Johnson wil ban op No-Deal Brexit trotseren en uitvechten voor de rechtbank

Johnson wil ban op No-Deal Brexit trotseren en uitvechten voor de rechtbank

15 september 2019 1 Door Indignatie redactie

Volgens  Bloomberg  News vanochtend heeft premier Boris Johnson bevestigd dat hij klaar is om de nieuwe wet te trotseren die is bedoeld om te voorkomen dat hij het Verenigd Koninkrijk zonder deal de volgende maand uit de Europese Unie dwingt, en zet zich schrap voor een gevecht om Brexit voor de rechtbank te regelen .

Volgens een hoge functionaris in de Britse regering heeft Johnson een vastberaden plan opgesteld terwijl hij zich voorbereidt op zijn eerste persoonlijke onderhandelingen met voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie op maandag.

Geruchten in de regering zeggen dat Johnson in elk stadium liever zou verliezen en herinnerd zou worden als de premier die tot het bittere einde voor democratie vocht.

In de tussentijd heeft John Bercow Boris Johnson gedreigd   dat hij bereid zal zijn het parlementaire rulebook te verscheuren om elke illegale poging van de premier om het VK uit de EU te halen zonder akkoord op 31 oktober te stoppen.

In een directe waarschuwing aan nr. 10  zei de voorzitter van het  Lagerhuis eind vorige week dat hij bereid is om “extra procedurele creativiteit” toe te staan ​​indien nodig, zodat het parlement Johnson kan blokkeren om de wet te negeren.

Johnson stond donderdag nog een moeilijke dag te wachten , omdat  hij moest ontkennen dat hij de koningin had misleid vanwege zijn redenen voor het proroguing-parlement , dat deze week door een Schotse rechtbank onwettig werd  verklaard . Die beslissing lijkt dinsdag in Engeland ongedaan te worden gemaakt.

Dat zou meer zijn dan alleen maar een tegenslag in een Brexit-reis die er letterlijk vanaf zat vanaf de dag dat artikel 50 werd geactiveerd. De democratie zelf wordt nu in Groot-Brittannië uitgedaagd.

Zoals Meg Meg Russell van de UCL’s Constitution Unit zegt: “De politieke grondwet kan niet goed werken als het parlement niet aanwezig is.” Onder ons systeem is parlementaire soevereiniteit de macht: het  is  de grondwet. “Als u het parlement sluit, is het heel moeilijk om te zeggen dat uw grondwet werkt.”

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Is Amerika een van de meest kwaadaardige landen op de hele planeet geworden?

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Epstein's huis aan E 71st Street, naar verluidt het grootste privéhuis van de stad
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments