Wat klopt hier niet: Amalia 4000 euro per dag premier Rutte 4000 euro per dag

Wat klopt hier niet: Amalia 4000 euro per dag premier Rutte 4000 euro per dag

14 september 2019 9 Door Indignatie redactie
5
(3)

Kroonprinses Amalia is 17 jaar. Dat betekent dat ze het nog een jaar moet doen met het zakgeld dat ze van haar ouders krijgt.

Daarna, op haar achttiende, kan ze officieel haar vader opvolgen als koning – en daar hoort ook een flinke uitkering bij van 1,5 miljoen euro per jaar belastingvrij, omgerekend ruim 4000 euro per dag.

Ter vergelijking: premier Rutte ontvangt op dagbasis zo’n 400 euro – en daar moet de belasting nog vanaf.

Eerder dit jaar zorgde die toekomstige uitkering van Amalia nog voor een politiek relletje. Een groot deel van de oppositie vindt de uitkering van 1,5 miljoen euro euro per jaar veel te hoog, zeker omdat het nog tientallen jaren kan duren voordat Amalia de troon bestijgt.

Maar premier Rutte wil het bedrag niet verlagen. D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold zei daarover destijds

“We doen er veel aan om topinkomens te beperken. Mag je dan nu niet zeggen: we hebben nog vijf jaar de tijd voordat prinses Amalia achttien is, laten we er nog eens naar kijken? Dat lijkt me niet toch niet zo raar. 1,5 miljoen euro is een boel zakgeld.”

In de tussentijd zorgt haar moeder – econome en VN-pleitbezorger voor inclusieve financiering voor ontwikkeling – er wel voor dat de prinsesjes goed weten hoe ze met hun geld moeten omgaan. De prinsesjes krijgen sinds hun zesde wekelijks geld van hun ouders.

Lees ook:  Maarten van Rossem 'De poppenkast tijdens Prinsjesdag kan wat mij betreft afgeschaft worden' video

“Zakgeld is belangrijk, het is eigenlijk leergeld”, zei Máxima daarover in een interview met Straatjournaal Haarlem/Noord-Holland. Amalia en haar zusjes leren volgens Máxima zo “te ervaren dat er een grens aan zit: dit is het, meer krijg je niet. En als het misgaat, word je daarin niet geholpen door je ouders.”

Belachelijk en goed fout, terwijl veel kinderen in Nederland in armoede leven krijgt Amalia een kind van een ZEER rijke bastaard koning familie 1,5 miljoen per jaar uitgedeeld door het kabinet en laat de arme gezinnen met kinderen die amper op schoolreisje kunnen keihard STIKKEN.

SCHANDE

donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments