De oorlog in het Midden-Oosten begint: Netanyahu waarschuwt dat er “geen andere keuze is dan een grootschalige campagne in Gaza te beginnen”

De oorlog in het Midden-Oosten begint: Netanyahu waarschuwt dat er “geen andere keuze is dan een grootschalige campagne in Gaza te beginnen”

14 september 2019 1 Door Indignatie redactie

Met de verkiezingen op dinsdag waarschuwt de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat Israël ‘geen andere keuze’ heeft dan Gaza binnen te vallen om het Hamas-regime daar aan de macht te brengen. In feite meldt de Jerusalem Post dat Netanyahu op vrijdag zei dat oorlog “op elk moment kan plaatsvinden”

De premier en andere Israëlische functionarissen zijn het zat dat raketten voortdurend op Israël worden afgevuurd en ze zijn tot de conclusie gekomen dat een vreedzame oplossing met Hamas gewoon niet mogelijk is. Hier in de Verenigde Staten zullen velen aan de linkerkant Israël bekritiseren voor het nemen van militaire actie, maar hoe lang zou een Amerikaanse president wachten voordat hij militaire actie zou ondernemen tegen een terreurgroep die raketten op ons afvuurde? De waarheid is dat Israël buitengewoon geduldig is geweest met de situatie in Gaza, maar nu is de tijd voor geduld op.

Netanyahu heeft de afgelopen dagen buitengewoon duidelijk gemaakt wat er gaat gebeuren. Hier is een voorbeeld uit de Jerusalem Post …

Premier Benjamin Netanyahu waarschuwde donderdag dat Israël misschien geen andere keuze heeft dan een militaire operatie in Gaza te beginnen om Hamas omver te werpen.

“Het lijkt erop dat er geen andere keuze is dan een grootschalige campagne in Gaza te starten,” zei Netanyahu in een interview met Kan Reshet Bet Radio kort voordat hij aan boord ging van een vlucht naar Moskou waar hij naar verwachting een ontmoeting heeft met de Russische president Vladimir Poetin.

En hier is een ander citaat waar hij in wezen precies hetzelfde zegt …

“Er zal waarschijnlijk geen andere keuze zijn dan het Hamas-regime omver te werpen. Hamas oefent zijn soevereiniteit niet uit in de Strip en voorkomt aanvallen niet, ‘ zei hij. “We hebben een situatie waarin een terreurgroep die raketten lanceert het heeft overgenomen en niet in bedrieglijke facties ingrijpt, zelfs wanneer het dat wil.”

Netanyahu’s opmerkingen kwamen ook twee dagen nadat een campagnevergadering in de zuidelijke stad Ashdod werd onderbroken door binnenkomende raketsirenes nadat raketten werden afgevuurd vanuit de door Hamas geleide Gazastrook.

Ik weet niet zeker hoe Netanyahu nog duidelijker zou kunnen zijn. Hier is een derde voorbeeld …

“Ik voer geen oorlog tenzij het een laatste redmiddel is en ik riskeer niet het leven van onze soldaten en burgers alleen maar om applaus te krijgen,” zei Netanyahu in een interview met Kan Reshet Bet Radio. “We zullen waarschijnlijk geen andere keuze hebben dan een grote campagne te beginnen, een oorlog tegen de terreurstrijdkrachten in Gaza.”

“Ik zal er geen minuut mee beginnen voordat we klaar zijn, en we bereiden ons voor op een ‘andere oorlog’,” voegde hij eraan toe, kort voordat hij naar Rusland vloog voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu kiest zijn woorden altijd zeer zorgvuldig. Hij is een begaafd communicator en we hebben hem nog nooit eerder zo zien praten.

Lees ook:  Opinie // Waarom zijn Netanyahu, Erdogan, Trump en Orban zo bang voor Soros?

In het verleden heeft Israël op raketaanvallen vanuit Gaza gereageerd door gerichte luchtaanvallen uit te voeren, en dit is iets dat we woensdag opnieuw hebben gezien …

Begin woensdag lanceerden Israëlische jets luchtaanvallen op 15 doelen van de Hamas-terreurgroep, die de Gazastrook regeert, in reactie op de raketten die op Ashdod en Ashkelon werden afgevuurd, die volgens het IDF werden onderschept door het luchtverdedigingssysteem van de Iron Dome .

Maar het is duidelijk geworden dat luchtaanvallen nooit voldoende zullen zijn om de raketaanvallen permanent te stoppen, en dus bereidt de Israëlische regering zich voor op het starten van een grote grondoperatie in Gaza.

Natuurlijk kan dit mogelijk een veel bredere regionale oorlog veroorzaken. Israël en Hezbollah staan ​​letterlijk al maanden aan de rand van de oorlog, en als er een groot conflict uitbarst, is het gemakkelijk om je voor te stellen dat Hezbollah binnenkomt om hun bondgenoten in het zuiden te helpen.

Op dit moment heeft Hezbollah ongeveer 150.000 raketten gericht op Israël, en hun troepen zijn verhard na vele jaren vechten in Syrië.

En als Israël en Hezbollah ten oorlog trekken, is er een zeer sterke mogelijkheid dat Iran er ook bij betrokken kan worden.

Kortom, we zijn gewoon een hop, overslaan en wegspringen van een catastrofale oorlog in het Midden-Oosten, en dit is een van de redenen waarom Israël zoveel terughoudendheid heeft betoond.

Maar op een gegeven moment moet er actie worden ondernomen. Geen enkel land zal toestaan ​​dat terroristische organisaties voor onbepaalde tijd raketten op hun burgers afvuren, en de Israëlische regering heeft er genoeg van.

Zoals de IDF-stafchef luitenant Aviv Kochavi onlangs heeft verklaard , is er “een morele verplichting om de burgers van de natie te verdedigen tegen de legers van terrorisme die hen omringen” …

“De veranderingen in de vijand vereisen dat de IDF veranderingen aanbrengt en zijn troepen en methoden van oorlogvoering aanpast, zodat stedelijke gebieden de vijand niet kunnen beschermen. De vuurkracht die de vijand in de volgende oorlog zal tegenkomen, is ongekend en een land dat toestaat dat terrorisme zich op zijn grondgebied verschanst, zal als verantwoordelijk worden beschouwd en de gevolgen ondervinden, ‘waarschuwde Kochavi.

“De IDF heeft een morele verplichting om de burgers van de natie te verdedigen tegen de legers van terrorisme die hen omringen. Wanneer het Israëlische thuisfront wordt bedreigd door duizenden raketten en raketten, zullen we niet aarzelen om een ​​enorme slag toe te brengen om die bedreigingen uit te roeien. We zullen onze waarden aanvallen en behouden, maar een hoofdprincipe van die waarden is de noodzaak om onze burgers te beschermen, ‘zei hij.

Persoonlijk betwijfel ik dat de Israëlische militaire operatie zal plaatsvinden vóór de verkiezingen op dinsdag, maar ik kan het verkeerd hebben.

En laten we ook hopen dat het kan worden uitgesteld tot na de komende Joodse feestdagen.

Maar het komt eraan, en zodra Israëlische tanks Gaza binnen rollen, zal alles veranderen. Wereldwijde evenementen staan ​​op het punt aanzienlijk te versnellen, en zoveel dingen waar we naar hebben uitgekeken staan ​​op het punt te gebeuren.

Beide partijen hebben zich al heel lang op deze oorlog voorbereid en de dood en vernietiging zullen immens zijn.

Op dit moment is het griezelig stil, maar het vechten begint snel, en als dit gebeurt, wordt dit het grootste nieuwsverhaal op de hele planeet.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  De Trump 'Deal': Een Ultimatum en een grote set-up behalve voor israël

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Escalatie in Gaza Israël verklaard: wie is ermee begonnen, waar gaat het heen en waarom?
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments