Heb je gemerkt hoe Social Media bedrijven altijd in lijn zijn met het Amerikaanse Rijk?

Heb je gemerkt hoe Social Media bedrijven altijd in lijn zijn met het Amerikaanse Rijk?

13 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Twitter  heeft  meerdere grote  Cubaanse media-accounts opgeschort  om redenen die het sociale mediaplatform vanaf dit moment nog moet uitleggen, een stap die journalist Dan Cohen  heeft beschreven  als “het equivalent van het tot zwijgen brengen van de rekeningen van CNN, Fox, WaPo en NPR” voor die natie. De Union of Cuban Journalists  heeft  de verhuizing als censuur aan de kaak gesteld .

Vorige maand zagen we Twitter  honderden accounts opschorten  waarvan het beweert dat het afkomstig was van het vasteland van China vanwege ‘geheime, manipulatieve gedragingen’ tegen de protesten in Hong Kong, met  Facebook  en Google / YouTube  in de griezelige, uniforme coördinatie waar we naartoe zijn  gekomen verwachten  tussen deze sociale media reuzen. In juni van dit jaar  verwijderde Twitter duizenden accounts waarvan  beweerd werd dat ze geassocieerd waren met de regeringen van Iran, Rusland en Venezuela, evenals 130 accounts die naar verluidt verbonden waren met de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging in Spanje. In mei verwijderde Twitter 2.800 van wat het beweerde te zijn “niet- authentieke accounts van oorsprong uit Iran “. Eerder dit jaar hadden Twitter en Facebook gecoördineerd met elkaar  om honderden accounts te verwijderen waarvan ze beweren dat ze gekoppeld waren aan ‘gecoördineerde invloedoperaties’ in Iran, Rusland en Venezuela.

Cuba, China, Rusland, Iran, Venezuela en de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging. Hier een patroon opmerken?

Dan Cohen on Twitter

Twitter just suspended the accounts of the biggest media outlets in Cuba and has given no reason. This is the equivalent of silencing CNN, Fox, WaPo and NPR’s accounts, but Cuba is a target of the empire so these arbitrary suspensions don’t generate outrage. https://t.co/0fgEiX8bjL

Als je überhaupt aandacht hebt besteed aan de dynamiek van het rijk, zul je onmiddellijk herkennen dat al deze zuiveringen doelgroepen hebben die niet zijn afgestemd op de door de VS gecentraliseerde machtsalliantie. Er zijn geen vergelijkbare massale social media zuiveringen van groepen geweest die zijn afgestemd op het in de VS gecentraliseerde rijk; een paar kritieke accounts van Beijing werden   in juni per ongeluk geschorst van Twitter en vervangen door een overhaaste verontschuldiging, en een paar Saoedische bots  werden verwijderd voor het belasteren van Jamal Khashoggi  na zijn dood, maar dat is zo dichtbij als je zult vinden voor een niet-rijk- uitgelijnde zuivering.

“Maar Caitlin!”, Kun je protesteren. “Dat komt omdat de VS en hun bondgenoten vrije democratieën zijn die zich nooit bezighouden met propaganda of gecoördineerde invloedstransacties. Die andere regeringen die hun rekeningen hebben opgeruimd, zijn slechte autoritaire regimes waarvan de oneerlijke manipulaties moeten worden ingeperkt! ‘

En tegen jou, mijn hypothetische vriend, zeg ik bull boogers. Ik kan je bewijzen dat propaganda en gecoördineerde invloedoperaties minstens zo gangbaar zijn in de zogenaamde vrije democratieën van het westerse rijk als in de zogenaamde autoritaire regimes van niet-geabsorbeerde naties, en ik kan het doen zonder zelfs op te kijken van het verhaal waar ik al over rapporteer.

AFP news agency on Twitter

Cuba denounces suspension of multiple official media Twitter accounts during a live TV address by President Diaz-Canel https://t.co/ktBMrfXZTJ

Zie je die hyperlink die ik aan het begin van dit essay heb geplaatst toen ik je voor het eerst vertelde over de opgeschorte Cubaanse media-accounts? Het verwijst naar een artikel dat vanaf dat moment het enige rapport in geschreven Engelstalige media over dat verhaal is. De gearchiveerde link zegt dat het van  Yahoo News is , maar dat is eigenlijk gewoon de outlet die het oppikte; het verhaal zelf was van het persbureau AFP, dat een van  de slechts drie persbureaus is  die verantwoordelijk zijn voor de meeste nieuwsberichten in de westerse wereld.

