Belachelijk dat FvD baudet Wilders niet openlijk steunt in het wildersproces

Belachelijk dat FvD baudet Wilders niet openlijk steunt in het wildersproces

14 september 2019 0 Door Indignatie redactie

“Wilders moet vervolgd worden, want hij loopt ons te veel voor de voeten”. Dat schijnt de vleesgeworden Ollie B. Bommel gezegd te hebben om vervolging door het OM af te dwingen vanwege ‘minder, minder, minder’.

Als Mister Eeehhm echt deze cryptische uitlating gedaan heeft (want wat betekent dat precies, dat ‘voor de voeten lopen’?), zou dat een ongekende schending van de scheiding der machten zijn. Juist ter voorkoming van politiek gemotiveerde rechtspraak is Montesquieus Trias Politica ingevoerd, althans zo heb ik dat altijd begrepen. Wilders eist nu een parlementaire enquête, maar ik acht de kans daarop vrijwel nihil want al zijn collega’s laten hem in de steek, het interesseert ze helemaal niets. Wat zal hij zich eenzaam voelen.

Zelfs FvD houdt de kaken stevig op elkaar, waaruit blijkt dat smoezelig opportunisme ook die club niet vreemd is. Ze leren snel daar. En verder was er een klein mediastormpje, maar dat zal vermoedelijk ook wel snel gaan liggen. Ook daar is onverschilligheid troef.

In die zin begrijp ik die onverschilligheid wel, want dat past precies bij ons volkje. Wat dat betreft brengen de MSM inderdaad het nieuws dat bij een groot deel van hun consumenten past. Uit onderzoek onder 2.000 ondervraagden blijkt namelijk dat net iets meer dan de helft van de respondenten het eens is met de beslissing van burgemeester Jorritsma van Eindhoven om een barbecue van Pegida bij een moskee te verbieden. Een aanzienlijk deel van hen vindt het roosteren van varkensvlees bij een moskee ‘te ver gaan’. Met andere woorden heeft er begrip voor dat (geveinsde) gekwetstheid bij volgers van de Profeet leidt tot expliciete geweldsdreiging.

Lees ook:  Primaire stemresultaten laten duidelijk zien welke richting Amerika op gaat

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenMisschien kan iemand mij als ongevoelige atheïst eens uitleggen wat er precies gebeurt met je als je een ander, die niet tot jouw uitverkoren club behoort, varkensvlees ziet prepareren? Krijg je dan buikpijn? Moet je huilen? En wanneer ontstaat het moment dat je geweld en bedreiging als een gerede oplossing voor het varkensvleesprobleem gaat zien? Nou ja dat is even een zijpaadje, bottom line is dus dat een kleine meerderheid van ons volkje bereid is om een essentieel artikel in de Grondwet te verkwanselen in ruil voor de lieve vrede.

Eerlijk gezegd -en dat is dan het bruggetje- denk ik dat de cijfers voor het geval Wilders niet anders zullen zijn wanneer je daar onderzoek naar zou doen. “Die Wilders maakt het er zelf naar met zijn grote mond, ik zit net lekker te candycrushen.” Uhuh. En net als je je nieuwe record hebt gehaald is de rechtstaat ontmanteld. Dát kenmerkt een groot deel van ons volkje. Te lui, te laf en te onwetend. En bovenal: te verwend.

Deze laffe onverschilligheid doet me denken aan een periode in onze geschiedenis. Hopelijk herhaalt die zich niet.Lees ook:  Mark Rutte - Is hij psychisch nog wel in orde?

Comments

comments