen van nicotine af te krijgen.

Truth Initiative, een organisatie zonder winstoogmerk die pleit voor stopzetting van tabak, heeft een anoniem programma voor het stoppen van e-sigaretten opgezet . Tot nu toe hebben 50.000 tieners en jonge volwassenen zich ingeschreven.

Ouders wier kinderen worstelden met e-sigaretverslaving hebben gewacht op deze stap.

Meredith Berkman, mede-oprichter van Parents Against Vaping E-sigaretten (PAVE), heeft gesproken over de gevaren van gearomatiseerde e-sigaretten sinds het ontdekken van haar tienerzoon, Caleb, een van de snel groeiende aantallen kinderen was die vapen. De twee werken nu om andere jongeren te informeren over vapen en verslaving.

Focus snel gedraaid van de smaken om kinderen te helpen die al sterk verslaafd zijn aan nicotine.

“Op dit moment zijn we echt dankbaar,” zei Berkman. “Laten we het nu meenemen naar huis, deze dingen van de markt halen, en dan zullen we beginnen met de gevolgen van de epidemie van vapen onder jongeren.”Comments

comments