Kontenlikker Premier Rutte beslist en Kassa voor prinses Amalia!

Kontenlikker Premier Rutte beslist en Kassa voor prinses Amalia!

15 september 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Binnenkort starten de debatten voor de begroting van 2021. Dat klinkt heel stoffig, maar voor die begroting is ook een flinke spaarpot gereserveerd voor de uitkering aan Prinses Amalia. Vanaf haar 18de gaat zij net als haar ouders en oma worden betaald door de Nederlandse staat.

Het is een fors bedrag dat niet in verhouding staat van dat van een gewone student, die gemiddeld moet rondkomen van 1118 euro per maand (13.416 euro per jaar) en daar huur, de zorgverzekering, collegegeld en boodschappen van moet betalen.

Nu heeft ze nog gewoon kleedgeld, maar vanaf haar achttiende krijgt kroonprinses Amalia (17) 1,5 miljoen euro per jaar. Waarom zo’n duizelingwekkend hoog bedrag?

Het bedrag wordt in de Rijksbegroting genoemd en het staat er echt: vanaf 7 december 2021 krijgt de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima 1,5 miljoen euro per jaar. Of om heel precies te zijn: 1.495.000 euro, waarvan het grootste deel (1.232.000 euro) bestemd is voor ‘personele en materiële ondersteuning’. Met andere woorden: een PA, beveiliging, kantoor en auto, van die dingen. Maar dan nog blijft er 263.000 euro over om leuk van te kunnen reizen en shoppen.

Voor wat, hoort wat

Die achttiende verjaardag zal een mijlpaal worden voor de prinses. Niet alleen vanwege haar toelage, maar ook omdat ze vanaf dan rechtstreeks haar vader opvolgt, zou Willem-Alexander iets overkomen. In ruil voor het astronomische bedrag wordt van de kroonprinses verwacht dat ze veel vaker dan nu aanwezig zal zijn bij officiële momenten en ook zelf werkbezoeken zal afleggen. Daarnaast zal ze aanwezig zijn bij zittingen van de Raad van State, het adviesorgaan van de regering dat ze ooit als koningin zal voorzitten. Dat hoort, samen met een opleiding met veel staatsgeschiedenis en stages, bij haar voorbereiding op de troon.

Lees ook:  “Koningshuis”: alles gratis en voor niks.

Het bedrag is fors, maar is bedoeld om Amalia financieel zelfstandig te maken (laat me niet lachen. red.). Koningin Máxima heeft zich wel eens laten ontvallen dat haar kinderen vanaf hun zesde zakgeld krijgen (eerst een euro, Amalia kreeg op haar 9de € 1,50 per week). Met een econome als moeder die zich voortdurend bezighoudt met inclusive finance en het nut van sparen boven lenen, kunnen we er wel vanuit gaan dat niet alleen Amalia, maar ook haar zusjes Alexia en Ariane doorgezaagd worden over de waarde van geld, zeker gezien de enorme gouden-koets-factor van hun leven. Maar of anderhalf miljoen euro krijgen nu zuinigheid in de hand werkt?

De toelage moet het voor Amalia mogelijk te maken om onafhankelijke keuzes te maken en niet in verleiding te komen voor financiële verleidingen van buitenaf, zo redeneert het kabinet. Bovendien zou het ook minder problemen opleveren voor de bewindspersonen die dan ministerieel verantwoordelijk zijn voor haar woorden en daden. Maar toch, het is een fors bedrag dat niet in verhouding staat van dat van een gewone student, die gemiddeld moet rondkomen van 1118 euro per maand (13.416 euro per jaar) en daar huur, de zorgverzekering, collegegeld en boodschappen van moet betalen. Dus of Amalia er écht door zal leren met geld om te gaan is de vraag.

Lees ook:  'Geheime transacties van de koning Willy en Prinses Maxima' moeten in de doofpot blijven van onze premier

De grootste uitkeringstrekkers van ons land, ik heb het natuurlijk over de koninklijke familie, zitten er warmpjes bij. En dat wordt de komende jaren alleen maar meer zo. 

Sterker nog, prinses Amalia gaat het snikheet krijgen. Als de kroonprinses 18 jaar oud is (dat is ze in 2021) begint ze namelijk meteen met een startsalaris van 1.495.000 euro. Dat is dus 1 miljoen en 495 duizend euro. Oftewel: bijna 1,5 miljoen. Euro. Betaald door u, de belastingbetaler.

Het bedrag bestaat uit twee zogenaamde kostenposten. De eerste post is mevrouw d’r inkomen. Dat zal officieel 263.000 euro zijn. Vervolgens komt daar nog eens 1.232.000 euro bij voor “personele en materiële uitgaven.” Met andere woorden: zodat ze er voor kan zorgen dat ze er goed uitziet, alles heeft wat haar hartje begeert, niet zo hoeft te reizen als wij (het plebs), en zich kan laten omringen door een voltallige hofhouding. Letterlijk.

Geen wonder dat de kleine prinses er altijd zo vrolijk uitziet. Daar zou ik ook van gaan juichen, ja. Nou ben ik een republikein en vind ik het dus sowieso zwaar gestoord om een koninklijke familie te hébben (laat staan om er ook nog eens vele miljoenen per jaar aan te besteden), maar zelfs een monarchist moet toegeven dat dit bedrag (1,5 miljoen) voor een 18-jarig meisjes dat nog niets gepresteerd heeft en eigenlijk niets hoeft te doen, volstrekt belachelijk is.

Lees ook:  Prinsjesdag: Prinses Amalia krijgt volgend jaar €263.000,00 uitkering plus 1,2 miljoen euro BELACHELIJK

Amalia moet dan nog gaan studeren. Waar heeft ze in vredesnaam meer dan 2,5 ton voor zichzelf en nog eens meer dan een miljoen voor nodig? Vraag het maar aan mark Rutte!

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments