Nieuwe dieetapp Weight Watchers brengt kinderen in gevaar voor eetstoornissen en body shaming

Nieuwe dieetapp Weight Watchers brengt kinderen in gevaar voor eetstoornissen en body shaming

14 september 2019 0 Door Indignatie redactie

De Kurbo Health-app suggereert tieners dat er een juiste en verkeerde manier is om te kijken en dat het beperken van voedsel de primaire reactie is op ontevredenheid over het lichaam.

Weight Watchers, nu omgedoopt tot simpelweg WW , zijn onlangs een nieuwe app gestart om kinderen te helpen af ​​te vallen. Kurbo Health richt zich op kinderen van 8 tot 17 jaar oud en heeft een kleurgecodeerd voedingssysteem .

Sinds de lancering van de app is er echter een enorm protest van diëtisten, therapeuten en experts in eetstoornissen. Vanaf nu hebben meer dan 111.000 mensen een Change.org- petitie ondertekend waarin wordt gevraagd om de app te verwijderen en demonstranten verzamelden zich vrijdag buiten het WW-hoofdkwartier in New York.

Kurbo is eigenlijk alleen het nieuwste (en zeer zorgwekkende) voorbeeld van het gebrek aan begrip van Amerika over diëten.

In werkelijkheid is Kurbo echter echt het nieuwste (en zeer zorgwekkende) voorbeeld van het gebrek aan begrip van Amerika over diëten. Het feit dat deze app over kinderen beschikt, maakt het vooral wreed, omdat het kinderen in gevaar zou kunnen brengen voor het ontwikkelen van levensbedreigende eetstoornissen, ontevredenheid over het lichaamsbeeld en mogelijk hun groei en ontwikkeling zou kunnen onderbreken.

Amerikanen hebben meer dan $ 72 miljard per jaar uitgegeven aan diëten en afslankproducten, maar diëten zijn grotendeels niet succesvol . Het falen van diëten maakt deel uit van wat de economie van het succes van de industrie drijft; mensen moeten terug blijven komen voor een andere strategie. Een rapport uit 2016 van de American Academy of Pediatrics concludeerde dat diëten ‘contraproductief’ is en het risico op het ontwikkelen van een eetstoornis verhoogt. Uit een onderzoek onder bijna 17.000 kinderen in de leeftijd van 9-14 jaar bleek dat diëten een significante voorspeller was van gewichtstoename en leidde tot verhoogde aantallen eetbuien bij zowel meisjes als jongens. Aanvullende studies tonen aan dat hoe meer een persoon diët, hoe meer gewicht ze na verloop van tijd krijgen.

“Eetstoornissen beginnen altijd met een dieet,” zei Marcia Herrin, een geregistreerde diëtist, fellow voor de Academie voor Eetstoornissen en auteur van “The Parent’s Guide to Eetstoornissen en Nutrition Counseling bij de behandeling van eetstoornissen,” zei. “En de kinderen die echt naar Kurbo gaan, zijn natuurlijk degenen die het risico lopen op een eetstoornis,” voegde ze eraan toe.

In een groot prospectief cohortonderzoek dat gedurende drie jaar in Australië werd uitgevoerd en waaraan 14- tot 15-jarigen deelnamen, hadden degenen die hun calorie-inname ernstig beperkten en maaltijden oversloegen 18 keer meer kans om een ​​eetstoornis te ontwikkelen in vergelijking met degenen die dat niet deden. dieet; degenen die op een gematigd niveau dieetden, hadden een vijfvoudig verhoogd risico.

Mislukte diëten onvermijdelijk leiden tot kwellende gewichtscycli (het proces van op dieet gaan, afvallen, het gewicht terugwinnen en soms meer). Wanneer kinderen (of volwassenen) afvallen, worden ze geprezen door de samenleving en de onderliggende boodschap is: “je ziet er beter uit, niet door het hogere gewicht.” Maar omdat diëten waarschijnlijk falen, voelen kinderen zich schamen ze konden niet slagen. De kinderarts kan zelfs een “grote sprong in gewicht” betreuren, wat bijdraagt ​​aan de druk die ze opnieuw moeten proberen. Gezien het cyclische karakter van veel diëten, hebben sommigen zich zelfs afgevraagd of WW cynisch probeert zijn bereik uit te breiden om kinderen levenslange klanten te maken .

Stefani Reinold, MD, MPH on Twitter

Is @KurboHealth a joke?! I mean seriously? Not only inhumane, but also scientifically inaccurate, misrepresented and clearly unsustainable (unless you keep using @ww_us for life, which is what they want) #wakeupweightwatchers

De manier waarop de app werkt, is dat het voedsel categoriseert als rood (“stop en denk na”), geel (“kijk porties”) en groen (“eet veel”) in een poging om kinderen te begeleiden bij het nemen van weloverwogen beslissingen over voedsel. Dit lijkt misschien goedaardig en kindvriendelijk, maar polariserend voedsel, en in willekeurige hoeveelheden, omdat “goed” of “slecht” angst en wantrouwen wekt.

Lees ook:  Expert: Corona-angst is veel erger dan Corona

Deze benadering ontkoppelt een kind van zijn aangeboren vermogen om zijn eetlust zelf te reguleren met behulp van zijn signalen van honger en verzadiging, en creëert verwarring. Melk die bijvoorbeeld rijk is aan calcium, wordt in de app geclassificeerd als een ‘geel’ voedsel, een gebakken broodje kip is rood en chiazaad, die veel omega-3-vetzuren bevat en bekend staat als gezond voor het hart en goed voor de hersenen, zijn ook rood.

