In Nederland zitten 1,3 miljoen mensen in de database voor gezichtsherkenning van de politie

In Nederland zitten 1,3 miljoen mensen in de database voor gezichtsherkenning van de politie

15 september 2019 1 Door Indignatie redactie
1
(1)

Gezichtsherkenning. CCTV-camera’s in openbare ruimtes, gekoppeld aan de technologie om gezichten te herkennen. Na onnodige RFID-chips in bankkaarten, de mogelijkheid om uw mobiele telefoon te allen tijde te lokaliseren, bedrijven voor sociale media die gegevens delen en locatietechnologie in auto’s en navigatieapparatuur … … Gezichtsherkenning is de volgende.

Al deze kleine stappen om onze privacy in de steek te laten, leiden tot een wereld waarin het leven van een persoon bijna volledig kan worden gecontroleerd. Met de mogelijkheid om mensen te volgen zonder dat ze het weten, wordt het gemakkelijk om de veiligheid voor die persoon te beperken en hun kansen op alle gebieden van het leven te beperken. Je hebt geen kettingen meer nodig om iemand in slavernij te brengen.

Zonder dat wij het wisten, implementeerden zij controlesystemen slechter dan STASI en KGB in communistische tijden. Destijds werden hele bevolkingsgroepen in slavernij gebracht, met nergens om heen te gaan. We gaan in die richting. Het is de waarheid. En met de huidige technologie kan het op een verborgen manier worden gedaan. Ons is niet verteld dat het is geïmplementeerd.

 

muur

 

Het enige andere dat nodig is voor de slavernij, is een verborgen STASI-achtig leger overal in de samenleving, inclusief overheidsinstellingen en het onderwijssysteem. De controlerende technologie om mensen 24/7 te volgen is er. Maar de dreiging van straf 24/7 ook. Getuigen van bende stalkingactiviteiten vertellen ons dat er ook al een onzichtbaar leger is.

Lees ook:  De Paywall-paradox: hoe goed zakendoen slecht is

Gezichtsherkenning in de VS.

Hier is een link naar een kaart met locaties waar gezichtsherkenningstechnologie wordt geïmplementeerd in de VS, voor zover we nu weten. Maar het zou ons niet verbazen als er al meer locaties zijn.

https://www.banfacialrecognition.com/map/?link_id=0&can_id=b056c2ebb7c0b01d3a2800486cde3ae5&source=email-see-if-facial-recognition-is-happening-in-your-town-3&email_referrer=email_582920&email_subject=see-if-facial-recognition-is-happening-in-your-town

Nederland

In Nederland zitten 1,3 miljoen mensen in de database voor gezichtsherkenning van de politie. Met een bevolking van 17 miljoen mensen (inclusief kleine kinderen en ouderen) is dat een krankzinnig aantal. Het laat ons zien hoe niet alleen de ergste criminelen worden gevolgd. En de 1,3 miljoen is het officiële nummer dat de politie verhuurt.

Het lijkt iedereen die het minst interessant is voor de overheid, gewoon in de database in Nederland te plaatsen. Er is maar één persoon nodig die een verhaal inlevert dat iemand verdacht maakt van een misdrijf. Vertrouw ons, als je als een kritische denker wordt beschouwd, kan een geheime dienstgeile idioot een politierapport maken waarin staat hoe je hen bedreigt, zodat ze je voor meer dan 30 jaar voor niets in de database kunnen plaatsen. Gewoon kranen houden.

China

China gebruikt gezichtsherkenning al in bepaalde delen van het land om mensen te volgen. Het is een manier om een ​​populatie te beheersen. Dat wordt het chilling effect genoemd. Mensen zijn zich continu bewust van het potentiële risico van wat ‘zij’ met hen kunnen doen wanneer zij naar hun wens zouden handelen. Dus als iemand je op straat aanvalt, zul je niet reageren op de belediging, maar op de kans dat het wordt vastgelegd en je reactie tegen je wordt gebruikt. Is de aanval op u een valstrik, om u te misleiden tot een reactie die is geregistreerd op beveiligingscams? Met massabewaking is dat de vraag. Normale criminelen vermijden camera’s, gangstalkers niet. Waarom denk je dat?

Beveiligingslek heeft een Chinees slim stadsbewakingssysteem blootgelegd

Kijk maar eens naar gezichtsuitdrukkingen op straat in communistische landen versus het Westen in de jaren tachtig. Het huiveringseffect: houd je hoofd altijd naar beneden. De wereld evolueert langzaam naar een zeer dubieuze staat, waar mensenrechten gemakkelijk worden geschonden zonder veel sporen na te laten. Daarvoor hebben ze een systeem ontwikkeld.

Lees ook:  Binnenkort in Nederland? Facebook kiest ‘betrouwbare’ nieuwsbronnen uit voor gebruikers

Denk twee keer na, voordat je apps aan je mobiel of pc toevoegt. Vingerafdrukherkenning op uw pc? Irisaanmeldingen? Facebook-gegevens delen? DNA-analyse om familieleden te vinden? Een app om je schrijfvaardigheid te verbeteren? Waarom is het gratis beschikbaar? En wilt u dat ze toegang hebben tot uw gegevens? Er is een reden waarom deze apps worden ontwikkeld en aan u worden aangeboden zonder betaling.

donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 1 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Comments

comments