Lees ook:  Zin geven aan de nukkige regering van Donald Trump

Dit zeer AFP-rapport beweert dat “Cuba regelmatig wordt bekritiseerd door waakhonden voor het uitoefenen van buitensporige controle over het internet”, en citeert om deze bewering te onderbouwen een organisatie genaamd Freedom House, die in het rapport alleen wordt beschreven als “gebaseerd in New York”. Freedom House, dat  zelfmerken is  als een ‘onafhankelijke waakhondorganisatie’, is in werkelijkheid een verhalend managementbedrijf dat wordt  gefinancierd door krachtige plutocraten  en het grootste deel van de projecten heeft  betaald door de National Endowment for Democracy . De National Endowment for Democracy wordt  rechtstreeks door de Amerikaanse overheid gefinancierd en werd in 1983 opgericht  om openlijk te doen wat de CIA tot dan toe in het geheim had gedaan  , namelijk  het veranderen van het regime in  soevereine naties .

Dus om het samen te vatten, de narratieve managementoperatie die zichzelf een “waakhond” noemt, beweerde dat “waakhonden” Cuba bekritiseren voor internetcensuur, en dat de “waakhond” -organisatie in feite wordt gefinancierd door de Amerikaanse overheid, maar het persbureau onthulde alleen dat hun bron is “gebaseerd in New York”. In een artikel over internetcensuur.

Anders gezegd, een van de slechts drie persagentschappen die verantwoordelijk zijn voor het genereren van de meeste westerse nieuwsmedia, vroeg een door de Amerikaanse overheid gefinancierd PR-bedrijf dat specifiek is opgericht om nieuwsvriendelijke propaganda te maken die zich  letterlijk bemoeit met de regeringen  van andere landen om de bewering te valideren dat het nieuws van een land  waarop ze zich richten,  voert propaganda, terwijl het feit dat het een propaganda-organisatie is, wordt weggelaten.

Lees ook:  2084: Orwell terug in het Trump tijdperk

Dit is  Inception -niveau propaganda. Dit artikel, het enige dat vanaf dit moment beschikbaar is voor iedereen die geïnteresseerd is in de censuur van Twitter over Cubaanse media, is oneindig recursieve, fractale, nestelende poppen-propaganda, een puur gecoördineerde invloedsbewerking, van boven naar beneden. En toch hebben alle partijen waarvan bekend is dat ze betrokken zijn geweest bij het maken van dit stuk propaganda nog steeds hun Twitter-accounts, van  Yahoo News ,  AFP tot  Freedom House , tot de  National Endowment for Democracy . Omdat de vrije democratieën van het Westen zich niet bezighouden met propaganda.

Nogmaals, dat is gewoon letterlijk het eerste voorbeeld dat ik heb bereikt vanwege het verhaal waarover ik hier toevallig schrijf. Het is een van eindeloos veel voorbeelden, omdat het constant gebeurt.

Morgan Artyukhina on Twitter

We need to stop pretending FB & Twitter aren’t arms of the US state. For over a year they’ve deleted accounts of Iranians, Venezuelans, Russians, & Chinese simply for daring to voice opinions different from the imperialist narrative, under the aegis of combating “disinformation.

Telkens wanneer ik deze Silicon Valley-techreuzen bekritiseer vanwege de de-platforming van stemmen die afwijkend zijn van gevestigde verhalen, krijg ik altijd een stortvloed van pushback van gevestigde loyalisten en kapitalistische cultisten die erop staan ​​dat Twitter, Facebook en Google privéorganisaties zijn die vrij zijn om te doen wat ze doen zoals met hun persoonlijke bezittingen, en aangezien ze geen overheidsinstanties zijn, kan wat ze doen niet strikt als censuur worden bestempeld. Maar we zien keer op keer dat hun gedrag absoluut in overeenstemming is met de agenda’s van de CIA en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, en ontdekken steeds meer aanwijzingen voor een uitgebreide overlap tussen deze bedrijven en de macht van de overheid.