De app stempelt ook bepaalde voedingsmiddelen als geel, maar naarmate de porties toenemen, worden die voedingsmiddelen rood. Toch is er hier geen gemakkelijke aanpassing voor leeftijd en grootte. Waarom zou een oudere tiener met een groter lichaam niet meer volume krijgen? Als een 15-jarige dezelfde portierichtlijnen zou gebruiken als een 8-jarige, zou je je kunnen voorstellen dat de 15-jarige waarschijnlijk honger zou krijgen en misschien zelfs later op de dag eetbuien zou krijgen, wat opnieuw gevoelens van falen en schuldgevoel.

Deze benadering ontkoppelt een kind van zijn aangeboren vermogen om zijn eetlust zelf te reguleren met behulp van zijn signalen van honger en verzadiging, en creëert verwarring.

“Het hebben van een app die je vertelt wat je moet eten is gevaarlijk (en dom) als we weten dat voedselplannen moeten worden geïndividualiseerd,” zegt Herrin, die ook een klinisch assistent-professor kindergeneeskunde is voor de Dartmouth Geisel School of Medicine.

Kinderen die graag willen succesvol zijn, kunnen streven naar borden die alleen bestaan ​​uit ‘groen voedsel’, dat volgens Kurbo alleen maar groenten en fruit zijn. Maar als de plaat altijd al met groen gevuld zou zijn, zou een significante en gevaarlijke calorische reductie het gevolg zijn, om nog maar te zwijgen over een eiwitgebrek (kip, vis, tofu, bonen zijn geel voedsel en rood vlees is een rood voedsel).

Adolescentie leidt tot natuurlijke toename in lengte, gewicht en botdichtheid en tot toename van de grootte van alle belangrijke organen, zoals de hersenen en het hart; als gevolg hiervan nemen de voedingsbehoeften gedurende deze tijd dramatisch toe. Een calorische ontbering van welke aard dan ook kan niet alleen het volledige traject van groei en puberale ontwikkeling beïnvloeden, maar kan ook de incidentie van depressie en angst vergroten; slechte concentratie, prikkelbaarheid of slechte slaap veroorzaken; effect menstruele status; iemand vatbaar maken voor verwondingen; en sportprestaties verminderen . Met andere woorden, het kan erg slopend zijn.

“Kinderen en tieners die een dieet volgen – al is het maar tijdelijk – missen energie en tonen minder belangstelling voor leren, wat op zijn beurt de cognitieve ontwikkeling en academische prestaties beïnvloedt. De emotionele en fysieke gevolgen van diëten en voedselbeperking zijn te riskant in deze leeftijdsgroep, “zei Dr. Susanne Martin, die dubbel board is in adolescente geneeskunde en interne geneeskunde en medisch directeur is van het Healthy Teen Project, een behandeling voor eetstoornissen centrum voor adolescenten in San Francisco en Los Altos, Californië.

Dit wil niet zeggen dat kinderen geen gezonde eetgewoonten moeten worden geleerd. Maar ze moeten worden opgeleid op manieren die rekening houden met de aangeboren wijsheid van hun lichaam. “Calorieën of voedselschaamte mogen geen deel uitmaken van de gezinsdialoog”, zegt geregistreerde diëtiste Rebecca Scritchfield, de auteur van ” Body Kindness “. Een intuïtief gebaseerd eetprogramma of een verbonden eetstijlbenadering , zoals beschreven in boeken voor tieners zoals ” Niet wegen! Een gids voor tieners over lichaamsbeeld, eten en emotionele wijsheid , ‘helpt kinderen om beheersbare honger te identificeren,’ van binnenuit te beslissen ‘wat ze willen eten, en helpt hen te stoppen wanneer ze zich vol voelen.

“Het kost tijd en veel positieve gesprekken en inspanningen om de gezonde gewoonten van kinderen te ondersteunen en je kind en jezelf ervan te verzekeren dat gewicht niet het belangrijkste aandachtspunt is in je huis. Het gaat goed, ‘zei Scritchfield.

Werken met kinderen van alle soorten en maten om door emoties, stress te navigeren, goede slaapschema’s te handhaven, schermtijdgebruik te verminderen, vreugdevolle beweging op te nemen, regelmatige en consistente maaltijdpatronen tot stand te brengen die gezinsmaaltijden omvatten, en intuïtief eten zijn allemaal strategieën die kinderen kunnen helpen om hun het beste.

Opmerking: dit heeft niets met diëten te maken. Door kinderen te leren dat alle lichamen goede lichamen zijn, kunnen kinderen vrediger opgroeien met hun lichaam. Het omarmen van lichaamsdiversiteit en acceptatie van de grootte – en daarmee bedoeld – verzendt de boodschap dat je kind onafhankelijk van lichaamsgrootte of -vorm wordt geaccepteerd.

Wat de motivatie achter de WW-app ook is, het lijkt waarschijnlijk meer kwaad dan goed te doen. Kinderen hoeven niet te horen dat er een juiste en verkeerde manier is om te kijken, dat diëten een succesvolle oplossing bieden of dat het beperken van voedselhoeveelheden en -typen de primaire reactie is op onvrede met het lichaam. Door aan dit koor toe te voegen, heeft Kurbo Health weinig gedaan om tieners te helpen en heeft het een nieuwe deur geopend naar de ontwikkeling van eetstoornissen.Lees ook:  Ziekte van Kawasaki bij kinderen: wat u moet weten over opkomende complicaties tijdens een pandemie van COVID-19

Comments

comments