“En deze grote technische reuzen … zijn in feite in bed beland met de Amerikaanse staat,” vertelde journalist Alan MacLeod onlangs  aan  The Canary ‘s Slava Zilber . “Ik bedoel, we hebben gezien dat Facebook  samenwerkte met  de Atlantische Raad, een uitloper van de NAVO, wiens  bestuur  mensen als Henry Kissinger, Colin Powell, Condoleezza Rice en zes of zeven verschillende voormalige of huidige hoofden van de CIA omvat. Dat is de groep die beslist wat ‘nepnieuws’ is en wat ‘echt nieuws’ is, en hoe de algoritmen bepalen hoe miljarden mensen over de hele wereld nieuws zullen zien. Dat is wie beslist wat je ziet en wat je niet doet. “

Journalist Morgan Artyukhina  merkte afgelopen mei op  dat FireEye, het cybersecuritybedrijf waar Facebook en Twitter op vertrouwen om te bepalen welke accounts niet-authentiek zijn en moeten worden verwijderd, in feite is “opgericht in 2004 met geld van de venture capital arm van de CIA, In-Q -Tel. ”Zoals opgemerkt in 2016 door journaliste Yasha Levine, voedt FireEye zelf  anti-Russische verhalen  en financiert tegelijkertijd  neoconservatieve narratieve managementbedrijven  die haveloos zijn tegenover Rusland. Zoals  Sputnik  vorig jaar opmerkte , is FireEye ook “een van de weinige cyberbedrijven die de vermeende hack van het Democratic National Committee forensisch analyseert.”

Lees ook:  Fox News deelt de schuld voor het gestoorde, verwoestende voorzitterschap van Trump

“We moeten stoppen te doen alsof FB en Twitter geen wapen van de Amerikaanse staat zijn,” zei Artyukhina   vorige maand in een populaire Twitter-thread na een nieuwe zuivering. “Al meer dan een jaar hebben ze verslagen van Iraniërs, Venezolanen, Russen en Chinezen verwijderd, simpelweg omdat ze anders dan het imperialistische verhaal andere meningen durven uiten, onder de bescherming van ‘desinformatie’.”

“Deze rapporten beweren vaak dat de accounts ‘werden gebruikt om inhoud van niet-authentieke nieuwssites te promoten’, maar dat verwijst simpelweg naar verkooppunten zoals PressTV en TeleSUR, die niet aansluiten bij de westerse MSM-lijn,” voegde Artyukhina toe. “Zoals altijd is het alleen propaganda wanneer iemand  anders het  doet.”

“Als de VS zich op een land richt omdat het zich ertegen verzet, worden we onvermijdelijk gebombardeerd met verhalen over slechte daden om de Amerikaanse actie tegen hen te rechtvaardigen,” ging Artyukhina verder. “Dit is geen propaganda voor hen, het zijn gewoon ‘feiten’. Probeer echter de enorme MSM-infowar tegen te gaan – dat is desinformatie. ”

In een corporatistisch regeringssysteem, dat geen betekenisvolle scheiding heeft tussen bedrijfsmacht en staatsmacht, is bedrijfscensuur overheidscensuur. Er zijn veel verstoringen aangebracht om de realiteit te maskeren dat dezelfde machtsstructuren die de Amerikaanse regering beheersen ook het gedrag dicteren van een handvol sociale mediaplatforms waarvan het publiek afhankelijk is geworden voor netwerken en het verzamelen van informatie over wat gaande in de wereld, maar dat is inderdaad de realiteit en we moeten het inderdaad als zodanig beschouwen.

Alleen omdat er geen  officiële  banden zijn tussen deze bedrijven en de overheid betekent niet dat we moeten geloven dat we geen echte verbindingen kunnen zien voor onze gezichten, gewoon als dag. Er is geen legitieme reden om te blijven doen alsof deze plutocratische instellingen in Silicon Valley zinvol gescheiden zijn van de Amerikaanse overheid. De enige manier om die illusie op zijn plaats te houden, is door alle leugens die de propagandisten onze keel doorschuiven te blijven doorslikken.Comments

comments